Post #43
· Jan 22, 2007, 3:40 PM
Wizard wrote:
Ali ako je vec tako, onda dragi moji ovo nije nacin distribucije ovog tipa programa.
Program je pretpostavljam namijenjen knjigovodstvenim servisima, racunovodstvima itd.
Prosjecna djelatnica/djelatnik u racunovodstvenom servisu nezna se spojit na internet a kamo li downloadat ovaj program.
Cijena od 500 kuna je dosta, kako da kazem, "vizualna" cijena i izgleda jako puno, ?to ja i dalje mislim da je.
O cijenama poslovnog softvera znam dosta, po?to je i moj stari programira poslovni softver.
Softver ovog tipa treba distribuirati na nacin, da se ode od jednog do drugog knjigovodstvenog servisa, izlozi lijepa prezentacija i vjerujem da ce ljudi biti zainteresirani. A ne cekati da netko samo naleti.
Jo? jedna stvar. Program je raden, vjerujem, u VS.NET 2005, za koji je potreban Framework 2, Windows XP i poprilicna kolicina radne memorije. Istina je ta da VELIKA vecina danasnjih trgovaca i računovodstvenika radi na veoma staroj opremi, koja jedva izdrzava za to sto je namijenjena. Samo uzi krug ljudi ima nova racunala, jer ocito i starija oprema dobro izvrsava zadatak.
Program je eye candy, i sve je to ok, ali treba misliti i na skupinu koju ciljate, iz gore navedenih razloga.
Ovo sve meljem iz razloga sto sam vidio i osobno isprobao program koji je skoro pa potpuno isti ovome, za DOS, dakle radi na jako slabim strojevima, koji takoder ima bazu, te mogucnost povezivanja na bazu raznih programa za trgovine na veliko i malo po boljoj cijeni.
Mislim da nema smisla da govorim da je program lijep i krasan kad ima dosta ocitih nedostataka, gore navedenih
Hehe, ajmo ovako.
Neće se čekat da netko naleti nego to ?to si naveo ...od firme do firme ?etati je već u planu i imam osobe koje će mi to obaviti na splitskom području, no ne odmah već malo kasnije kada software dodatno pro?irim...
500 kn nije niti pribli?no puno, razgovarao sam s mnogima koji rade poslovne programe i nitko se nije ?alio na cijenu i od svih dobijem odgovor da je realna ?to i jest...end of story...nadalje.
Program jest rađen u VS.NET 2005, .NET 2.0 je potreban i svi potrebni paketi za rad dolaze uz program i sve je automatizirano....stoga di je tu problem?
Programi rađeni u .NET 2.0 rade od win98 pa nadalje, iako se stavilo da za rad treba win 2000, xp, 2003, vista, program će vjerojatno bez problema raditi i na win98 ali po?to je to OS koji je totalno napu?ten za?to bi se ja brinuo oko toga kada iz svog iskustva znam koliko firmi ima WinXP i to nelegalno....i kada znam da danas novo računalo ko?ta 2000 kn?
O kakvoj količini radne memorije priča???, nemoj se uvrijedit ali mislio sam da ti je tata rekao koliko APP-ovi rađeni u .net-u zahtjevaju memorije, ovaj program uzima od 30 do 50 MB memorije ovisno o količini podataka kojom se manipulira u bazi podataka, stoga računala s 64 MB memorije i Win98 će vrtit ovaj program...istina ne super glatko ali vrtit će...a da je bio cilj da to ide super glatko onda dizajn nebi bio tako lijep i uređen jer upravo dizajn najvi?e usporava aplikaciju....... a iskustveno govoreći iz servisa....danas te?ko da ima računala starijih od 6-7 godina a takva računala rade na nekih 800 Mhz ?ta je vi?e nego dovoljno za ovakav soft...starija računala su u kanti za smeće jer za njih nema vi?e djelova...?tovi?e nedavno sam tra?io ploču i P3 procesor po pustim servisima i dobio sam ?ipak...
Wizard to je DOS program, programiranje DOS programa je daleko jeftinije i manje se cijeni od programiranja windows ili linux programa....vidio sam program pod dosom koji ko?ta 10000 kn a da je pod windozama ko?tao bi barem 2 puta vi?e...
P.S., zaboravih reći, update...odnosno nadogradnja poslovnih software-a ko?ta inače 50 % pune cijene....za ovaj software nadogradnja će biti uvijek besplatna.....primjetija sam da je nekim ljudima inače te?ko objasnit za?to moraju jo? jednom platit software koji su platili prije par godina...jer im software ima problem u radu...recimo s novim pisačem ...ili novim windowsima...pa sam imao situaciju gdje sam morao tupiti nekome za?to je to tako i da bi na kraju taj netko zvao proizvođača i pitao ih za?to to tako mora bit ako je soft platio prije par godina...dakle da....politika