Dev: Summoner's Conquest - Elementi

Replies: 19 Views: 3,802 Started: Jun 6, 2005, 6:55 AM
Dev: Summoner's Conquest - Elementi · Jun 6, 2005, 6:55 AM
Water - Fire - Air - Earth

Ja sam naveo 4 elementa medju kojima svaki element ima prednost nad nekim drugim elementom ali ima i manu naspram nekog treceg elementa.

koji element ima prednosti nad kojim:
Earth > WATER > Fire
Water > FIRE > Air
Fire > AIR > Earth
Air > EARTH > Water

Svaki element ima svoju slabost...tako npr u borbi...bica FIRE elementa nanose 50% veci damage bicima elementa AIR...! Isto tako...neka magija koja spada pod WATER radi duplo vecu stetu bicima koji su elementa FIRE....!!!

No osim ovih osnovnih elemenata mislio sam da tu bude i skupina NEUTRALNIH ili mozda MISC karata koje namaju prednosti i mane naspram prije navedenih elemenata.

Ovo sto sad pisem nije moja zadnja odluka, tu je da se prodiskutira...da se nadje nesto bolje...sta vi mislite o svemu tome...imate li neke bolje ideje...slobodno se izjasnite...!
Post #2 · Jun 6, 2005, 4:08 PM
Ideja je dobra ali ne stvara li to kompliciranost i muku sa razmisljanjem, mnogi to nebi ni skuzili ako ne prate pomno sto se dogadja. Sta nebi bilo fora da ako karta ima snagu 4 da ima snagu 4? meni je to zakon! Mozda da ako bacis neku magiju na teren pa se jacina karte poveca (ona brojka u kutu karte) ali ne sada 100 statistika pa da covjek mora ucit napamet koliko sta sa cime moze biti jako a i ne mora...fjuf
Post #3 · Jun 6, 2005, 4:54 PM
pokemon! :D Elementi su dobro funkcionirali u pokemon TCG-u, pa zasto ne bi i ovdje?

Malo pogledajte pokemon karte pa cete vidjet na sto mislim. :)
Post #4 · Jun 6, 2005, 5:19 PM
Ja san igra pokemone i nije mi bilo komplicirano pratit, pogotovo jer recimo vodeni elementi imaju plavu pozadinu, vatreni crvenu itd... pozdravljam ovu ideju... i mozda je bolje da ostavis samo ta 4 elementa za koja mislim svatko zna protiv koga su slabi i protiv koga jaki, jer ne bi htjeli previse komplicirat.
Eto :D
Post #5 · Jun 6, 2005, 5:58 PM
isto tako, bilo bi dobro da na karti pise protiv koga su jaki, a protiv koga slabi da ne bi bilo zabune :thumbsup:
Post #6 · Jun 6, 2005, 5:59 PM
Nadjite igru "Astral Tournament" > onako nesto ali bolje!
Igra je zakon...
Post #7 · Jun 6, 2005, 6:06 PM
Igra san tu igru prije nesto vise od godinu dana, jaka je, ali malo karata :doh:
Post #8 · Jun 6, 2005, 6:28 PM
Eto...prva stvar, nasa igra treba omati puno karata :D
Post #9 · Jun 6, 2005, 7:43 PM
Dobar je ovakav sistem s elementima, Edi, mislim da bi cak i ja mogao zapamtit izmedu 4 stvari koja je jaca od koje ;) .
Po meni bi bilo bezveze da igra bude prejednostavna, jer onda ne vidim gust u igranju iste.
Post #10 · Jun 6, 2005, 10:03 PM
Krivo si shvatio moju poruku, ja bi htio masu masu karata ali ne i masu statistika pod svakom, ne ono da ova karta drugacije funkcionira s drugim kartama jer onda nijedna karta nemoze imati staticne statistike...

