Kako da prodam igru preko neta ili kako uopce ne?to

Replies: 44 Views: 10,051 Started: May 28, 2005, 1:38 PM Page 1 of 2
Kako da prodam igru preko neta ili kako uopce ne?to · May 28, 2005, 1:38 PM
Ja sam napravio jednu igru i sada bih je htjeo prodavati ali neznam kako th. neznam princip prodaje. Imam igru na CD. Htjeo bih ju prodavati i preko neta (cd-key) i preko po?te tko da vi?e za boxed verziju pa ako netko mo?e pomoći kako da to izvedem. Prijedlog bilo ?ta.
Post #2 · May 28, 2005, 4:45 PM · edited Oct 2, 2008, 4:55 PM
-----
Post #3 · May 28, 2005, 5:00 PM
Ja imam 15 godina i stoga nemogu ni?ta da koristim ako treba kartica. PayPal stoga otpada iako mislim da ga nema u Hrvatskoj. Da na webu stavim da mi ljudi po?alju lovu po?tom pa da ja onda njima dam link i cd-key ili da im isto po?aljem igru po?tom. Neznam kako da stavim da je program shareware da ga mogu koristiti samo 10 dana pa da upi?u cd-key stoga to isto otpada...
Post #4 · May 28, 2005, 5:06 PM · edited Oct 2, 2008, 4:55 PM
-------
Post #5 · May 28, 2005, 6:34 PM
tgo ti je prilicno sjebano moras popunit par formi prije toga , prije nego sat prodajes.Ovisi kako u kojoj zemlji.
Post #6 · May 28, 2005, 6:45 PM
vidish ovo je i mene zanimalo :)
Post #7 · May 28, 2005, 10:34 PM
Pretpostavljam da ste svi ovdje zainteresirani za prodaju na inzemno trziste? Buduci da kad dodje Edi, on ce to jos detaljnije, ali evo vam par informacije dok on ne dodje, da imate o cemu razbijat glavu.
Ajde sad pisi tamo...
[list=1]
[*]Nadjete izdavaca
Nadjete neku firumu na internetu koja ce vam izdat igru. Na netu ih ima mali miljun. Posalju vam ugovor vi ga ispunite i posaljete njima nazad.
Uvijek postoje nekakva ekskluzivna i ne eksluzivna prava...oni vam za to uzmu odredjen postotak
  • Morate otvoriti nekakav racun i put kako ce vam stizati isplata...kao sto ste lijepo naveli paypal i slicno....i oni uzimaju svoj postotak
  • Ako zelite da vam se igra zbilja dobro prodaje, dakle da prodate vise od 10 primjeraka. Savjetujem da date igru na review na sto vise mjesta.

Na velikoj vecini sajtova su se pocele naplacivati (uglavnom ok cca 50$). Na download.com (a svi znamo koliko vrijedi taj sajt) kosta 70 $
  • E sada, ako zbilja zelite dobru prodaju onda morate otvoriti sto vise affiliate (znate sto je to? ono kada neka stranice prodaje vase igre...)

Uglavnom i oni uzimaju svoj postotak. Mozete imati i tisucu affiliate...sto vise to bolje. Ali ako vam ste one man army...zadovoljit cete se sa max 20 stranice, jer cete nako tih 20 past na pod od umora...[/list:o]
Eto prava sitnica...jos kad Edi dodje :shock: bolje da vas nema...
Post #8 · May 28, 2005, 11:47 PM
Paypal ne radi u Hrvatskoj i SCG. :cry:
Post #9 · May 29, 2005, 10:05 AM
@Dule
Lepo i kratyko sroceno objasnjenje

Ali pored toga stoji jako naporan rad reklamiranja koji je mnogo tezi nego sto izgleda :thumbsup:
Post #10 · May 29, 2005, 10:14 AM
DA! Pogotovo ako je samo jedan u timu. (one man army...)
Post #11 · May 29, 2005, 10:33 AM · edited Oct 2, 2008, 4:55 PM
------
313 · May 29, 2005, 10:56 AM
Heh, evo mene da vas uputim na jo? jedan problem...

Taj se problem zove za?tita...
Morate staviti dobru za?titu,
ili će se za?tita sru?iti u roku 2 dana :)

Mislim..hej ako mi se neka igra toliko sviđa naravno da ću poku?ati sru?iti za?titu, i ako vidim da nije te?ka onda je to lo?e za team..razumijete ?to hoću reći?

Morate pobolj?ati i za?titu..

a za?to ne radite igre za mob..lak?e i bolje ćete proći
Post #13 · May 29, 2005, 11:19 AM
E vidis i o tome smo razmisljali. Ali onda bi netko od nas trebao posvetiti svoje vrijeme ucenju jave...
Post #14 · May 29, 2005, 11:34 AM
A kome ona prodat te igre ...mislim da s Vip-om i T-com-om nije bas najbolja situacija
Ali uvijek treba probat ! :thumbsup:
Post #15 · May 29, 2005, 11:42 AM
Firedule wrote:
E vidis i o tome smo razmisljali. Ali onda bi netko od nas trebao posvetiti svoje vrijeme ucenju jave...

