GS Tile Editor v1.45

Replies: 18 Views: 341 Started: Mar 22, 2005, 6:34 AM
GS Tile Editor v1.45 · Mar 22, 2005, 6:34 AM · edited Mar 24, 2005, 5:57 AM
Evo Nikola, napravio sam Tile Editor da lakse radis tiled texture koje su namjenjene za CI... 32x32!

Valjda ces skuziti kako se radi u njemu, ukratko:
- ljevim i desnim klikom misa mozes crtati odabrane boje kao u photoshopu
- dole na paleti boja ljevim i desnim klikom biras boju za svaki gumb misa
- ako zelis upiknuti boju odozgora di crtas, lupi srednju tipku misa
- kada lupis gumb Save, slika se snimi u image.bmp dok ne napravim noviju verziju - isto sa ucitavanjem slike!
- kada lupis CLEAR gumb > polje za crtanje se ofarba boje ljeve tipke misa
- ...

Screenshot: (click to enlarge)
Linked image

Download: [41 Kb]
gs_tile_editor.zip

@Nikola
javi kako ti se svidja i predlozi ideje - ali samo one koje bi ti stvarno trebale a ne bezveze radi fore neke sitnice jer nemam vremena raditi nesto sto ne treba!
mislio sam napraviti jos UNDO i SAVE AS izbornik.. mozda ..
Post #2 · Mar 22, 2005, 9:38 AM
izgleda dobro :thumbsup:
Post #3 · Mar 22, 2005, 12:05 PM
Ima? jedan bug
Kad ode? onim kru?ice za birat boje previ?e gore ili dole pojavi se run-time error 380 :shock:
Post #4 · Mar 22, 2005, 12:31 PM
Odlican program (osim tog malog buga)! :thumbsup: :cool: :D :clap:
Post #5 · Mar 22, 2005, 12:41 PM
Odlicna stvarcica moze mnogo da pomogne(i meni se javlja bug) :D
Post #6 · Mar 22, 2005, 3:16 PM
@Edi
Jo? jedan prijedlog.
Mogao bi sa strane stavit neki mali izbornik s osnovnim bojama (crvena,plava,?uta,zelena) da njih nemora? posebno tra?it. :thumbsup:
Post #7 · Mar 22, 2005, 6:25 PM
Hvala hvala! Uploadirao sam novi na mjesto istog > popravljen bug!

@Wizard
Mislio sam ubaciti takodjer obicnu paletu osnovnih boja ali mi se nije dalo jer kad bolje razmislim nece nikome ni trebati :|
Nije ni ovako toliko tesko upiknuti osnovne boje - sa sredine slike..
Post #8 · Mar 22, 2005, 6:28 PM
Fora je. Nisi se bas morao mucit s tim, snac cu se i u photoshopu :D
Al dobro kad si vec napravio, popravi taj bug, undo bi bilo bas pozeljno, save as tako-tako, a dobro bi bilo da stavis da ima dvije-tri velicine brusha.
Sve u svemu, HVALA! :D

@wizard
Te osnovne boje uopce nisu tako jako bitne, mozes i sam primjetit da tih boja nema u prirodi.

@edi
Jos mozda da se moze sarat po ekranu lijevo. Ono, kad vidim da mi se tileovi ne spavaju dobro da to tamo popravim da ne moram trazit po ovom jednom tileu di je greska. Ako ne kuzis objasnit cu ti na icq.
I jos da se undo moze upotrebit vise puta.
Post #9 · Mar 22, 2005, 11:00 PM
Sad je strava zbog buga koji si ispravio i fora koje si dodao korisna stvarcica nea sta svaka casat :thumbsup:
Post #10 · Mar 23, 2005, 12:36 AM
UPDATE:
- Undo napravljen (pamti u beskonacnost ;))
- Tri velicine Brush-a
- .. promjena izgleda i popravljenje neke sitnice ..

