Step 01 - Strukturalno organiziranje baze

Replies: 10 Views: 52 Started: Feb 26, 2007, 9:21 AM
Step 01 - Strukturalno organiziranje baze · Feb 26, 2007, 9:21 AM
Samo da kazem da sam odustao od recenziranja igara na igrice.hr samo da bih ovo mogao raditi.

Ovako, sta mi treba za prvi korak. Treba mi sve sto ce za svoju grupu imati ID u bazi podataka. Malo teze za objasniti.

Postoji samo jedna baza, ta baza ima TABLES koji ima ROWS. Svaki ROW ima svoj ID za sebe. Evo primjera, imamo TABLE koji se zove UNITS i prvi row (redosljed nije bitan) ima ID=1 a u njega cemo spremiti sav potreban info za neku jedinicu/biće/vojnika. Mene zanima koji sve to TABLE-ovi postoje da bih mogao poceti sa radom.

Ono cega se ja mogu sjetiti, grupirajmo: (Vedran, ispravi me)
- UNITS
- BUILDINGS
- ITEMS (ako su imaju isti skup varijabli ali svaki predmet funkcionira drugacije onda sve to ide ovdje, ako nije tako onda treba napraviti poseban table za tako nesto)
- MAGICS (ovo treba jos vidjeti jer je neznam kako se magije koriste u igri, dali su to kao neki predmeti pa i to ide u ITEMS ili je to nesto drugacije)
- ..

Dinamicno, promjenjivo:
- USERS (igraci, ja ti on mi vi oni, tu su informacije svega sto jedan korisnik moze imati drugacije od staticnog defaulta u igri)
- SETTINGS (sve administratorske postavke, sve postavke koje igraci mogu mjenjati su posebno sejvane u USERS)
Post #2 · Feb 26, 2007, 9:50 AM
-RESOURCES
Post #3 · Feb 26, 2007, 1:30 PM
Ovako bez razmi?ljanja - bogovi i heroji.
Stash je promjenjiv, interaktivan, ne znam da li je to bitno.
Post #4 · Feb 26, 2007, 10:25 PM
RESORSI su stvar dinamicnih varijabli koje idu pod svakog usera posebno. Ubacujem na USERS.

Bogovi i heroji, koja je njihova uloga naspram obicnih jedinica.. varijabilno .. osim tamo neke kvacice da je ovaj jeroj a ovaj nije..?
Post #5 · Feb 26, 2007, 10:27 PM
RESORSI su stvar dinamicnih varijabli koje idu pod svakog usera posebno. Ubacujem na USERS.

Bogovi i heroji, koja je njihova uloga naspram obicnih jedinica.. varijabilno .. osim tamo neke kvacice da je ovaj jeroj a ovaj nije..?
Post #6 · Feb 26, 2007, 10:52 PM
Odi na ovaj link: http://www.generationstars.com/forum/po ... ply&t=1584
I reci da je to tekst od mene, čevapi su me taman stisli i ne mogu poslati ovaj tekst jer ?urim na veliku nu?du:

Va? Edi! :|
Post #7 · Feb 27, 2007, 3:41 PM
Bogovi i heroji na neki način utječu na vojsku. Bog, npr, daje svim jedinicama da dobijaju 20% fire dmga manje, dok je heroj potpuno imun na vatru (znači, napadi vatrenih monstera, vatrenih čarolija). Sam heroj mijenja svojim jedinicama statove. Svojim attack skillom povećava attack skill vojski koje vodi. Isto vrijedi za defence, speed, spell resistance ili ne?to peto.

Kad sam pričao o stashu, mislio sam da igrač u njega mo?e staviti ili izvući iteme, kao i u npr Diablu.
Post #8 · Mar 1, 2007, 2:14 PM
Danas cemo o tome, napravio sam ono osnovno ali me muci masu stvari.. Varijable/mogucnosti svih onih Table-ova sto sam naveo u prvom postu.

A za bogove i heroje ces mi morati malo bolje objasniti dali oni onu pod jedinice ili ne, bez obzira na drugaciju ulogu u igri.
Post #9 · Mar 1, 2007, 4:29 PM
Nadam se na si napravio popis pitanja :)
Post #10 · Mar 1, 2007, 9:43 PM
Ovako, preskacem strukturu baze, idem korak po korak. Prvi koraj je Registriranje i Logiranje korisnika. Izmislit cu sajt za igru gdje ce za pocetak postojati samo REGISTER HERE i LOGIN HERE gumbici. Do kraja sljedeceg tjedna planiram zavrsiti komplet logiranje i registriranje.
Post #11 · Mar 2, 2007, 7:50 PM
Ajde, pa da se registriramo.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in