pomoc oko MAYA 6.5

Replies: 14 Views: 3,646 Started: Apr 25, 2005, 11:00 AM
pomoc oko MAYA 6.5 · Apr 25, 2005, 11:00 AM
Cao svima..
jao ljudi samo da znate u kakvoj sam frci... Nasla sam ovu vashu stranicu pa reko da pokusam ovde da ostavim topic.
Naime o cemu se radi..za fax pravimo kompjuter igricu MMORPG, naravno samo koncept i mali demo model.. E sada nije to toliki problem..bice sve u 2D..nego problem nastaje sa drugim djelom projekta gdje trebamo napraviti 3D kraki film.
Koristimo program MAYA 6.5..covijeku se sve cini da je jednostavno dok ne sjedne da modelira..i onda se izgubi. Barem je taj slucaj bio samnom.
Za mjesec dana trebam biti gotova sa projektom..a ja nidokle nisam stigla..cak nemam ni jedan zavrsen character.
Animacija treba da ima dva lika, musko i zensko..izabrala sam da likovi budu cartoon alike..da bi bilo lakse za modeliranje..ali se ja nisam jos od lopte odvojila :doh:

Ako ima neko iskustva sa ovim programom..i naravno volje i vremena da pomogne..joj nemate pojma kako bih bila srecna i zahvalna..
Cak sam spremna ako prigusti da platim za pomoc..normalno neku realnu cifru..student je siromasan covijek :)
Ovo mi je vazno da zavrsim posto sam na zadnjoj godini..i o ovom projektu ovisi hocu li dobiti diplomu na ljeto ili ne.. :(

Pozdrav svima..i ako neko zeli nek se javi na
tajna555@hotmail.com
Post #2 · Apr 25, 2005, 11:07 AM
Ja ti tu nemogu pomoci jer cu 3d tek pocet ucit. :cry: Jedino ti mozda Mate moze pomoci, al sad neznam koliko se Maya razlikuje od Maxa.
Sve u svemu, treba se cekat Matu.
Post #3 · Apr 25, 2005, 11:16 AM
Mozda dxm ili Miskec?
Mada je i meni ta maya nepoznata. Da li si ogranicena na taj program ili se mozes i drugim sluzit?
Post #4 · Apr 25, 2005, 11:20 AM · edited Oct 2, 2008, 5:06 PM
------
Post #5 · Apr 25, 2005, 11:59 AM
E bedak tajna osta ti bez pomoci jel niko nezna mayu samo 3d studio max. ALi moze da se ubace maxovi fajlovi u maju tako da moze da se napravi u maxu a da se otvori iz maje i da bude isti objekat kapirate.
Post #6 · Apr 25, 2005, 12:08 PM
hvala vam na brzim odgovorima.

Nismo ograniceni sto se pograma tice..tako barem profesori kazu..ali imali smo kurs iz Maye..i ocekuje se od nas da animacija bude uradjena u MAYA 6.5..jer cemo biti ispitivani na ispitu o njoj..

Cula sam da se moze prebaciti iz 3D max u MAYA samo ako se pohrani kao drugi fajl koji MAYA moze da otvori..

imam crteze i animatic..e sada samo treba to modelirati i animirati..ali tu koci.. :(

Prica je o tipu koji lezi na plazi..prilazi mu djevojka..onako obilnih linija..on sav van sebe..i u momentu kad ga ona treba poljubiti..cuje se alarm..otvara oci i shvati da je to bilo samo mastanje (nije spavao 2 dana pa malo zadrijemao :))i da se nalazi u svojoj sobi pred kompjuterom i igra nashu Star Trek igricu..koja je MMORPG..Prva scena koju vidi je ekran i kako kometa leti prema njemu..dok se cuju glasovi njegovih suigraca u panici.. Kometa udara u njihov brod..i kraj igrice..
Razocarani suigraci..a on sav ocajan..2 dana igre i sve pada u vodu.
Poenta filma je da bude kao teaser reklama za igricu da privuce pozornost.. Bice kao niz reklama koje kao prestavljaju pravila..i sto mi hocemo da napravimo je pravilo no. 1; Do not sleep during your duty.
Post #7 · Apr 25, 2005, 12:13 PM
Koji je to faks, kamo cemo moc to vidjet kad se zavrsi?
Osim ako to nije tajna :smile:
Post #8 · Apr 25, 2005, 12:15 PM
e sada..treba mi da modeliram malo ostvo sa dvije palme..frasha pive :)..njega i nju...sobu sa komjuterskim stolom i stolicom..stolna lampa koja ce davati svijetlost..

Pokusala sam da sto vise smanjim broj objekata koji se trebaju modelirati..i sve kontam lako ce se druge stvari srediti..samo da mi je ta dva lika modelirati..

Uf...*ebenog li zivota :doh: :smile:
Post #9 · Apr 25, 2005, 12:19 PM
Nikola, fax se zove Medialogy koji se bazira na nauci o medijima..mada ja smatram da je fax skroz ne definisan..

Ovaj semestar imamo, kao sto sam rekla, compute games and animation. Igricu pravimo u Game maker..

