Dev: Bomby Trapped - Bonusi

Replies: 21 Views: 4,964 Started: Jun 14, 2005, 4:32 PM
Dev: Bomby Trapped - Bonusi · Jun 14, 2005, 4:32 PM · edited Jun 14, 2005, 4:36 PM
Legenda:
? ? - One koje ubacujemo sigurno
? ? - One koje treba obrazloziti i prodiskutovati
? ? - One koje neubacujemo

[list]
[*](10) Bomb (extra bomba)
?- Svaki uzeti komad ovog bonusa je jedn abomba vise koju mozete staviti u isto vreme. Ovaj bonus se potrosi samo kad se zavrsi nivo. Znaci pocetkom svakog novog nivoa imate isti broj ovog bonusa a to je 1. Isto vazi i kad se zivot izgubi.
[*](10) Speed (brzina, vise levela)
?- Ovaj kad se uzme brzina se povecava za jedan nivo imace 3 nivoa brzine. Ovo vazi isto do kraja nivoa ili do gubitka zivota. Ako igrac ima vec 3 nivo brzine i pokupi jos bonusa ovih ond amu se samo povecava score.
[*](20) Explosion (jacina eksplozije bombe, vise levelea)
?- Ovaj bonus ima 5 levela znaci od 2 tilea do 6 tilea jacine u sva cetri smera. Ovaj bonus ce biti malo redjii od ostalih ali bi trebalo da ga bude za svakog igraca za svih 5 nivoa. Sve vazi isto sto i za predhodne bonuse.
[*](30) Sutiranje bombe (kada bomberman dodje do bombe sutne ju i ona se krece do prvog obsticle-a)
?- Ovaj bonus vazi jednom dok ga imas. Mozes ga uzeti neograniceno. Vazi celu igru. Kad sutnes bombu ona ode do prvog zida ili do protivnika ako se nadje na putu ranije pre zida.
[*]Trigger (mogucnost da sam detoniras bombu kad hoces)
?- Ovo nema smilsa pa otkazujem ovaj bonus. Nesto je dopunjeno sa deaktivacijom bombe
[*]Prolazak kroz bombu
?- I ovo nema smisla nemoze se proci korz bombu sto igru cini tezom
[*](50) Prolazak kroz zidove (onih koji se mogu razbijati)
?- Ovaj bonus je najbolji :lol: Kad se uzme 30 sec mozes prolaziti kroz zidove one koje mozes rasturiti ne one koje nemozes.
[*](20) Stvaranje novih zidova
?- Odlicna ideja mozes stvoriti zid izmedju protivnika i sebe pa te nemoze napasti to je dobro za logiku pri igranje. KOlko ?uzmes tolk moze snapraviti svaki bonus donosi 3 komada. Vazi celu igru
[*](40) Stit koji traje neko vreme
?- Kad uzmes ovo imas stit neko vreme tacnije 20 sec. Nesto sija oko tebe i nemoe ti niko nista.
[*](35) Zamrzavanje protivnika
?- Kad uzme sovaj bonus protivnici se zamrznu na jedno 20 sec pa ih mozes srediti. Odlicn aideja
[*](30) Deaktivacija bombe
?- Ovo sam vec reko. Znaci kad stavis bombu i pridjes joj stisnes neko dugme. Ukoliko ima sbonus mozes je deaktivirati. Aktivira se explozijom druge bombe ili ako dodjes do nje. Kolko skupis bonusa tolko komada mozda da svaki bonus ima 2 komada. Vazi za celuigru. [/list:u]

Svaki od bonusa donosi odredjeni broj poena (vrednosti u zagradi). Treba definisati listu poena u ovom postu. Kad zakljucimo bonuse. Broj poena odredjuje kolkom ce se verovatnocom pojavljivati u igri. Znaci sto je manji broj poena ima ih vise u igru. Il i tako nesto. Moramo se to ovde dogovoriti.

Nebi ja vise bonusa da neiskomplikujemo suvise.

Ovo su konacni bonusi jos mozemo menjati i komentirati samo njehov broj poena, verovatnocu i funkcionisanje !!!
Post #2 · Jun 14, 2005, 4:34 PM
EDI wrote:
Edi se grdi jer se niste tako dogovorili....! (design dokument na sljedecem sastanku) A onda ideje idu poslije design dokumenta.
Post #3 · Jun 14, 2005, 4:35 PM
A svasta...pa samo pisem ideje....Nisam vidio onaj prijasnji post, kada sam stavio ovaj.
Post #4 · Jun 24, 2005, 9:30 AM
Super slazem se sa svime osim sa sledecim:
- Prolazak kroz bombu - za ovim nema nikakve potrebe

- Stvaranje novih zidova? ovo ide bez upitnika najbolja ideja he he.

