Problem sa sajtom!

Replies: 31 Views: 4,916 Started: Aug 31, 2005, 10:03 PM Page 1 of 2
Problem sa sajtom! · Aug 31, 2005, 10:03 PM
Jao jao, ovako.. radio ja danas na sajtu, pokrenuto masu aplikacija, uploadiram header.php i na pol uploada se server srusio (greskica kod njih). Minutu nakon toga sam pobrao neki virus koji mi je sjebao sve sve sve i popizdit cu koliko sam toga izgubio, dodje mi da se ubijem!!!

A kako je taj header.php ostao na pol uploadiran tako site nije radio sve do sada 0h..od negdje 16h! :(
Ja sada instalirao windowse peti put vec danas i dosta mi ih je vec, moram radit a ne se jebat sa tim sranjima! Definitivno gubim par dana i site mora cekati..kao i ostali projekti :( :( :( :( :(

oprostite na prostom ponasanju :|
Re: Problem sa sajtom! · Aug 31, 2005, 10:48 PM
edifreak wrote:
oprostite na prostom ponasanju :|

Neoprostivo !!! Izgleda da na zalost moramo koristiti antiviruse i antispyware-e...!!!
Post #3 · Aug 31, 2005, 10:51 PM
Izgleda da na zalost moramo koristiti antiviruse i antispyware-e...!!!

Zar vi ne koristite antiviruse?

Ja iman Kaspersky, uvik mi jevi kad mi neko oće uvalit virus ili crva, zakon je :thumbsup:
Re: Problem sa sajtom! · Sep 1, 2005, 1:15 AM
Dino wrote:
da na zalost moramo koristiti antiviruse i antispyware-e...!!!

Od mog proslog napada cu jos neko vrijeme koristit ove mjere
  • save cookies off

• add aware on

• spy aware on

• pop-up blocker on

• add blocker on

• antivirus on

• jos jedan antivirus on (provjera promjena u registriju)

• ne idem na nepoznate sajtove osim ako sam siguran da su trusted

• firewall on

• napravio sam 2 usera, jedan je admin, a drugi limited, samo sa tim limited idem na net. To sam procitao u nekom prirucniku da je dobro.

• Windows update on, ovo i nije toliko lose koliko sam mislio, svako toliko mi bez da primjetim skine neki windows update, i onda prije nego ga ugasim ih "instalira" sto traje...ma niti minutu. To mi toliko malo vremena oduzme da nije vrijedno spomena, a XP moze samo bolje radit od toga

Ma koliko smijesno ovo izgledalo...boli me ona stvar, bitno da ne moram jedanput tjedno snimat nove windowse...jer sam ih se vec u zivotu previse nasnimao...ono brijem da drzim tempo od 10 na godinu dana, ako ne i vise, sto sebi i drugima.
Post #5 · Sep 1, 2005, 2:42 AM
Hah, dobro drasticne mjere... elementarna nepogoda zahvatila prozore..

Evo preporuke:

jos jedan antivirus on (provjera promjena u registriju) i spy aware on mozes zamjenit za jedan SpyBot koji me zastitio od svakog Spy-a ove godine, nikad problema s time a i M$ ga preporucuje.

Windows update on > jao jao, se sjecas sto smo jucer na kavi vidjeli i sto sam ti pricao? Odmah si to iskljuci, napravili su sustav detekcije nelegalnog software-a!!!!!!!
Imas stranicu sa zadnjim CriticalUpdate-ima od windowsa: http://www.softwarepatch.com/windows , ja sam ih sada poskidao sve Juna do sada!

Ovo je zalosno da moramo tako jadno raditi da bi bili sigurni i kad gledas, opet nisi truly safe :(
Post #6 · Sep 1, 2005, 7:33 AM
Hah ja bih Vam rekao... Ostavite windows i prebacite se na linux ;) Jel roka i nema virusa i ostalih sranja... VIVA OPEN SOURCE !!!
Post #7 · Sep 1, 2005, 7:50 AM
Odmah si to iskljuci, napravili su sustav detekcije nelegalnog software-a!!!!!!!

Koji su probili u roku od 48 sati nakon sto je izaslo to cudo, neka fora u javascript-u ... :D

Viva la Crackers ... :D
Post #8 · Sep 1, 2005, 10:41 AM
Pa bilo mi je cudno to sto kazes Edi, jer bas sinoc/jutros kada sam ugasio komp mi je instalirao update-e, a nije mi srao za originalne windowse. Naravno jer ih imam ?:lol: ?:lol:

Wizz thanks na informaciji.

