Paralelne igre

Replies: 31 Views: 7,784 Started: Apr 18, 2005, 11:30 PM Page 1 of 2
Paralelne igre · Apr 18, 2005, 11:30 PM
Evoljudi da vas pitam za misljenje. Posto Edi, Igor i Nikola rade na Ci-u a mi ostali blejimo i nemamo sta raditi. Sta mislite o tome da uradimo neku igru (ja, mate, dino, i ostali) koja ce isto ici u prodaju. Da zavrsimo dve igre u isto vreme i imamo bum. Sta vi misliteo ovome?

U planingprojects imamo nekoliko razvijenih ideja kao sto su Colonise Mars. Ajde ako se slazete da pored prvog tima II tim krene sa radom na drugoj igri paralelno i da organizujemo kako cemo.
Post #2 · Apr 18, 2005, 11:42 PM
To bi trebalo onda kvalitetno organizirat!

Ako ce se raditi na takvom necem, onda se prvo mora zavrsiti sa svim trenutnim projektima da se sve radi laganini kako ja to volim reci. 1key natjecanje traje do 11.5 i bilo bi pametno da se onda pocne sa svime 15.5!
I sa Cursed Island i sa ovom drugom idejom za TeamII!
Post #3 · Apr 19, 2005, 7:27 AM
Taman do 15.5 imamo fore smisliti neku ideju. Pa ljudi pocnite sa predlozima da li da radimo SW ili Colonise Mars ili neku drugu igru iz planing project
Post #4 · Apr 19, 2005, 9:40 AM
Sviđa mi se ova ideja... do 15.5 ću zavr?iti MD...
Post #5 · Apr 19, 2005, 10:14 AM
Dobro...dogovorit cemo se jos oko toga. Ja cu pomognut koliko mogu. Znam da je svaka vrsta pomoci dobrodosla...
Post #6 · Apr 19, 2005, 9:50 PM
Pa ajde moramo krenuti sa dogovorm zato je i ova tema tu. Dakle kao prvo morate se izjasniti koju cemo igru da radimo. Pogledajte na forumu ideje i recite sta cemo i kad to odlucimo krecemo sa radom. izjasnite se do sutra ujutro i uzecemo igru za koju smo najvise zainteresovani :thumbsup:
Post #7 · Apr 19, 2005, 10:09 PM
Jesmo li spremni za Colonize Mars?
U biti ja se sla?em sa svime... Bilo bi ludo odmah nakon CI izbacit neku jaku igru :thumbsup:
Post #8 · Apr 19, 2005, 10:30 PM
Evo prico sam sa mateom i zakljucili smo sledece. Kao prvo druga postava se sastji od sledecih clanova:
1. Mate
2. Miskec
3. Dino
4. Firedule
5. [DXM] jeste da nije clan ali moze puno pomoci
6. ko hoce samo se moramo dogovoriti ko ce sta

Radimo igru Colonise Mars. Igra ce biti na foru sim city 3000 takav pogled samo ce biti 3D jer je lakse taku igru raditi 3D nego 2D tehnikom. Da bi ova igra posto je velika radila mislio sam da je radimo u C++. Ja bih programirao sve. Mate bi radio svu grafiku i 3d i 2d. E sad za Dina sam mislio da nam pomogne oko price dokumentacije i oko grafike i probelama u programiranju. I naravno bilo bi dobro da dino napravi map editor u vb-u.

Ako se svi sloze Edi otvori na temu na ofrumu ko za Ci do 15.05 cemo zavrsiti projektye i razviti dokumentaciju za igru i c++ engine i taman krecemo sa radom. Svi mogu pomoci Edi ti oko programiranja ali psoto neznas C++ resis probelm ja cu code to je najlakse tu moze da nastupi i DXM koji razbija C++. STa mislite o ovome?
Post #9 · Apr 19, 2005, 10:32 PM
Imate moj blagoslov :D
Post #10 · Apr 19, 2005, 10:32 PM
Oko price i dokumentacije ti mogu i ja pomognut. I oko jos nekih sitnica savjeta ideja. Gdje bude stekalo. Ako budem mogao, nema problema.
Post #11 · Apr 19, 2005, 10:34 PM
Sla?em se... samo nemoj otvarati CM forum dok ne napravimo ne?to, tako da prvo vidimo dali mo?emo mi to :thumbsup:
Post #12 · Apr 19, 2005, 10:38 PM · edited Oct 2, 2008, 5:08 PM
------
Post #13 · Apr 19, 2005, 10:41 PM
@M4T3
Slazem se
@DXM
Strava, super. Svaka pomoc je dobrodosla.
Post #14 · Apr 19, 2005, 10:57 PM
E to sam cekao da cujem. Sad samo Edi da pecatira pa da krenemo. Ali on ce naravno da filozofira ko i uvek :razz:
Post #15 · Apr 20, 2005, 5:28 AM
Rodjeni filozof, nekoc su me u skolu zahebavali na tu foru... boli me ona stvar :P

