Zanima me..... .NET

Replies: 24 Views: 9,603 Started: Jul 5, 2006, 11:38 PM
Zanima me..... .NET · Jul 5, 2006, 11:38 PM
Zanima me par razloga za?to se jo? niste prebacili na .NET iako je iza?ao prije 4 godine, molim normalna obja?njenja
Post #2 · Jul 5, 2006, 11:39 PM
Prelazimo na C++ :thumbsup:
Post #3 · Jul 5, 2006, 11:47 PM
m4t3 wrote:
Prelazimo na C++ :thumbsup:

Ja sam tra?io razlog za?to ne .NET a ne na ?to se prelazi, pa evo i novo pitanje za?to C++ a ne .NET?
Post #4 · Jul 5, 2006, 11:50 PM
Eh, reka san koliko znam. Ja sam modeler ;)
Post #5 · Jul 6, 2006, 5:49 AM
Aj ti gamedeveloper reci ti meni zasto bih se prebacili na .Net a ne na C++ , javu , python?
Ako mogu neka idu na c++ (ili na javu buhaha :thumbsup: ) . I ako je c++ malo previse
pre hype-an jezik ima bar na tisuce engine-a library-a itd itd za izradu igrica.
Post #6 · Jul 6, 2006, 8:41 AM
oipoistar wrote:
Aj ti gamedeveloper reci ti meni zasto bih se prebacili na .Net a ne na C++ , javu , python?
Ako mogu neka idu na c++ (ili na javu buhaha :thumbsup: ?) . I ako je c++ malo previse
pre hype-an jezik ima bar na tisuce engine-a library-a itd itd za izradu igrica.

jebal te python da te jebo ?:-? ?kak me to ime nervira .. sjetim se monty pythona ?:shifty:

za?to nismo pre?li na perl.. ?:D
Post #7 · Jul 6, 2006, 8:48 AM
Ja ucim .NET na faxu tako da nema oces/neces :twisted:
Post #8 · Jul 6, 2006, 11:47 AM
Prednost .NET-a je njegova ogromna bibilioteka koja zaista olak?ava programiranje i skraćuje vrijeme izrade aplikacije ili igre...istina igre ne toliko ali je jer sam radio igru u .NET-u.

Kod vas jedina prava zamjerka .NET-u mo?e biti ?ta ga klijent mora imati na računalu da bi vam igra radila, ?to istina i nije preveliki problem a dolaskom viste taj problem vi?e ne postoji.

BTW jučer sam gleda video prezentacije .NET 3.0 ...mogu reć da je ono prebolesno.......
Post #9 · Jul 7, 2006, 9:03 AM
GameDeveloper wrote:
Prednost .NET-a je njegova ogromna bibilioteka koja zaista olak?ava programiranje i skraćuje vrijeme izrade aplikacije ili igre...istina igre ne toliko ali je jer sam radio igru u .NET-u.

Kod vas jedina prava zamjerka .NET-u mo?e biti ?ta ga klijent mora imati na računalu da bi vam igra radila, ?to istina i nije preveliki problem a dolaskom viste taj problem vi?e ne postoji.

BTW jučer sam gleda video prezentacije .NET 3.0 ...mogu reć da je ono prebolesno.......

?ta sam ti reko.. searchaj malo avalon.. odo dalje prčat po .Net 3.0 :thumbsup:
Post #10 · Jul 8, 2006, 2:02 PM
WPF je prebolestan ali mi se ne sviđa onakvo kreiranje i programiranje template-a i ostalih stvari u xml-u :|
Post #11 · Jul 8, 2006, 9:55 PM
Ja sam si skinuo c#. Ovako ide radi jako brzo. Refactoring je koma :\ . Autocompletion je brz i lijepo radi.
Jako se lako radi sa gui-em. Jedino syntax hightlighting je koma. Hmmm to je to za sad javim se poslije
za daljnim misljenjima.
Post #12 · Jul 8, 2006, 10:03 PM
oipoistar wrote:
Ja sam si skinuo c#. Ovako ide radi jako brzo. Refactoring je koma :\ . Autocompletion je brz i lijepo radi.
Jako se lako radi sa gui-em. Jedino syntax hightlighting je koma. Hmmm to je to za sad javim se poslije
za daljnim misljenjima.

Refactoring nisam isprobava.
Syntax highlighting se da na?timavat prema vlastitoj volji.....
Post #13 · Jul 8, 2006, 10:53 PM
GameDeveloper wrote:
Refactoring nisam isprobava.
Syntax highlighting se da na?timavat prema vlastitoj volji.....

To znam ali je ipak dosta lose. Takoder fali sitnih dodataka kao npr. u eclipsu kad mi je cursor na jednoj variabli onda ta variablja dobije zutu pozadinu i u desnoj traci doda zute crte.
Evo ti slika kako bih to trebalo izgledat:

User posted image

Naravno osim toga jos fali mnogo tih sitnih dodataka :\

Ali dobro mozda najdem nesto sto i u eclipsu nema :D
Post #14 · Jul 8, 2006, 11:52 PM
Samo malo, koji ti ovo C# editor koristi??
Post #15 · Jul 9, 2006, 7:39 AM
GameDeveloper wrote:
Samo malo, koji ti ovo C# editor koristi??

To nije c# editor vec java editor :D . Svidja ti se ha?
Post #16 · Jul 9, 2006, 10:53 AM
oipoistar wrote:
[quote="GameDeveloper"]Samo malo, koji ti ovo C# editor koristi??

To nije c# editor vec java editor :D . Svidja ti se ha?[/quote]

C# i java su totalno slični, onda praktički bi ti moga probat J# , editor je ok samo mi se ne sviđa boje sintaxi....pogotovo ova ljubičasta....