Ovo sve vazi tek kad pokupis bonus u nekom zidu.

Dodo sam jos dva bonusa u listu treba prokomentarisati.
- Zamrzavanje protivnika (zaustave se na nekoliko sekundi)
- Stit (nemoze ti niko nista dok traje recimo 20 sek)

Komentar?
Post #5 · Jun 24, 2005, 1:17 PM
Moze...meni se svidja. Samo da ti ipak obrazlozim prolazak kroz bombu, koji je ipak potreban... Koji put se zna dogodit da bacis bombu i sam sebe zatvoris i onda riskiras da nastradas od svoje bombe. Ako nemas bonus za proc kroz zid, onda si nadrapao. A u ovom slucaju mozes proc kroz bombu i spasit se...
Post #6 · Jun 24, 2005, 1:39 PM
Hm to da ali da igra nebude prelagana. Ma ok nece biti prelagana imace i taj bonus :thumbsup:
Post #7 · Jun 25, 2005, 12:13 AM
a sta mislite o bonusu/ power up koji ti omugucuje da ugasis/deaktiviras ?bombe (odrezes fitilj). Naime ta bomba i dalje je aktivna.. ako bacis nesto na nju, npr drugu bombu se odmah aktivira (lift up u atomic bombermanu), ili ako je eksplozija druge bombe dohvati..

a da bi neku bombu deaktivirao samo moras bit kraj nje - okrenut prema bombi [stisnut neku tipku (ako je tvoja bomba ili protivnicka) / stajat kraj nje sekundu (ako je tvoja bomba ili protivnicka) / samo je dotaknut (samo ako protivnicka bomba)]

vec sam dugo imao u planu da iznesem ovo ali zaboravim uvijek postat ideju...
Post #8 · Jun 25, 2005, 1:52 AM
Not bad...i onda ako prekasno dodjes do bombe (aka prekratak fitilj...explodira ti u facu :) ). A dali mozes stavljat goruce fitilje na neaktivne bombe?
Post #9 · Jun 25, 2005, 9:41 AM
razminirivanje bombe je uvijek rizican posao ?:D odu prsti, nos, ruke, noge... cijeli tip u komadu.. ?:skull: no salu na stranu:
nego kakvu vrstu manipulacije tip treba napravit da bi deaktivirao bombu?

manipulacije wrote:
...okrenut prema bombi [stisnut neku tipku (ako je tvoja bomba ili protivnicka) / stajat kraj nje sekundu (ako je tvoja bomba ili protivnicka) / samo je dotaknut (samo ako protivnicka bomba)]

dodajte svoje primjere ako imate bolje ali ovi mi se cine jednostavijim ..
Post #10 · Jun 25, 2005, 11:07 AM
Mozda ovaj da treba stisnut tipku. Vjerojatno ce bit ono uz kursore jos dvije tipke. Ona za trigger bi vjerojatno sluzila za to?
Post #11 · Jun 25, 2005, 5:21 PM
Mislim da je pretjerano to za odminiravanje bombe...ali ako se vec bude to radilo bilo bi fora da kad dodje ispred nje i klikne tipku u bombi se brzo prikazuju strelice gore dolje livo disno...kapish...i on mora to isto tako brzo tipkati da bi deaktivirao...joj kompliciram a i mislim da ne treba uopce to za deaktivaciju...i sta ce onda sa tom bombom kad ju deaktivira??? pokupiti pa imati jos jednu vise sa sobom ili???
Post #12 · Jun 25, 2005, 6:01 PM
Koliko sam ja skuzio Zolu, bomba bi ostala stajat tamo i cekala bi da je ponovno netko aktivira ili da eksplodira od plamena druge bombe.
Post #13 · Jun 25, 2005, 7:21 PM
cuj kad deaktiviras bombu ona postaje kao blokada, nemozes je vise pokupit.. mozes je samo aktivirat / unistit. postaje mina od trenutka kad je ugasis. naravno ako imas taj bonus za deaktivirat bombe. ova stvar bi bila dobra za taktiku.

ali koliko se sjecam u Atomic Bombermanu kad bi pokupio onaj bonus za tempirane bombe -- imao si ga par komada, tj. mogao si postavit par bombi i bonus bi nestao. Mislim zato sto je bonus prejak.. tako bi nesto i za ovaj slucaj.. da mozes par bombi deaktivirat a ne stalno..
Post #14 · Jun 27, 2005, 10:57 PM
Ok ovo sa deaktivacijom bombe je supe rideja i zato cu je uesti u igru na lsedeci nacin. Kad uzmes bonus kojeg na svkoj mapi ima onoliko kolko ima igraca da vsako moze jedan pokupiti ili neko vise njih a drugi nista. Vreme eksplozije bombe ce uvek biti isto. Ti za to vreme moras deaktivirati bombi klikom na neki taster recimo CTRL koji se unapred definise moze bilo koji i tako se bomba deaktivira. U bonusu imas pravo na 3 bombe koje mozes ugasiti fitilj. Aktivira se drugom bombom tj. vatrom druge bombe. Nemoze se proci ko pokusa bomba pukne pravo u lice to je to.

