Making Games That Sell Or Games You Like (vazno)

Replies: 4 Views: 1,200 Started: Jun 22, 2005, 4:32 AM
Making Games That Sell Or Games You Like (vazno) · Jun 22, 2005, 4:32 AM
Nasao sam jedan jako dobar article, bilo bi dobro da ga svi mi developeri procitamo:
http://www.funmangames.com/indieness/20 ... s-you.html

procitajte ovo obavezno! jer ove informacije su jako tocne i provjerene..
Post #2 · Jun 22, 2005, 1:12 PM
Da, potpuno se slazem sa tim i vec smo puno puta pricali o tome...
To je jedan od glavnih razloga zasto Gold Seeker SUX !!! :)
Ali dobro, sada pocinjemo realizaciju nasih snova...a jednog dana kada budemo imali dobre uvjete za rad i dobro znanje cemo stvarno moci raditi dobr igre koje ce nas ispunjavati....a mogu samo zamisliti kako bi bilo dobro da imamo dobre pare, da sa npr bavimo samo izdavanjem tudjih igara i imamo dovoljno za dobro zivit...tada bi sa gustom mogli raditi ogromne projekte i to freeware...jer oduvjek sam sanjao za jednu JEBENU FREEWARE igru...takve stvari rade posteni ljudi...a takvih bas i nema puno!

-EDIT-
Mogao bi napisati o tome na blogu...:) jer je to interesting subject...
Post #3 · Jun 22, 2005, 2:08 PM
ovo sto je tip napisao vjerujem svima nama se mota po glavi jos od samo pocetka kad smo pocinjali.. Napravili smo Raklem sto se nama svidja i dobili dobre ocjene unatoc slaboj izvedbi (tu te Edi ne pljuvam, ali svima nama je nedostalo znanja) vjerujem da si ga stavio kao sharvare vjerujem da bi 1% ljudi koji su ga igrali bi ga kupili.. (od bog te pita koliko downloadsa - ~5 milijuna?)

kao sto Dino kaze vec smo ko zna koliko puta raspravljati o tome...
ah sta ces.. tako je svugdje..komercijala rulz ! trebali bi umrezit mozgove i od CI napravit nesto unikatno i to pocet podavat sto prije..
Post #4 · Jun 22, 2005, 2:13 PM
Da, da, pametno zbori tip, ali nije otkrio toplu vodu. Najvise mi se svidjao dio gdje govori o izradu "puzzle" igara, a on iste ne voli. Onda je vrlo tesko radit svoj posao. U biti on to sve prikazuje u crno/bijelo opciji. Ili ces radit igre koje volis/ ili koje ces prodavat. Ja mislim da to ne mora biti slucaj. Treba probat uhvatit zlatnu sredinu (kao i u svemu). Znaci igru koju donekle volis i koja ce se donekle prodavat.
Uostalom napomenuo je da se dosta dobro prodaju "arcade action games", mislim da to nama odgovara.
Ali jedna stvar mi u shareware industriji nije jasna....odakle toliko Mah Jong (jel znate sto je to?) igara?? Meni je to totalna glupost, a evo ljudi ih igraju, rade, kupuju.
Koliko se ja sjecam mi ovo radimo iz ljubavi (barem je jos uvijek tako) i nadam se da vecina (ako nista barem indie) developera radi to iz ljubavi. I kako onda radit nesto sto te nimalo ne zanima?
Post #5 · Jun 22, 2005, 5:47 PM
Dule, on to ne voli a ni mi to ne volimo, mi smo stari machci(macke).. mi smo game developeri odrasli na akcijskim igrama - jedini tip igara koji se davno prije i prodavao. A danas su u modi "Casual" games, igre koje nemaju A od Akcije... ako padanje loptice po nekom poligonu mozemo nazvati akcijom onda ok ali inace akcije nema!

Normalno da tip nije otkrio toplu vodu ali sve sto je rekao je manje-vise tocno i dobro da je to rekao. Mozda i nas prosvijetli, dok se god drzimo za shareware igre trebali bi malo vise razmisnjat o tome sto bi drugi (kupci) htjeli igrat a ne ono sto b mi htjeli igrat, mi vise nikad necemo razumjeti prave gamere jer to vise nismo, neke smo prerasli a neke gledamo drugacije jer smo developeri!

Da je raklem bio fullscreen bi se definitivno prodavao i vec bi imali firmu sa masu para! :( kasnimo, sad nas je sjebo casual games, jer sve sto nije casual - je 3D i veliki projekt! Vremena se naglo mjenjaju, a mali developeri sve teze ulaze na trziste bas zbog tehnologije koja ih izjeda!

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in