Pomoc - print uplatnica - nagradjujem!

Replies: 49 Views: 14,157 Started: Nov 14, 2006, 8:25 AM Page 2 of 2
Post #31 · Nov 22, 2006, 10:59 PM
edifreak wrote:
LOL nitko nije skuzio.
Ovo su HUB 1-1 uplatnice, njihova kopija je ono desno sto se odkine kao racun od tcom-a, vipa i sl. Tu nema one retro indigo kopije. Zato je ovo tako dobro.

btw, nisam znao da si to vec napravio GD, super izgleda, bas me zanima kako ces rijesiti printanje/pozicioniranje.

Zna san ja to nego san samo provjerava dali ti zna? :thumbsup:
Post #32 · Nov 23, 2006, 12:45 AM
m4t3 wrote:
[quote="edifreak"]LOL nitko nije skuzio.
Ovo su HUB 1-1 uplatnice, njihova kopija je ono desno sto se odkine kao racun od tcom-a, vipa i sl. Tu nema one retro indigo kopije. Zato je ovo tako dobro.

btw, nisam znao da si to vec napravio GD, super izgleda, bas me zanima kako ces rijesiti printanje/pozicioniranje.

Zna san ja to nego san samo provjerava dali ti zna? :thumbsup:[/quote]

Najjači od najjačih je mate
:D

Ja sam znao sve od početka samo sam pustio sve vas da se učite jer nemate pojma !! :D
Post #33 · Jan 21, 2007, 7:11 PM
Dobro ekipa, jel znate vi kako je ovo zavrsilo?

Niko ne prica, pa da je pokazem. http://www.uplatnica.com

Jeste vidjeli kako se radjaju suradnje!

Svaka cast Edi i Game Developer!
Post #34 · Jan 21, 2007, 7:14 PM
Svaka cast! :thumbsup: Brzo, pametno i jednostavno! Kako ide prodaja?
Post #35 · Jan 21, 2007, 7:18 PM
A kako ide prodaja :lol: , pa nema par dana da je sve aktivno. javit cemo ako okrenemo milijune. :thumbsup:
Post #36 · Jan 21, 2007, 8:17 PM
Pa nema ni prodaje jer projekt nije dovr?en do kraja, za sada je samo web tu, do srijede bi trebalo zaista biti sve gotovo, a nakon toga radim na ozbiljnijem pro?irenju software-a i onda će to bit prava stvar.....i imam jo? tu neke poslovne planove......i tako....dr?im jo? uvik za sebe dok sve ne stavim na papir
Post #37 · Jan 21, 2007, 8:54 PM
Svaka cast, lijepo izgleda.

Ali molim vas 500kn???!!! mislim da ste ozbiljno pretjerali. program ovog tipa vrijedi eventualno oko 250-300 kn. ali 500? hej, za 500kn program ovog tipa mora lansirat nuklerani projektil iz Sibira jednim pritiskom na mis!

decki iskreno 300 kn je realna cijena ovog programa. jer sobzirom da je probna verzija data, zbilja nema neke izricite potrebe za kupnjom programa. u ostalom i da je netko motiviran kupnjom 500 kn bi ga sigurno odvratilo
Post #38 · Jan 21, 2007, 9:46 PM
Wizard wrote:
Svaka cast, lijepo izgleda.

Ali molim vas 500kn???!!! mislim da ste ozbiljno pretjerali. program ovog tipa vrijedi eventualno oko 250-300 kn. ali 500? hej, za 500kn program ovog tipa mora lansirat nuklerani projektil iz Sibira jednim pritiskom na mis!

decki iskreno 300 kn je realna cijena ovog programa. jer sobzirom da je probna verzija data, zbilja nema neke izricite potrebe za kupnjom programa. u ostalom i da je netko motiviran kupnjom 500 kn bi ga sigurno odvratilo

