Update v0.8.07

Replies: 26 Views: 155 Started: May 11, 2006, 4:46 PM
Update v0.8.07 · May 11, 2006, 4:46 PM
0.8.07 @ 2006-05-11:
? ? * From now on Bosses can summon new zombies
? ? ? - New boss each 30 sec.
? ? ? - New Zombie eacy 1.5 sex.

DOWNLOAD:
zombie_driver.zip [1.07MB]
Za one koji imaju proslu verziju, samo .exe fajl: zombiedriver_exe.zip

Eto, napravio sam Boss-ovi stvaraju nove zombije kao sto je bilo u planu, sljedece na tu temu je .. da ne stvara duhove jer ce kasnije oni nastajati iskljucivo od ljudi.
Malo dosadnija verzija ali eto, mora se ici dalje...
Post #2 · May 11, 2006, 5:51 PM
Ti si LUD. :shock: . skidam pa ću javit :D
Post #3 · May 11, 2006, 8:08 PM
Meni je ova verzija zanimljivija od proslih :thumbsup: , nisam siguran zasto, ali verovatno zbog toga sto se zaombiji vise ne stvaraju bez ikakvog smisla. Mozda ne bi bilo lose da stavis boss-ove na radar da igrac odprilike zna gde je nevolja a ne da luta po celom parkingu ko lud. Kad ces da ubacujes vatrene lopte?
Sto se tice onih ideja mnogo je da covek ubije 5 zombija, i to jos imajuci u vidu da je to neki zakrzljali cvikeras koji u zivotu nije potrcao ili digao bilo sta teze od olovke! :D Nije mi jasno kako si mislio da resis problem oko ulazka u kola, jer ce igrac vrlo lako moci da zastiti naucnike tako sto ce se parkirati odmah ispred ulaza i oni ce direktno ulaziti iz bunkera,zgrade ili cega vec, u kola tako da nece biti izlozeni zombijima. Jedno od resenja je da bunker ima vise izlaza pa da naucnici random izlaze na neki od izlaza pa da ti moras onda da juris tamo-amo. :roll:
Post #4 · May 11, 2006, 8:21 PM
Jel normalno da ne početku nema uopće zombija? :eh:
Post #5 · May 11, 2006, 8:34 PM
Pa jeste! Rece ti covek da trebaju da ih sumoniraju boss-ovi! :D
Post #6 · May 11, 2006, 9:00 PM
Svejdeno, fale mi oni zombiji :cry: :cry: :cry: :cry: sad svi kruze oko bossova... Edi barem napravi da svaki 2-3 iskoci iz kruga i luta po mapi kao ovi dosad :cool:
Post #7 · May 12, 2006, 12:18 AM
lol ludi ste..

sutra cu napraviti:
- da duhovi ne dolaze kao zombiji iz boss-a
- boss da baca vatrene kugle cim se priblizis
- cim se priblizis da svako toliko zombiji oko bossa idu na tebe
- malo vise random zombija u startu
- da se boss-ovi vide na mapi

@Ivan
Super ideja koja ce popraviti problem koji jos nije ni dosao ;) (you saved the day).
I imas pravo za ljude da ce biti pre jaki, cca. 3 ce biti ok, jer ja osobno ih mogu pobiti na stotine, to garantiram! :D ?:twisted:

jedva cekam sutra!
Post #8 · May 12, 2006, 9:34 AM
Evo kad sam vec ovde da prijavim jedan bug. Kad se igra minimizira iz nekog razloga (nije bitno kog), posle ne mozes da se vratis u igru, jer kad pokusa da vrati fokus na nju pojavi se samo sivi prozor prikovan uz gornji levi ugao. :-?
Mislio sam da je rezolucija problem posto je u igri 800*600, cini mi se,a kod mene 1024*768, medjutim nije, isto se desava samo sto je na 800*600 siv ceo ekran, sto je i logicno. :shifty:
Post #9 · May 12, 2006, 10:35 AM
To ti nije bug... GS igre se ne smiju minimazirati.. :naughty: ?:naughty: .. jer su ZAKON :D ?:D

Ba? je gu?t ovako igrati kad ima vi?e bossova... prenak me 5 komada napalo.... :twisted:

Edi, ?to misli? o tome (znam da je komplicirano, ali...) da nakon 10 ubijenih bossova (pretpostavljam da su 128x128px) dođe jedan "the Boss" ... ogroman
(min. 256x256) i da na mapi onda nema ni jednog bossa ni zombija a kad se taj "the boss" kreće ekran se trese (onako kou u landeru kako si napravia!!)
I da se čuju zvukovi (sa jakim bassom) kako zemlja puca.... Zamisli koji horor! :eh:
Post #10 · May 12, 2006, 10:58 AM
Odlicna ideja! :thumbsup: I kako hoda ostavlja ostecenja na asfaltu u vidu rupa i ako pregazis preko rupe moze tocak da ti otpadne! :D
Post #11 · May 12, 2006, 4:01 PM
hahha lol, vec sam mislio tako nesto napraviti (tresnja ekrana i rupe) ali cijela ideja - nebih bas, pre komplicirano sada, dosta protivnika razlicitih velicina :| pliz ;)

p.s. onaj bug je bug u ireni koji mislim srediti ali ne nadjem vremena za sve odjednom .. e a sta ti nije (@ivan) igra full screen? stavio sam da je default FS osim dok ja osobno programiram i testiram.

update svega onoga sa one liste prije osim vatrenih lopti:
http://www.generationstars.com/files/de ... er_exe.zip
Post #12 · May 12, 2006, 5:13 PM
Edi, od ovih bossova ba? i "ne sere? gaće" zamisli ono jedan ogromni ljigavi Boss kad čuje? duuum duum kad stupa nogama a ekran se trese...
Znam da je komplicirano ali mislin da je bolje du?e radit a da igra bude kvalitetnija :|
Post #13 · May 12, 2006, 5:21 PM
Poolako, cekaj da vidis fireball prvo ;)
Post #14 · May 12, 2006, 5:24 PM
Ok, al nemoj poslije plakati kad ti ljudi kazu da fali jedan ogromni The Boss :naughty:
Post #15 · May 12, 2006, 6:10 PM
Jeste mi full screen nego cak ni na full ne vrati kad probam da maksimiziram, nego samo posivi i ostane u uglu. Ko je pravio taj irena engine?

I ja mislim Edi da igri treba tako nesto posebno ako planirate sharware! Ogromni tromi glavonja, tresenje ekrana je prilicno jednostavno napraviti, znam da imas posla preko glave ali ako stvarno hoces da igra bude do jaja trebaju joj takve stvari. Ma sta ti ja to pricam znas i sam! Potrudi se jos malcice jos malo pa je sve zavrseno, valjda. :D

Nova verzija:
Sve je bolje i bolje! Hocemo vatrene lopte!!! :D (napisao bih jos nesto ali moram u wc :oops: )
Post #16 · May 14, 2006, 3:29 PM
(evo bas i mene sada uhvailo za wc) :D

Irenu sam ja radio, bilo je jos masu orginalnih ideja za taj engine ali se ne stigne, kasnije planiram napraviti Irena3D ali u cpp-u.

Tresnju ekrana napravim bez beda ali mi nekako glupo zvuci raditi boss-a bossova :| inace ne mislim da ce biti nesto posebna ta ideja nego sta nebi bilo lakse i bolje za mene prograera a i za raznolikost igre da osmislimo nesto drugo sto je veliko i zastrasujuce a za sto ne treba milijon detekcija.. npr. ogromna magla se pocinje lagano siriti sa sjevera, ogromna zuuta u kojoj se nista ne vidi i otezava vidljivost - najveci problem zbog spasavanja ljudi i ... jos necega sto treba osmisliti!

