Oblivion

Replies: 24 Views: 6,164 Started: Mar 23, 2006, 5:07 PM
Oblivion · Mar 23, 2006, 5:07 PM
Kao sto neki od vas vec znaju, Oblivion je izasao...na netu se vec downloadira na veliko, ali fora je u tome sto ja zelim kupiti original, a ne znam gdje ga ima. Postoje neke narudjbe preko neta, ali ja trazim neki ducan u HR, a po mogucnosti u Rijeci, gdje mogu kupiti original ES IV - Oblivion - Collector's Edition...trebao bi kostati oko 370 kn....!!!

Zna li tko gdje ga mogu naci...jer ga idem odmah kupiti...!
Post #2 · Mar 23, 2006, 7:45 PM
Mo?da je neumjesno pitati ali o čemu se radi?
Post #3 · Mar 23, 2006, 8:00 PM
Da i ja sam prilicno zbunjen.Sta je to? :eh:
Post #4 · Mar 23, 2006, 8:40 PM
Nastavak Elder Scrolls. Morrowind je 3., Oblivion je 4.
Post #5 · Mar 23, 2006, 8:59 PM
To je prva ORIGINAL igra koju bi kupio. Vec ima za skinuti sa raznih stranica i P2P programa, ali nije fora...zelim imati original i TOCKA. Po prvi put zelim kupnjom igre pridonijeti proizvodjacima...

Ajde nek netko javi ako sazna di ima za kupiti...

BTW...
...danas su me ovi iz Netcom-a full nasmijali...pitam ja njih da li imaju Oblivion, a oni meni odgovore...nisu nam jos poslali ovi iz Bethezda-e (to su developeri igre)...ono kao fol ce im oni direktno poslati...a vec je izasla diljem Europe...citao sam danas na netu, u Bosni ima za kupiti original...kod nas jos nista...uglavnom, igra je u prodaji od 20.3.2006...ako sta cujete JAVITE....!

Hvala unaprijed !!!
Post #6 · Mar 23, 2006, 9:26 PM
Jel to neka vrsta RPG-a? Jel aktivno ucestvujes u borbi ili je potezna igra? Nesto sam malo bio na njihovom sajtu, pa sam skapirao kao da postoji dosta mogucnosti, tj. igra nikad nije ista, sve zavisi od tebe. Mozda i ja odem da je kupim!
Post #7 · Mar 23, 2006, 10:23 PM
To je najveci i najpoznatiji RPG svih vremena, ne govorim ovo zato sto mi se igra svidja nego zato sto to i je - samo cekajte nove brojeve svih casopisa!

Igra ima najveci svijet od svih igara do sada napravljenih. A svijet je tako hebeno predivan uff
Post #8 · Mar 23, 2006, 11:22 PM
Narucio sam piratsku verziju...(30 kn)
Ali kupujem original cim dodje u Hrvatsku / Rijeku...(najmanje 360kn)

Jednostavno ne mogu cekati...
Igra navodno jos nije dosla u HR zato sto nismo u EU ?!>!#@$@%$#

Ali da ce doci uskoro...!!
Post #9 · Mar 23, 2006, 11:40 PM
Isprva bi se ispricao zbog kilometarskog teksta, ali on je tu tako da Buricu skoci tlak :D i za nase druge prijatelje koji ne znaju o cemu se radi.

The Elder Scrolls

Najbolji RPG svih vremena! Ja ga jos pratim od davne TES 1: Arena, pa pritom par dodataka, pa TES 2 : Daggerfall (najbolji RPG tada) pa jos malo dodataka, pritom TES 3 : Morrowind (najbolja igra 2002 godine) pa expansion Tribunal pritom i Bloodmoon te nakraju TES 4 : Oblivion.

Ono sto je super u igri je ne samo grafika (mljac!) vec i igrivost i originalnost pri tome. Svaki grad, regija i pokrajine ima svoju povjest, svoje ljude i oblik. Za neke regije je opcenito da mrze susjede i posjeduju odredjenu vrstu crittera.
TES 1 je imala samo jedan glavni quest, a to je izici van;
TES 2 sub-questovi u igri su bili u ono vrijeme zanimljivi, ali poslije su brzo znali dosadit jer bi se ponavljali.. Glavni quest je bio dosta zanimljiv. I undividualno rangiranje u pojedinoj pokrajinu u svakoj regiji ! je bilo super - istina bili u samo dvije pokrajine High Rock i dio Hammerfella, ali bilo je pun pregrst regija, gradova, tamnica, sela i templova;
TES 3 je donjela revoluciju questova u toj igri. Za 3000 npc-a barem trecina je imala neki quest za igraca, sto nema ni govora o ponavljanju, i sto je najfornije bilo isprepletanost prica i suradnje izmedju odredjenih vaznih likova u igrici. Ma bajno. A za povjesnicare TESa u svim nastavcima i expanzijama pritom mislim i na one od Arena, mogu pronaci i pratiti povjest Tamriela (kontinet koji sadrzi 9 velikih pokrajina, High Rock, Hammerfel, Skyrim, Cyrodiil, Summerset Isle, ValenWood, Elsweyer, Black Marsh i Morrowind), nastakak zemlje, bica i zivota, izmjene Era i epski bitaka. Bilo kroz povjesne knjige u igri, bilo rijesavanjem questova ili obicnim raspitavanjem uokolo..