Neke napredne funkcije i filozofiranje o milijun opcija pustite za nastavke koji vas ne igranicavaju sa iskustvom/znanjem.
Post #11 · Jun 7, 2005, 12:24 AM
Ja mislim da jednostavnije od ovoga ni ne moze...jer ako nece biti razlike u elementima cemu ce onda sluziti ti elementi...onda mogu sve karte strpati u istu skupinu...a to bi tek bilo bezveze...ovako cak na sekund moras koristiti mozak...!
Post #12 · Jun 7, 2005, 12:41 AM
nisi ti shvatio sto ja mislim.. ja samo govorim da nemaju previse randoma tj. ove karte da rade drugacije s onima itd..isto u u astralu
Post #13 · Jun 7, 2005, 1:01 AM
Kada sam trazio slike za svoj avatar...u search pictures sam upisao Elemental (pitajte J.B. -a on je pricao samnom o tome)....anyway naletio sam na ovu sliku...
Oni se zovu Elementals ekipa koja rastura :) Kaze Edi da bi bilo fora kada bi se igra zvala tako (Elementals)
Without further adue... take a look at this...
Linked image
Post #14 · Jun 7, 2005, 6:38 AM
Nije lose ni Elementals. Mozda i bolje nego Elemental Conquest. Ustvari ni jedno ime nije lose. Ionako je to najlakse za promijenit poslije.
Ovi na slici mi izgledaju ko neka jeftina kopija Fantastic Four.
Post #15 · Jun 7, 2005, 11:44 AM
eh steta su tek sad ovo vidim...
imao sam u rukama gotovo sve karte YU-GI-OH (necakinja Tina ih stuplja). kad kazem gotovo sve karte to zato sto se ne zna tocan broj. ona ih ima oko 200, ozbiljni je fan te igre i ako ona moze to naucit igrat onda mozes i ti edi.
YU-GI-OH slicne su MTG kartama, ali su manje kvalitetnije.. spiking of MTG imao sam priliku kupit sve spilove karata (znaci 5 x 62) amaterskih* MTG karata jos davne 1996 godine po 50 kn svaki, ali nazalost nisu me zanimale :doh: sad bi imao oko 1000 kn po spilu. Koliko cujem fafalovic (Tatalovic) ih je kupovao po 15kn/kom i jos na snizenju. (ne kupuje se bez veze zastita karata od ultra tankog najlona)

@ Dino
tvoj izbor je dobar, mogao bi jos malo skomplicirat igru s kratkim descriptionom i ATK/DEF statusom kao sto MTG karte imaju..

*amaterske karte ima 62 u jednom spilu i najslabije karte su u spilovima..
Post #16 · Jun 7, 2005, 5:36 PM
I ja sam za to da izgledaju kao MTG, ali tu je puno posla oko izmisljanja svega, tako ta bi najvjerojatnije descriptioni bili isfucani poslije negdje oko 10 komada.
Post #17 · Jun 7, 2005, 9:40 PM
decki...idete pomalo off topic...
napisao sam kratko na temi "KARTE" zasto karte ne bi trebale izgledati kao karte i zasto ne bi trebao pisati taj info na njima...!
Post #18 · Jun 8, 2005, 8:05 AM
Danas sam bio kod Zole i malo smo pricali o igri...izmedju ostalog, dosli smo do ideje da se onaj "5 element" koji je kao Neutral ili Misc....zove "Special" ili tako nesto...on se nebi kao svi drugi elementi povecavao za +1 svakog poteza (u normalnim uvjetima), vec bi se povecavao +1 nakon svakog KILL-a...na taj nacin bi igrac morao i ubiti pokoje bice od protivnickog summonera da bi mogao koristiti svoje SPECIAL karte...!

Sta mislite....ajmo...KRITIKE !!!!
Post #19 · Jun 8, 2005, 5:38 PM
Svida mi se. Originalno, nema sta. Mozda i da se puni ovisno o kartama (ukljucujuci magije) u protivnickom groblju. Il tako nesto.
Post #20 · Jun 8, 2005, 9:10 PM
Nadam se da se ne ljutite previse na mene sto ne komentiram Summonera.... Ali meni je ovaj tip igre totalno nepoznat i nisam nikada igrao takvu igricu. Tako da ni nisam pamet sta pametno komentirat, a ne bih se htio sramotit sa svojim ispadima....

Eto tako ovo sam napisao samo da ne bi bilo nekih nesporazuma.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in