Post #3
· Feb 1, 2004, 1:41 AM
Evo ovako, imam ideju kako rjesiti ovaj problem na forumu...
Da ne bude svugdje i dobrih i losih ideja, jos razbacano sve to, da se sve zakljucne ideje skupljaju u prvom/glavnom postu!
Natuknice/Stavke mozemo vremenom prepravljati jer ce ih biti sve vise i vise... slazes li se Miskec?
Kazem to jer sad ako iznijem par ideja, neznam kako ih sve svrstat u stavke..
Za pocetak, meni najbolji nogomet koji postoji na ovome planetu je Total Soccer (i Sensible Soccer) zato bi bilo najbolje i za vas da malo proucite tu igru prije svega.
Igricu sam nasao na jednom svom cd-u (RIP) i kad sam vidio da je 3Mb odmah sam je odlucio postaviti ovdje na kratko vrijeme (jer je nelegalno) da je mozete probati.
Odmah cu vam reci zasto je ta igrica meni tako genijalna: jer je *ebeno teska za nauciti dobro igrati, a kad svladate kontrole i samu vjestinu igranja tek onda cete znati kako je ta igrica gust za igrati, znao sam je igrati po cijele dane sa frendovima iz ulice, to su bili turniri itd.. svako ima svoj nacin igranja, nije kao FIFA ili ProEvolutionSoccer, jednom kad naucis igrati to je to.. dobri, mogao bih ja do sutra pricati o toj igri! Ukratko: Grafika nije nista posebno ali je bas zato igra i slatka; kontrole u igri su pravo savladavanje vjestine, kao da u stvarnosti ucite igrati nogomet i svaki put nucite neku novu fintu...
U nasoj igri,
prvo bi trebalo prodiskutirati sto ce sve svaki od igraca imati u bazi podataka, ali bas sve moguce jer kasnije nije lako ubacivati komplicirane podatke u sve igrace i to impletirati u igru!
Cim se to sve slozi
trebalo bi napraviti neki editor gdje ce se ubacivati igraci u bazu na jednostavan nacin tako da i nasi buduci korisnici mogu sami to raditi za svoje omiljene klubove koje ce slati i nama da ih objavimo.
Odmah poslje tog editora za igrace,
trebalo bi napraviti neku vrstu programa tj. isto editora gdje ce se stvarati vrste taktika za kretanje igraca i lagana kontrola AI-a preko tog editora (kasnije o tome)
Oba editora mozete naci i u toj igrici Total Soccer koju sam nekoc davno vec pokusao preraditi tj. napraviti remake.
Download link za Total Soccer:
Total Soccer.zip [3,34 Mb]
Download link za MenaSoccer:
MenaSoccer.zip [823 Kb]
Tipke za MenaSoccer su 'SHIFT' za napucat loptu (sto duze drzis to je jaci sut), i ono do tipke Shift '_' za uzet loptu pod noge da je se lakse vodi (trebao bi onda ici sporije ali to jos nisam bio napravio)!
Projekt je propao prije 3 godine kad je i poceo jer nisam znao DirectX!
Ok, za moj prvi post ovo je dosta da ne nabildam post sa 1000 ideja na koje nece biti lako odgovoriti!