Dev: Summoner's Conquest - Card Editor

Replies: 7 Views: 2,158 Started: Jun 7, 2005, 5:03 AM
Dev: Summoner's Conquest - Card Editor · Jun 7, 2005, 5:03 AM
Ukratko nesto za pocetak o editoru...
Editor ce koristiti samo meni i clanovima GS tima kako bi mogli ubacivati nove karte u igru...dakle editor nece i nesmije zavrsiti na internetu...mozda, ali mozda editor dobije osoba koja kupi cijelu verziju igre.

Funkcije koje bi editor trebao sadrzavati:
? Stvori novu kartu
? Editiraj postojecu kartu
? Pregled postojecih karata
? ...to bi ukratko bilo to...

Stvori novu kartu / editirati kartu:
? odabir naziva karte
? odabir slike karte (slika ce biti kockasta...vjerovatno 100x100 dimenzije)
? vrsta karte (spell ili creature)
? odabir elementa (fire, water, air, earth, neutral)
? sto je potrebno karti da bi je igrac iskoristio (koliko i cega)
? koliki je attack i defence (health) karte ako je creature.
? specijalne sposobnosti karte (ako je creature, da li ima neke specijalne sposobnosti...a ako je magija, kakve specijalne sposobnosti ima)
? ?* kolike su sanse da igrac dobije ovu kartu (how rare)
? ?* tko je nacrtao sliku
? ?* nekakav info o bicu na slici

* treba jos porazgovarati i prodiskutirati o ovim temama

Spell-ovi (njihove sposobnosti):

Damage:
? Damage all creatures (and enemy summoner)
?-dakle ostecuje sva bica na bojisnici...(i protivnickog summonera)
? Damage all enemy creatures (and their summoner)
?-ostecuje samo neprijateljska bica na bojisnici...(i njihovog summonera)
? Damage enemy summoner
?-ostecuje samo protivnickog summonera
? Drain enemy summoners life
?-oduzima protivnickom summoneru health i daje svome summoneru health
? Unisti sva bica na bojisnici (za svakog ubijenog +X health summoneru..ili nesto tome slicno)
? Svako bice udari samo sebe (isto samo za neprijateljska bica)
? Najjace bice udara svog summonera (kao hipnoza) ili mozda najjaca 2
? Instantno ubija najjace protinicko bice (bice koje ima zbroj healtha i attacka najvece)
? ...dajte svoje primjere...

Other:
? Povecava kolicinu nekog elementa (ili smanjuje...ili oboje...)
? krade neki element od protivnika (ili ga ozljedjuje i daje mu svoje elemente...zanimljivo :) )
? Heal summoner (isto za svoja bica....pa svoja bica i sebe...pa sva bica uopce na bojisnici...ne skroz heal vec za neku odredjenu vrijednost)
? ...itd

...zamolio bi vas da pisete svoje ideje, a ja cu vas obavjestavati o razvoju editora...!

...uskoro jos informacija i poneka slika...
Post #2 · Jun 7, 2005, 12:03 PM
? odabir slike karte (slika ce biti kockasta...vjerovatno 100x100 dimenzije)
ne valja, kockasta karta nije karta sta je problem nacrtat pravokutnu kartu? ako bas ne moze se onda barem da karta se sastuji od dvije invertane kocke (ala obicne igrace karte)
? ...dajte svoje primjere...
ja bi htio nesto kao MTG ali vec znam da ce biti komplicirano pratit i pamtit sve te karte i njihove statuse te predlazem Astral Tournament + nove ideje.
Recimo imas kartu koja podize attack ili defence ili sve zajedno ali samo dok na battlefieldu. ta karta se iskoristi jednom i traje : x runda, x def (hp), x runda i x def (hp), tj gubi hp svake runde + plus ako ju druga karta napada ..

nadam se da je malo jasnije
Post #3 · Jun 7, 2005, 9:36 PM
zola wrote:
ne valja, kockasta karta nije karta sta je problem nacrtat pravokutnu kartu? ako bas ne moze se onda barem da karta se sastuji od dvije invertane kocke (ala obicne igrace karte)

Bas zasto sto su karte inace kao karte...zasto onda ove ne bi bile kockaste...a uostalom opet ponavljam ovo je kompjuterska igra sa kartama...recimo cak da to nisu ni karte nego ikone ili objekti koji samo tako izgledaju...uglavnom...te "karte" predstavljaju bica/magije koje igrac poziva u igru...to ne mora znaciti da su karte i to ne mora znaciti da moraju biti oblika karte...

A jos jedan je razlog taj sto se ne bi niti vidio tekst na karti kada bi bila kao i one prave karte u MTGu i slicnim igrama...ne bi mi ni stalo 10 karata na ekran a da svima mozes procitati info...zato je bolje da su karte malene i da su na njima samo slike bica / magija...a sav info o kartama se uvjek nalazi na istom mjestu samo ovisno o tome preko koje karte ide mis.

Nadam se da je svima barem malo jasnije...
Post #4 · Jun 7, 2005, 10:01 PM
Pa moze bit umanjena karta, umanjena taman toliko da se malo kuzi razlika izmedu karata, a kad dodes s misem na nju dode uvecana. Tako je bilo na demu MTG koji sam igrao i to je funkcioniralo sasvim dobro. A tu je i manje posla jer se ne mora svaku kartu napravit duplo nego se samo uveca/smanji.
Post #5 · Jun 7, 2005, 10:14 PM · edited Jun 8, 2005, 5:34 AM
Onda je bolje da je u igri samo slika bica/magije, a onaj description box koji sam planirao bude zapravo cijela ta karta sa slikom i tekstom koja izgleda kao ove prave...
Post #6 · Jun 7, 2005, 11:46 PM
ah ne znam, ja mislim da je ljepse imat dugacku kartu a i monster je bolje vidi nego na kockastoj (zamisli da je neki dugacki) ali, kako hoces.. opet s kockastom kartom bi bar nebi licilo na te duge igre.
Post #7 · Jun 8, 2005, 12:10 PM
ja mislim da je bolje pravokutnik-karta :roll:
Post #8 · Jun 8, 2005, 7:16 PM
I lakse je za crtat u pravokutnom okviru.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in