Mo?da se cijena promjeni...mo?da ali wizard vidi se da ne poznaje? kako se kreću cijene poslovnih software-a u hrv i svijetu.
Kako misli? da zbog probne verzije nema izričite potrebe za kupnjom programa?
Post #39 · Jan 21, 2007, 10:44 PM
Sla?em se s GD-om, mislim da 500 kn uopće nije puno...kome je puno ima olovku pa nek pi?e :cool:
luksuz ko?ta :shifty:
Post #40 · Jan 21, 2007, 11:03 PM
m4t3 wrote:
Sla?em se s GD-om, mislim da 500 kn uopće nije puno...kome je puno ima olovku pa nek pi?e :cool:
luksuz ko?ta :shifty:

Pa čuj, 500 kn i miran si kojih... 4-5 godina....netko u 5 godina ispi?e 5000 uplatnica pa izračunajmo isplativost ulo?enog novca za nekoga tko ispisuje veći broj uplatnica...onome tko ispi?e 2-3 dnevno će mo?da to biti puno ali zato će tu biti freeware verzija s srezanim mogućnostima.

Jo? jednu stvar vam moram reći, postoju 2 poslovna software-a..... jedan ko?ta 120000 kn po licenci a drugi 300000 kn po licenci...ja smatram da je 300000 kn zaista puno za takav soft ali 120000 kn sigurno nije kada znam namjenu...iskoristivost i kompleksnost sustava....a i dalje je to poslovni software a ne neki astronomski program.....astronomski ko?taju milijunama....
Post #41 · Jan 22, 2007, 7:33 AM
Ja sam isto mislio da je 500 puno. I pace, predlozio cijenu od 300, medjutim nisam bio u pravu. Naime kakve sve aplikacije se prodaju i po kojoj cijeni, ovo je jos dobro. Trebate napravit research prije nego komentirate.

Isplativost?
1. Ne moras kupovati iglicni printer za uplatnice - 3000 kn najjefftiniji
2. Jedan knjigovodstveni servis (npr) po klijentu mjesecno ispuni minimum 5 uplatnica (samo po radniku) (to sam rekao takav minimum da je to smijesno), i neka ima minimun 30 klijenata. Ma uglavno, jako puno uplatnica. I oni moraju imati automatizirano, i zato kupuju printere od 3000 kn.
3. 500 kn ode za benzin na pola mjeseca jednom obrtniku.
4. Ko je skrt ili mu ne treba dovoljno, nebi dao ni 300

Uostalom postoji i besplatna verzija :D

P.S. Wizz
Ako mislis da ne vrijedi toliko, napravi i kreni u distribuciju sa cijenom od 300 ;) Treba cijenit tuđi rad.
Post #42 · Jan 22, 2007, 12:20 PM
Ali ako je vec tako, onda dragi moji ovo nije nacin distribucije ovog tipa programa.
Program je pretpostavljam namijenjen knjigovodstvenim servisima, racunovodstvima itd.

Prosjecna djelatnica/djelatnik u racunovodstvenom servisu nezna se spojit na internet a kamo li downloadat ovaj program.
Cijena od 500 kuna je dosta, kako da kazem, "vizualna" cijena i izgleda jako puno, ?to ja i dalje mislim da je.

O cijenama poslovnog softvera znam dosta, po?to je i moj stari programira poslovni softver.

Softver ovog tipa treba distribuirati na nacin, da se ode od jednog do drugog knjigovodstvenog servisa, izlozi lijepa prezentacija i vjerujem da ce ljudi biti zainteresirani. A ne cekati da netko samo naleti.

Jo? jedna stvar. Program je raden, vjerujem, u VS.NET 2005, za koji je potreban Framework 2, Windows XP i poprilicna kolicina radne memorije. Istina je ta da VELIKA vecina danasnjih trgovaca i računovodstvenika radi na veoma staroj opremi, koja jedva izdrzava za to sto je namijenjena. Samo uzi krug ljudi ima nova racunala, jer ocito i starija oprema dobro izvrsava zadatak.

Program je eye candy, i sve je to ok, ali treba misliti i na skupinu koju ciljate, iz gore navedenih razloga.

Ovo sve meljem iz razloga sto sam vidio i osobno isprobao program koji je skoro pa potpuno isti ovome, za DOS, dakle radi na jako slabim strojevima, koji takoder ima bazu, te mogucnost povezivanja na bazu raznih programa za trgovine na veliko i malo po boljoj cijeni.

