Simulator borbe

Replies: 19 Views: 117 Started: Feb 25, 2007, 7:53 PM
Simulator borbe · Feb 25, 2007, 7:53 PM
Evo, danas sam poceo raditi na simulatoru borbe...
Ako me jos koji dan zagrizem za to kao i danas, biti ce to jako brzo gotovo.

STO JE NAPRAVLJENO ZA SADA
- Priprema kolicine jedinica prije borbe
-- Unosi se broj jednica oba igraca prije same borbe
-- Za pocetak se mogu koristiti samo prva jedinica od prvog igraca (Archer) i prva jedinica drugog igraca (Arcane Unicorn)
--- Jos nisam uvodio druge jedinice i napravio da se mogu mjenjati atribute tih jedinica jer za to smatram da se lako moze naknadno napraviti
-- Stavio sam da se moze imati maksimalno 99 jedinica jedne vrste (sto ne znaci da se to ne moze promjeniti)

- Borba
-- Napravljen je sistem tko napada prije (ovisno o brzini)
-- Unesena je glavna formula za borbu
-- Napravio sam da samo prvi igrac napada drugoga
-- Nakon sto se odredi tko napada, bacaju se randomi za odabir koga napada
-- Izracunava se i ispisuje tocno koja je jedinica napala koju i koliko damage je napravila
--- Uvedeni su Critical Hit, Miracle Hit i Critical Miss
-- Jos nisam napravio da se zapravo i oduzme HP od napadnute jedinice (ali je kod spreman za takve operacije)
-- Posto se jos ne oduzima energija od napadnutog igraca, nisam napravio da borba traje do kraja, vec samo jedna runda napada (tek toliko da se vidi tko koga napada, koliki damage radi i da li je pao kakav critical)
-- Jos nisam ubacio utjecaj special abillity

Zanima me:
- Koliko ima rasa (obavezno) i koliko jedinica ima po svakoj rasi (barem cirka)
Post #2 · Feb 26, 2007, 7:05 AM
7 Rasa za sada, 23 vojske po rasi, za sada. Biti će u budućnosti vi?e i jednog i drugog. Nisam ti napomenuo da udarena jedinica uzvraća udarac (kasnije udara nekog drugog protivnika).
Post #3 · Feb 26, 2007, 3:20 PM
@Gorgon
Sta svaka napadnuta jedinica uzvraca udarac...? To mi bas i nema smisla...
Mozda bi to bilo ok da jedinica neke brzine (npr. 3) napadne jedinicu jednake ili vece brzine (dakle brzine 3, 2 ili 1)
Ali opet mi je to nekako blesavo jer ako 100 jedinica napada jednu jedinicu, svih 100 ce udariti u njega i on ce udariti u svih 100...
...dakle 500 Archera napadne npr Paladina...prvo ce svi Archeri ispucati 500 strijela u njega (biti ce barem 20 critical hit-ova i 5 miricle hitova koji ubijaju direktno), ali ce Paladin svejedno uzvratiti udarac i napasti svih 500 Archera (mogu ih spasiti samo criticle miss-ovi od paladina, ali je prakticki moguce da se svi poubijaju i da ostane nerjeseno)...?

PROGRESS REPORT
- Napravio sam da se oduzima health i da jedinice umiru
- Napravio sam da i jedinice drugog igraca napadaju.
- Odabir da se izvrsi jedna borba sa izvjescem nakon svake runde (nakon sto svi napadnu jednom)
-- Kad zavrsi runda, moze se vidjeti koliko je prezivjelih, koliko je bilo criticle hitova i sl.
- Odabir da se izvrsi vise borbi (koliko korisnik unese) sa navedenim jedinicama, kako bi se vidjelo tko u prosjeku pobjedjuje
-- kada se stavi da je vise borbi, iskljuci se report (radi brze obrade), ispisuje se samo tko je koliko puta pobjedio i koliiko je bilo criticle hit-ova i sl.

PITANJA:
- Sta ce HP od jedinica biti broj na 2 decimale?
Post #4 · Feb 26, 2007, 7:34 PM
Dino wrote:
@Gorgon
Sta svaka napadnuta jedinica uzvraca udarac...? To mi bas i nema smisla...
Mozda bi to bilo ok da jedinica neke brzine (npr. 3) napadne jedinicu jednake ili vece brzine (dakle brzine 3, 2 ili 1)
Ali opet mi je to nekako blesavo jer ako 100 jedinica napada jednu jedinicu, svih 100 ce udariti u njega i on ce udariti u svih 100...

