Replies: 48Views: 1,161Started: Jan 9, 2005, 4:22 AMPage 2 of 2
Post #31 · Jan 17, 2005, 11:34 AM
Po cemu ce to ova igra bit drugacija i zabavnija od ostalih? Zbog cega ce bit addictive a ne boring? (pitanje mog bradera)
Ja pitam - ocemo u igru stavljat ono grupiranje jedinica CTRL+broj
Post #32 · Jan 17, 2005, 12:01 PM
Moj odgovor: 1) Na pitanje tvog bradera: - Pa nipocemo ko je uopste spomenuo da co ova igra biti bolja i interesantnija od svih nasih igara do sada. Mi to pravimo fore radi a ne da bude interesantno jer sto je interesantnije to ce biti manje downloada. Salm se naravno
2) Na igorovo pitanje: - Bilo bi strava kad bi stavili to CTRL+broj kao u svim igrama i to dosta pomaze oko borbe ja to u takvim igrama stalno koristim i trebalo bi to staviti. Dajkle Igore baci se na posao
Pozdrav svima Miskec
Post #33 · Jan 17, 2005, 12:06 PM
Miskec wrote:
Dajkle Igore baci se na posao
Nesmijem sad to radit jer ce me Edi kastrirat
Post #34 · Jan 17, 2005, 12:10 PM
Jako bitna stvar koju sam primetio. Mislim da bi trebalo da onu travu toj podlogu u igri (texturu) treva staviti da bude malo mutnija i da ima zemlje i vode i svega ali da bude balo smooth nezneam da li me razumete ovako je nekako suvise ostra grafika i vidi se kako se stalno ponavlja. Ja bi recimo uzeo jednu kockicu trave i rasirio je na 3x3 polja ili vise tako da izgleda smoother (mutno tako ce izgledati lepse ovako podseca na war craft 1 jos za dos sranje. Da li me kapirate?
Post #35 · Jan 17, 2005, 1:07 PM
Ta trava je samo za primjer (ako se ne varam)
Post #36 · Jan 17, 2005, 6:05 PM
Da travu sam bezveze ubacio kao primjer, jos nemam nikakve ground tileove.
Post #37 · Jan 18, 2005, 12:38 AM
Ja radim na tome, imam svu grafiku. U editoru ce se moci raditi mapa kao i u hearoesima, bacas zemlju i automatski ce nalaziti tileove koji ce se spajati sa travom i sl..
CTRL+# ce biti, to je najmanji problem za napravit, kad se stisne npr. 1 da svi koji imaju u varijabli shortcut=1 budu selektirani, imat cemo i funkciju DeselectAll. To ce se raditi tek kada mapa bude load-ana do kraja sa minimapom. A to ce se raditi kada Edtor bude na pola gotov. A Editor cu raditi kada zavrsim Zombie koji nakako zavrsiti od svog tog pritiska sa svih strana nije bed, samo bi volio da mogu ne ici spavati jedno tjedan dana!
Post #38 · Jan 18, 2005, 12:58 AM
Kad si vec spomenia editor - oce li se u njemu odredit di je glavna zgrada ili ce se to radit u samoj igri. Pitam kurioziteta radi.
Post #39 · Feb 15, 2005, 1:56 PM
Edi odgovori na pitanje iz proslog posta :razz: Ideja je da se u igru dodaju jedinice koje napadaju na daljinu, dakle archeri ili carobnjaci (ili oboje). Jos s Edijem trebam dogovorit detalje (a i s Nikolom jer ipak treba to sve netko i nacrtat ) Tako da kad to sve utvrdimo slozit cu ovdje na forumu tocno sve jedinice opisane i za Humans i Undeads (treba im nac alternativu za archere). Jos jedan dodatak - svaka jedinica ce imat delay izmedu 2 napada (to treba jos dodat u varijablu unita)
Post #40 · Feb 15, 2005, 4:09 PM
- Da, jedinice ce imati neki Rechirge_time=100 (=2sec) - Alternativa archerima u undedova moze biti nesto slicno mage-u ili zombiji koji bacaju kamenje, pa zasto ne .. ono.. pa mislim si .. pa ja bi bacao kamenje - Glavnu kucu cemo odrediti u zadanom trigeru u map editoru... stavit cemo triger koji ce se zvati MainBase ili kako god ocemo jer ces to moci raditi u editoru i vrijednost ce mu biti npr. broj 1 sto znaci TRUE!