Nego ja se nadam da ce mi Oblivion unijest onu ushicenost kad sam prvi put ugledao Morrowind. Kad sam se divio svakom pojediom izgledu stvari, osoba i svijetu u Morrowindu. Vjerujem da hoce vidio sam dosta trailera, cini mi se da u ovom nastavku je revolucionaran individualni AI od NPCa sto je dosta falio Morrowindu. Jest bilo je par iscriptiranih NPCa u Morrowindu ali, su bili rijetki. I ono sto je jos revolucionarno je fizika u tom golemom svijetu. Ma ful ce mi radit na ovoj kanti, kako da ne :) :thumbsup:

Fight u igri je kontroliran misem i tipkovnicom u prvom licu s mogucnostcu kombiniranja udaraca potezom misa (TES 1 i 2, poslije je to maknuto, TES 3 :( je imao samo 3 vrste poteza, slash, stab i crush) a moguce igrati kasnije i u trecem licu (TES 3, 4) Postoji dosta velik izbor oruzija, i melee, ranged, magija i summoniranja kojekakvih bestija. I da stvar bude bolja i seljak moze bacit magiju :) samo ako dovoljno istrenira za to.

Enchantiranje u igri je zakon, od cackalice mozes napravit da od suta ubije bilo koga, (dobro pretjerujem :)). Sad kad sam vec kod toga, fali neke stvari iz Daggerfalla koje bi volio vidjet u Oblivionu. Naime kako si mogao u Daggerfallu enchantirati i carape i gace :) i drugo doljnje rublje u Morrowindu nisi mogao :|. Najbolji izbor karaktera u Daggerfallu je zenski lik, jer normalno moze nositi vise odjece od muskarca :lol:. Jos uvijek se sjecam kad sam svojoj likici enchantirao bra of charming i panties of lust :)
Ah sta ces valjda su to makli pa da i dijete od 12 godina moze igrati igricu.

Ima i drugih razlicitih korisnih skillova u igri ali ih ima prepuno da bi ih nabrojao, dovoljno je reci da ucestalim koristenjem, kao i u stvarnom zivotu :D igrac se nauci ih i koristiti uspjesno i bolje nego li prije.
I premda sam vec toliko napisao vjerovatno nisam napisao nesto sto nekoga zanima. Pa ako mi kaze ono sto ga zanima, okrenut cu se toj temi.
Post #10 · Mar 24, 2006, 12:15 AM
Hvala Zoli na detaljnom objasnjenju! Sad je sve mnogo jasnije! Jedino mi nije jasno kako do sad nisam igrao ovu igru!!! Nisam neki RPG fan ali cini mi se iz tvog opisa da je ovo nesto totalno do jaja! Znas mozda na koliko DVD-a ide? Danas je kod nas bila na vestima sledeca potresna vest: UNISTENO 10 TONA PIRATSKIH DISKOVA!!! Original mora da kosta boga oca, a ne znam gde cu naci pirate posto su ih skoro sve pohvatali! Imam jos jednog tu u komsiluku ako ga nisu uhvatili pa cu sutra do njega!
Post #11 · Mar 24, 2006, 12:23 AM
Triba popaliti sve piratske cd-e... gadovi.. za?to da se nečiji dugogodi?nji rad i trud prodaje za 15kn??!! :twisted: :twisted:
Nama to jo? ne smeta, ustvari čak nam i koristi, ali kad budemo "veliki" onda će nam smetat.---
blah pričam gluposti...

