Post #1134
· Nov 9, 2006, 7:47 AM
Koristio sam Internet Explorer, Firefox i Operu. Mogu reci da mi se najvise svidja Opera, njihov stil, oblici, boje, brija. Ali i dalje koristim Maxthon, shell internet explorera zbog navika, ali i nekih strava feature, kao sto su gestikulacije. Npr desni klik, potegnes lijevo je back, double click novi tab i tako, CTRL+SHIF+N otvara site iz clipboarda...
Vec sam se navikao skroz na njega toliko da koristim te gesture i surfanje mi je zbog toga ugodno, brzo i najbolje do sada. Bad je to mjenjat za full kvalitetnu Operu.
Firefox mi se ne svidja zbog njihove napadne taktike "koristite, koristite, super je, najbolje je, a ovaj explorer je banana". I tako govore gotovo svi korisnici Firefoxa, a pogotovo web dizajneri i CSS loveri.
Avant browser je isto vrlo kvalitetan, ali je Maxthon bolji od njega
P.S. Opera ima prejeben Opera mobile browser za mobitele (i Edi ga koristi), super widgete, jak comunity (mozda ne ko Firefox, ali tu je...)i tisuce shellova i dizajna (koji se svi uklapaju sa Opera brijom), sve Open Source, besplatno. Dizajn se polapa sa onim u Mac-a i tako. Novim korisnicima definitivno preporucam Operu koja svakim danom zauzima sve veci dio trzista.
Evo to su neka od mojih zapazanja o browserima.