Mislim da nema smisla da govorim da je program lijep i krasan kad ima dosta ocitih nedostataka, gore navedenih
Post #43 · Jan 22, 2007, 3:40 PM
Wizard wrote:
Ali ako je vec tako, onda dragi moji ovo nije nacin distribucije ovog tipa programa.
Program je pretpostavljam namijenjen knjigovodstvenim servisima, racunovodstvima itd.

Prosjecna djelatnica/djelatnik u racunovodstvenom servisu nezna se spojit na internet a kamo li downloadat ovaj program.
Cijena od 500 kuna je dosta, kako da kazem, "vizualna" cijena i izgleda jako puno, ?to ja i dalje mislim da je.

O cijenama poslovnog softvera znam dosta, po?to je i moj stari programira poslovni softver.

Softver ovog tipa treba distribuirati na nacin, da se ode od jednog do drugog knjigovodstvenog servisa, izlozi lijepa prezentacija i vjerujem da ce ljudi biti zainteresirani. A ne cekati da netko samo naleti.

Jo? jedna stvar. Program je raden, vjerujem, u VS.NET 2005, za koji je potreban Framework 2, Windows XP i poprilicna kolicina radne memorije. Istina je ta da VELIKA vecina danasnjih trgovaca i računovodstvenika radi na veoma staroj opremi, koja jedva izdrzava za to sto je namijenjena. Samo uzi krug ljudi ima nova racunala, jer ocito i starija oprema dobro izvrsava zadatak.

Program je eye candy, i sve je to ok, ali treba misliti i na skupinu koju ciljate, iz gore navedenih razloga.

Ovo sve meljem iz razloga sto sam vidio i osobno isprobao program koji je skoro pa potpuno isti ovome, za DOS, dakle radi na jako slabim strojevima, koji takoder ima bazu, te mogucnost povezivanja na bazu raznih programa za trgovine na veliko i malo po boljoj cijeni.

Mislim da nema smisla da govorim da je program lijep i krasan kad ima dosta ocitih nedostataka, gore navedenih

Hehe, ajmo ovako.
Neće se čekat da netko naleti nego to ?to si naveo ...od firme do firme ?etati je već u planu i imam osobe koje će mi to obaviti na splitskom području, no ne odmah već malo kasnije kada software dodatno pro?irim...
500 kn nije niti pribli?no puno, razgovarao sam s mnogima koji rade poslovne programe i nitko se nije ?alio na cijenu i od svih dobijem odgovor da je realna ?to i jest...end of story...nadalje.
Program jest rađen u VS.NET 2005, .NET 2.0 je potreban i svi potrebni paketi za rad dolaze uz program i sve je automatizirano....stoga di je tu problem?
Programi rađeni u .NET 2.0 rade od win98 pa nadalje, iako se stavilo da za rad treba win 2000, xp, 2003, vista, program će vjerojatno bez problema raditi i na win98 ali po?to je to OS koji je totalno napu?ten za?to bi se ja brinuo oko toga kada iz svog iskustva znam koliko firmi ima WinXP i to nelegalno....i kada znam da danas novo računalo ko?ta 2000 kn?
O kakvoj količini radne memorije priča???, nemoj se uvrijedit ali mislio sam da ti je tata rekao koliko APP-ovi rađeni u .net-u zahtjevaju memorije, ovaj program uzima od 30 do 50 MB memorije ovisno o količini podataka kojom se manipulira u bazi podataka, stoga računala s 64 MB memorije i Win98 će vrtit ovaj program...istina ne super glatko ali vrtit će...a da je bio cilj da to ide super glatko onda dizajn nebi bio tako lijep i uređen jer upravo dizajn najvi?e usporava aplikaciju....... a iskustveno govoreći iz servisa....danas te?ko da ima računala starijih od 6-7 godina a takva računala rade na nekih 800 Mhz ?ta je vi?e nego dovoljno za ovakav soft...starija računala su u kanti za smeće jer za njih nema vi?e djelova...?tovi?e nedavno sam tra?io ploču i P3 procesor po pustim servisima i dobio sam ?ipak...
Wizard to je DOS program, programiranje DOS programa je daleko jeftinije i manje se cijeni od programiranja windows ili linux programa....vidio sam program pod dosom koji ko?ta 10000 kn a da je pod windozama ko?tao bi barem 2 puta vi?e...