Moj odgovor je bio točan, ali nepotpun :) Ne uzvraća svim jedinicama koje ga lupe, samo prvoj. Eventualno ponekoj vi?e, ali to je special ability.

...dakle 500 Archera napadne npr Paladina...prvo ce svi Archeri ispucati 500 strijela u njega (biti ce barem 20 critical hit-ova i 5 miricle hitova koji ubijaju direktno), ali ce Paladin svejedno uzvratiti udarac i napasti svih 500 Archera (mogu ih spasiti samo criticle miss-ovi od paladina, ali je prakticki moguce da se svi poubijaju i da ostane nerjeseno)...?

Jedinicama koje pucaju na daljinu (sve vrste archera i oni koji bacaju čarolije) se ne uzvraća. Nadalje, oni koji bacaju čarolije ne mogu dobiti critical hit/miss i miracle hit.

PITANJA:
- Sta ce HP od jedinica biti broj na 2 decimale?

Razmi?ljao sam o tome. To mi je bila inicijalna ideja, ali mo?da bolje da se zaokru?uje na bli?i broj.
Post #5 · Feb 26, 2007, 8:07 PM
Ovako...

Kako bih nastavio sa razvojem programa, stvarno bi bilo najbolje da imam sve informacije o svim jedinicama, rasama...
Dakle, da pise koja jedinica ima koji special ability, da pise da li je ranged, spell ili kakav god napad...
Trebas mi objasniti formulu za napad sa spell-ovima (i obranu protiv njih), i sve vezano uz spell-ove sto trebam znati...

Malo mi je zajebano mjenjati neke stvari u kodu...jer je gadno kada imas nesto isplanirano, isprogramiras to, a onda skuzis da to nije tako...

Sutra cu vjerovatno staviti online ovo sto sam napravio do sada, jer cu morat radit velike preinake pa ne znam kada ce biti sljedeca radna verzija koja ce ujedno, vjerovatno, biti i zavrsna verzija simulatora borbe.

Sto se tice HP-a u decimalnim vrijednostima, mislim da to i nije bas najbolje...ali to je posebna tema o kojoj treba raspraviti...

To bi bilo to za danas...idem strebati cijelu noc, sutra imam ispit i onda sam opet free do sljedeceg utorka kada je sljedeci ispit.

@Gorgon
Mozes mi slati rase i atribute jedinica na e-mail
Post #6 · Feb 26, 2007, 10:19 PM
Pratim diskusiju samo da se zna.. zanima me jedna sitnica vezana za energiju. Energija bi trebala biti nebitna tj. njezin max-min broj. Kostur ima 5 energije dok Neko cudoviste moze imati 370 hp.. jeste vec smislili tako ili sam ja nesto zabrijao ? :)
Post #7 · Feb 26, 2007, 10:44 PM
Naravno da različiti onsteri imaju različiti broj HPova :)

@Dino: Poslat ću ti ovih dana malo vi?e podataka. Ali, bojim se da će? svakako morati dorađivati engine jer je cijela ta borba prilično zajebano komplicirana i te?ko će se sve pogoditi od prve.

@Edi: Trebali bi se naći ti, Goran i ja. Mo?ete li doći sutra malo kasnije navečer, recimo 21h tu negdje pećine/ve?ica?
Post #8 · Mar 1, 2007, 2:10 PM
Sori sto nisam ni odgovorio na ovo, nismo mogli danima na forum .. mucimo se sa serverima vani, firewall nas stalno blokira jer misli da smo hakeri. Ovih dana to sredjujemo do kraja pa vise nece biti problema.
Post #9 · Mar 1, 2007, 4:27 PM
Pa, valjda misli ispravno? :)
Post #10 · Mar 2, 2007, 8:55 PM
<a href='http://www.posalji.net/387062?WF-BS.exe' title='Warfares - Battle Simulator'>Download: WF-BS.exe</a>
Password: wfgs

Vjerovatno cete se brzo snaci medju opcijama...nije da ih ima bas puno :)

Upravo pocinjem raditi pravu verziju programa koja ima malo detaljnije informacije o jedinicama, mogucnost editiranja istih te ono sto je naj vaznije 'special ability-e'

@Gorgon
Treba mi hitno sve o barem jednoj rasi (a bilo bi dobro da su dvije):
- Sve jedinice i njihov opis (pod ovo spada i 'koja vrsta napada' (range/spell/...) )
- Da li postoje neke stvari koje odredjuje rasa, a utjecu na bitku?
- Da uvedem Heroje?? I njihove utjecaje na borbu??

