ZANIMLJIVOSTI

Replies: 1,406 Views: 207,010 Started: Apr 27, 2005, 2:46 AM Page 20 of 47
Post #571 · Jan 12, 2006, 7:59 AM
Aaaaaaaa............
Post #572 · Jan 12, 2006, 1:12 PM
http://www.mediatel.hr

malo pogledajte ponude.
Ocito se netko zajebava. :D
Post #573 · Jan 12, 2006, 11:11 PM
Au fak pocelo je napokon, i te "već". Eto rezultata wi-fi koncesijama :D
Post #574 · Jan 14, 2006, 11:51 PM
Kako to da Dule nikad nema para? :shifty:

Ima? kunu?
Za ?ivot potrebne 5702 kune
Sindikalna ko?arica za Zagreb i Zagrebačku ?upaniju u prosincu je iznosila 5702,89 kuna, a prosječna plaća za taj mjesec iznosila je 4505,64 kuna, od čega je u potro?nji najveći udio imala prehrana, stanovanje, obrazovanje i odijevanje. Minimalni tro?kovi ?ivota obitelji koja je podstanar u prosincu su iznosili 7526,56 kuna, tako da takva obitelj mo?e pokriti samo 59,86 ?ivotnih tro?kova. Iscrpnije...
Post #575 · Jan 16, 2006, 2:23 AM
Ok evo maloprije sam postavio stranicu.
Evo prvi portal u hrvatskoj koji se bavi lijevom politikom.

http://oipoistar.funpic.de

uskoro ce se stranica promijeniti u

http://www.lijevi-pokret.com

cekam samo da dobijem racun od plus.hr

uglavnom oni koji nevole politiku neka ne otvaraju stranice.

Hvala i sa postovanje vas oipoistar
:cool:
Post #576 · Jan 16, 2006, 3:16 AM
:( ne mogu se regati jer ti je slika za security code ulloaded, ne valja, nema je... mi smo imali isti problem pa sam maknuo to.

@Dule
Novija vijest, prosjecna placa je tako viska zbog 25'000 onih koji imaju placu vecu od 10k kn. Pravi prosjek je nekih 3000kn. Bananananna.
Post #577 · Jan 16, 2006, 10:25 AM
Svaka ti čast na samoj ideji! Čim budem imao vi?e vremena s rado?ću ću posjećivati tvoje stranice! :clap: :D
Post #578 · Jan 16, 2006, 10:38 AM
edifreak wrote:
:( ne mogu se regati jer ti je slika za security code ulloaded, ne valja, nema je... mi smo imali isti problem pa sam maknuo to.

thnx,thnx,thnx ajde dojdi vamo da te poljubim :thumbsup:

bio sam sve bio namjestio na kompu (postavio sam server na svom racunalu)pa mi je radilo i onda sam uploadao
jos jednom thnx edi!

[/quote]
Post #579 · Jan 17, 2006, 7:43 PM
Izasao novi, peti broj prvog hrvatskog elektronickog casopisa iz astronomije M111

