Idea: Game: Zombie Madness

Replies: 33 Views: 170 Started: Feb 7, 2005, 2:21 AM Page 1 of 2
Idea: Game: Zombie Madness · Feb 7, 2005, 2:21 AM · edited Feb 7, 2005, 8:17 PM
Zanr: simpaticna arkadna voznja - kao u nekom napetom hororu :)

Evo jedne cool ideje koja ukljucuje djelomicnu reciklazu i poprilicno posla, ali nista nemoguce a rezultat bi mogao biti impresivan.

Dakle ovako, NSL iliti No Speed Limits je propali projekt, ali prije nego se od svega dignu ruke i source (i 3d stuff) ode u Recycle Bin pala mi je napamet sljedeca ideja - da se sadasnji NSL preradi u nastavak Zombie Drivera i to da Zombie Driver 2 bude u punom 3D-u!! Steta je da toliko ulozenog rada u NSL propadne, a ovako bi uz jos dodatnog rada mogla nastati odlicna igra!

ZD + NSL + jos_dosta_posla = ZD2
Post #2 · Feb 7, 2005, 2:54 AM
I can't agree more! osim da ima masu posla.

Sto treba i sto se vec ima:
- 3D objekti: ima sve osim zombija
- Mapa: gotovo i 5min posla za napravit jos jednu
- Fizika voznje: copy&paste iz Zombija
- Zombie AI: ovo je gotovo jedino sto programer mora ispocetka napravit
- Camera: samo je malo improvati da vidis malo vise unaprijed kada skreces
- Menus: jedan menu sa START GAME - HISCORES - END GAME ;)

Ono sto smo ja i Igor zakljucili mozete i vi jednako lako; a to je da bi ova igrica instant zavrsila po svim domacim novinama i bila jedna od najobljih HR igrica jer HRV ima samo jednu do sada a to je Serious Sam :)
Sada mi je bas pala jedna ideja na pamet, da se dogovorimo sa Miskecom pa da on i u Srbiji pise novinama i magazinima ako ih (a valjda) imaju, pa u tekst ukljuci Hrvasko-Srpski projekt iliti da su i jedni i drugi radili na ovome i to vodi u jednu novu ljepu buducnost tih drigu zemalja :P lol

End if
Post #3 · Feb 7, 2005, 12:39 PM
Pa to nije uopste tako puno posla moyda 30-dana a moye ?to re?e igor da bude mnofo dobra igra na kojoj mo?emo zaraditi puno. Sto se tice za casopise u srbiji toga se uopste nisam setio reci ovako centrala gs'tima je u hrvackoj a imamo i odeljenje u srbiji reci tako i mogu da najurim mog jednog druga on pise za jedan od nasih najvecih casopisa DIGITAL pa da udjem u kontakt preko njih i da pisu o nama malo a i da na cd-ejeve stavljau nase igre bas cu se cuti ovih dana sa njim.
Post #4 · Feb 7, 2005, 1:52 PM
Mislim da ovaj projekt ima jos max 15 dana za finishirat jer je najgore vec napravljeno!
A ovo za casopise je super, ti si nam srpski ambasador (LOL), ti vodis odjel u srbiji pa se ti brines za poslove koji se tamo obavljaju - eto, imas Titulu u SR :)
Javi se tom frendu iz DIGITAL-a pa pitaj za pocetak dali je moguce, da se nebi tip slucajno razocarao zbog bilo cega jer svako ima svoje ukuse pa mu reci da ce igra biti manja freeware i dobra koljacina zombija sa autom :twisted:

prodavati je najvjerovatnije necemo jer za to treba odkupiti licencu za koristenje tv3d-a u profitabilne svrhe koja je $40 ili $45 sto JOS nemamo ali ce nadajmo se biti do ne-izdanog roka.
Post #5 · Feb 7, 2005, 1:55 PM
Strava sad sam ja vodja GS za SCG jeeeeeeeee vazi juricu ja za casopise ovde pa cu videti nesto gamer cu kontaktirati odmah danas samo da smislim nesto inteligentno da napisem pa cemo videti ako nesto odgovre bice strava da imam neki review u casopisu.
Post #6 · Feb 7, 2005, 2:17 PM
Super, fora i zvuci :)