-- Bilo bi super da mozemo otici na jednu kavicu (produktivnu), gdje bi malo detaljnije prosli kroz SVE sto se tice borbe, a bilo bi dobro da ide i Edi jer i njega ceka isti posao...?
Post #11 · Mar 2, 2007, 9:57 PM
Treba mi hitno sve o barem jednoj rasi (a bilo bi dobro da su dvije):
- Sve jedinice i njihov opis (pod ovo spada i 'koja vrsta napada' (range/spell/...) )

Samo mi reci e-mail i ?aljem ti to u attachu, malo je kompliciranija tablica.

- Da li postoje neke stvari koje odredjuje rasa, a utjecu na bitku?

Paaaa, npr necro ima mogućnost dizanja poginulih iz mrtvih. Takvo ne?to misli??

- Da uvedem Heroje?? I njihove utjecaje na borbu??

Naravno. Heroj svojim statovima pobolj?ava statove vojski pod sobom. Daj za prvu ruku svakoj vojsci dodaj 50% njegovih statova (attack, defence, speed, spell resistance). Isto tako, mora? uvesti i utjecaj boga kojeg heroj ?tuje. A to mo?e biti bilo ?to: 20% manje dmga od vatre svim jedinicama, resurrectanje heroja jednom ako umre, veća brzina, damage absorption...

-- Bilo bi super da mozemo otici na jednu kavicu (produktivnu), gdje bi malo detaljnije prosli kroz SVE sto se tice borbe, a bilo bi dobro da ide i Edi jer i njega ceka isti posao...?

Mo?emo, mo?emo, sastavite listu pitanja :)
Post #12 · Mar 2, 2007, 10:13 PM
Skinuo sam programčić... Probao malo 1 borbu.... Jel se to meni čini ili se broj ?ivih jedinica povećava? :)

Kad stavim da mi izračuna 10 borbi, imam uz istu vojsku omjere od 2:8 do 8:2... Nisam to očekivao. Je li to neki bug ili fakat trenutni statovi to dozvoljavaju?

?to su one 3 kućice ispod "critical"?

Mislim da bi report morao malo dotjerati. ?to su one brojke u zagradi? Daj napi?i pliz gdje počinje i gdje zavr?ava koji turn, a unutar svakog turna odvoji faze, tj jedinice po brzinama kako djeluju. Mislim da bi bilo dobro da napi?e? broj HPova od svake jedinice u obliku trenutni_broj_hpova/maximalni_broj_hpova. Damage report i lista ?ivih jedinica (sa brojkom koliko ih ima pored)treba nakon svakog turna, ne nakon svake faze. Jel mi se čini ili nema uzvraćanja udarca (samo jednom, ako nisi pročitao gdje sam to napisao, s tim da se archerima i spellcasterima ne uzvraća)?

Toliko za sada :)
Post #13 · Mar 2, 2007, 10:30 PM
Gorgon wrote:
Skinuo sam programčić... Probao malo 1 borbu.... Jel se to meni čini ili se broj ?ivih jedinica povećava? :)

Kad stavim da mi izračuna 10 borbi, imam uz istu vojsku omjere od 2:8 do 8:2... Nisam to očekivao. Je li to neki bug ili fakat trenutni statovi to dozvoljavaju?

?to su one 3 kućice ispod "critical"?

Mislim da bi report morao malo dotjerati. ?to su one brojke u zagradi? Daj napi?i pliz gdje počinje i gdje zavr?ava koji turn, a unutar svakog turna odvoji faze, tj jedinice po brzinama kako djeluju. Mislim da bi bilo dobro da napi?e? broj HPova od svake jedinice u obliku trenutni_broj_hpova/maximalni_broj_hpova. Damage report i lista ?ivih jedinica (sa brojkom koliko ih ima pored)treba nakon svakog turna, ne nakon svake faze. Jel mi se čini ili nema uzvraćanja udarca (samo jednom, ako nisi pročitao gdje sam to napisao, s tim da se archerima i spellcasterima ne uzvraća)?