link: http://www.m-111.org/
Post #580 · Jan 17, 2006, 8:58 PM
Kakav lijevi pokret? OTPOR? :lol: :lol: Daj molin te, komunizam je propa skoro u cijelom svijetu tako da ovaj site ba? ni nema smisla, pogotovo kod nas :-? Svatko ima pravo na svoje mi?ljenje, ali ipak prije nego se prikolni? lijevoj ili desnoj strani pogledaj koja su sranja radili i jedni i drugi... nema smisla opravdavat ni lijeve ni desne - obe strane su radile sranja, najva?nije je ostati svoj i gledati naprijed :cool: anyway best wishes 4 your site
Post #581 · Jan 17, 2006, 9:39 PM
Ali prava lijeva ideja jo? nije ni izrealizirana. Kako bi rekao moj profesor Strčić "...postojali su titoizam, lenjinizam, staljinizam...ali nikada komunizam!" Dok su tipovi kao ?to su Hitler, kod nas Pavelić itd. ideje nacizma provodili, svi koji su se zaklinjali lijevim idejama su iznevjerili vlastite ideale (npr. Staljin = Hitler). To znači da sama ideja i nije oskvrnjena (praksom), iako je filozofski zasigurno polemična.
Post #582 · Jan 17, 2006, 9:46 PM
Komunizam kao ideja se ne gleda filozofski nego ekonomski... nisam ni ja bez veze sidija 4 godine na gospodarstvu :lol: :lol:
Ukratko, ideja komunizma se zasniva na "jednakoj podjeli" ?to je teoretski glupo i nepo?teno jer nikako svi ne mo?emo dobiti jednako..
I jo? jedna stvar, u komunizmu nema prvatnog vlasni?tva nego je sve dr?avno vlasni?tvo, i onda opet dr?ava ima monopol :eh:
Post #583 · Jan 17, 2006, 9:59 PM
Iza ekonomije stoji filozofija (postoji kolegij filozofija ekonomije). Marxu i ostalima je prvenstveno bilo va?no pitanje kako ukloniti dru?tvene nejednakosti, ?to je prvenstveno filozofsko pitanje, dok je način, metoda, odgovor na to pitanje bio ekonomski. Pa zar nije nepo?tenije to ?to svi u ?ivot krećemo s različitih pozicija? Na ne?to ne mo?emo utjecati (izgled, pamet...), ali na imovinsko stanje mo?emo. Meni ta ideja izgleda poprilično humano (ka?em: nije neproblematična, ali čini mi se humana u svojoj osnovi). Socijalizam je ta teorija koju si spomenuo da nema privatnog vlasni?tva. Nesavr?ena i sirova ideja, ali ?to je tek s kapitalizmom? Kriminalna ideja po kojoj je profit svetinja. Trebalo bi mo?da iznaći neki srednji put...ima? ideju? :lol:
Post #584 · Jan 17, 2006, 10:25 PM
Toliko ste :offtopic: da boli... imate icq, private message, mail ili politicke forume za te price. :skull:
Post #585 · Jan 17, 2006, 11:08 PM
@Laky: Sla?em se da treba naći neki srednji put :thumbsup:

@J.B.: Nismo offtopic nego diskutiramo stvari vezane za oipovu stranicu... :eh:
Post #586 · Jan 17, 2006, 11:19 PM
Ja mislim da ljudi kao bica vole ici iz krajnosti u krajnost, a sredina o kojoj pricate moze biti samo prolazna, kao i godisnja doba. To da svi ne krecu od iste pozicije to je jos iz doba staleza i piramidalnih struktura.

Problem o kojem govorite se ne rjesava na nacin da je potrebno da svi krecu od iste pozicije, vec treba postici da te pozicije nisu bitne. Dostici visi duhovni nivo na kojem su bitni zdravlje, ljubav/prijateljstvo i istinska sreca. Trenutacno ljudi to postizu na nacine na koje im propisuje sistem.

Marketinskim lancima za wellnes i zdravlje, gdje usput dobivaju novac. Novcem su ljudi naviknuli da mogu prikloniti k sebi prijatelje i osigurati zivot osobi suprotnog spola. Iako ovo nije pravo prijateljstvo i ljubav, ali koga briga. Na ovom trecem vecina pada, jer novac u vecini slucajeva ne pomaze. Zbog toga je najteze postici, istinsku srecu koja je spoj svega pomalo. Tu ja vidim svoj put. Postizanje unutarnjeg mira i istinske srece neovisno o tome jeli na vlasti lijeva ili desna, ovaj ili onaj svjetonazor. U mojim ocima, uvijek ce biti istinska sreca.

Zakljucak
Ne mozes mjenjati svjetonazore, ali mozes mjenjati svoj pogled na njih.

Ispricavam se svima koji nisu bili inspirirani da procitaju ovaj tekst i moje vidjenje zivota na Zemlji.
Post #587 · Jan 17, 2006, 11:29 PM
Klasicno pitanje: kako mogu 80-90% stanovnistva u Africi, Indiji i Kini i ostali postoci bijednika na Zemlji dostic i postic kako ti velish " visi duhovni nivo na kojem su bitni zdravlje, ljubav/prijateljstvo i istinska sreca" kad sutra moraju umrijet od: gladi, zhedji, side, malarije, metka itd... :cry: Ili ti mozda mislis da je ta tvoja filozofija namjenjena samo izabranoj, plemenitoj populaciji (mislim izabranoj igrom slucaja sto se ti nisi rodio tamo negu u Hrvatskoj :-? ).
Post #588 · Jan 17, 2006, 11:37 PM
Tu bi onda bila rupa u mojoj teoriji. Jer da osobe koje su odgovorne za njihove strahote postignu nivo o kojem govorim, i tima o kojima ti spominjes bi bilo puno lakse dostici to. Imamo jos miljardu godina za napredak...
Post #589 · Jan 18, 2006, 1:45 AM
Ja mislim da svi mi malo previ?e filozofiramo (tj. seremo), a premalo radimo. Svi moraliziramo o Africi, nekim političkim sistemima, lijevima i desnima, srednjima, a u biti zanemarujemo jednu bitnu činjenicu. ISTI SMO KAO I SVI OSTALI !!!

