U Liverpoolu i Rijeci 360 tisuca ljudi

Replies: 11 Views: 3,565 Started: May 27, 2005, 2:04 AM
U Liverpoolu i Rijeci 360 tisuca ljudi · May 27, 2005, 2:04 AM
User posted image
Grad Beatlesa i ?itelji najveće hrvatske luke veliki su trofej kombinirano čekali 47 godina. Ne čudi stoga da su puni emocija dočekali povratak svojih miljenika.

Godina 1978. prepuna je dodirnih točaka s AD 2005. I onda i danas izabran je novi papa, Liverpool je postao prvak Europe i izgubio u finalu Liga kupa, a Rijeka je osvajala Kupove. Prije 27 godina jugoslavenski i to u zavr?nici protiv Trepče iz Kosovske Mitrovice, a ove godine hrvatski preko Hajduka.

Rijeka

Riječani su se Kupa domogli i 1979., svladav?i u finalu Partizan. Od tada je proteklo dugih 26 godina, a stanovnici grada na Rječini morali su čekati dolazak jednog Rumunja - Dumitrua Mitua, koji je ove sezone zabio četiri ključna Kup-pogotka - za novo slavlje.

Dan nakon ?to su pokorili Split, igrače i stručno vodstvo je na sredi?njem riječkom trgu uz pjesmu, baklje i skandiranje pozdravilo vi?e od 60 tisuća ljudi. Mladi i vrlo uspje?ni trener Elvis Scoria jo? se jednom othrvao euforiji: "Zahvaljujem sugrađanima na toplom dočeku. Vjerujem da ćemo za godinu dana identično slavlje organizirati u nedjelju. To bi značilo da smo prvaci..."

Liverpool

Engleski heroji su u kasnim poslijepodnevnim satima aterirali na aerodrom Johna Lennona. Ulice koje od zračne luke preko centra grada vode do kultnog stadiona Anfield zagu?ila je masa od 300 tisuća razdraganih 'fanova'.

User posted image
Autobus s igračima Redsa utopljen u crvenom moru

Veliki crveni klupski autobus, na čijem krovu su nogometa?i i trener Benitez s peharom otpozdravljali navijačima, pu?evom je brzinom milio zakrčenim cestama. Slavlju nije prisustvovao Igor Bi?ćan, koji se već vratio u Zagreb, gdje će u subotu igrati revijalnu utakmicu povodom 15. obljetnice sukoba BBB-a i Delija u Maksimiru.

Na Tijelovo svaki peti zaposlenik u Liverpoolu nije do?ao na posao. Dan kasnije situacija se neće bitnije popraviti...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Pa da se covjek ne najezi..
Liverpool 300k
Rijeka 60k
Pa hebote, uopce nismo losi :)
Post #2 · May 27, 2005, 8:13 AM
@ Rijeka: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Zaslu?eno... Sad da Hajdusk osvoji prvenstvo, pa ćemo piti
:bacva:

Iako bi mi dra?a bili dupla kruna, al nema veze, glavno da su oba na moru (ubi purgera) :lol:
Post #3 · May 27, 2005, 8:15 AM
A cuj ovi iz Intera su isto na moru....ja bi se zabrinuo...:)
Imam cijelu snimku doceka Rijeckih nogometasa na kompu...!
Post #4 · May 27, 2005, 8:30 AM
Ja sam sretan radi kupa, ali bih bio 111x sretniji da osvojimo ligu jer je u nju ulozen puuuuuno veci trud!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ne tu par nekih jadnih tekmi i kruna :P super samo ono.. ne osjecam nis posebno... dokaz tomu je polu pun iliti prazan poljud..
Post #5 · May 27, 2005, 9:35 AM
@ Mate
A rekao sam ti :) :) :) :) :) :)
@ Dino
Ajde pliz sacuvaj tu snimku dok ne dodjem do vas da je pregledam...
@ Edi
Ma sta ti pricas, pobjedi se ne gleda u zube. Cekali smo na ovo 26 godina doslo je 60 000 ljudi docekat, a ti govoris da nije veliki uspjeh. Uspjeh je velik ko Ucka. A to sto je tebe tesko zadovoljit, pa bi ti radije prvenstvo...to je druga prica. I to sto je poljud bio polu prazan to je isto druga prica, sta mislis da je bio prazan zato sto Splicani nisu htjeli osvojit kup??? 15 000 meni nije poluprazno, vec dugo se toliko ljudi nije skupilo na nasim terenima. Edi vec sam ti rekao da ako se ne kuzis u nogomet da se ne sramotis svojim komentarima...BTW ces vidjeti koliko ce ljudi bit na kantiridi u subotu, pa mi onda nesto kazi. :naughty:
Post #6 · May 27, 2005, 9:41 AM
Obozavam tvoje komentare "da se ne kuzim u nogomet", boze sacuvaj. Jebote, znam pravila, znaci kuzim se!!! To sto neznam kada je neki lik rodjen i koliko na sat moze trcat je druga i duga prica koja nema veze sa mojim znanjem i zakljuchcima o nogometu. Naravno da znam zasto je manje ljudi doslo ali jebote, pa to je kup...woooow, da je to tako nesto posebno bi svi bili na poljudu no matter what!

