Novo UNDERGROUND

Replies: 10 Views: 3,074 Started: Feb 23, 2005, 7:56 AM
Novo UNDERGROUND · Feb 23, 2005, 7:56 AM
Kako to da nitko ne komentira (ili nisam vidio) novu underground sekciju. Ideja da nam treba vise sekcija na stranici mi se svidja. But I didnt have this planed. Ovako izgleda kao kopija Dinovog bloga. No offense. Ako si vec to htio napravit onda si mogao stavit pocetne dvije recenice i link na blog od osobe koja je to napisala. Samo za to ne treba cijela nova sekcija.
Npr ljudima se neda citat dugi tekst procita prve 2 recenice i odluci dali ce citat sve ili ne. Onda mozes i link na forum. Ili bolje stavit meni kolumnu. Zanima me misljenje svih u timu na ovu temu??
Post #2 · Feb 23, 2005, 8:36 AM
Kao prvo slazem se sa tobom trebalo bi tako prve dve recenice iz blogova od svih clanova i link ka tim blogovima koga zanima oticice na blog i pogledace. Kao drugo neslazem se da netreba undergorund naprotiv ovako je lepse i nebi bilo lepo kada bi se sada na neku od stranica budzilo jos i to sa blogovima ovako je usper. Ovo je dobra ideja !!!
Post #3 · Feb 23, 2005, 1:07 PM
Ovako. Povecanje broja sekcija na stranici mi se *ne svida*, a sad cu objasniti i zasto.
Doista mislim da nase cijenjene posjetitelje uopce *ne zanima* sadrzaj undergrounda i DevBlogova ili nasih clanaka ili sta ja znam cega jos sto nije *direktno* vezano uz nase igre.
Nasi cijenjeni posjetitelji ce posjetiti Main stranicu, mozda Games, eventualno Development.
Ostale ce stvari na stranici mozda pogledati u 0.2% slucajeva. Mozda.

Eto to je moje misljenje, dakle ja ne mislim da su DevBlogovi losi ili da je Underground los, nego je to *suvisno* na web stranici jednog game development tima, tome je mjesto negdje drugo.
Te sekcije na stranici ispada postoje samo zbog nas - da bi ih mi pisali i da bi ih mi citali, jer ne vjerujem da ce netko drugi to pogledat.

Vjerujem da se ostali ne slazu ali kad vec pitas za misljenje... eto ga.
Nadam se da sam vam dao bar malo materijala za razmisljanje... i mislim da bi poddomene puno bolje bilo iskoristiti za posebne projekte kao sto ce npr biti irena2d.generationstars.com ili kao sto je mogao biti gink.generationstars.com itd.
Post #4 · Feb 24, 2005, 1:17 PM
Zanimljiva tema, bed je sto sam vec ovo prodiskutirao sa Goranom uzivo i sa igorom na chatu pa sad nemam sta posebno za reci.

Kako istrazivanja navode, sto vise podstranica ima jedna stranica to je veca posjeta i ujedno s time i veca prodaja. Ono sto bi mi trebali diskutirati je kako kvalitetno rasporedit sadrzaj a ne sto se nama svidja. Mi radimo igre pa nam se malo glupo cini vidjeti na stranici ono sto znamo (devBlog).
Mnogo bi problema bilo rijeseno kada bi svi odrzavali svoje blogove; ja planiram otvoriti svoj devBlog na kojemu necu pisati sta sam radi koji dan ni nista slicno nego zanimljivosti na koje nailazim na netu, novosti sa development podrucja i indie gaming industrije. Puno mi se puta ukazala prilika da nesto fora napisem na stranicu i glupo mi je vec takve stvari pisati u DEVELOPMENT na stranici jer tamo bi trebali ici iskljucivo vece novosti napredka u istome tako da bi ustvari svojim blogom preselio vecinu onog sto pisem sa DEV na BLOG.
Nadam se da sam bio razumljiv, ako jesam mozda ce te shvatiti da to i nije tako losa ideja jer i po drugim forumima vidim kako ljudi pate za takvim informacijama, novostima sa tog podrucja bez vecinu gluposti na koje se nailazi na netu; ljudi su prenatrpani informacijama i vec se gube u njima, tu ulazim ja sa kratikim zanimljivostima i to je to, vise se nema sto reci... :wink:

e :cool:
Post #5 · Feb 24, 2005, 3:40 PM
Pazi...nadovezat cu se na ovo sto je Edi rekao. Mi isto moramo paziti da stranica izgleda ozbiljno i profesionalno. Jer sta mi hocemo?
Sigurno ne da netko dodje na stranicu gdje ce vidjet da se obradjuju neke neozbiljne teme te da dobije dojam da smo neozbiljni team. Ako dajem dojam neozbiljnosti pola njih se nece ni mucit skidat igru, a kamoli kupit.