Linked image

Download: [29 Kb]
gs_tile_editor.zip

have fun ;)
Post #11 · Mar 23, 2005, 12:00 PM
E mogao bi da ubacis recimo kad crtas i ides kursorom skroz desno da kad dodjes do karaja ekrana desno da se kursor prebaci na levu stranu i tako nastavljas tileove to je super a nije tekso napraviti
Post #12 · Mar 23, 2005, 5:33 PM
Nikola, sta mislis o ovome sto Miskec kaze? ti znas najbolje dal to treba ili ne!
Post #13 · Mar 23, 2005, 6:40 PM
Odlicna ideja, nikad se toga nebi sjetio :clap:
Al cuj, napravi ti sta oces a ja cu se snac s tim. Glupo mi te je sad gnjavit oko toga kad imas puno posla.

EDIT: Hvala na undo :thumbsup:
Post #14 · Mar 23, 2005, 11:06 PM
Ma daj negnjavis ti edija sta je njemu to naoraviti za 15 min a mnogo moze da pomogne.
Post #15 · Mar 24, 2005, 12:35 AM
Pa nego sta, ja sam majstor.. samo reci i napravim Photoshop XI.

Citao sam u jutarnjem da je PROGRAMIRANJE na 4. mjestu cijenjenih poslova! Programerima se dive, cijeni ih se i jos nesto ful strava... :D guba cool

-- EDIT --
Zapeo sam slucajno cijelu noc (a mislio sam ici spavati u 1h...sada je 6h)
Uglavnom, what is new:
- 8 efekata/filtera!!! Ma faca sam!!! (Blur jebote, Diffuse za travu radit, Invert, Grayscale, Flip Horisontal i Vertical, Rotate, Random Fill koji je super po meni za travu radit)
Evo sta sam napravio sa Random Fill > prije odabira se odaberu dvije boje:
User posted image
- Na velikoj slici sam gore desno u kutu dodao gumbic (disketa) za snimiti tu sliku (korisno za na forum stavit da se pokaze kako je sta ispalo ako je netko nesto radio/probavao)
- Ispod polja di se crta X i Y mouse pozicije na slici
- Pamti ako iskljucis GRID da ga drugi put ne ukljucuje.. meni korisno :|
- puno optimizacije da brze radi!
- ...

Linked image

Download: [41 Kb]
gs_tile_editor.zip

Have Fun!

-- EDIT --
Evo radio sam JOS jedan sat :P
- Napravio sam nesto jebeno, samo skinite i probajte (make sure ANIMATION check box is checked!)
Jako korisno da jos bolje vidimo kako ce neka textura ispasti u igri dok se kamera mice..sad sam otkrio iznanedjenje..bah, who gives a ---
- Da bi vam efekt bio fora, odaberite za mis ljevu i desnu boju - dvije slicne nijanse zelene i bacite efekt 'Random Fill' > i sada cete vidjeti ANIMATION kako treba ;)
Post #16 · Mar 24, 2005, 7:26 AM
Au odusevlhjen sam sa ovim editorom mnogo korisna i mnogo mocna stvar. Bravo Edi :clap:
Strava je i ona fora za animaciju i random fill jer se texture za travu i ostale zemljane povrsine nacrtaju za 2 sec strava Edi bas je mocno
Post #17 · Mar 24, 2005, 10:10 AM
Totalno moćna stvar!
BRAVO EDI !!! :clap:
Ma bit ćemo mi (programeri) jedog dana bogati i slavni.
I imat puno para .... :lol:
Post #18 · Mar 24, 2005, 10:31 AM
A joj Edi ja znam da se ovako dobrom programu negleda u zube ali nisi napravio ono da kad kursor dodje skorz desno predje na levu strano i tako nastavis crtati da bi se lakse spojile leva i desna strana
Post #19 · Mar 24, 2005, 12:18 PM
Daj edi nisi normalan. :clap: :thumbsup: :dozey:

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in