A u subotu ce biti masa jer smo pobjedili kup (startna euforija), cak i da nije tako - biti ce ljudi jer je liga stvarno 10 puta veca stvar, za to se krv proljeva, za kup se igra par tekmi koje ne ovise o bas nicemu... polu sreca pola ono drugo.. da smo igrali 3 p.....ma neda mi se. znam da sam u pravu jebiga :| sori sto se ne slazes

sretan sam zbog rijeke, ali prvi korak na mars je ipak vece iskustvo od prvog koraka na mjesec po drugi put!
Post #7 · May 27, 2005, 9:52 AM
edifreak wrote:
Jebote, znam pravila, znaci kuzim se!!!

Eto vidis da krivo govoris...a pravila isto, bojim se da neznas objasnit sto je to offsajd.
Nema to veze sa pravilima. To je ljubav prema nogometu, prema svom klubu. Da si ikad igrao utakmicu 90 minuta bi razumio. Da si ikada dao gol na regularnoj utakmici bi razumio. Da si bio na svim domacim tekmama bi razumio. Da si vidio ljude (cure idecke, mlade i stare) kako iz sveg glasa pjevaju, deru se navijaju, kisaaa pljustiiii, li ga pljuusstiii, da si do koze mokar bi razumio, da si ikad pustio suzu zbog nogometnog kluba bi razumio.
Edi nogomet je nesto vise od sporta. Ljudi se klade u svoje zene zbog nogometne utakmice (bugarska), skacu sa vrha zgrada (grcka), pale autobuse, uzimaju si imena i prezimena od svojih klubova (neki tip se preimenovao u Manchester United (bugarska isto misim)) pale stadione, ubijaju se medjusobno tuku sta ti ja znam sta sve ne!! To nema veze sa tvojom paralelom znam pravila, dakle znam nogomet. Nogomet je svetinja u kojoj je samo jedan prvak.
Post #8 · May 27, 2005, 12:21 PM
Edi vec sam ti rekao da ako se ne kuzis u nogomet da se ne sramotis svojim komentarima..

:D :lol: :lol: :lol: Dobro ti je reka :clap: :clap: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post #9 · May 27, 2005, 3:57 PM
bas me briga, reko sam svoje i stojim iza toga :P
Post #10 · May 27, 2005, 5:18 PM
Firedule wrote:
Ljudi se klade u svoje zene zbog nogometne utakmice (bugarska), skacu sa vrha zgrada (grcka), pale autobuse, uzimaju si imena i prezimena od svojih klubova (neki tip se preimenovao u Manchester United (bugarska isto misim)) pale stadione, ubijaju se medjusobno tuku sta ti ja znam sta sve ne!!

Ja mislin da su to debili...
Ne daj se Edi! :lol:
Post #11 · May 27, 2005, 8:19 PM
Igor {J.B.} wrote:

Ja mislin da su to debili...

Nisam ja rekao da oni nisu debili, naprotiv slazem se stobom da jesu. ALI, to je samo dokaz koliko su ljudi spremni daleko otici zbog najvaznije sporedne stvari na svijetu. Onaj tko ne shvaca nogomet i onaj kome je nogomet stran pojam, nece to nikada razumjeti ma koliko god se on trudio. Jer onaj koji se ne najezi kada Ronaldinho predje trojicu napravi cimu i zdere raslje, jednostavno ne voli nogomet i ne moze ga razumjeti na taj visi nacin, niti ne moze vidjeti njegovu ljepotu. I za njega ce nogomet uvijek biti blesavoca gdje 22 ljudi naganja jednu loptu. Ovo je moje posljednje objasnjenje nogometa.
Post #12 · May 28, 2005, 12:06 AM
Jao dule :)
Slusaj, ja se mozda necu najeziti ako Ronaldino to napravi ali cu se uziviti ako to bilo tko napravi! Ja cjenim nogomet kao sport i volim ga igrati (mada sam cesto ljen jer uvjek nadjem neku drugu zanimaciju, ali stvarno uzivam igrati) ali ti ne znaci da meni ili nekome nogomet moze biti strani pojam samo zato sto neznam ime igraca i njegove mogucnosti (to bi se skoro moglo nazvati opsesijom zivotu nepotrebnih informacija, ali nemoj ovo shvatit krivo, puno toga nepotrebnog mi i ucimo - zato i zivimo zivot, da uzivamo..)

I hope you get my point ;)

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in