Najveći kapitalisti dana?njice tvrde da je njihov način najpravedniji i uvjeravaju nas da vode Svijet u dobrom pravcu. Komunisti su bili uvjereni da su oni u pravu, nacisti su imali neke svoje ideje. Tako danas oni anarhisti prosvjeduju na sastancima WTO-a, G8, itd., mlate se s murijom i ispoljavaju svoje frustracije, Amerikanci demonstriraju moć u Iraku, Rusi isključe plin samo da poka?u da su jo? jaki, Iran oće atomsku bombu, Izrael ju već ima, ali to naravno nitko ne zna...
Svi opet imaju neke svoje sisteme i svi se opet kolju! Mo?e li mi itko reći da li ima i jedno povijesno razdoblje u kojem nisu ratovali razni sistemi, da bi nakon tih ratova opet propali i ustupili mijesto drugim sistemima?

Mi smo samo pijuni u rukama moćnika - i samo to. Pravimo se da nam je stalo do Afrike i do jadne dječice i jadnih obespravljenih ljudi.
KAKVO SRANJE !!!
Nije nas briga za njih! Nama je u podsvijesti drago da nismo na njihovom mijestu! Da nas je briga za njih onda ne bi kupovali poznate robne marke koje ?ivaju djeca za 1$ dnevno, ne bi jeli čokoladu jer na planta?ama kakaovca u Obali Bjelokosti rade robovi, ne bi kupovali u kineskim dućanima, ne bi kupovali ni?ta ?to ima oznaku "Made in Vietnam" ili slično, ne bi radili jo? puno stvari... Ali nama je svejedno!
Post #590 · Jan 18, 2006, 1:54 AM
Evo nevolim o politici na ovom forumu jer kako vec navedeno to je previse off topic ali da i ja dodam svoj zacina u tu juvu koju kuvate :D

Ovako svaki razgovor o politici sulud jer vec kao dijete svako od nas upija rijeci svojih roditelja. Poslije kad si u pubertetu upijas rijeci od prijatelja i profesora. i tako sa vremenom ti sebi gradis jednu ideju u glavi koja je nedostizljiva drugima i koju nitko nemoze pomaknut sa te pozicije. Posebno tijekom rata mnogim ljudima je usadjena u glavi ideja nacionalizma. I sad meni tu nastaje paradoks.
Zasto ti ljudi idu protestirat za nekog generala koji je optuzen za ubojstva.
Zato jer je branio hrvatsku cete reci. Dobro ali zasto onda neidete protestirat
da braniteljima koji su uistinu branili hrvatsku ne povecaju mirovinu ili invalidninu?
Ne razumijem zasto je tako bitno biti hrvat pa makar hodali preko leseva.
Sto nije lijepse biti covjek ?

Ja sam odnedavno pristupio jednoj stranci (SRP) ne zato kako bih ja sirio ideju komunizma vec kako bih pokusao barem na trenutak promijeniti zivot ljudi kojima je stanje vise nego lose.
Pristupio sam toj stranci kako bih zajedno sa njima zastupao ne interese vodja, politicara,poduzetnika ili generala vec interese ljudi koji kojima je jedini interes da sutra pripreme nesto svojoj dijeci za jesti.
Pristupio sam radi toga jer smatra da ako ovaj zivot ja imam za jest i za pit ,moja dijece mozda nece, a to samo zato jer sam zivio zivot iz dana u dan, samo zato sto sam pustio da sve ide svojim pute, samo zato jer nisam se htjeo pomaknut sa mrtve tocke, samo zato sto sam dopustio da neki imaju sve a neki i manje od nista.
Nije bitno ti bio desno ili lijevo bitno je da se shvati da je nekima ljudima lose te da je tih ljudi sve vise. Bitno je da se izvade ruke iz guzice te krene sa poslom. Na koji nacin cete rijesavat probleme vas problem bitno je da pokusate pa makar ne postigli nista.
Pa sad ako hocete vi se pridruzit udruzi ljubitelja zivotinja, udruzi informaticara, HDZ-u , SDP-u , generationstarsu, bilo cemu samo da tim svoji radom barem nekom pomognete.
Zivot je jebeno kratak da se razmislja o tome dali je bolje lijevo desno ili srednji put, morate se odmah odluciti i reagirati jer netko veceras nespava zbog toga sto ne sta za jesti. Bitno je pomoci i biti covjek. Ja sam se odluci na taj put koji sam vec spomenu. Vi odlucite koji vi smatrate pravim.