Pza zar se nije zola time bakcao pre mozda godinu dana?
Re: 313 · May 29, 2005, 12:02 PM
X-Plosiv wrote:
Mislim..hej ako mi se neka igra toliko sviđa naravno da ću poku?ati sru?iti za?titu, i ako vidim da nije te?ka onda je to lo?e za team..razumijete ?to hoću reći?

Upoznas nekog cracker-a i zamolis ga da ti provali igru ! Ako uspije nek ti kaze di je problem ! Njemu besplatna igra a tebi rijesen problem !
Post #17 · May 29, 2005, 1:51 PM
Ovo za mobitel je dobra ideja ali to sve treba naučiti. Meni je problem naći izdavača a ostalo poslije toga. Jedino da izdam demo ili ne?to pa da vide... Poku?ao sam na http://www.cafepress.com. Tamo se mo?e sva?ta prodavati. Tra?im va?e mi?ljenje o cafepress.
Post #18 · May 29, 2005, 2:14 PM
jesam ali i tu je mali problem jer vec imas mobitele s ubrzivackim karticama, a onda je to kao da programiram u cpp ili dx kao vi decki..

Da nemislite da sam samozatajan - jedan frend i ja se bacakamo stime vec neko vrijeme, ali nisam siguran da li cemo uspijet nesto napravit ali kad bude nesto konkretno objavim to na forumu..
Re: 313 · May 30, 2005, 6:47 AM
Wizard wrote:
[quote="X-Plosiv"]Mislim..hej ako mi se neka igra toliko sviđa naravno da ću poku?ati sru?iti za?titu, i ako vidim da nije te?ka onda je to lo?e za team..razumijete ?to hoću reći?

Upoznas nekog cracker-a i zamolis ga da ti provali igru ! Ako uspije nek ti kaze di je problem ! Njemu besplatna igra a tebi rijesen problem ![/quote]

I onda dođe drugi i sru?i na drugi način :)
Mo?e i njemu besplatna igra :lol:
Post #20 · May 30, 2005, 8:53 AM
X-Plosiv wrote:
I onda dođe drugi i sru?i na drugi način
Mo?e i njemu besplatna igra

Pa da, zasto ne...to se tako i radi...

Evo ti jedan primjer...aktualni...

Hack Microsoft IIS 6.0 and win an Xbox! wrote:
Windows IT Pro magazine is organising an original contest
They have a sever set-up on http://www.hackiis6.com running on Microsoft Windows 2003 SP1 with all patches and hotfixes installed and with Microsoft IIS 6.0 installed as httpd.
You are legally allowed to try to hack the http://www.hackiis6.com server and if you succeed to deface the web site or capture the "hidden" document as first you'll win a Microsoft Xbox. Read the contest rules for what does and doesn't constitute a successful hack (no DDoSing for example, ...)

Premda je njima veci bed dati XBox nego tebi jedan serial key ili CD/DVD
Post #21 · May 30, 2005, 4:15 PM
Sjecam se vremena kad sam se i ja pitao kako prodavati igre :)

Prvo morate odluciti ocete li biti self-publisher ili cete naci publishera koji ce raditi sav posao za vas.

SELF-PUBLISHING:
1. Morate imati gotovu igru :) (naravno)
2. Otvoriti racun kod jednog od poznatih banki iliti money-transfer tvrtki kao sto su RegNow, Plimus, RegSoft, PayPal i drugi. Moja preporuka je uzite ili regnow ili plimus jer su najjaci i svi rade s njima jer u protivnom nece od suradnje biti nista.. neki tako rade i to je to :|
Za vecinu njih prebate platiti Account Activation od cca.$10 sto i nije toliko puno, sve sto vam treba je posuditi neku poznatiju kreditnu karticu od staraca :twisted: (kao sto sam ja to ucinio) i otvoriti taj racun.
3. Ja imam otvoren racun kod RegNow pa cu govoriti za njega;
Tamo mozete gotovo SVE. Uglavnom sve sto trebate za pocetak je napraviti/objaviti igru u regnow administraciji i igra je spremna za prodaju (cim vam je RegNow Staff odobri).
4. Link koji dobijete od RegNow bacite na svoju stranicu (ala BuyNow) i igra je u prodaju
5. Za bolju prodaju u RegNow administraciji otvorite mogucnost Affiliate-a i setirate da dajete cca.40% (kao mi) i auto-accept... i tko god zeli prodavati vase proizvode moze ih prezentirati na svojoj stranici i od svakog prodanog on uzima 40%..
6. Za jos bolju prodaju; dobar marketing, reklamiranje..lalala (ima ovdje dovoljno toga da napisem knjigu) ili;
naci izdavaca u potpisati non-exclussive ugovor, a to znaci da oni malo ulazu u vas proizvod...... vise o tome kasnije....