I sada mi je sinula jos jedna ideja, mogli bi napraviti (bilo bi i vrijeme) neku vrstu Pack-a sa jedno desetak nasih manjih igrica na jednoj hrpi i kroz interaktivni cd autorun menu se moze pristupiti svakoj.
Ne mora nuzno biti na cd-u zato sam i spomenuo manje igre, da napravimo pack do 20-30 MB-a i tu stane valjda desetak igara, ako nis drugo, pack sa nasim prvim igrama i onima koje nisu vrijedne glavne stranicu... just an idea!
Post #7 · Feb 7, 2005, 2:36 PM
E pa to je jos i bolja ideja pa imam vise igara u jednoj i sve super bas cu kontaktirati ove debile danas
Post #8 · Feb 7, 2005, 3:31 PM
Ovako, dodao bih jos Options barem sa razinom detalja, rezolucijom, zvukom i custom kontrolama.
U biti najbolje bi bilo da sta vise parametara vezano uz grafiku bude dostupno korisniku jer ja isto volim koji put igrat se sa Advanced opcijama za grafiku :)

Napravit jos da brojevi iskacu iz zgazenih zombija
Turbo mod (motion blur)
Checkpoints i powerups
Cool zvukovi (zgaz, krc, puc, motor, powerup, checkpoint, zombiewalk, zombievrisak, kocnice, turbo, splash u vodu) :)
Muzika

Sta se tice prodaje, ja kazem da ako igra stvarno bude odlicna svi skupa skupimo tih 45$ - pa to kad se podjeli bude svega 40-ak kuna (5 eura) po coviku.
Post #9 · Feb 7, 2005, 3:44 PM
Ma bre ako igra bude strava ima ja da vam dam tih 45$ jel je to oko 38E a to imam kod sebe u novacniku samo uradite to do kraja edi ako treba pomoc oko programiranja rad sam da uradim nesto 3d is my world :D
E sad turbo mod je odlicna ideja samo motion blur je odlican efekat ali jako jako tesko za napraviti
Post #10 · Feb 7, 2005, 4:29 PM
Ovako, dodao bih jos Options barem sa razinom detalja, rezolucijom, zvukom i custom kontrolama.
- Eksterni program sa tim opcijama kao Foxy

jer ja isto volim koji put igrat se sa Advanced opcijama za grafiku :)
Ako i ti isto onda i ja isto a i ti miskec isto?

Napravit jos da brojevi iskacu iz zgazenih zombija
Ma svaka ti dala (poslje mene)
- u 3d prostoru brojke kao da su fizicki tamo idu prema nebu sa poluprozirnim krilima :P

Turbo mod (motion blur)
- Motion i nije tako tesko izvesti, citao sam kako se radi pa znam, istu foru sam furao na ZD1. jedna metofa je da se isti objekt u jednom frameu nacrta vise puta sa razlicitim prozirnostima ; a druga metoda da se sve na ekranu crta sa 90% prozirnosti i nastaje blur jer se jos uvjek vise slicice od prijasnjih frame-ove.

Checkpoints i powerups
- Copy&Paste from before, samo sto ce na brdu smijesno izgledati tekstura checkpointa, biti ce malo u zraku ako je na uzbrdici...hmm (ne ne ne, bolje napraviti da nema nista na tlu nego ogromna strelica koja ide gore-dole pokazuje gdje trebas biti! jer u 3D prostoru ces jedino tako i vidjeti check point)

Cool zvukovi (zgaz, krc, puc, motor, powerup, checkpoint, zombiewalk, zombievrisak, kocnice, turbo, splash u vodu) :)
LOL :lol: :D

Muzika
- pfff, peace of cake, imamo muzicara DJ-a, cuo sam nove stvari sto je napravio, super su!

