Post #590
· Jan 18, 2006, 1:54 AM
Evo nevolim o politici na ovom forumu jer kako vec navedeno to je previse off topic ali da i ja dodam svoj zacina u tu juvu koju kuvate
Ovako svaki razgovor o politici sulud jer vec kao dijete svako od nas upija rijeci svojih roditelja. Poslije kad si u pubertetu upijas rijeci od prijatelja i profesora. i tako sa vremenom ti sebi gradis jednu ideju u glavi koja je nedostizljiva drugima i koju nitko nemoze pomaknut sa te pozicije. Posebno tijekom rata mnogim ljudima je usadjena u glavi ideja nacionalizma. I sad meni tu nastaje paradoks.
Zasto ti ljudi idu protestirat za nekog generala koji je optuzen za ubojstva.
Zato jer je branio hrvatsku cete reci. Dobro ali zasto onda neidete protestirat
da braniteljima koji su uistinu branili hrvatsku ne povecaju mirovinu ili invalidninu?
Ne razumijem zasto je tako bitno biti hrvat pa makar hodali preko leseva.
Sto nije lijepse biti covjek ?
Ja sam odnedavno pristupio jednoj stranci (SRP) ne zato kako bih ja sirio ideju komunizma vec kako bih pokusao barem na trenutak promijeniti zivot ljudi kojima je stanje vise nego lose.
Pristupio sam toj stranci kako bih zajedno sa njima zastupao ne interese vodja, politicara,poduzetnika ili generala vec interese ljudi koji kojima je jedini interes da sutra pripreme nesto svojoj dijeci za jesti.
Pristupio sam radi toga jer smatra da ako ovaj zivot ja imam za jest i za pit ,moja dijece mozda nece, a to samo zato jer sam zivio zivot iz dana u dan, samo zato sto sam pustio da sve ide svojim pute, samo zato jer nisam se htjeo pomaknut sa mrtve tocke, samo zato sto sam dopustio da neki imaju sve a neki i manje od nista.
Nije bitno ti bio desno ili lijevo bitno je da se shvati da je nekima ljudima lose te da je tih ljudi sve vise. Bitno je da se izvade ruke iz guzice te krene sa poslom. Na koji nacin cete rijesavat probleme vas problem bitno je da pokusate pa makar ne postigli nista.
Pa sad ako hocete vi se pridruzit udruzi ljubitelja zivotinja, udruzi informaticara, HDZ-u , SDP-u , generationstarsu, bilo cemu samo da tim svoji radom barem nekom pomognete.
Zivot je jebeno kratak da se razmislja o tome dali je bolje lijevo desno ili srednji put, morate se odmah odluciti i reagirati jer netko veceras nespava zbog toga sto ne sta za jesti. Bitno je pomoci i biti covjek. Ja sam se odluci na taj put koji sam vec spomenu. Vi odlucite koji vi smatrate pravim.
I jos jedna poslovica za kraj koja po mome misljenju poklapa gore navedeno
Voltaire
Every man is guilty of all the good he didn't do.