Idea: Game: Colonize Mars

Replies: 6 Views: 47 Started: Feb 3, 2005, 11:41 AM
Idea: Game: Colonize Mars · Feb 3, 2005, 11:41 AM
Vrsta igre: nekakva mjesavina Simcity-a i tycoona

Cilj igre: Kolonizirati Mars (planet ne cokoladicu ;))

Opis:
Baza je u tome sta na Marsu postoje drugaciji uvijeti i prirodni zakoni.
Igrac mora napravit da zivot na Marsu bude sto bolji i privlacniji.
Nakon sto se za osnovne potrebe izgrade Umijetna gravitacija i atmosfera, Proizvodnja hrane, vode i struje, krece se u daljnje poboljsanje uvijeta gradnjom raznih ustanova (policija, vatrogasci, bolnice), shoppova, industrije itd.
Kako se uvijeti poboljsavaju dolazit ce sve vise ljudi, a cak se moze i platiti reklama koja ce se vrtiti na Zemlji da bi privukla ljude da dodu na Mars.
U pocetku bi kolonija trebala biti npr rudnici i sl, a kasnije se moze pretvoriti u turisticku oazu s umjetnim plazama i razvijenim stranim oblicima zivota (cudne biljke, mozda i neke zivotinje).
Sve se odvija u godini 2084. tehnologija je napredna i arhitektura futuristicka.
Igrac vodi i politiku kolonije koja ce se moci odrediti mnostvom opcija tipa 'postoji li skupstina (parlament)', 'koliko ima zastupnika'... Bit ce omoguceno i varanje na izborima ;)

Naravno u igri bi bilo i raznih katastrofa (meteor, potres, pozar, kvarovi na vaznim gradevinama)

Anyway to je to ukratko iako mi se sad dok ovo pisem dogada eksplozija novih ideja u glavi.
Post #2 · Feb 3, 2005, 12:35 PM
Jebote nisi normalan, ni sam neznas koliko je ovo orginalno i dobro!!! Pa mene sada pucaju sve ideje covjece, joooj :) zasto nemamo vremena na sve!

Ime igre je neiskoristeno a ful dobro! Jednog dana ce ful vrijediti! Mars nam je dio znaka firme sto nam je dodatne veliki plus, bilo bi fora kada bi jednom godisnje napravili igru gdje je mjesto radnje Mars. Ja sam isto imao jednu fora ideju koju nikako da zapisem tu na forum nego jos stoji na starom developmentu.

Ajde ajde, bit ce nesto od ove ideje! :clap:
Post #3 · Feb 3, 2005, 2:13 PM
?to reći... ? ODLIČNA IDEJA.... :clap: :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: ....... da, to je dovoljno.......
Post #4 · Feb 3, 2005, 7:21 PM
Tnx!
Jos nesto za one koji malo vise vole Tamnu Stranu.
Kad lijepo napravite svoju koloniju mozete zabraniti ljudima izlaz s planete, uvesti policijski sat i cenzuru medija. Osigurajte zatvore za one nezadovoljne vasim rezimom jer svi koji nisu sretni bit ce zatvoreni! :)
Post #5 · Feb 3, 2005, 11:43 PM
Au jebote fasciniran sam jedine dve igre koje igram i obozavam sim city i transport tycoon jebote u jednoj originalnoj igri koju mozemo napraviti ali je to jako tesko edi zna da sam ja vec pokusavao napraviti nesto ka tycoon ali tesko je puno tu ima varijabli ali u roku od 2 godine bilo bi nesto ja sam za da ovo zapocnemo razvija ti sto pre

Nakraju sta reci ODUSEVLJEN SAM
Post #6 · Feb 4, 2005, 1:40 AM
Igor {J.B.} wrote:
Tnx!
Jos nesto za one koji malo vise vole Tamnu Stranu.
Kad lijepo napravite svoju koloniju mozete zabraniti ljudima izlaz s planete, uvesti policijski sat i cenzuru medija. Osigurajte zatvore za one nezadovoljne vasim rezimom jer svi koji nisu sretni bit ce zatvoreni! :)

Ma ludnica, ili ti zemljani prekinu dovod bilokakvih resorsa :twisted: ...hahaaha... ili cak random da netko napao i kidnapirao transport robe... zato se vise isplati raditi valstite tvornice za sve sto se moze na marsu (osim jamnice naravno, no water on mars, yet) ;)
Post #7 · Apr 21, 2005, 10:59 AM
Opis:
Baza je u tome sta na Marsu postoje drugaciji uvijeti i prirodni zakoni.
Igrac mora napravit da zivot na Marsu bude sto bolji i privlacniji.
Nakon sto se za osnovne potrebe izgrade Umijetna gravitacija i atmosfera, Proizvodnja hrane, vode i struje, krece se u daljnje poboljsanje uvijeta gradnjom raznih ustanova (policija, vatrogasci, bolnice), shoppova, industrije itd.
Kako se uvijeti poboljsavaju dolazit ce sve vise ljudi, a cak se moze i platiti reklama koja ce se vrtiti na Zemlji da bi privukla ljude da dodu na Mars.
U pocetku bi kolonija trebala biti npr rudnici i sl, a kasnije se moze pretvoriti u turisticku oazu s umjetnim plazama i razvijenim stranim oblicima zivota (cudne biljke, mozda i neke zivotinje).
Sve se odvija u godini 2084. tehnologija je napredna i arhitektura futuristicka.
Igrac vodi i politiku kolonije koja ce se moci odrediti mnostvom opcija tipa 'postoji li skupstina (parlament)', 'koliko ima zastupnika'... Bit ce omoguceno i varanje na izborima

E ljudi ajde ovo je neka osnovna ideja ajde da je razvijemo polako kako cemo i sta.

Znaci igra ce biti pola sim city i tycoon. Evo za sad smo jos dogovorili da vozila koja s ekoriste da budu recimo neki automobili koji se krecu pa metara iznad zemlje, avioni, neki kao vozovi ali neki space i rakete i leteci tanjiri.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in