BTW, i imam Spy boot. Koji cekira promjene u registriju i cisti od ostalog, i imam "inCode virus detecotor", koji isto cekira promjene u registriju i detektira ostale sracke.
Post #9 · Sep 1, 2005, 10:47 AM
ja koristim AVG antivirus (free) i SpyBot... al opet.. sve radi al mi se usporija komp jer san skida puno sranja tako da mi ne gine format.. al mi se neda pa nek ceka jos malo... mislim i da mi rikava hard disk... svako nekoliko rebootanja mi se javlja zastitni mehanizam od maticne i upozorava da ce crknit hard... bitch :)
Post #10 · Sep 1, 2005, 11:03 AM
Ovo me podsjica kao Band of Brothers...ono govoris svom Hard-u "Don't you dye on me now!!"
Posljednje rijeci harda...."Tell CD-rom, I love her".
Meni je nasmjesniji bio Edijev Hard 90 i neke. Ono "it's now safe to turn off your computer" screen (jel ga se sjecate :D :lol: :lol:)...i onda ga ugasi, a hard baca neke zvukove kao da se gase nekakva postrojenja i tvornice.

WOW...ovo je valjda prvi post nakon 2 mjeseca gdje se otislo offtopic. Dali je to znak da je forum malo ozivio? Molim nastavite sa offtopicom :)
Post #11 · Sep 1, 2005, 11:25 AM
Ja imam AVG antivirus i Ad-aware ovo drugo, a sad nosim gumene rukavice.
Post #12 · Sep 1, 2005, 4:46 PM
Ovo je moja obrambena ma?ina:

Norton 2005 Professional
SpyBot S&D (uključena provjera registry-a)
Ad-Aware SE Professional (kostao je par dolara ali vrijedi toga)
Ad-Watch Professional (provjerava sve procese na kompu)
Spyware Blaster (prepoznaje lose cookies i automatski ih brise)
HijackThis (obavezno imat ako pokupite smeće zvano CoolWebSearch)
CWShredder (Skida CWS ali prije toga morate ubit par dll-ova s HijackThis)
I naravno Mozilla Firefox s kojom gotovo i nema spyware-a

Komp mi je sporiji oko 30% zbog stalnih provjera ali imam dosta memorije pa ne brinem
Post #13 · Sep 1, 2005, 6:00 PM
Mozilla Firefox

Uff grrr, o ovom browseru mogu do sutra.. ne valja nikako, rupa ima vise nego IE (to se moze i provjerit), sporije se dize, lose ocitava 50% interneta jer su mu standardi u kurcu.. css uvjek nesto ne valja.
I BTW, s njim mi je i virus dosel, neznam kako :( snimio sam ga i paf.. a stranica od njega je kriva u ie-u, skroz su pukli! Mrzim vatrene lisice! :twisted: :snooty:

Dule, ovo nije offtopic, ipak jos pricamo o zastiti :P malo humora tu i tamo nikad ne skodi :D ...."Tell CD-rom, I love her".... LOL :lol2:
Post #14 · Sep 1, 2005, 7:42 PM
Reci ti sta oces ali ja s njom imam 80% manje spywarea (virusa uopće nemam, to pokolje norton prije nego sto i dođu), a isti programe sam imao na IE i na FF i na FF uopce nemam spyware-a. Da se sporo dize to je istina, i to joj jedino zamjeram !

I iskustva drugih (koje ja znam) s njom vrlo su pozitivna ! :thumbsup:
Iako se s Nikolom potpuno sla?em ?to se tiče gumenih rukavica, ja koristim Za?titno odijelo tvrtke Durex kad idem na internet i zasad nemam problema ! :lol:
Post #15 · Sep 1, 2005, 9:24 PM
Evo sredia san komp ?to se hardware-a tiče, sad nakon 8 mjeseci idem reinstalirat windowse (prvi put otkad je kupljen)... Sve san pobaca na DVD nadam se da nisan ni?ta zaboravia... :doh:
Javit ću se čim sredim ovo.. uuuUUUUuuUUUu radit će ka singerica :thumbsup:
Post #16 · Sep 2, 2005, 12:06 AM
:D boze!