sorry za offtopic
Post #12 · Mar 24, 2006, 12:32 AM
Ne pricas gluposti u pravu si i ja takom mislim! Ali to je jace od mene pogledam sa jedne strane 30-40 ili ne znam kolko evra original, a sa druge skoro isto to kod pirata za 150-200 dinara (1euro=87dinara), a u ovoj nasoj zemlji gde za prosecnu mesecnu platu mozes da kupis 3 igre slozices se da bi onoga koji kupuje originale smatrali totalnim ludakom! Ali sve ce to valjda doci na svoje, uskoro nadam se!
Post #13 · Mar 24, 2006, 12:42 AM
Sa moga pogleda meni je sasvim okey piratstvo.
Jer za igrice koje ne igram ne mislim ni
davati po 100-300 kuna. A ukoliko neku igricu stvarno igram
i stvarno mi se svidja onda je kupim original. To se dosad dogodilo
samo kod Starcraft-a, Morrowind-a , Sacrifice-a. Sad planiram i
warcraft 3 kupiti.
Kao i sto sam rekao ukoliko je igrica jaaakkkooooo dobra kupi je
ako nije onda je i valjda neces ni igrati a kamoli kupiti.
Post #14 · Mar 24, 2006, 12:43 AM
Jebem ti! Vec je dosao? Kukurac! Ja sam se iskreno nadao da nece do ljeta kada budem dobil novu masinu. Ova sada nije vise ni za muzej. Uhm ti nedilje! Sta cu sad za boga miloga?!? :D

@Zola
Ovakve recenzije se ne bi posramili ni Hackerovci. :thumbsup:
Post #15 · Mar 24, 2006, 12:46 AM
@Ivan: U pravu si
Post #16 · Mar 26, 2006, 11:21 PM
pazi sta je najbolje...

Oblivion (normalni) vani kosta 300kn, a Collector's Edition 360kn

Pricao sam sa jednom firmom koja ima Oblivion u pred prodaji kod nas i normalna verzija igre kosta 399kn a Collector's edition 450 kn...pa se onda ljudi cude zasto je kod nas takvo piratstvo...

Mi imamo losiji standard i sve...place su nam manje, ali zato igra kosta skuplje nego ovima vani koji imaju bolji standard tj.bolje place...!?

Sutra dobivam Oblivion (piratsku verziju) i onda (ako zadovolji moja ocekivanja, a vjerujem da hoce), kupujem original.

Citao sam dosta po netu...ljudi se masovno zale :
- Nije optimizirana...neprijatelji su uvjek jaci od mene (*pa jos najbolje da ti je igra sve laksa kako napredujes...)
- Tipu zabijem 45 strelica u glavu i jos je ziv...(*to mi je naj smjesnije...jer valjda strelice ostanu zabijene u glavu...pa onda ovaj sece sa glavom kao da je od jeza :) )
- Radiant AI nije onakav kakav su pricali da ce biti (*to jos ne mogu komentirati dok ne vidim)
- Svijet je manji nego sto smo ocekivali (*mislim da nije manji vec se sada brze prolazi njime jer postoje konji i opcija fast travel)
- Questovi su lokalni...vise nema questova u kojima te salje na drugi kraj svijeta...(*to jos moram vidjeti, ali ne smatram to jako vaznim jer nije stvar u questovima...fora je u tome sto ti mozes biti freelancer i raditi sto god hoces...)
- ...
*Moje misljenje

Nove stvari u igri:
- Pas ti moze biti "pet" i ici sa tobom u questove (tako bar kazu ovi koji su igrali igru)
- Skillovi ti se poboljsavaju i kada ne uspijes npr. pokusaj za lockpick...dakle...kroz neuspjehe isto poboljsavas skill
- Borbe traju jako dugo i dinamicne su jer neprijatelj (za razliku od Morrowinda) skace okolo, pokusava ti doci iza ledja i sl.
- NPC-evi nisu uvjek doma...jedu spavaju...zive normalan zivot...ako vlasnik ducana ode doma, onda zakljuca za sobom...tada na scenu nastupate vi kao thief...:)
- Ubijeni NPC-evi padaju po stepenicama, ruse sve pred sobom...ragdoll do jaja i kolizija sa predmetima...!!! *to jedva cekam
- +tko zna sta jos...

...joj jedva cekam sutra i nadam se da ce mi igra raditi pa makar sva grafika bila na LOW...samo da radi...!!! Ima li tko sta DDR rama na 333??? TREBA MI HITNO !!!

Javim se jos sutra....
Dozivljaji igraca · Mar 27, 2006, 12:45 AM
Naj smjesniji dozivljaji igraca:
During one of the early mages guild quests you wind up facing a bunch of necromancers in a place that they shouldn't be, and at the last part of the level three of them attack you all at once (including the boss, if you aren't carefull).

So I was like, holy whoops, time to get the heck outta HERE. I ran off in the only direction I could find that was wide open and started shooting arrows back at them while I run backwards and dodge their spells. At some point after a few seconds of running backwards and dodging spells my character suddenly yelled "WHoaa" and I fell off a cliff into the water... so I swam fast as I could to the other side.

When I turn around, two of the necromancers were dead at the foot of the cliff and the third was dead in the middle of the water.

I was like, YES.