A sto se tice underground moramo odlucit za koga se to pise. Dali za posjetitelje ili za nas (kao sto JB kaze). Ako je za nas, koji klinac onda pisem na engleskom. Po meni je pola dobroga rekao Miskec i pola JB. Tako da mislim da bi trebalo biti jos toga na stranici da bude sto bogatija, ali nisam siguran dali je taj underground prava stvar. Pogotovo ime koje odaje da je to nesto za sto malo ljudi zna (under ground). A tamo citas kako je dino napravio nesto u GSI - u.

Ako taj underground i ostane takav kakav je...definitivno bi trebali staviti one shortcutove koje sam spomenuo.
Post #6 · Feb 24, 2005, 4:05 PM
Pa zato se i zove UNDERGROUND jer je nesto vise o nama...dublje... development u zivo i sve ostalo sranje, a za bilo sta ozbiljnije je Development i ostale sekcije koje su usminkane kako treba...

Cekajte da ja pocnem pisat na devBlog pa cemo vidjeti ;) biti ce belaja :P
Post #7 · Feb 24, 2005, 10:58 PM
Evo da navedem jednu stvar kao primjer Rag Doll Kung Fu
Ovo je jedna igra koja me full zanima kakva ce biti i taj programer redovito pise sta je novo napravio u igri, sta je u planu za napraviti, pa cak pise neke gluposti ne vezane za samu igru (dakle kao nas DevBlog).

Htio sam reci da ja a i svi koji ocekuju neku novu igru, vole vidjeti sto cesce neke update-e i informacije vezane za istu. Tako ja npr pisem redovito sta ima sa GSI-em i mislim da to netko cita jer sam imao dobar broj unique posjeta a vjerujem da ce i porasti kada igra bude 90% gotova i kada je ljudi pocnu igrati (nadam se da ce je igrati :) )
Istina je da bi trebali promjeniti domenu umjesto dino.generationstars.com na generationstars.com/dino jer nam te domene trebaju za neke jace projekte kao sto su Irena2D i Gink a biti ce ih jos.
Zato predlazem da se to odmah promjeni dok jos i nema posjetioca.
A i mislim da je DevBlog dobar jer u njega mozemo pisati i neke dogodovstine koje nam se dogadjaju i onda je to zanimljivo citati nakon par godine. I mislim da cemo jos cesce pisati DevBlogove kada nam krene prodaja i poraste popularnost. A i stavljati cemo stvari npr. INFO-2007-Zagreb : bla bla....cijeli tim je opet bio na okupu, zaputili smo se u Zagreb gdje imamo svoj stand za promovaciju nasih igara...bla bla bla...
A da ne kazem za novinare (koji ce nadam se pratiti jednog dana kuda ide nas team i na taj nacin ce tocno vidjeti sta se sve dogadja...)

Uglavnom, sada sam napisao dosta gluposti, i znam da na DevBlog gubimo vrijeme koje smo mogli potrositi na programiranje, ali ja se npr osjecam puno bolje kada izprogramiram nesto i onda mi je DevBlog najbolje mjesto jer tamo kazem sta sam napravio, gdje je bio problem itd...i nakon toga sam spreman za daljnje programiranje.
Post #8 · Feb 25, 2005, 12:09 AM
U potpunosti se slazem sa Dinom. Ko nece da cita devBlogove nemoira niko ih netera ali mislim da ce jednog dana to svi redovno pratiti jer sto kaze Dino damo pisemo sta smo uradili skoro svaki dan i tako neko ko prati nas rad razvoj nasih igara vidi sta se desava skoro uzivo.
Post #9 · Feb 26, 2005, 9:15 AM
Bio sam na stranici koju je dino pokazao. Mislis na onaj njegov odjeljak progress. Da to mu je vise manje u redu, ali to nema veze sa nasim undergroundom. Ono tamo mu je kao neki personal captains log... :-? Najbolje bi bilo da pratimo statistike posjeta na underground. I ako bude zadovoljavajuce zadrzimo, ako ne odgodimo za neko drugo vrijeme. :cry: Kada bude potrebno. Ili da preimenujemo u news. :idea2: Jer to sto dino hoce da na toj stranici pise o tome kako ko napreduje na onome sto radi to su ustvari onda novosti. Cak mislim da bi to bilo bolje. I sa naslovom news mislim da bi ta sekcija imala vise posjeta. Kad malo pogledas novosti kao novosti o tome sta jenovo u timu itd i nemamo. Nigdje nije pisalo da je glavnom covjeku u timu pred neki dan bio rodjendan... :cry:
Post #10 · Feb 26, 2005, 9:26 AM
A dobro nikome nesmeta to sto stoji gore i da niko nepogleda nema veze koga zanima pogledace koga nezanima nec epogledati i gotova stvar nema tu sta da se prica. Mi nikog neteramo da cita ono sto nece
Post #11 · Feb 26, 2005, 9:33 AM
Znam ali za dobrobit stranice da se prostor iskoristi kako treba.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in