Izabrali smo MMORPG baziran na Star Trek temi..gdje analiziramo koristenje komunikacije u tim vrstama igrice i mogucnosti implementacije voice komunikacije..

Ma prvo da se animacija zavrsi..pa lako cemo se mi dogovoriti gdje cemo staviti animaciju da je svi vide :)

Prvo treba napraviti kolac prije nego sto se servira za jelo..
Post #10 · Apr 25, 2005, 1:14 PM
e tajna tajna... :naughty: ne mo?e? tako,
ja sam dosad koristia Lightwave 7, i onda sam dobia 3D Studio Max 6...
Neman iskustva s Mayon, ali te?ko da će? uopće to sve napravit za mjesec dana... Jo? pogotovo ako si tek na lopti...
Mislim, ne ?elim te obeshrabriti....
Post #11 · Apr 25, 2005, 1:51 PM
Slozio bih se s M4T3 da imas jako puno posla i ako mislis to zavrsiti u mjesec dana prioni poslu. Kako si uopce stigla postat ovdje :)
Vjerojatno si imala vise vremena ali si pustila za kraj. :naughty:
Koliko vas radi na toj animaciji?
Savjet, skrati pricu, pojacaj detalje, smanji broj kadrova i ubaci malo teksta. Savjet nestrucnjaka za Max.
Post #12 · Apr 27, 2005, 8:59 PM
evo mene ponovo :)

Znam da imam malo vremena, ali posao mora biti uradjen..ako mislim poloziti ispit..
Nas dvoje radi na animaciji..ali smo obadvoje pocetnici pa pravo slabo ide..

e sada jedno pitanje. Jel zna ko pod kojim imenom se treba pohraniti objekat u 3D Max da bi se mogao otvoriti u MAYA 6.5?
Nasla sam neke objekte koje mogu iskoristiti..ali su u 3D max

pozdrav
Post #13 · Apr 27, 2005, 9:11 PM
Ne znam u kojem formatu maya sprema...
Max ima ove .max i .3ds
Ali također je moguće exportati modele, tj. sejvati da bi se mogli koristiti u Mayi...

Pogledaj ima li Maya funkciju import ( pod File vjerojatno) pa pgledaj mo?e li importati .max ili .3ds
Ako ne mo?e onda po internetu probaj naći plug-in koji to omogućava...

---- EDIT ----

pogleda san... Max ne mo?e exportati za Mayu... zato probaj negdi pronaći plug-in koji to omogućuje :roll:
Post #14 · Apr 27, 2005, 9:39 PM
Evo mene!!! Da se ukljucim.
Evo ovako ja sam u srednjoj radio maturalni rad (6 mjeseci - Graditeljska skola). Po projektu u 3D-u modelirao cijelu zgradu, do strasnih detalja. Od svjetiljke na stolu, samog stola, stolica, drvenih klupica ljuljacki, ograda, krovova i svega toga. To je Edi vidio pa ce moci reci.
To sam sve radio u AutoCadu (ali 3D) iz njega se sve moze exportirati u max. I kad me drzala ta faza modeliranja citao sam nesto i o Mayi ali mi nikad nije zatrebala, ali sto se tice tih nekih modela tice imao sam ih masu, samo ih nakraju pola nisam koristio.
Moj prijedlog je za ljude Poser to valjda svi znate eksporitari lika u max file i importirati ga u Mayi (unaprijed kazem u maxu gotovo uopce nisam radio tako da neznam kakve su tamo mogucnosti, a da budem iskren ni u Poseru, ali vidio sam kako se sestra od cure 5 razred osnovne skole koristi time pa ono.... hehe ). Ako nema mogucnost sigrno ima neki plug-in. Nadam se da se ne placa. Sto se tice uzimanja samih modela tipa stol i svjetiljke postoji sketchUp program (15 MB-moze se skinut s neta) koji ima sasvim zadovoljavajuce te objekte da se ne zajebavas s tim (uglavnom za gradjevinu i okucnicu). Kasnije ih samo poslazez na stol. Mislim da ima i neki suncobran i neka palmica. Iz modeliras neku plazicu to je jednostavno. stavis suncobrancic, tipa iz posera namjesis da lezi. I stavis ga na lezaljku koju negdje nadjes, ako ne stavis ga na rucnik koga jebe :-) to je lakse.
I jos ima jedan program a zove se Arcon koji ima dosta lijepih modela, ali jako je tesko naci da eksportiras u neki od programa, zapravo ima neki dodatak ali se placa i mislim da ti to bas nece pomoc.
A ja sam imao neku stranicu gdje je bilo besplatnih tih modela dosta. Cak nesto i za Mayu, ali zaboravio samo. Porbaj guglat malo.
Post #15 · Apr 28, 2005, 7:50 PM
kdamir..hvala na postu..sutra cu pitati profesora kako se prebacuju dokumenti iz 3D maxa u MAYA..
nasla sam vec neke proizvode na netu..kao palma, stolica, sto i kompjuter..ali su u MAX-u...kojeg ja nemam...ali cu trebati da nabavim..vec nekako

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in