Nego ovako,
1) Mate ce do 15.5 zavrsiti MD
2) Miskec ce do 15.5 zavrsiti MiskecMan 3D
3) Do onda cete se jos malo reorganizirat!!!
4) I onda ja otvaram forum na temu te igre!

ALI, ono glavno > jeste li vi svijesni tezine projekta > nemojte se ljutiti ali moram reci da sumljam u vase sposobnosti za nesto VELIKO.. fali vam znanja kao i meni za CI...tj. iskustva na tako kompleksnim igrama..pricam o velikoj kolicini logickih sklopova kodova...bah
Post #16 · Apr 20, 2005, 7:34 AM
E Edi bas sam sa metoeom pricao da je bas ali bas igra zahebana za napraviti jer ima jako puno sto ti kazes logike i zavisnih promenljivih koje treba ubaciti. Ali mislim da ako se sve unapred predvidi da moze da se resi. Ali ako zapne pa u ostalom imamo tebe da nam pomognes. Treba prikupiti sve potrebne podatke sta ce gde kako da se desava u igri. Ali moramo se jednom potruditi napraviti nesto dopbro vise. Jer moramo izbaciti neku vecu igru.

@Dino
Ajde napisi neku pricu za CM kao uvod u igru.
Post #17 · Apr 20, 2005, 9:23 AM
Hoces da napisem ja? Imas kakve posebne zelje? Sto zelis? Nesto jednostavno vezano uz koloniziranje Marsa?? To treba do 15.05?
Post #18 · Apr 20, 2005, 9:27 AM
Napisi imas u planing project lepo opisanu osnovu ideje pa na osnovu toga napisi. Do 15.05 trbamo polako pripremiti dokumentaciju prica je neki osnov od cega bi posli tako damoze napisati. :thumbsup: Sto pre to bolje
Post #19 · Apr 20, 2005, 9:51 AM
Ja sam prilicno okupiran u zadnje vrijeme i blizi mi se kraj skolske godine tako da nemam previse vremena za zajebanciju. Moje misljenje je da je ta igra pre velik zalogaj za Team II jer mi iz Team II nemamo skoro niti jedan dobar mali projekt gotov, a kako cemo onda imati veliki !!!

To je samo moje misljenje...ja ionako imam dosta posla ogo GSIa, Kvizic Kruzica, maturalnog rada, programa za praksu...to mi je ono za rjesavati do 6. mjeseca...:)

Ali ako budete poceli rad, ja cu rado pomoci na bilo koji nacin kad god budem mogao!
Post #20 · Apr 20, 2005, 9:58 AM
Pa dobro nitko nije rekao da je moramo finishirati, a i Miskec je lijepo rekao da je tu Edi pa ako zastekamo nam moze pomoci. Po meni bi uspjeh bio sve sto je pomak u odnosu na ver. 0.3.50.
Post #21 · Apr 20, 2005, 9:59 AM
OK znaci Dino ti ces nam biti pomoc ako zatreba do 6 meseca za igru ok. Sad polako naziremo sve funkcije ko ce ko sta raditi.
1. Miskec ? - programiranje igre
2. Mate ? ? ?- grafika, 2D, 3D
3. FireDule - prica razvoj ideje i pomoc
4. Dino ? ? ?- pomoc oko igre ako zatreba nesto
5. [DXM] ? ?- pomoc oko programiranja i izrada menija

Znate sta sam mislio da bi bili efikasni i da nebi zabusavali. Kad treba nesto da se uradi neki deo ko biude radio to bilo to da je grafika bilo to da je programiranje taj ce da kaze neki datum do kog moze realno da zavrsi to i onda ce morati to da ispostuje da bi projekat iso ddalje. Takodje predlazem da se nedeljom uvece nadjemo na chatu recimo u 00:00 i da tamo razvijamo dalje i da sumiramo radnu nedelju ?:thumbsup:

Do veceras cemo utvriditi definitivno ko ce sta raditi i onda od 00:00 otvoricemo neku temu gde cemo pisati ideje i to lepo slagati.
Post #22 · Apr 20, 2005, 10:41 AM
OK, organizacija ide ok, i svidja mi se inace ideja "Team II", zvuci cool :cool: a i ne moram mislit kome sta zadati kada se nema sta raditi jer ovako uvjek svi imaju posla :)

Nego jedna stvar prije detaljnih ideja, a to je da se zavrse vasi trenutni projekti, zelim da to zavrsite! :eh: :|
mate da bar pokusa zavrsiti jer ionako nije trebao biti programer, ali ti miskec trebas jer steta je imati jos jedan i to dobar projekt zapusten :( bez urede
Post #23 · Apr 20, 2005, 10:45 AM
Slazem se Edi potpuno sa tobom do 15.05 cu uraditi igru ili je privesti skorz do kraja. Ovu dokmentaciju i ideje mozemo izlagati usput to utrusje puno vremena.
Post #24 · Apr 20, 2005, 5:44 PM
mate da bar pokusa zavrsiti jer ionako nije trebao biti programer

:thumbsup: 3D modeliranje bi mi trebalo biti na prvom mjestu... ali gu?t je programirati (kad zna?.. kad ne zna? nije)

Pobat ću to sredit ?to prije :thumbsup:
Post #25 · Apr 20, 2005, 6:19 PM
Evo po?to smo se lagano dogovorili (sve se mo?e kad se ko?e i kad se ima volje za kratko vreme) ?aljem vam ovaj dokument u kome pi?e sve ko ?e ?ta raditi i kako ?emo organizovati na? rad. Ovo je ina?e finalni dokument. Dokument Colonise Mars Team

Sutra cu zapoceti temu o idejama tako da mozemo krenuti sa prikupljanjem i pravljenjem dokumentacije.

p.s. Predla?em da ovaj font iz dokumenta bude glavni font u igri

--- EDIT ---
Evo poslednje izmene u organizaciji Tima II. Miskecina je izrazila zelju da saradjuje sa timom II na izradi ove igre. Zainteresovana je da pomogne mate-u oko 2d grafike ako on i vi nemate nista protiv. I naravno da ispravlja nase brljotine od jezika i da vam prevede bilo koju igru ?koju pozelite (naravno i ovu na neki drugi jezik).
Post #26 · Apr 20, 2005, 10:31 PM
Nema problema st ose mene tica da ona pomaze ;) jos bolje!

Dokumentacija je ok, mogo si je i na forum stavit nego ja nemam taj font sto ti govoris, "BankGothic Md BT", pise da je taj odabran ali text izlgeda potpuno normalno\obicno..

Nego cekaj sa otvaranjem nove teme za ideje.. dogovorite ovdje prvo osnovu igre. Bas smo danas na kavici malo pricali o toj ideji, pa me zanima sto vi imate u planu napraviti tocno..sta ce to biti, Sim City..ce biti ljudi i autiju..ili letjelice...itd...?
Post #27 · Apr 20, 2005, 10:43 PM
Evo ovako mislio sam da budu uglavnom letelice avioncici raketice a i automobili koji se krecu malo iznad nivoa zemlje kapiras. Da bude kao sim city ali sa elementima tycoona da mozes regulisati i saobracaj tim vozilima a ne samo organizaciju zemljista i delatnosti kolonije. Ujutro cu napraviti malo veci uvod o ovoj ideji pa da se krene sa komentarima i idejama :thumbsup:
Post #28 · Apr 20, 2005, 10:45 PM
sla?em se :thumbsup:
Post #29 · Apr 21, 2005, 4:17 PM
evo je sredjeno sad prelazimo na forum RPG game i tu diskutujemo o novoj igri
Post #30 · Apr 22, 2005, 12:38 PM
Evo posto sad necemo nista raditi tj. svako ce raditi svoj projekat. Predlazem da ovaj tim ostane sa ovakovom organizacijom i kad budemo trebali nekad da radimo neku igru onda samo se dogovorimo sta cemo i to je to....

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in