Replies: 5Views: 2,217Started: Jun 12, 2005, 12:54 PM
Music loop · Jun 12, 2005, 12:54 PM
Ok...ovako ...i need help
Imam neki pjesmu koja se moze loop-at ... i sad kako da napravim loop te pjesme .....
ono imam funkciju koja provjeri da li je kraj pjesme ali uvijek imam stanku od par milisekundi iizmeđu 2 loop -a, a stanje provjeravam timer-om
I da ,znam da u Ireni postoji ta funkcija ali ja ne koristim Irenu ( ) pa mi zamoli nekog da mi ipak to objasni
Post #2 · Jun 12, 2005, 3:15 PM
Imas api naredbu sndPlay ili tako nesto i podrzava loop...
[vb]Declare Function sndPlaySound Lib "winmm.dll" Alias "sndPlaySoundA" (ByVal lpszSoundName As String, ByVal uFlags As Long) As Long Public Const SND_SYNC = &H0 Public Const SND_ASYNC = &H1 Public Const SND_LOOP = &H8 Public Const SND_NODEFAULT = &H2
Public Sub Main() sndPlaySound App.Path & "\neki_zvuk.wav", SND_LOOP 'probaj tu dodati na kraju ' or SND_ASYNC' End Sub[/vb]
Post #3 · Jun 12, 2005, 3:37 PM
Edi ....puno,puno hvala ...radi ko podmazano !
Post #4 · Jun 13, 2005, 10:57 PM
Trenutno vb.net ili vb6 timer ima max rezoluciju od 16 ms-a, stoga je normalno da ti malo zapne, jedino da stavi? thread koji će to provjeravat 1000 puta u sekundi ali to ima utjecaj na opterećenje procesora, pa isto tako da recimo programira? igru u kojoj ?eli? taj loop, vjerojatno će? imati isto problem sa laganim zastajkivanjem ako ti broj fps-a padne ispod 50(opet zavisi od načina na koji si isprogramira loop) , jer opet broj provjera nije dovoljan, ?ta znači opet programiranje threadova za davanje prednosti nekom procesu......heh bla?eni HyperThreading procesori.
Post #5 · Jun 13, 2005, 11:20 PM
Dobro je to sto govoris ali je problem rijesen api naredbom koja sama radi loop tako da on ne mora nista provjeravati
Post #6 · Jun 14, 2005, 12:24 PM
Istina...sve radi potpuno savrseno i bez ikakvog usporavanja procesora !
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