GS Coding standard: Variable declarations

Replies: 3 Views: 1,312 Started: Aug 15, 2004, 1:57 AM
GS Coding standard: Variable declarations · Aug 15, 2004, 1:57 AM
Savjet kod programiranja, vazno kog timskih aplikacija!

Global variables: prefix "g_"
Module variables: "m_"
Local variables: no prefix

Poslje glavnog prefixa dodati jos jedan od jednog slova koji ce predstavljati data type.
Ostatak varijable nazvati po onome sto ju predstavlja (standardno)

Primjer:
m_bButtonOk -> sto bi znacilo da se varijabla koristi za modul(Private) i da je Boolean
m_sName -> Private String
...
you get the idea.

Ovaj nacin deklariranja olaksava pronalazak varijabli kad ih se ima puno :). Npr. napises slovo m jer trazis jednu private varijablu, pretisnes CTRL+SPACE i otvorit ce ti se lista svih varijabli sa m_. Tako nesto full olaksava fluidnost programiranja!

Ima jos jedna metoda, Sve ali bas sve globalne(Public) varijable strpati u jedan Type. Primjer:[vb]Type Var_iables
Name As String
ButtonOk As Boolean
...
End Type
Public var As Var_iables[/vb]I ono sto svi znate, utipkivajuci var. stvorit ce se lista gore ubacenih varijabli.
Post #2 · Sep 2, 2004, 7:35 AM
Obe fore su strava mada mi se svidja vise ona prva fora da se nekoristi type mada je sve jedno mozda je ova druga fora efikasnija jer kad programiras nemoras kucati celo ime promenljive ako je dugacko. Ja cu od sad koristiti ovaj prvi coding standard u svojim igrama svim ne samo timskim.

POZDRAV
Post #3 · Sep 2, 2004, 9:55 AM
Super, mozda ovo nije potrebno:

ali nema veze, ja se vec lagano privikavam koristiti takve prefixeve jer stvarno pomazu kod organizacije varijabli pogotovo u rojektima gdje ih imas 1000.

Ako imas kakvu ideju da si olaksamo programiranje samo javi jer inace se moramo pripremiti na to da cemo jednom raditi na istoj igri tj. na istom code-u koji svi moramo jednako razumjeti a i da nam se ne mjesaju naredbe..tj. da ne programiramo jedan drugome tudje djelove koda...
Post #4 · Sep 3, 2004, 12:21 PM
E da, zaboravih uopce reci zasto je ovo dobro:

napises 'm' i lupis CTRL+SPACE, sta nije strava?

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in