Toliko za sada :)

Ovako...
- Broj zivih jedinica se povecava??? bo..ne bi trebao...ako ti se to dogadja...onda je to neki bug... :)
- 3 kucice ispod criticle su ti brojevi (critical miss / hit / miricle ) koji se dogodio u toj borbi (ako je odabrana opcija sa report-om) ili ukupan broj criticle-a u odredjenom broju borbi
- Report mogu dotjerati...radio sam ga radi sebe (da vidim na neki nacin debug borbe) jer si ti rekao da te ne zanima report vec samo krajnji rezultat borbe...
-- broj u zagradi je ID od te jedinice (meni trebalo radi debug-a, ali i da se lakse kuzi ako je npr 10 archera, da znas koji napada ili je napadnut)
-- pise pod DAMAGE REPORT koliko je jedinica imala HP prije napada - Damage koji joj je napravljen
- Nisam stavio da uzvraca udarac, ali biti ce u sljedecoj verziji

Ma veceras pocinjem raditi puno bolju verziju...od ove sam odustao...90% code-a ce mi koristiti...
- pisati cu nekakav DEVELOPMENT LOG, kako bi znali sta je napravljeno i sta se radi.

Sto se tice kave, bilo bi dobro cim prije...mislio sam mozda odmah u ponedjeljak...ali treba vidjeti kada smo svi slobodni...meni pasu vecernji sati (od 18 na dalje)
Post #14 · Mar 2, 2007, 10:38 PM
- Broj zivih jedinica se povecava??? bo..ne bi trebao...ako ti se to dogadja...onda je to neki bug...

Probaj pa mi reci ako grije?im :)

- Report mogu dotjerati...radio sam ga radi sebe (da vidim na neki nacin debug borbe) jer si ti rekao da te ne zanima report vec samo krajnji rezultat borbe...

Ma kad smo već ovako krenuli, bilo bi dobro vidjeti, ali broj pre?ivjelih je najbitniji.

-- broj u zagradi je ID od te jedinice (meni trebalo radi debug-a, ali i da se lakse kuzi ako je npr 10 archera, da znas koji napada ili je napadnut)

Mislim da to nije bitno, ako taj broj mo?e? maknuti iz reporta, makni ?to se mene tiče :)

-- pise pod DAMAGE REPORT koliko je jedinica imala HP prije napada - Damage koji joj je napravljen

Znam, vidio sam, ali ovako mi se čini konciznije, sve na jednom mjestu, bolji je pregled situacije, zar ne?

- Nisam stavio da uzvraca udarac, ali biti ce u sljedecoj verziji

Faaaaaajt!

Sto se tice kave, bilo bi dobro cim prije...mislio sam mozda odmah u ponedjeljak...ali treba vidjeti kada smo svi slobodni...meni pasu vecernji sati (od 18 na dalje)

I meni isto. Ajmo načelno dogovoriti u pon popodne, meni bi odgovaralo malo ranije, recimo 17:30. Mo?e?
Post #15 · Mar 3, 2007, 8:19 PM
Ful je cudno vase quotanje :) tesko je citat
Post #16 · Mar 5, 2007, 10:11 PM
Evo, poceo sam raditi novu verziju simulatora borbe.
Raditi cu do par sati ujutro (1-2) jer imam fax ujutro.

Mozda veceras bude kakva Alpha-Verzija (koja nece raditi nista korisno) :)
Post #17 · Mar 6, 2007, 7:18 PM
Ma bolje se javi kad bude implementirano sve :)
Post #18 · Mar 27, 2007, 11:52 PM
Radi se, ali moram priznati da sam uzeo veliki zalogaj :)

@Gorgon
Imam jos neka pitanja koja cu ovih dana objaviti tu na forumu.
Post #19 · Apr 10, 2007, 8:28 PM
Ima sta novog?
Post #20 · Apr 11, 2007, 4:54 PM
da...ispitni rokovi...
Dobio sam posao...biti cu na dva sajma HOSTESA :)

Na auto sajmu i nekakvom sajmu novih tehnologija...radi se po 10tak sati na dan ali je dnevnica oko 250-300 kn.
Mislim da cu raditi 9 dana...jos nemam sve informacije, ali pocinjem 17.04.

Mislim da cu upload-at beta verziju programa uskoro...

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in