Replies: 3Views: 2,077Started: Oct 10, 2003, 8:09 PM
Pozdrav · Oct 10, 2003, 8:09 PM
Bok ljudi, vidim da se tu dosta programiraju igre, ja isto radim jednu igru, neko od vas je vec vidio alpha verziju. Upravo radim na 1.8 verziji igre, jos uvijek u alpha fazi razvoja, al uskoro ce u finish. U cemu vi radite, koja vam je do sad onako kompliciranija igra koju ste napravili i tak, malo opisite kak radite Moja igra je vise neka turn based strategija, dobio sam hosting na gameru, uskoro cu napraviti redizajn stranice, staviti na download novu verziju, pa cu vam se javiti. Inace, radim u Visual Basicu 6.
Post #2 · Oct 11, 2003, 1:45 AM
Bok, ja sam bio probao tvoju igru, ne sjecam se koja je to verzija bila aki se cinila zanimljivom, imao si par greskica ali vjerujem da si ih do sad popravio, javi mi kad budes napravio finalnu verziju pa cu opet probati, bas me zanima.
Ovdje se programira isto u Visual Basic 6 i vjeruj mi zasad jos nemam razloga da se maknem sa njega na c++ jer VB moze cuda napraviti, samo ga treba znati dobro. Ja sam glavni programer u timu ucim ostale jer se programiranjem bavim vec nekih 5 ili 6 godina, ma tko to broji vise... od kad sam imao Commodore64 kao klinac sam volio programirati.
Do sad najtezi projekt mi je bio Raklem 47 koji je zbog sporosti VB-a i neznanja DirectX-a propao pa sam ga pretvorio u Raklem (bez onog 47 u imenu igre). Imas na stranici od Raklema za skinut zadnju verziju sto sam bio napravio od tog Raklem 47. Igrica je trebala biti za dva ili vise igraca, totalna koljacina, rat, raspadanje svakog objekta, pun klinac efekata, itd... ali je igra pocela stekati vec pri 15% faze programiranja, i tako smo bili prisiljeni odustati od te igre pa napraviti isto koljacinu ali bez miltiplayera i pola efekata - to je bio Raklem.
Ali sada, kad sam naucio osnove za DirectX8 posinju planovi za Raklem 2 i 3. Da ti samo vidis sta ce to biti, uff, jedva cekam da pocnem raditi na tome. Igra ima tako ogromnu i jebeno dobru pricu da mi se vise svidja od StarWars-a kao i ostalima iz ovog tima!!!
Sada trenutno radimo jedan mali RPG samo da se istreniram na tom podrucju tipova igara, i StarShip War igra koja bi trebala biti neko napucavanje sa letjelicama u svemiru u 360 stupnjeva sa puno planeta, letjelica i djelova za poboljsat i nadogradit...
eh, tako ti je to kod nas, samo nam fali para i malo vise volje da bi to sve islo ljepo i glatko.
Kako je kod tebe, od kud si, da li imas neki tim ili si sam, plan tvojih buducih projekata ako ih imas, kakvo ti je znanje sa programiranjem, volis li to ili samo zbog neznam cega...? (sorry ako te gnjavim pitanjima)
Post #3 · Oct 11, 2003, 9:17 PM
Evo, da rijesim sve po redu Igra koju si ti igrao je bila 1.0 verzija, sad ce uskoro 1.8 Raklem cu isprobati, pa javim impresije, mislim da sam vidio sliku u PCPlayu (vjerojatno ste ga vi poslali, jel?) 1. Zivim blizu Cakovca. 2. Nemam nikakav tim, sam sve radim 3. Plan mi je za sad zavrsiti ovu igru po kojoj kopam vec dobre 3 godine (cca), a dalje jos ne znam... 4. Mislim da mi je znanje prilicno slabo jos, ne znam direct x i tak, slab sam jos uvijek 5. Volim radit igre, hehe 6. Ne gnjavis me
Post #4 · Oct 12, 2003, 12:35 AM
Koji PcPlay, stvarno nisam znao, zakon, bas me zanima ako je bila bilo kakva recenzija, ako su ista napisali, ajde pliz ako mozes pogledati nekako da znam jer bi ful volio imati taj pcplay. Raklem je bio samo u Hackeru ali na cd-u, ne u casopisu...sanjam da mi igra bude recenzirana.
Pa mi javi pliz!
Bas mi je drago sto volis raditi igre, jer ih i ja volim raditi tj. obozavam to! Jedva cekam da netko ulozi u mene neke pare pa da povecam biznis. Tko zna, jednog dana kad budes full dobro programirao mozda budemo i suradjivali nekako..
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