I jos jedna poslovica za kraj koja po mome misljenju poklapa gore navedeno

Voltaire
Every man is guilty of all the good he didn't do.
Post #591 · Jan 18, 2006, 2:27 AM
Evo ?to ja mislim o tome:

POLITIKA JE SAMO POLITIČARIMA STAVILA "HRANU NA STOL", POLITIČARIMA I ONIMA KOJI SE PRIKLONE NJIHOVOJ POLITICI, NIKOME DRUGOME, NIKADA NIJE, VJEROJATNO NIKADA I NEĆE !!!

Ti si se pomaknuo i to se cijeni, ali postao si samo dio jednog sistema. ?eli? ljudima u Hrvatskoj pomoć da bolje ?ive, svaka čast! Ali zaboravlja? da je ono ?to Hrvati najvi?e mrze to kad im političari (HDZ,SDP,HSP,SRP,HSLS...) obećavaju da će im dati bolji ?ivot, a ti si se priključio političkoj stranci. Političari su pod utjecajem ljudi koji su puno moćniji od njih, političari su samo marionete, lutke!
Ako već ?eli? ići tim putem onda radije probaj postići to da upravlja? politikom, a ne da bude? njen rob!
Post #592 · Jan 18, 2006, 1:08 PM
S obzirom da se mnogi bune, predla?em da se nastavak rasprave odvija u topicu Politički rakursi i protimbe, kojeg sam nedavno pokrenuo u Ozbiljnim diskusijama.
Post #593 · Jan 18, 2006, 1:16 PM
Burke wrote:

Ako već ?eli? ići tim putem onda radije probaj postići to da upravlja? politikom, a ne da bude? njen rob!

Tome idejom sa i krenuo u taj put.

ps. JOJ ako nas edifreak vidi :D
Post #594 · Jan 18, 2006, 6:09 PM
Edifreak ce jos progutat...al kad nas Igor vidi :lol: :lol:

Pokusajte naci znacenje ovoj recenici.

Kada skocis u govna da bis izvukao nekog od tamo, ili potones s njim ili se pretvoris u to govno. Jako tesko izvediva misija...
Post #595 · Jan 18, 2006, 6:13 PM
Zar nam na suptilan način ?eli? objasniti za?to ne ?eli? pomoći ljudima u nevolji? :lol:
Post #596 · Jan 18, 2006, 6:31 PM
E vidis...ovisi o dubini... Ako procijenis da se ti sam neces zagrcat, onda skocis...vrlo cesto zaboravis arhimedov zakon, pa se digne razina, pa se ipak zagrcas. Ova gore recenica je vrlo duboka, istrazite njeno znacenje :lol: :lol: :lol: :lol:
Post #597 · Jan 18, 2006, 8:32 PM
:icon_monkey: Majmunska posla.
Eto kao sto rece Laky imate novi topic OVDJE pa uzivajte :jekoff:
A sad dosta s offtopicom, jer se ne prica o nikakvoj stranici nego o politici :offtopic: :middle:
:thanks2:
Da se mene pita nebi vi meni ni p od politike spominjali na GS forumu, vec samo game development :twisted:
I rado bi sutnija taj vas topic u Arhivu, al bit cu dobar jer sam danas pun ljubavi :cool:
Post #598 · Jan 18, 2006, 8:52 PM
Da se mene pita nebi vi meni ni p od politike spominjali na GS forumu,

Sla?en se... :thumbsup:
Post #599 · Jan 18, 2006, 8:58 PM
Dajte se onda već vi iz GS teama dogovorite kakav forum ?elite, a ne da petero pi?u o nekoj temi, dvojici smeta, pa ostali trebaju paziti. Rije?ite to međusobno i nema problema.
Post #600 · Feb 4, 2006, 7:07 PM
Nova studija jedne teorije iz kvantne fizike dovela je do vrlo ozbiljne tvrdnje znanstvenika da je moguće razviti pogon koji bi, teroretski, mogao pokretati letjelicu kroz hipersvemir, br?e od brzine svjetlosti.

Vi?e...

Hyperspace pogon... zvuci kul, br?e dođe? od Zemlje do Marsa nego autocestom od Splita do Zagreba :lol:

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in