Jednom dok sam programirao onaj dim od naglog skretanja sam bio za test napravio da dim uopce ne nestaje nego se povecava i povecava, i da, jednom je dosao fuuul velik preko pola mape i bas je zakon izgledalo - spooky! :D Ča ka?ete?
Post #17 · May 14, 2006, 4:10 PM
A ča da ti kajemo... daj da vidime pa ćemo ti reć, e! :D
Post #18 · May 14, 2006, 8:21 PM
Evo vratio sam se iz wc-a. Salim se! :D ?:D ?:D

Super ti ta ideja moze da doprinese atmosferi u igri, nego pazi samo da ne smanji fps. :-?
I ne treba preterati sa tim dimom, pa da na kraju nista ne vidis. A sto se tice ovog velikog bossa bossova prezalicemo ga nekako, ali na 10 nivou MORA da se pojavi !!! ? :pray:
Post #19 · May 15, 2006, 2:47 PM
Oke, evo ja sam napravio Fireball (osim detekcije udara) i ne izgleda onako kako sam ocekivao.
Vatru od fireball-a sam napravio sa particle effektom a njih sam limitirao na 200 efekata max odjednom tako da se zna desiti kada krv i vatra od auta pisti na sve strane da se od fireball-a vatra uopce ne pojavljuje pa ne izgleda ljepo :|

Idem se malo zezati s time pa bum bacio download da vidite i vi..

p.s. dobio sam nekog posla OPET pa mozda necu stici biti tako brz sa updejtovima kroz ovaj tjedan ali cu se truditi!
Post #20 · May 15, 2006, 3:24 PM
Edi ne ?uri se, polako se Bo?ja kola voze, ja san danas dobija Max 8 :cool: :cool: :cool: :cool: pa ću malo testirat kakav je....
Post #22 · May 15, 2006, 8:08 PM
Evo par konstruktivnih predloga:

1. Cini mi se da bi bilo bolje da napravis novi particle za vatrenu loptu, a ne da koristis isti ovaj koji je za sumoniranje zombija.
2. Bilo bi dobro i da jedna polovina od particles bude zute, a druga narandzaste boje tako da se dobije lepsi efekat vatre.
3. Stavi totalno novi sprite za fire ball, evo ja sam sklepao na brzinu jedan, npr. nesto pout ovoga:

Linked image

treba ga malo smanjiti, cini mi se da ce izgledati mnogo bolje sa spriteom, evo primera napravljenog u GM za 5min :cool: :

http://www.generationstars.com/files/te ... alopta.zip

p.s. VB respect, but GM rules :D
Post #23 · May 17, 2006, 3:54 PM
hehe LOL!

Tesko je napraviti dobar particle sprite, a najteze je napraviti njegovu alpha masku.

Ova tvoja vatra izgleda dobro ali ima bed, ajd provjeri malo particle count te vatre, e .. ZD si ne moze priustiti da na jednoj vatri izgubi dodatnih 200 rendera po frejmu :|
Post #24 · May 17, 2006, 5:54 PM
Ova vatra izgleda dobro zato sto sam je radio pomocu jedne integrisane funkcije u game makeru koja ti omogucava da dodas neke jednostavne efekte, ali ne mozes da podesavas life time cestica i njihov broj (to je sranje, samo mozes vrstu i velicinu), to je moguce kad pravis particle system, ali obzirom da sam hteo samo da napravim nesto za 5min nisam koristio particle system. :D Ovo sam napravio samo da ti dam ideju kako bi to moglo da izgleda.

ZD si ne moze priustiti da na jednoj vatri izgubi dodatnih 200 rendera po frejmu

Ne znam da li sam te dobro skapirao, ali evo ako jesam, ne moras da dodajes nista vise, samo nek polovina onih zutih particla bude narandzaste boje, tako ce ti ostati isti broj cestica samo sa dve boje koje doprinose realnosti. Ispravi me ako gresim. :eh:
Post #25 · May 18, 2006, 9:35 PM
Skuzio si. Probat cu to sto si rekao!

E, i sta svi mislite, dali je ok ona eksplozija kada fireball nestane? malo mi se cini previse pa pitam
Post #26 · May 19, 2006, 11:49 AM
Meni se cini ok, samo ne znam kako si odlucio da deluje na auto, hoces koristiti ono sto sam predlozio sa vatrom ili nesto drugo. Mislim da je dobro da zapaljena povrsina bude radijusa kao i eksplozija. Hoces li na kraju ubacivati neki sprite vatrene lopte? Ovako je sve jednobojno.
Post #27 · May 29, 2006, 8:52 AM
da da, napravit cu to. Nego imam frku na poslu jer trebam isprogramirati jedan sustav galerija (za pare) pa znate kako to ide.. em nesmijem zahebati i moram napraviti sto prije .. brzo se ja vracam na ovo

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in