PUBLISHER:
1. NE morate imati gotovu igru; mora biti barem 85% zavrsena da bi ste ju mogli poslati izdavacima kao zahtjev za izdavastvo.
2. Uglavnom, nadjite nekog izdavaca koji se bavi tipom igara kao sto je vasa. Kao primjer cu navesti bigfishgames.com (BFG)
3. Kada im posaljete igru i ako im se igra svidi oni ce vam posati ugovor preko e-mail-a koji bi bilo pozeljno isprintati, jako dobro procitati, popuniti i na kraju poslati tj. faksirati. (BFG ima ugovor na 6 strana koji ce se slati neznam tocno sada koliko dugo ali znam da je kostalo oko 40kn jer se ipak salje u USA. (sad je mozda i jeftinije, cijene impulsa stalno padaju sa inozenstvom)
4. Nakon sto potpisete ugovor vi im saljete gotovu igru bez ikakvog setupa sa promjenama u igri koje su vam oni naveli (logo na ulaz, maknuti sve linkove iz igre i sl.)
5. Ako sve prodje kako treba na vama je da sjedite dok oni rintaju za vasu igru :twisted: da bi obje strane zaradile $$$.
To naravno ovisi o tipu ugovora koj iste sklopili, vecinom se sklapa NON-EXCLUSSIVE ugovor.. EXCLUSSIVE vam oni ponude samo ako ste im ponudili buduci HIT ;)

UGOVOR: EXCLUSSIVE
- Kao sto sam rekao - morate imati HIT igru da bi vam oni uopce ponudili takav ugovor.
- Izdavaci ulazu masu para za citav marketing, oni objalvjuju igre naokolo i sve sve sve... sve oni rade i ovo je hebena stvar
- Veliki minus kod ovog ugovora je sto nesmijete igru prodavati na svojoj stranici niti sklapati daljnje ugovore sa drugima (to vazi samo za dani projekt/igru)
good luck ;)

UGOVOR: NON-EXCLUSSIVE
- Morate imati pristojnu igru, sa dobrom sminkom (grafika) i osrednju igrivost ali ne i monotonost jer na tome vas najlakse uhvate!
- Sve sto oni ulazu jer malo vremena da naprave objavu na svojoj stranici i da ju posalju partnerima (trazite one koji imaju velike partnere poput Real Arcade-a jer ako dodjete na Real Arcade ste bogati prvi dan!!!)
- Rijetki rade objave na druge ne-partnerske (game-listing) stranice sto znaci da ce te se svejedno namuciti da nesto vise zaradite!
- Plus ovakvog ugovora je taj sto igru mozete prodavati preko svoje strance i dalje sklapati ugovore sa drugim izdavacima.

LEGAL STUFF:
Neke drzave vam daju pravo da smijete prodavati vlastiti art/proizvod bez prijave poreza tj. bez prijave novcanih dobitaka, koje su to drzane - neznam :)
Najsigurnije vam je otvoriti slobodni obrt i prijavljivati sve prihode...

lalala....
neda mi se vise ;) mogao bih pisati do vjecnosti....ako vas jos nesto zanima samo pitajte!
Post #22 · May 30, 2005, 5:29 PM
Dosta infromacija ima ovdje. Neke sam zapamtio ali neke... najbolje da to jo? pročitam 2-3 puta. :thumbsup:
Post #23 · May 30, 2005, 6:07 PM
jos bih ja dodao nesto... mislim da kad igra predje u komercijalan proizvod, da sve u njoj mora biti vase - mislim na mjuzu, grafiku, likove. Nemozete nesto prodavati ako nemate licencu za odredjenu stvar koja nije vasa. Bar ako sam ja dobro shvatio. Znaci prodavanje fan star wars igre ne bi islo :thumbsup: (ponavljam, ako sam ja dobro skuzio ;))
Post #24 · May 31, 2005, 5:17 AM
A u tome slučaju mora li se masno platiti za licencu ili se mo?e sklopiti neki dogovor npr. da im ide udio od prodaje?
Post #25 · May 31, 2005, 9:40 AM
E, to sam ja na pocetku napisao da uzimaju svoj postotak. Svaki izdavac ima drugi postotak.
Post #26 · May 31, 2005, 5:00 PM
Kako bi npr. mogao nabaviti licencu za Star Trek igru... Jeli to moguće? :thumbsup:
Post #27 · May 31, 2005, 5:06 PM
Mislim da je to jako skupo... trebalo bi pitat one koji drze ST licencu.
Najjednostavnije bi bilo kad bi nasa nekog izdavaca koji ima ST licencu, al ja ne znam koji su to... :-?
Post #28 · May 31, 2005, 5:52 PM
Crazy Man wrote:
Kako bi npr. mogao nabaviti licencu za Star Trek igru... Jeli to mogu?e? :thumbsup:

to mora da je JAKO skupo...
Post #29 · May 31, 2005, 5:54 PM
?teta a ba? pravim neku Star Trek igru... :cry: A prodavao bih ju... :cry: Ali ne mogu... :cry:
Post #30 · May 31, 2005, 6:00 PM
bah a tko bi ti to kupio? Da bi prodao igru moras biti originalan covjece, postoji na milijune star trek igara, zasto bi ljudi kupili bash tvoju?

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in