CroDNS - iPhone aplikacija

Replies: 21 Views: 6,085 Started: Feb 13, 2011, 12:43 AM
CroDNS - iPhone aplikacija · Feb 13, 2011, 12:43 AM
[imgright]http://img52.imageshack.us/img52/4373/crodns.gif[/imgright]Nasa prva aplikacija :)

Eto, manje vise koristimo gotov domain availability "engine" koji smo napravili za novi gemstudio.hr, staro ime (CroDNS) i nova platforma za promociju gemstudio hostinga.

Kako je hosting jedino sto nas drzi u hrvatskoj tako je i ova aplikacija jedna od rijetkih kao projekt na hrvatskom jeziku. Kada je napravimo, definitivno cemo isto to napraviti za svjetsko trziste, bilo bi glupo ne napraviti. Samo cemo prevesti sve i dignuti kao zaseban projekt. Poceli smo polako shvacati koliko se vise isplati raditi nesto sa strancima pa ce ovo biti jednostavan potez za novi korak u tom smjeru. Dobro ce se uklopiti u getwhoisxml.com projekt za kojeg pripremamo dokumentaciju za investitore. No o tome drugom prilikom, bitno da sam naglasio bitnu povezanost.

Upravo sam napisao post na svom blogu vezano uz nasu prvu iphone aplikaciju, tek toliko da je ziv :)

Sto se tice same aplikacije. Prva ideja je bila napraviti aplikaciju koja ima lijepu ikonu i vrti samo browser s nasom webapp verzijom, to bi bila cista hibridna aplikacija. Ali kako je Dino stvorio vec neko znanje smo uspjeli sloziti da vrh i dno aplikacije budu nativni dok content / rezultat webapp. U tom nativnom vrhu se nalazi header slika i search forma dok u dnu standardni iphone gumbici s kojima se ne moze bas puno, Apple ne dopusta :)

Content je webapp koji jednom kada se ucita sve ostalo radi u cistom javascriptu uz pomoc jquery-a. WebApp cak koristi i novu browser mogucnost spremanja podataka, isto sto i mobilni gmail koristi (zato i radi u offline modu). Koristenje lokalne memorije je mega jednostavno, linija koda za ubaciti podatak i linija za procitati. Za kompliciranije radnje, moze se koristiti kao standardni sql na koji smo svi vec navikli.

Ok, dosta teksta za prvi post. Dovoljno za uvod :)
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Feb 14, 2011, 11:35 PM
Evo mali update, dodan je Settings ali nema još ništa :) samo gumb..
U Postavkama bi trebali biti svi TLD-ovi koje CroDNS podržava a korisnik će staviti kvačicu koje želi vidjeti kod svake pretrage.

Linked image
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Feb 17, 2011, 8:34 AM
stranci su zakon mi smo :yogsi: Edi oće koja 3D igra ić za te nove fensi mobitele? :cool:
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Feb 17, 2011, 1:15 PM
3D, oo ne još :) .. tek sam u hibridnim aplikacijama. Dino će znati prije mene, već koristi neki 2D engine za testiranje na iPhonu.

Prvo da napravimo par ovako aplikacija "programa" pa ćemo vidjeti u kojem smjeru to ide.

Uglavnom, ova aplikacija samo što nije gotova, još samo ovaj Settings u aplikaciji treba napraviti.
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Feb 17, 2011, 1:29 PM
Meni nekako nije iPhone za 3D suvise je to malo cak i za iPhone 4. Jedino za iPad raditi 3D igre meni jedino to ima smisla, ko ce da igra 3D igru na telefonu kad u proseku igr aigrica 15 minuta na dan dok je u busu ili ceka negde, za iPad je druga prica.

Bar ja tako mislm :)
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Feb 17, 2011, 1:42 PM
Ima nesto u tome sto govoris ali opet s druge strane, ja sam presao jednu svemirsku 3D igru do kraja na iPhonu. Odlicna je! ustvari igram ih malo vise, valjda ovisi kako je naprave. Ovu svemirsku sigurno nebi igrao u busu ili nekoj javnosti jer treba malo naginjati s iPhonom :) ali neke igre imaju fiksni 3D pogled a igras kao i da je 2D, samo dodaje dobinu igri pa izgleda kvalitetnije.