svi skupa skupimo tih 45$
ispravak, cijena je $25 :wink:
Post #11 · Feb 7, 2005, 4:36 PM
Checkpoints i powerups
Napravis veliku kao zraku svjetlosti (valjak) koji ide od neba okomito na podrucje na zemlji i da ima neki opseg (gta3 style)
Post #12 · Feb 7, 2005, 4:43 PM
sta nije gta3 koliko se sjecam imao ko neke portale, kao da je duga iznad ceste, polukruznica... barem na onim utrkama, ostalog se ne sjecam
Post #13 · Feb 7, 2005, 4:47 PM
ma to je shit ne to za utrke.
Bio je ljubicasti ili plavi kao krug na cesti koji je "zracio" malo put gore a ovo sta ja mislim bi isla zraka skroz do neba iz sredine tog kruga.
Post #14 · Feb 7, 2005, 4:48 PM
A ne bolje stavi kao u mid town madnes onako normalno 2 stapa i izmedju tabla gde pise check point to je meni full ok mozes staviti oko tih stubova neku svetlost da izgleda onako extra
Post #15 · Feb 7, 2005, 4:58 PM
bolje ne to miskec, jer onda moram raditi koliziju ako dolazim bocno tim stupovima..
sjetio sam se igore, tocno znam na sta mislis...ono ko iz raja shield na 2m kvadratnih :) ni to nije lose
Post #16 · Feb 7, 2005, 8:10 PM
Pa mislim da ti je to najjednostavnija detekcija, checkpoint se vidi iz daleka i lijepo izgleda onako neki svjetlosni efekt ubacimo :)

OBAVIJEST: Naslov igre u ideji zamjenjen sa "Zombie Madness"
Post #17 · Feb 7, 2005, 8:21 PM
Odlična ideja !!!!! :thumbsup: :thumbsup: Sla?en se sa svime...
Post #18 · Feb 7, 2005, 10:52 PM
me too !!!
Post #19 · Feb 7, 2005, 11:53 PM
STrava ime jedva cekam da bude gotovo Edi kao sto rekoh ako treba pomoc oko programiranja samo reci pa da odradim sta treba da sto pre bude gotovo :clap: :D
Post #20 · Feb 8, 2005, 3:41 PM
Bilo bi baza da mozes birat onu kameru iz NSL i jednu udaljeniju vise od gore ali ne top-view nego pod kutom od 45?

Cek cek cek cek cek..... :-|
malo stanite i razmislite...
Zamislite kako izgleda ta igra.
Otvorite .exe i kroz sareni menu zapocnete igru i gazite zombije idete po checkpointima... ubiju vas.
new game. gazite zombije, idete po checkpointima, ubiju vas.
ITD...
Nakon 3-4 puta vam postane dosadno gazit zombije, ic po checkpointovima i umirat uvijek po istom scenariju...
Ovo je potencijalna reakcija igraca koji nema pojma o programiranju.
Treba nesto novo ovoj ideji sto ce je ucinit igrivijom, zanimljivijom i dugotrajnijom.

Ne znam koliko bi ovo bilo tesko stavit u igru - mogucnost izlazenja i ulazenja u auto.
Tako da kad ti slupaju auto mozes pretrcat u sljedeci!

Model lika je slican kao zombija tako da to nebi trebao bit problem za napravit valjda - itako lik moze samo trcati (treba animacija samo za trcanje naprijed, nazad je isto naprijed samo se lik okrene za 180?, okretanje lijevo-desno je kao i kod auta).

Ulaz i izlaz iz auta desavaju se bez animacije po principu 'uskoci-iskoci' (npr. Battlefield)

mislim, bolje je ulozit vise truda i vremena pa da igra bude HIT nego je izdat za 20-ak dana pa da bude nedovoljno dobra.

Ako imate neku drugu ideju recite, naravno...
Post #21 · Feb 8, 2005, 3:53 PM
He he ista fora kao i u GTA 2 kad je kamera samo odozgo u starijoj verziji. Da svidja mi se ta ideja nije tesko napraviti za tv3d postoje tutorijali koj i pokazuju kako se animirani 3d model ubacuje u scenu inije mnogo tesko slazem se sa ovom idejom ali kada se slupa neki auto automacki vozac gubi 20% energije, I da moze da puca dok je van auta da ga nebi ubili zombiji dok nenandje drugi auto a sta kazete
Post #22 · Feb 8, 2005, 4:10 PM
Mislio sam samo da bjezi, namjerno nisam napisao da puca jer mislim da je to ipak previse zajebancije, a igra bi vise trebala bit voznja nego pucacina tako da... ne znam ?:shock:
Za gubitak energije se slazem :)

(za one kojima nije jasno - pogledajte prethodnu stranicu)
Post #23 · Feb 8, 2005, 4:40 PM
Da moze i tako zanci bez pucanja da se malo zakomplikuje i mora da nadje nova kola. A za energiju mora jer onda nikad nebi izgubio eneregiju ali da ima da se pokupi eneregija i damo ze da naleti na mine i tako neke gluposti kao bonusi da se igra malo zakomplikuje.
Post #24 · Feb 8, 2005, 5:09 PM
Mozda bi bilo fora da moze pokupiti neke kljuceve (alat) negdje sa strane (ali samo dok je van vozila) i da moze sa tim alatima doci pored auta i dok drzis tipku R cuje se onaj zvuk (rrrk-rrrrrk) kako se popravlja auto i na taj nacin fixas auto.

