Replies: 51Views: 17,813Started: Jun 14, 2006, 12:32 PMPage 2 of 2
Post #31 · Jul 4, 2006, 11:09 AM
Nikada se nisam bavio programiranjem, ali mislim da djetetu nije mjesto u svemirskom brodu.
Post #32 · Jul 4, 2006, 11:38 AM
Djecu u bagere!
Post #33 · Jul 4, 2006, 2:08 PM
Nikola wrote:
Nikada se nisam bavio programiranjem, ali mislim da djetetu nije mjesto u svemirskom brodu.
Pa ja mislim da vi?e nema djece na ovom forumu?
Post #34 · Jul 4, 2006, 2:09 PM
Svi smo mi djeca Bo?ja
Post #35 · Jul 4, 2006, 2:46 PM
Pa ja mislim da vi?e nema djece na ovom forumu?
Ovisi sta je za tebe znaci bit dijete.
Post #36 · Jul 4, 2006, 4:01 PM
gd, reci stvari kako stvarno stoje: nisi uspio izdrzati pritisak fakulteta niti nisi spreman pokusati izdrzati pritisak posla pa konstanno bijezis. ne sumnjam da si upravo ti onaj koji zna puno vise od bilo kojeg akademika, sto nazalost jedino moze pokazati koja je razina kulture u hrvatskoj, ali svejedno zar nemas dojam da barem malo pretjerujes sa svojim izjavama? znas, mnogi ne vole odgovarati na pitanja onih koji ne bi razumijeli odgovor i koji samo provociraju...
Post #37 · Jul 4, 2006, 4:09 PM
Slazem se sa tobom u nekim tockama. I ako postoje neke fakultetlije od kojih mozemo reci da imamo vece znanje postoje i onih pokraj kojih se osjecas malim. Takoder gamedeveloper ne mislis na cinjenicu da si ti njih bolji mozda u programiranju .Net jezika ali njihovo sveukupno informaticko znanje premasuje tvoje a i moje tako da si ne trebamo raditi krive iluzije.
Post #38 · Jul 4, 2006, 5:31 PM
Evo jedan citat iz knige "Exploiting Software - How to break Code"
Modern software is complicated, and trends suggest that it will become even more complicated in the near future. For example, in 1983 Microsoft Word had only 27,000 lines of code (LOC) but, according to Nathan Myhrvold,[8] by 1995 it was up to 2 million! Software engineers have spent years trying to figure out how to measure software. Entire books devoted to software metrics exist. Our favorite one, by Zuse [1991], weighs in at more than 800 pages. Yet only one metric seems to correlate well with a number of flaws: LOC. In fact, LOC has become known in some hard-core software engineering circles as the only reasonable metric.
Post #39 · Jul 4, 2006, 6:30 PM
DarBozji wrote:
gd, reci stvari kako stvarno stoje: nisi uspio izdrzati pritisak fakulteta niti nisi spreman pokusati izdrzati pritisak posla pa konstanno bijezis. ne sumnjam da si upravo ti onaj koji zna puno vise od bilo kojeg akademika, sto nazalost jedino moze pokazati koja je razina kulture u hrvatskoj, ali svejedno zar nemas dojam da barem malo pretjerujes sa svojim izjavama? znas, mnogi ne vole odgovarati na pitanja onih koji ne bi razumijeli odgovor i koji samo provociraju...
Nisam uspio jer nisam htio i nisam bio spreman tro?iti 4-5 godina na "ispiranje" na falkutetu ali nemam ?to bje?ati jer je činjenica da su na?i falkuteti inače ajme. Mislim da ne pretjerujem s izjavama već sam bija iskren kada sam iznosio svoja saznanja i poglede.
oipoistar nisam rekao globalno informatičko znanje nego znanje o programiranju, mo?da bi "hijearhiju" trebalo bolje slo?iti na falkutetima nego je to danas.
That is all.
Post #40 · Jul 4, 2006, 10:00 PM
jer je činjenica da su na?i falkuteti inače ajme.