Recimo, FPS pucacinje su mi totalni promasaj za iPhone i ima ih masu. Tesko je igrati, od palca na vidis pola toga bitnog koliko je potrebno za takve igre. Za trke automobila jos nekako.
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Feb 17, 2011, 1:51 PM
Da bas su problem ti prsti jer nevidis pola ekrana od prstiju a kod 3D je to jako vazno. Ma sve zavisi, sto ti kaze sima i igara koje su 3D ali samo da bi imala dubinu igra a ne i zbog pravog 3Da. Al 3D je jos daleko od mene hehe ma od mene je daleko i 2D :)
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Feb 18, 2011, 11:37 AM
Eto me da updejtam što sam radio.. svejedno mi je ako ovo ne čitate ali uživam u progressu i volim ga pisati, to me psihički nagrađuje :)

Done:
- da ne pokrece pretragu domena koje pocinju i zavrsavaju sa - i sl. znakovima
- da izbacuje van sve znakove koji nisu vazeci poput hrvatskih slova i heroglifa na num. tast.
- da hvata drugu tocku i poslje, npr. gemstudio.co.uk
- postaviti u dno whois rezultata: "whois data provided by whoapi.com"
- favorites da pokazuje status zauzetosti domene

Eto, polako se pocinje razmisljati o novoj domeni za englesku verziju aplikacije i web stranice. Sve isto kao CroDNS sajt i app, samo eng ;)
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Feb 18, 2011, 12:07 PM
Ja citam sve to hehe, a i volim da pisem porgres isto ko ti. Kad procitam tvoj porgres dobijem motivaciju kad napisem svoj sto ti kazes to mi dodje ko nagrada hehe.

I ja cu pisati za onu moju iPhone igru samo kada mi ovi jadnici iz appla ukljuce licencu grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :think: :eh: :| :fight:
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Mar 7, 2011, 7:00 PM
Postaj koji screenshot da vidimo i mi bez iPhona kako izgleda... ili link na app ako se to može, ne znam kako funkcionira Apple appstore :pray:
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Mar 8, 2011, 9:32 AM
Radimo sajt za aplikaciju s videom, biti ce ovaj tjedan ;)
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Mar 14, 2011, 2:57 PM
gotov tjedan :P
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Mar 14, 2011, 5:08 PM
Čekamo Apple da nam izda licencu, već dva puta odbijena kartica, totalno me bedira to sranje. Sada ako treći put odbiju stvarno više neznam što napraviti.
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Mar 14, 2011, 5:25 PM
onda ću vam ja izdat aplikaciju :D
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Mar 14, 2011, 7:46 PM
A kako ti odbili karticu kad si meni sa tom karticom platio licencu
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Mar 14, 2011, 10:51 PM
I tebi i Dinu, i probao sa drugom karticom s kojom kupujem aplikacije na AppStore-u.. nista :( nema logike, ja se zalim i objasnim sve a oni meni odgovore onako robotski sa uputama kako platiti.. wtf!

Treci pokusaj je u tijeku.
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Mar 21, 2011, 3:33 PM
Uglavnom, dobili licencu :) uskoro cemo poslati aplikaciju u Apple na odobrenje.

Nova web stranica za CroDNS aplikaciju uz promo video:
http://app.crodns.com
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Mar 21, 2011, 5:10 PM
Sviđa mi se sajt, baš je dobro napravljen i ovaj embeddani video u sliku iPhona je dobra ideja :thumbsup:
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Mar 21, 2011, 6:59 PM
Hvala :) ovo je vec treca verzija stranice, ovog puta i finalna.
Video u iPhonu sam vidio na par mjesta pa sam rekao zasto ne :) nije lako naciljati da radi isto u svim browserima ali radi, provjereno.
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Mar 22, 2011, 4:14 PM
Bila bi fora da ima neki aplet ili flash umesto videa da direktno mozes da pribas aplikaciju tu na slici hehe, 100% ce biti to jednog dana :)
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Mar 22, 2011, 11:17 PM
za ovakvu aplikaciju koja je uglavnom orijentirana na web bi se i sad moglo to napravit, ali ovako je ipak lakše i brže :)
Re: CroDNS - iPhone aplikacija · Mar 23, 2011, 9:49 AM
Aha nesto ako Java iPhone simulator :D malo se kolebaju te tehnologije :)

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in