NEWS: nikola radi na nekim tile-oima
Post #41 · Feb 15, 2005, 4:51 PM
Nadam se da ce nikola da ih uradi onako malo smoth kao u aoe2 da izgledaju realnije ovako su suvise ostri i nedaju neki realan utisak.
Post #42 · Feb 15, 2005, 6:08 PM
edifreak wrote:
-Alternativa archerima u undedova
Moze neki mage ili recimo neka opaka kreatura iz pakla koja baca isto neke fireballs.. ne znam... mozemo taj unit nazvat... "Dino"? Za zombije s kamenjima - onda bi svaka jedinica trebala moc bacit kamen, ali kamen bas i ne cini neki damage (probaj na bratu )
Post #43 · Feb 15, 2005, 6:36 PM
DObro vama to ide sa Cursed Islandom. Koliko sam samo propustio. :snore: Ovo sto sam procitao....vidjet cemo. Prepare for the worst hope for the best. :wink: Samo da Edi vise zavrsi taj Zombie driver pa da mozemo dalje. A sto vam ja tek spremam past cete na dupe. Ali moram se strpit. Dao sam se u tu svoju ideju 300 %. Ali nesmijem vam jos nista reci. Kao sto rekoh zombie, pa island, pa .... vidjet cete.
Post #44 · Feb 15, 2005, 10:43 PM
Kao sto rekoh zombie, pa island, pa .... vidjet cete
He HE to moze id a potraje. Ovo je veliki projekta a edi mora jos da uradi i map editor pored zombija tako da se mi ostali moramo strpeti dok to sve nebude gotovo mada nebi puno trebalo cekati jel se ideja mnogo razvila i treba je samo realizovati
Post #45 · Feb 18, 2005, 9:27 AM
Imam problem s konceptom igre, tj. sa dijelom koji se tice unajmljivanja jedinica. Rekli smo da se vojska i radnici kupuju direktno u svakoj kuci posebno. Moja muka je sta kad izgradis povecu vojsku koja uglavnom npr pogine. Sad treba nadoknadit gubitke (nije ukljucen autobuy). Ljudi ce se izbezumit dok nadu one kuce iz kojih su poginuli ratnici. Ovdje bi rjesenje moglo bit klasicno kupovanje jedinica u jednoj zgradi (pa da oni useljavaju prazne kuce) ili oznacavanje nepopunjenih kuca nekakvom zastavicom ali opet onda ako ih je puno dok igrac izklika sve kuce ispalit ce na zivce.
Evo jos jedan drugi slucaj - igrac napravi kucu i nema love za izradit jedinice u toj kuci. Autobuy ovdje ne radi, a kasnije igrac moze zaboravit na tu kucu. Ovdje bi rjesenje moglo biti da kuca odma kosta kuca+2 jedinice tj da su jedinice besplatne kad izgradis kucu.
Trebamo prije nego ozbiljno pocnemo s izradom igre do najsitnijih detalja razlucit ideje (a i pricu za kampanju)
Ideja za editor kampanje (level editor). 1. U svaku mapu se moze dodat njezina prica i ona se pokaze na Story Screenu prije igre, ima opcija u editoru ima li mapa glasovni zapis koji cita story ako ima opcija se ukljuci i u igri glas cita story te mape (uz text). Ime zvucnog filea bi bilo imemape_audio.wma
2. Cilj levela se odredi u editoru. To moze biti dolazak do nekog triggera, klasiacn ubij sve scenarij, obrani se odredeno vrijeme od napada. Naravno onda bi osim zgrada pomocu editora trebalo moci postavljati i jedinice. Ako se sjetis jos necega....
Sto se tice price za programerski rad nije toliko bitna ali je bitna za dizajnerski. Trebaju nam imena svega - rasa, gl. likova, zgrada, unita... i tocno napredak kroz misije za svaku rasu.