Ajme je zanimanje koje ti pokazuje? za na?e fakultete... Hrvatska ima jedne od najboljih studenata (prema znanju) na svitu... Upravo ove godine ako se ne varam neki na?i informatičari su pokupili zlato na nekom natjecanju (ne mogu 100% reći kojem)
Nije problem u kvaliteti fakulteta nego u tome kako ljude zadr?ati posle fakulteta u RH...
GD skromnost je vrlina! Da si ti tako pametan kako ka?e? radia bi za NASU ili u najmanju ruku za Microsoft...
Post #41 · Jul 4, 2006, 10:28 PM
činjenica da su na?i falkuteti inače ajme.
Jesi li znao da na američkim fakultetima postoji predmet kinesko lončarstvo i povijest "bejzbola" ? I jesi li znao da za upisat vi?e od 6 predmeta mora? tra?it dozvolu guvernera? E prijatelju, za njih smo mi ultra odlčno obrazovani.....
Naime, imali smo prilike na faksu slu?at predavanje profesora iz Engleske, Njemačke i Amerike... mo?da ču te razočarat, ali oni smatraju da je na? obrazovni sustav vrhunski i misle da jedino ?to fali je nemotiviranost učenika i ja se sla?em s njima.... moj faks meni nudi dosta dodatnih mogućnosti, ali ih ja ne koristim jer nisu obvezni i zato se nemam pravo ?alit na nekvalitetu Vani mora? na faksu bit od 8 ujutro do 6 navečer i fakultet ti odnese pola ?ivota + du?an si pun k..c para jer studij nije jeftinjara kao kod nas.... ako misli? da je Harvard prava stvar onda znaj da za njega treba 250 000 $
Smatram da su na?i fakulteti dobri, a nama fali radnih navika i to je jedini problem
Post #42 · Jul 4, 2006, 10:31 PM
eto to... tako je...
Tu neki slabo cijene svoju zemlju...
Post #43 · Jul 4, 2006, 10:38 PM
Meni je moj faks dobar u skoro svakom aspektu, al ajde dobro, likovna akademija je.
Post #44 · Jul 5, 2006, 10:40 AM
m4t3 wrote:
jer je činjenica da su na?i falkuteti inače ajme.
Ajme je zanimanje koje ti pokazuje? za na?e fakultete... Hrvatska ima jedne od najboljih ?studenata (prema znanju) na svitu... Upravo ove godine ako se ne varam neki na?i informatičari su pokupili zlato na nekom natjecanju (ne mogu 100% reći kojem)
Nije problem u kvaliteti fakulteta nego u tome kako ljude zadr?ati posle fakulteta u RH...
GD skromnost je vrlina! Da si ti tako pametan kako ka?e? radia bi za NASU ili u najmanju ruku za Microsoft...
mate molim te ne spominji mi to sam. Ta zena njihova mentorica koju su nazivali na telki genijem i njih .. Kad smo ja i frend dosli na natjecanje u MIOC dosli smo poceli raditi. Nakon 15 min programiranja idem kompajlirat.. ok sve radi. Idem runat o jebemu run ne radi .. Mislim koji kurac sad . pitam frenda ni njemu ne radi. Zalim se liku lik tvrdi da sam imbecil da neznam programirat. Popizdim počnem se derat na lika i steram ga u tri PM . Dode zena ta isto mi sere da je problem u meni ne u programu ali dobro steram ju nek onda to popravlja.. nakon pol cuke ona zuji nesta sta bi sa sobom i stera me na drugi komp. Tad je proslo 45 min od 3 h pisanja.. dodem na drugi komp .. steras u full screen sve se srusi .. tu mi oslo dost koda u pozdrav opet popizdim zena opet sere da ja neznam.. opet ju steram da ona isproba i njoj se rusi.. dalje me preseli na treci komp.. na trecem kompu stsines slovo treba 15 sec da se ispise... tu sam vec bio razocaran. presele me u neku ?upu . Vec proslo 2 sata od 3 sata. Uspim rjesiti jedan zadatak i radi mi sve .. Na njhovom provjeravanju ne radi .. opet sam se zalio ali lik sere da je opet problem u meni ali na mom kompu ne radi.. Mi smo radili na windowsima provjeravalo se na linuxu.Dost ljudi je zajebavalo to sranje s linuxom.. njima radi tam ne radi. Na kraju 2 sata su me micali mozda i vise piso sam sam 40 minuta i nisu mi htjeli produziti ta dva sata kaj su me micali.. Čudno da se to de?avali samo ekipi iz drugih ?kola i čudno da je ekipa iz MIOCA imali 200/200 bodova. dok iz drugih ?kola nije bodovni prag i?ao prek 10 bodova.. Da zadaci su bili uber teski neki.. Zadnja dva.. Zadnji sam dao par stvarno dobrih programera i nisu ga znali rijesiti..Iso je nekak imas ljestivu pjesama. Unosis pjesmu blala i onda je recimo medu prvih 500 . Druga je recimo treca medu njih 400. 467 je je medu prve tri, a 487 je medu prvih 234. Kak to rjesiti imas 500 jednadzbi. Ne vejrujem da je ta ekipa iz mioca to uspjesla sve rjesiti sama u 2 h jer su neki bili ranije gotovi, a u razgovoru s njima sam shvatio da ekipa nema blage veze. Sad dali su stvarno genijalci. BTW s glupim amerima se mogla natjecati i čorava koko?..
