Sto pokrece prodaju indie igara?

Replies: 3 Views: 1,012 Started: Jun 20, 2005, 10:35 AM
Sto pokrece prodaju indie igara? · Jun 20, 2005, 10:35 AM
Ocito cijena nije u pitanju: (super)
User posted image

Citao sam mnogo o ovome i vecina ljudi kaze da je igrvost malo ispred dobrog marketinga..... dok dobar dizaj igre jaca marketing/prezentaciju!

+ savjet za dobru igru koja bi se prodavala:[list=1]
  • Start with a great sounding game idea.
  • Flesh out the ideas.
  • Let it evolve and grow.
  • Then, when you're convinced you have an excellent idea, you prototype it.

[list][*]No fancy graphics.[*]No fancy sound.[*]Just basic gameplay.[/list:u]
  • Make this as fun as you possibly can.
  • If the game isn't a blast to play, even in its current form, stop developing and move on.
  • If the game is a blast to play, flesh it out some more.
  • Add more gameplay elements as needed.
  • Add more media, such as art and sound.
  • GOTO 5[/list:o]

Ja mislim da bi ovako nesto nama trebao biti moto jer ja oduvjek brijem na jaku igrivost...ovisnost bi se ipak reklo..
Post #2 · Jun 20, 2005, 12:04 PM
Ovisnost nemora biti jedini faktor dobroj igrivosti, ja oduvijek brijem da igra ima dobar sadrzaj igre (noviteti, unikatni pristup i dobru osnovu zabave)
Post #3 · Jun 20, 2005, 1:51 PM
Ja mislim da je svaka igra na svoj nacin igriva. Jer nekome nesto moze biti igrivo, dok nekom drugom to moze biti totalni shit. Mislim da ni ne moram davati primjere. Ali ovi primjeri sto ih je Edi naveo, sigurno stoje.
Uvijek postoji rizik Npr. da je 'meni' kao developeru igra igriva, a kupcima da nije. I u biti najveca fora je upravo ta. Kada pogodis zicu. Onda se ne moras bojat za uspjeh igre.
Ali evo drago mi je vidjet da je dosta ljudima vazan storyline, mada mislim da sam ja glasao za price. (jer nema sanse da kupim IGRU koja kosta 200 - 300 kn). A cak i nakon toga mi je bitan gameplay.

Ali i gameplay je zeznuta stvar jer mislim da se on dijeli na vise grana.
blablabla...ma moze se o tome pricat 2 dana...
Post #4 · Jun 20, 2005, 6:29 PM
Dule wrote:
ma moze se o tome pricat 2 dana...

Dobro kazes, ali me bas zanimalo ovako .. razlicitno misljenje..

@Zola
Nisam ni rekao da bi ovisnost trebala biti jedini faktor, ja samo brijem da bi za Nas kao team to trebnao biti glavni faktor. Jer sve ostalo moze imati vece minuse koji ce biti on the shadow of addictivness ;)

Onaj Tip/Hint mi se ful svidja, mogo bi se doradit u detalje ali ono je stvarno nesto po cemu bi trebali raditi igre, velika usteda vremena u slucaju da se nesto lose dogodi sa projektom (ispadne neigrivo, programer odustane, ...).
Vec od prije sam naucio da se prvo mora napraviti FUNKCIONALNO a tek onda SMINKA. Znaci, prvo napravim skoro cijelu igru bez previse grafike da sve jadno izgleda, i onda ako je igra zanimljiva onda ljepo kad imas vremena mozes sudjelovati u grafickom dizajnu i napraviti tocno ono sto treba i kako treba, nece biti viska teksturi i sl...
Mozda sam malo oof-topic sa ovime ali eto, morao sam reci.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in