Znam da kompliciram ali bilo bi fora.

A svaki put kad popravljas vidi se progress bar i sto je auto vise puta popravljan to se sporije puni taj progress bar.

Na taj nacin bi iskoristavao auto do maximuma, a rijetko kada bi uletio neki drugi auto na stazu i tip izletio iz njega i zombiji ga pojeli i na taj nacin dobio novi auto (ali pod novi ne mislim super popravljen nego recimo random od 30 do 75%).

Samo moje glupe ideje....
Post #25 · Feb 8, 2005, 5:35 PM
Mozda bi trebali napravit 2 moda igre:

1. Arkadni koji bi bio kao ova prvotna ideja stalno dolaze zombiji a ti ih gazis.

2. Story koji bi imao nivoe sa zadatcima i bio bi ograniceni broj zombija po levelu koliko ih trebas zgazit. Znaci 1. level neki tutorial, kasnije idu zadatci i nakon nekoliko levela pocinjes sa svojim nabildanim autom s siljcima naprijed i ono skroz postanes eliminator zombija. Nakon svake misije imas screen ono poslje levela samo u obliku novina koje pisu o tvojim uspjesima, ako te ubiju onda isto tako u novinama pise o tragicnom slucaju.

Jos sam zaboravio napisat nesto o cemu smo Edi i ja pricali.
Mislimo staviti da u igri pada snjeg koji bi dodatno utjecao na igrivost!

Edi, znas li kako rijesit tragove na asfaltu (od kocenja) i tragove na snjegu?
Post #26 · Feb 8, 2005, 7:36 PM
Kako u prici objasnit da se nas junak bori protiv zombija bas autom a ne puskama???

Pa vrlo jednostavno - metci ne djeluju na zombije. Oruzje tipa mac bi bilo ucinkovito protiv jednog zombija ali posto ih je horda najbolje je bjezat kad si na nogama a gazit ih u autu :)

Treba osim glavnog auta kojim pocinje svaka misija (unisti se skoro svaki put) stavit i dosta drugih auta razlicitih performansi tako da bude zabavno i istrazivat razne aute i isprobavat ih (na zombijima).
Post #27 · Feb 8, 2005, 11:00 PM
Ja mislim da je dosta vise price i da ako ideje budu nastavile samo da padaju a ako se nista nebude programiralo nece igra biti gotova za 50 dana :thumbsup: zato bacimo se na posao
Post #28 · Feb 8, 2005, 11:54 PM
Uf sta ste se zaletili!

Izlaz iz auta:
Po mome nema smisla jer to automatski postaje druga igra i nesto sto ce 10x vise zakomplicirat programiranje. Kamera se mora spustiti do prozora od auta i kao fol sada gledamo iz tipa da ne radimo nikakve 3D modele, i onda treba sve te kamere stabilizirat / animirat ugodne kretnje. Onda, di se trci, di se bijezi? do drugog auta? ne valja jer onda moram programirati koliziju car-oldcar(s) sto nisam ni u zombiju 1 napravio jer sam se bojao da cu nesto sjebat (step-by-step idem), ne mogu odmah u 3D pa napravit nesto sto jos nikad nisam.

Ucinit igru zanimljivijom:
- Imamo ideju za snjeg! sto otezava voznju :P ali bez grafike istog
- Po dva check pointa istovremeno
- Jedan chack point izrodi novih 10 zombija pa je rizik ici tamo
- ... ideje je lako naci ...
Post #29 · Feb 8, 2005, 11:58 PM
Ja se slazem sa edijem mozemo mi svasta smisliti ali smo ipak u 3d-u pocetnici i moramo ici polako kad ovo napravimo lako mi posle uradimo drugu verziju ove igre zar ne a pocetna ideja je da nsl nepropande skroz tako da je bolj eovvako. Edi kad pocinjes sa prebacivanjem u 3d
Post #30 · Feb 9, 2005, 12:15 AM
Cim zavrsim Zombie Driver! a njega cim napravim promjene na Ginku koje idem vise sada raditi jer ce se izdavac naljutit, nisam im se pun k javio vec

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in