Never underestimate the power of PR!

Replies: 2 Views: 1,225 Started: Nov 14, 2005, 10:32 AM
Never underestimate the power of PR! · Nov 14, 2005, 10:32 AM
:lol: :lol: :lol: :lol: Umro sam od smijeha kada sam se sjetio naslova... Slijedi tekst

U posljednih je nekoliko godina funkcija odnosa s javno?ću postaje sastavni dio sve većeg broja poduzeća, budući da manageri sve vi?e uviđaju kako cjelokupno poslovanje bilje?i puno jače rezultate kroz taj oblik olaks?avanja poslovanja i poticanja razvoja. Glavni je cilj odnosa s javno?ću prije svega briga o reputaciji firme.
Kod nas je potra?nja za stručnjacima na polju odnosa s javno?ću započela tek sredinom 90-ih godina, kada firme u sve večem broju uviđaju da klasične reklame i tipični propagandni programi nisu dovoljni. Tako nastaju agencije za odnose s javno?ću, kojima je glavni cilj odnos s potro?ačima, tj. public relations, te jačanje tvrtke kod potencijalnih kupaca i sveukupne javnosti.
Agencije za odnose s javno?ću nerijetko se smatraju najva?nijim aktivnostima u promociji zbog svog neposrednog odnosa u kojem se nastoji na ?to atraktivniji, jednostavniji ili jednostavno - najbolji način prezentirati određeni proizvod ili usluga. Prema američkoj statistici, potreba za kvalitetnim PR kadrom stalno će rasti od 1998. do 2008., a od zaposlenika u odnosima s javno?ću traziti će se kvalitete kao sto su interne komunikacije s zaposlenicima, dioničarima i partnerima, lobiranje u dr?avnim ustanovama koje utječu na poslovanje, te sociolo?ke i komunikacijske vje?tine u kontaktu s zajednicom u kojoj tvrtka posluje.
Komunikacija sa ljudima različitog profila i različitog obrazovanja te neprestano učenje postavljaju se kao zahtjevi pred stručnjake za odnose s javno?ću.
Kvalitetan kadar za odnose s javno?ću treba te?iti ispunjenju zadataka kao sto su analiza kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih eksternih komunikacijskih potreba, obavljati pripremu, upravljanje i implementaciju tiskovnih te PR strategija te identifikaciju ključnih komunikacijskih poruka, ciljati relevantnu medijsku publiku, poticati upravljanje komunikacijskim planovima koji podr?avaju korporativne aktivnosti i ponudu neprekidnog PR praćenja, ostvariti kvalitetne kontakte s medijima (televizija, radio, oglasi i dr.), te maksimizirati učinkovitosti tro?kova komunikacijskih bud?eta.

Sve?
Post #2 · Nov 14, 2005, 10:34 AM
A najbolje nisam stavio....
Budući da je stvaranje kvalitetnog korporativnog imid?a prioritet ovoj funkciji (PR je svojevrsno ?oru?je? za postizanje boljeg imid?a tvrtke i sredstvo prilagođavanja neprestanim promjenama u svijetu ponude i potra?nje), bitno je za svako poduzeće ostvariti visoku razinu poslovne politike, a to se prije svega ostvaruje postujući zahtjeve javnosti.
Post #3 · Nov 15, 2005, 12:35 AM
Ovo mi se stvarno najvise svidja "?oru?je? za postizanje boljeg imid?a tvrtke" !!2

Ali znas i sam da ti ne radis samo PR, trenutno se radi skoro sve - sve sto treba da bi se izvukli iz guzve, you know what i mean.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in