Post #46 · Feb 18, 2005, 9:59 AM
Fora je u tome sto smo previse ideja izneli ovako nasumice na forumu i sad sam se totalno pogubio i nemam vise pojma kako ce sve to da izgleda trebalo bi neko da detaljno prcita ovaj deo foruma i da izvuce sve ideje u jedan word dokument i odatle cemo dopunjavati i praviti igru dalje jer ovako necemo daleko dogirati.
Post #47 · Feb 18, 2005, 11:12 PM
Rekli smo da se vojska i radnici kupuju direktno u svakoj kuci posebno. Ne kupuje se nista posebno, napravimo kucicu i selektiramo koji ce se ljudi tamo raditi i po potrebi iskljuciti autobuy. U dvorcu mozemo pauzirati svu proizvodnju ljudi.
Moja muka je sta kad izgradis povecu vojsku koja uglavnom npr pogine. Sad treba nadoknadit gubitke (nije ukljucen autobuy). Ljudi ce se izbezumit dok nadu one kuce iz kojih su poginuli ratnici. Reko sam prije (ispricavam se ako nisam) da pored kucice na zastavici pise koliko je ljudi unutra..
Ovdje bi rjesenje moglo bit klasicno kupovanje jedinica u jednoj zgradi (pa da oni useljavaju prazne kuce) ili oznacavanje nepopunjenih kuca nekakvom zastavicom ali opet onda ako ih je puno dok igrac izklika sve kuce ispalit ce na zivce. ali onda kucice gube smisao, ja sam htio da se bas tamo proizvode, sto vise kucica imas to ce se vise proizvodit.. ovako je ono klasicno da izlaze iz dvorca i opet imamo jedan u nizu RTS-ova
Evo jos jedan drugi slucaj - igrac napravi kucu i nema love za izradit jedinice u toj kuci .... rjesenje moglo biti da su jedinice besplatne kad izgradis kucu. MOZE!
Trebamo prije nego ozbiljno pocnemo s izradom igre do najsitnijih detalja razlucit ideje (a i pricu za kampanju) Kampanju.... to treba rijesi da... vec imamo nesto nego trebam to nacrat pa za razmotrit...
Ideja za editor kampanje (level editor). 1. U svaku mapu se moze dodat njezina prica i ona se pokaze na Story Screenu prije igre, ima opcija u editoru ima li mapa glasovni zapis koji cita story ako ima opcija se ukljuci i u igri glas cita story te mape (uz text). Ime zvucnog filea bi bilo imemape_audio.wma U editoru ce biti moguce ostaviti comment na mapu pa ce to biti to i za zvucni zapis se slazem ukoliko nadjemo dobar glas!
2. Cilj levela se odredi u editoru. To moze biti dolazak do nekog triggera, klasiacn ubij sve scenarij, obrani se odredeno vrijeme od napada. Naravno onda bi osim zgrada pomocu editora trebalo moci postavljati i jedinice. Ako se sjetis jos necega.... Mislim da je najbolje KILL ALL po defaultu! jer nismo u suvremenom vremenu da biramo neku metu pa cim razbijemo nesto da je misija gotova.. if u know what i mean.. I postavljanje jedinica u editoru, peace of cake..
Sto se tice price za programerski rad nije toliko bitna ali je bitna za dizajnerski. Trebaju nam imena svega - rasa, gl. likova, zgrada, unita... i tocno napredak kroz misije za svaku rasu. Sve sto trebamo je zajedno sklepati pricu i onda od tamo ovo sto si rekao za zgrade i jedinice jer kao sto kazes.. to moramo imati da bi mogli i raditi..
@Miskec, ja donekle pamtim promjene jer sam u sredini svih dogovora, uskoro ce R2 ovog dokumenta
Post #48 · Feb 20, 2005, 4:05 PM
Ideja za CI: Ranjene jedinice nemaju jednaki attack kao one "nove" tj. zdrave. Primjetio sam u recenzijama strategija da se cesto kritizira sta ranjene i citave jedinice imaju isti attack, a to stvarno nije problem rijesit. Npr voj s 90% healtha ima -1 attack vojnik s 60% heltha ima -2 att Vojnik s 30% healtha ima -3 attack
ili tako nesto. Ako se slazes ubaci u R2
Post #49 · Feb 20, 2005, 4:16 PM
E pa da ova je fora mnogo dobra jer je glupo da ranjeni vojnikmoze da napada sa 100% snage.
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