p.s. Ja vise nebi stavljao bonusa u prvom postu cu sad raspodeliti poene odprilike vi komentirajte ako treba :thumbsup:
Post #15 · Jun 27, 2005, 11:06 PM
Ti za to vreme moras deaktivirati bombi klikom

nisam sad rekao da se mora deaktivirat bombe to je vise onako za taktiku..

Nemoze se proci ko pokusa bomba pukne pravo u lice to je to.

pa cuj neznam koliko bi to bilo dobro, vise zamisljam bombu kao neprolazni objekt, moze se i dalje sutat, gurat ili bacat ako ima za to odredjene bonuse (slicne one u Atomic Bombermanu). ali bi bilo mozda dobro da se bomba opet aktivira nakon ovih navedenih radnji ? ne znam vi recite..
Post #16 · Jun 27, 2005, 11:21 PM
hm vise nemam pojma ali znam samo da cemo ovaj bonus sigurno ubaciti jer je strava. A dogovoricemo se za ostalo.

p.s. pogledajte prvi post
Post #17 · Jun 28, 2005, 1:45 AM
ajoj sta vam trebam nacrtat ? ?:lol:

User posted image
Post #18 · Jun 28, 2005, 6:12 AM
:lol: e tako moze, Kako ruzno pises :lol: :D :thumbsup:
Post #19 · Jun 28, 2005, 11:05 PM
zurilo mi se i spavalo mi se :D drugi put bit ce bolje
Post #20 · Jun 30, 2005, 9:55 PM
LOL!

Ne svidja mi se bas taj bonus za deaktivaciju bombi jer zahtjeva dodatnu tipku! Ako ce biti ista tipka ko i za Trigger onda ce biti problema kada npr. bacite par trigger bombi i idete jednu deaktivirat .. i slucajno sve ove na trigger grunu samo da bi ste ovu deaktivirali sto je jako zbunjujuce i glupo i nelogicno.

Mislio sam - da igra ima samo dvije tipke uz kursore. To su TRIGGER + DROP BOMB

Nisam vidio bonus za sutnut postojecu bombu preko zida i za bacit bombu preko zida ako npr. dvapu brzo lupite SPACE za DROP BOMB > kao i Atomic Bomberman, to mi je omiljeni bonus od kojeg se svi smiju, rade se podvale itd... strava je!

Uz sve to treba pored svakog bonusa na onoj listi napisat koje su mu sanse u postotku da se stvori!
I onda programski sve te postotke zbrojis (npr. 30% + 70% + 25% + ... = rnd(240) i ako padne = 35 to znaci da ce se stvoriti onaj drugi bonus, tako sam to rijesio u Ginku)
Post #21 · Jul 1, 2005, 12:39 AM
edifreak wrote:
LOL!

Ne svidja mi se bas taj bonus za deaktivaciju bombi jer zahtjeva dodatnu tipku! Ako ce biti ista tipka ko i za Trigger onda ce biti problema kada npr. bacite par trigger bombi i idete jednu deaktivirat .. i slucajno sve ove na trigger grunu samo da bi ste ovu deaktivirali sto je jako zbunjujuce i glupo i nelogicno.

Mislio sam - da igra ima samo dvije tipke uz kursore. To su TRIGGER + DROP BOMB

Nisam vidio bonus za sutnut postojecu bombu preko zida i za bacit bombu preko zida ako npr. dvapu brzo lupite SPACE za DROP BOMB > kao i Atomic Bomberman, to mi je omiljeni bonus od kojeg se svi smiju, rade se podvale itd... strava je!

Uz sve to treba pored svakog bonusa na onoj listi napisat koje su mu sanse u postotku da se stvori!
I onda programski sve te postotke zbrojis (npr. 30% + 70% + 25% + ... = rnd(240) i ako padne = 35 to znaci da ce se stvoriti onaj drugi bonus, tako sam to rijesio u Ginku)

Slazem se oko ovoga sa deaktivacijom bombi...nepotrebno kompliciranje.
Post #22 · Jul 1, 2005, 10:46 AM
Ja sam 50-50 nije nesto mada s emoze ubaciti ali ok nema frke izbacujemo ga.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in