Post #45 · Jul 5, 2006, 11:34 AM
Varalice svi obozavaju i dodjeljuju im status genija. Zasto jer su pametni i talentirani... Dok ih ne uhvate
Post #46 · Jul 5, 2006, 2:11 PM
mislim da su fakulteti u hrvatskoj 25 do 30 godina u zaostatku sa ostalim fakultetima svijeta. pogotovo sto se tice infrastrukture i suvremenih saznanja. tome svjedoci i cinjenica da hrvatske diplome nigdje nisu priznate. hrvatski sistem je u srzi dobar ali treba se potruditi pri modernizaciji instrumenata i poboljsavanju akademskih saznanja. profesori vrlo cesto idu na usavrsavanje u inozemstvo i to dokazuje razinu istrazivanja u hrvatskoj. nesumnjivo postoje mnogi mozgovi u hrvatskoj ali nemaju mogucnosti pokazati svoje talente jer su fakulteti neadekvatni. da ne govorimo o potpunoj izolaciji akademskog svijeta od poslovno-industrijskog. nikakva suradnja... nesto se pomalo pokrece ali vrlo trebati ce vremena. hrvatska ima buducnost sto se znanosti tice samo treba se priznati da su fakulteti za rotamaciju i da ih treba obnoviti. puno truda treba uloziti ali ako se to ucini buducnost je svjetla
Post #47 · Jul 5, 2006, 2:24 PM
Ma sredit ce to papa ?trumf Primorac, vidi samo Bologna process
Post #48 · Jul 5, 2006, 3:15 PM
Dobra je ta Java kazes...
Post #49 · Jul 5, 2006, 4:42 PM
Nikola wrote:
svakom tvom postu se moram smijat buahahahah... imas smisao za apstraktni humor
Post #50 · Jul 6, 2006, 8:43 AM
Nikola wrote:
dobra je dobra za mobitele.. Ali dorde brkas par stvari Javu i j# . Java je sam jezik po sebi čudan meni i koristi se za mob a kolko mi se čini ono je J# skroz peti jezik.. naravno java je od suna J# je od MSa i imaju dost različitosti ..
Post #51 · Jul 6, 2006, 10:36 AM
HS wrote:
[quote="Nikola"]Dobra je ta Java kazes...
dobra je dobra za mobitele.. Ali dorde brkas par stvari Javu i j# . Java je sam jezik po sebi čudan meni i koristi se za mob a kolko mi se čini ono je J# skroz peti jezik.. naravno java je od suna J# je od MSa i imaju dost različitosti .. [/quote]
Kad sam ja spomenuo J# to je GD nesto bio rekao o tome ne ja. Ja sve MS-ove proizvode gledam sa skepsom.
Post #52 · Jul 6, 2006, 11:49 AM
Nevolim ni ja ba? microsoft kao firmu, ali ?to je je imaju najbolje proizvode i programska rije?enja.
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