Nema do visual studija, najbolji, najveći i najkompleksniji editor......

User posted image
Post #17 · Jul 9, 2006, 11:05 AM
GameDeveloper wrote:

Niti je najveci niti najkompleksniji a niti najbolji , jedino sta je naj je brzina i to priznajem :D
Post #18 · Jul 9, 2006, 11:17 AM
oipoistar wrote:
[quote="GameDeveloper"]

Niti je najveci niti najkompleksniji a niti najbolji , jedino sta je naj je brzina i to priznajem :D[/quote]

Pogre?no, neznam koliko si radija u vs-u ali ja radim 4 godine, i najveći je s najvi?e alata i mogućnosti....mo?da nije ba? najbolji jer zna bit malo bugovit....a brzina mu je najveća mana zbog njegove glomaznosti je malo sporiji i uzima dosta memorije.
Inače VS.NET zauzima 5 GB kad se instalira....nađi mi neki editor ili studio da ima toliko toga da zauzima toliko prostora......
Post #19 · Jul 9, 2006, 11:44 AM
GameDeveloper wrote:

Inače VS.NET zauzima 5 GB kad se instalira....nađi mi neki editor ili studio da ima toliko toga da zauzima toliko prostora......

Ako na nesto nemozes gledati onda je to na vecinu instalacije. Sami c# visual studio bez dokumentacije je jedva 80 mb tako da je to sve relativno. Ja mislim da je problem u tome sto ti jos nisi radio ni u jednom drugom studio osim Visual Studia. I ja sam prije 6 mjeseci mislio da je Bloodshed Dev C++ najbolji ide za C++. Dok danas znam da je on tek amatersko dijelo.
Post #20 · Jul 9, 2006, 1:32 PM
oipoistar wrote:
[quote="GameDeveloper"]

Ako na nesto nemozes gledati onda je to na vecinu instalacije. Sami c# visual studio bez dokumentacije je jedva 80 mb tako da je to sve relativno. Ja mislim da je problem u tome sto ti jos nisi radio ni u jednom drugom studio osim Visual Studia. I ja sam prije 6 mjeseci mislio da je Bloodshed Dev C++ najbolji ide za C++. Dok danas znam da je on tek amatersko dijelo.[/quote]

Nisam mislija samo na C# nego i popratne alate koji inače dolaze uz C# a mogu se i ne moraju instalirati.
Radio sam u par njih ali ni jedan mi nije bio kompletiran kao VS pa...eto ostao na njemu
Post #21 · Jul 9, 2006, 7:11 PM
GameDeveloper wrote:
WPF je prebolestan ali mi se ne sviđa onakvo kreiranje i programiranje template-a i ostalih stvari u xml-u ?:|

ni XML to je XAML heretiče :naughty:
Post #22 · Jul 9, 2006, 7:15 PM
za eclipse cu reci dozivljaje u ponedjeljak .. a dotad je tu VS makar sumnjam da cu ga majenjati osim rada u javi .. :roll:
Post #23 · Aug 28, 2006, 9:22 PM
Uh uh uh...... hmmmmmmmm
dobar je. Jako je dobar.
Ako jos niste prebacite se!
Ja sam se uvijerio u .Net frejmwurk i C#.
Post #24 · Sep 1, 2006, 11:26 PM
C# katastrofalno!

Bio sam poceo raditi jedan project u C# i napocetku sve okej ali prije pola sata sam zatekao dvije stvari koje
mi se cini najglupljim featurima bilo kojeg jezika.

Prva je sto nema nikakvu pravu vector klasu. Sta ima jest ArrayList. Na pocetku sam mislio sve okej
ali onda sam skuzio da on u vektor ne dodaje objekte nego reference prema objektima.
I sad jedan primjer gdje je to tlaka:

[vb]SingleService.SingleService tmpService = new SingleService.SingleService();

for(int n = 0; n < srvList.Length; n++)
{
tmpService.displayName = srvList[n].DisplayName;
tmpService.internalName = srvList[n].ServiceName;
serviceList.Add(tmpService);
}[/vb]

Ovo bih naprimjer u javi radilo super je bih svaki put kad bih proslo loop
promijenilo vrijednosti objekata te ga spremilo kao zasebnog u vector.
Znaci dobio bih naprimjer 20 razlicitih objekata initilizirajuci samo jedan objekat.
To kod C# neide tako jer on u "vector" sprema referencu prema objektu.
Samim time bih na kraju dobio 20 jednakih objekata u vektoru.l
Kako bih se to zaobislo treba svaki put initilizirati posebno objekt sto usporava dosta stvar
posebno ako objek kod initalizacije dosta toga radi.

[vb] for(int n = 0; n < srvList.Length; n++)
{
SingleService.SingleService tmpService = new SingleService.SingleService();
tmpService.displayName = srvList[n].DisplayName;
tmpService.internalName = srvList[n].ServiceName;
serviceList.Add(tmpService);
}[/vb]

Slijedeca stvar je sto klasa od koje naslijedjujes mora imati isti pristup ili veci od one
koja nasljedjuje. I sad kako da sakrijem implementacije??? Neznam za mene
su to pravi nedostatci gledano na druge jezike te me na neki nacin sprijecavaju.
Post #25 · Sep 2, 2006, 5:36 AM
Meni je ovo čudno, nebi smjele biti reference u pitanju....., nije mi jasno, uglavnom nov si u .NET-u i vjerojatno ne?to nisi dobro napravija pa potra?i malo, kad bi dao cijeli kod mo?da bi mi bilo jasno za?to se to de?ava.
?ta se tiče kreiranja novih istanci, jest da usporava ali ne toliko da bi ti plakao zbog toga, ako koristi? .NET 2.0 koristi Generic.List( Of ) umjesto arraylist

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in