Argumenti funkcija

Replies: 12 Views: 3,585 Started: Feb 18, 2005, 11:53 AM
Argumenti funkcija · Feb 18, 2005, 11:53 AM
E Edi kako napravis funkciju da ti netrazi argumenet neznam da li me kapiras ono kao u engine.clearscreen pa ako neuneses onda bude default 0,0,0 a ako unese onda budu ti ja pravih i nikako da mi uspe uvek prijavljuje gresku da nisam uneo argumenet kad pokrecem funkciju
Post #2 · Feb 18, 2005, 12:30 PM
Pozdrav svima!

Vec neko vrijeme posjecujem vas forum i vidim da ste izuzetno talentiran tim.Inace,zovem se Goran,imam 17 god, i sam se bavim VB6/VB.NET/PHP i ponesto C/C++ programiranjem.

Probao sam vasu igru Gink In Trouble i imam samo rijeci pohvale!

Nadam se da se Edi nece ljutit sto odgovaram umjesto njega,ali mislim da ti ovaj code ide pomocu Optional.Npr:

Public Function MyFunc(Optional x As Integer=0,Optional y As Integer=0) As Integer

End Function

'Ako je pozoves bez parametara x iy ce biti 0.
Post #3 · Feb 18, 2005, 12:40 PM
E pa puno ti hvala sto bi se Edi ljutio ja sam fiktivno pitao njega ali ko god da odgovori super dodje. Hvala puno to mi je trebalo bas puno

Ijos jedno pitanje kako da napravim da kad ovako ucitam funkciju da mi pise u onim zagradama u programu kad pokrecem funkciju ta vrednost koja je optional recimo

MyFunc [Moze as Integer = 20]

gde je 20 optional vrednost ali da se ovako ispise znam da moze samo neznam kako
Post #4 · Feb 18, 2005, 7:23 PM
Po defaultu bi ti trebalo biti tako,nista dodatno nije potrebno.
Kada pozivas funkciju i otvoris zagradu VB ce ti sam ispisati u uglatim zagradama opcionalne parametre i njihove vrijednosti,u gornjem primjeru to bi bile obje nule. ([x As Integer=0],[y As Integer=0]). :smile:
Post #5 · Feb 18, 2005, 10:37 PM
:clap: eto, rijeseno ;)
Post #6 · Feb 18, 2005, 11:57 PM
E hvala ti ja sam nesto pobrkao svatio sam sve je sad uredu izvalio sam prikaze se lepo hvala puno
Post #7 · Feb 20, 2005, 5:24 PM
E Edi ti sigurno znas kako da uradim sledece znas one fore sto si sigurno vidjao u tv3d enginu ka kucas recimo neku funkciju pa se pojavi sledece recimo:

objekat.setrendermode argument1, argument2, ... isad kad treba d auneses argument 3 to ti je neka konstante ili tako nesto i onda se izlistaju dole vrednosti

znas kao u msgboxu kad oces da izaberes ono vboknly and vbcritical i to da kad pises tu funkciju da ti se pokaze to dole. neznma da li si me razumeo ali pomagaj znam da znas koristio si tu foru u ireni kod uzimanja vrednosti sa tastature
Post #8 · Feb 20, 2005, 6:14 PM
Znam tocno sta mislis, CTRL+SPACE lupis tamo! ili desni klik i LIST PROPERTIES.
Post #9 · Feb 20, 2005, 6:37 PM
Ma ne to znam nego znas to trebam isprogramirati kao prvo da vrednost koja moze tu da se upise da bude iz lista tih kjonstatnti kako to da uradim. Da li me razumes kako napraviti funkciju msgbox (fiktivno) da li me razumes . Znaci ja isporgramiram funkciju i neko kad je koristi kuca

myfunkicja argument1, pa se otvori lista konstatnti bez ctrl+space i sotalih mogucnosti i ti izaberes kao u msgboxu pa probaj msgbox "nesto napises", i onda se otvori lista. Da li me razumes
Post #10 · Feb 20, 2005, 9:21 PM
Vjerojatno mislis na enumeraciju.Enumeracija je zapravo skup konstanti.

Npr:

Public Enum Igra
Gink
Foxy
End Enum

Private Sub Proba(Game As Igra)

If Game = Gink Then MsgBox ("Gink")
If Game = Foxy Then MsgBox ("Foxy")

End Sub

Pozdrav,
Goran.[/quote]
Post #11 · Feb 20, 2005, 10:53 PM
Mora da je to, mada ne vidim neku posebnu svrhu enumeracije... ;)
Post #12 · Feb 20, 2005, 11:16 PM
He He idem sad isprobati da li je to jednom sam citao o toj enumeraciji ali takvi sitni detalji se brzo zaborave
Post #13 · Feb 21, 2005, 12:55 AM
ma isto ko i TYPE....

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in