The other day I was walking around near some small farmers village when suddenly a tomato rolled towards me. I was like "oh hello there fella".
A moment later some crazyass darkelf came running towards me with 2 wolfs on her tail. She grapped the tomato and continued running.
I was like "bye fella"

I was wandering through the wilderness and I saw a couple of guards out hunting deer. There was a slain bandit on the ground, and the guards were shooting arrows at each other. Apparently, while hunting, one of them had hit the other and started this feud.

This was going on for a few minutes as they ran around dodging and shooting at each other and I picked up the arrows that missed.

Eventually one of them killed the other and then greeted me kindly. It was bizarre.

There were many funny moments, but only two made me laugh out loud so far:
One, human error. In one of the last quests for the Dark Brotherhood i found myself fighting an axe weilding nord, the damn axe is really good and had a fire spell to it, I was forced to run backwards and shoot the man with my bow, eventually he began to loose and ran away just to be hit by the arrow that would kill him, problem is I wanted his axe and as he died he flew off a cliff propelling the axe, i knew that if I let the axe escape my vision i would NEVER find it again so i jumped off the cliff and grabbed the axe while jumping!....... just to realize that it was a HUGE cliff and fall to my death.....

Two, helping hand. Again in one of the last missions for the Dark Brotherhood i was supposed to assassinate this man, I followed him for DAYS and did not find a moment where he would be completely defenseless, every time I tryed to attack "Stop rigth THERE!". So i was following sneaking behind him one day when he decided to take a walk outside the town, I think "great! he'll be away and I'll strike" i get distracted by a moment and he gains some ground, as I'm running to catch up I see 4 gobling ambush and kill him... the quest pops up "I've killed him, I must now go there etc etc etc".

I killed a crab, I clicked to see what it had, It had lockpicks and a knife , what a beast!

My funniest monent was in chorrol. I want to the barracks or something where guards were sleeping. I woke one up and talked to him then I followed him downstairs and HE went in to sleep with another MAN. lol that was funny

Ima toga jos....ali treba ic spavat...!!!
Post #18 · Mar 27, 2006, 1:33 PM
A nobody's perfect! :P
Post #19 · Mar 27, 2006, 6:44 PM
nije dosao oblivion...bem ti sporu postu...! Mozda i bolje jer imam ispit sutra...sigurno ne bi ucio da je igra dosla...:)
Post #20 · Mar 27, 2006, 7:13 PM
A je se mo?emo svi naći negdje pa da zajedno svr?imo na oblivion? :D
Post #21 · Mar 27, 2006, 7:55 PM
U kanalizaciji te skoro niko nemoze vidjet. Al nisam siguran dal ima uticnicu, sad cu ic provjerit pa cu editirat post.
Post #22 · Mar 28, 2006, 5:12 PM
Dobio sam igru...kostalo me 115kn...
Uglavnom....STEKAO KAO NITI JEDNA IGRA KOJU SAM IGRAO U ZIVOTU....bas se ne moze igrati koliko steka...steka i ljudima koji imaju po gigu rama...cak i 2 gige rama...izgleda da su nesto zeznuli ovi iz bethesde, ali valjda ce uskoro izletiti nekakav patch...

U medju vremenu, ja sam se prihvatio tweak-anja...mozda bude nesto...kopam po ini file-u od igre i pokusavam iskljuciti sve moguce :)
Post #23 · Mar 28, 2006, 8:55 PM
U jebo te 115kn! o_O

Sta ti steka i na najslabijoj grafici ! jebote.. Da li je tebi komp optimiziran? najnoviji driveri itd.. Pa nemoguce da tako steka.. ako je tako, onda cu ja da zaboravim na Oblivion, jer ne mogu podnjeti da igra full steka.
Post #24 · Mar 29, 2006, 6:04 PM
ovako...

sve stavim na low ili off...
Instaliram CoolBits i malo tweak-am neke stvari...
editiram oblivion.ini i prisilim iskljucenje nekih opcija...

RADI !!! Ali grafika je koma...recimo da ne steka previse....barem ne dok ne izvadim baklju ili se ne pojavi neki NPC u kadru...

Malo cu prouciti cijene rama, pa mozda kupim...ionako mi trebaju...a najveci bed je sto imam GF4 MX 5200...a to nije bas tako dobra graficka...a je**ga...moram naci nekog bogatuna koji kupuje novu graficku a stara mu ne treba...ili koji je kupio 4*1Giga Rama i nema mjesta za stare RAM-e od 256 i 512MB...:)
Post #25 · Apr 5, 2006, 9:38 PM
Ram ti uopce nece pomoci, prije bih ti preporucio brzi proc i graficku - oboje! Jer se renda zilion poligona i jer se procesira uzivo cijeli svijet!

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in