P.S., zaboravih reći, update...odnosno nadogradnja poslovnih software-a ko?ta inače 50 % pune cijene....za ovaj software nadogradnja će biti uvijek besplatna.....primjetija sam da je nekim ljudima inače te?ko objasnit za?to moraju jo? jednom platit software koji su platili prije par godina...jer im software ima problem u radu...recimo s novim pisačem ...ili novim windowsima...pa sam imao situaciju gdje sam morao tupiti nekome za?to je to tako i da bi na kraju taj netko zvao proizvođača i pitao ih za?to to tako mora bit ako je soft platio prije par godina...dakle da....politika
Post #44 · Jan 22, 2007, 4:29 PM
Svo prokletstvo s tim programima u DOS-u. Ljudi ih se drze ko pijan plota umjesto da idu dalje. Dajte to je napravljeno pred 10 godina... OMG ajmo dalje. Umjesto da ekipa dize online aplikacije, da pristupaju svemu od svuda kada hoće, oni se drze 6 boja, 14" itd. Satro nema se za windowse...

Ko nema za novi komp, logicno da nece imati ni za ovakvu aplikaciju. Stoga je logicno zakljuciti da nece skupa aplikacija zavrsiti na los komp. Istina da neki nemaju dobre kompjutere na poslu, ali opet, neka ti Edi i Dino kazu kakvu "kantu" ima njihova stara u trgovini mjesovite robe, to jest sta je gazda donio. Nekakav Dual nesto :D

Anyway, proizvod ko i svaki drugi koji ima distribucijske kanale koji njemu najvise odgovaraju. A buduci da je 2007, sve mora bit na webu. Tocka.
Post #45 · Jan 22, 2007, 8:06 PM
:D Bas sam to htio reci, moja stara u ducanu (pc kasa) ima jaci komp od onog koji mi u GEM-u iznajmljujemo u americi :shock:

Nase knjigovodstvo ima lcd ekrane, laserske pisace i jedan iglicni shit printer samo da bi printali sve iz dos programa jer boljeg nemaju.

DOS je legenda, i radi brze od windorsa ali DOS je history koji nema novih funkcija vec 10 godina. bla
Post #46 · Jan 22, 2007, 8:29 PM
edifreak wrote:
:D Bas sam to htio reci, moja stara u ducanu (pc kasa) ima jaci komp od onog koji mi u GEM-u iznajmljujemo u americi :shock:

Nase knjigovodstvo ima lcd ekrane, laserske pisace i jedan iglicni shit printer samo da bi printali sve iz dos programa jer boljeg nemaju.

DOS je legenda, i radi brze od windorsa ali DOS je history koji nema novih funkcija vec 10 godina. bla

Jedan jedini razlog za?to je dos br?i....ima manje grafike i manje stvari za učitavanje...sva do sada grafika i pizdarije su i?le preko software emulacije odnosno centralnog procesora, od sada je to mjenja u visti kada je cijela grafika preko grafičke kartice ubrzana...

Anyway edi...kad bi oprilike mogao help biti gotov, sutra nabavljam baksu uplatnica i dolazimo do 0.99 verzije....gdje samo fali help :)
Post #47 · Jan 22, 2007, 10:53 PM
GameDeveloper wrote:
sutra nabavljam baksu uplatnica

:D :D :D
Hehe, sjetio sam se Trotter Independent Traders
Post #48 · Jan 22, 2007, 11:43 PM
barufa wrote:
[quote="GameDeveloper"]sutra nabavljam baksu uplatnica

:D :D :D
Hehe, sjetio sam se Trotter Independent Traders[/quote]

E vidi?, nije ti lo?a ideja :lol:
Post #49 · Jan 24, 2007, 1:26 AM
Pisalo danas u novinama ne?to da Hrvatska udruga banaka uvodi jedinstvene uplatice sa bar kodom bla bla. Ove bez bar koda će jo? biti u upotrebi ali će se obrađivati ručno (kao i do sada), dok će se ove nove samo skenirati bla...
Post #50 · Jan 24, 2007, 11:06 AM
wow strava, napredujemo.. bar code :D

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in