Ja na Maxtoru nisam imao Spy software-a na kompu godinama...koliko se sjecam. A Virus, pfff, ni ne sjecam se kada sam ga imao..

Idealna kombinacija:
- Maxtor Browser
- SpyBot

Virus je gotovo nemoguce dobit ako barem malo pazis!!! Ja sam ga dobio cudno, iskreno neznam ni sam!
Post #17 · Sep 2, 2005, 5:19 PM
Da se vratimo na "problem sa sajtom". Ovakvo sto si vise ne smijemo dopustiti, trebamo odmah kontaktirati Plus hosting da nam dignu back up i da nam stranica opet bude aktivna.
Danas i jucer nam je posjeta prepolovljena od problema sa sajtom. Pouka svima.
Post #18 · Sep 2, 2005, 6:52 PM
edifreak wrote:
- Maxtor Browser

Ispravak netocnog navoda:
Browser se zove Maxthon, a Maxtor je proizvođac hard diskova. Hvala. ;)
Post #19 · Sep 3, 2005, 8:14 PM
Haha lol, tnx JB.

@Dule
Ono nije bio PLUS-ev problem, server se zna resetirat, server je u americi, Katrina radi probleme :P, uglavnom site je bio offline samo pol minute mozda.
Vec sam bio rekao, ja sam na pola uploadao header.php i zato nije radio cijeli dan, jer sam u medjuvremenu dobio virus i izgubio sve pa nisam mogo do sajta to popravit.
Nesmijemo kontaktirati PLUS za backup jer takav i postoji, svaki dan se automatski radi a ako nam ga dignu sjebat ce nam SVE, od foruma do sajta...
Post #20 · Sep 4, 2005, 12:17 PM
Moja obrana od svih tih gamadi je: LINUX !!! :thumbsup:
Post #21 · Sep 4, 2005, 5:10 PM
Linux it is!! :thumbsup:
Post #22 · Sep 8, 2005, 1:46 PM
Update... :lol:
Brat od mog frenda je imao takozvani dialer attack. 8000 kn stete. Jel imao netko kakvih iskustava tipa, koliko se moze zalit T-Comu.

Osim sto je trebao insatlirat ovo...
Anti dialer
Post #23 · Sep 8, 2005, 4:41 PM
to ne treba ako imas dsl (i think)
moze li ko ovo potvrdit?
koliko znam dialeri zovu s modema... bo :doh:
Post #24 · Sep 8, 2005, 6:01 PM
da dialer ne radi ako imas DSL ... to je istina ! :D

nego ja imam preblem s hrvatskom stranicom, a to je da mi hrvatska slova prikazuje ka .,%&/()#"$ ... neznam da li je to zbog standarda, FireFox-a,krastavaca ali sredite to .... !!!!!!! :eh:
Post #25 · Sep 8, 2005, 7:42 PM
Firefox. Edi ga mrzi iz dna duse. Koristi Maxthon ;)
Post #26 · Sep 8, 2005, 7:51 PM
Ajde nek mi neki firefoxac napravi uslugu.. neznam gdje se opcija nalazi ali probajte naci Encoding trenutne stranice i recite mi koji je selektiran!

IE ima kada bilo gdje na stranici lupis desni klik ENCODING i unutra je kvacica na onoj opciji koju je site predlozio.. trebate mi reci koji je vama predlozen!

Ako ocete da vam rade hr znakovi kao i svi ostali rucno mozete odabrati "UNICODE (UTF-8)"
Post #27 · Sep 8, 2005, 7:57 PM
Tools->Options->Languages. Stavio sam hrvatski za jezik i ovo UNICODE (UTF-8) al nista.
Post #28 · Sep 8, 2005, 9:07 PM
Ovaj tip kojeg je dilare napao ide preko modema na net.

Sto se tice ovog sa unicodima i encodingom...radimo na tome.
Post #29 · Sep 8, 2005, 10:29 PM
Da, i neznam sto ucitini .. ici cu na montior.hr i ostale hr sajtove pa bum vidio u kodu koji unicode oni koriste.

ajde mi recite jos dali vam je barem u POLL-u vidljivo č??ć ?
Post #30 · Sep 8, 2005, 10:34 PM
Ja sam pitao jednog tipa, koji preporuca UTF-8 :-?

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in