Idea: Ratovi Saveza (Federation Wars) [webgame]

Replies: 35 Views: 200 Started: Dec 5, 2005, 4:46 AM Page 1 of 2
Idea: Ratovi Saveza (Federation Wars) [webgame] · Dec 5, 2005, 4:46 AM · edited Dec 15, 2005, 5:05 PM
Bla, ime je bezveze.. ideja kao http://ogame.com.hr

#1 Graficki prikaz napredovanja
Da u glavnom meniju ili u headeru uvjek vidis odabrani planet kao avatar.
Desno od njega je malo vec slika u duzinu (tj. sirinu) na kojoj se vide zgrade koje si izgradio, sto vise toga izgradis to vise zgrada ima, i po levelima se vide te zgrade sve vece i veze, ako imas robote ili letjelice, sve se vidi!
A kako to napraviti, jednostavno - CSS :D easy as pie, svaka slika ima x i y na stranici.

#2 E-mail notifications
Da u opcijama ima sve zivo za ukljuciti, kao npr. ono najbitnije, ako te netko napadne i slucajno si offline, da ti dodje email. Neki imaju mail2sms pa ovo zna biti jako korisno...

#3 Cookies
Da komp/browser pamti da si bio logiran, a ne da se moras svaki put ponovno i ponovno logirati kao na OGame!

#4 Choose planet
Kada se prvi put registriras, da ne baci random gdje ces zivjet i da ne nekih univerzuma. Nego da imas galaksiju sa tisuce i tisuce zvijezdi, da bijele boje svijetle one slobodne, kliknes na jednu i unutra mozes birat na kojem ces planetu zivjeti.
(+ bolje tektiziranje)

#5 Super prijetnja
Da tokom igre random iz strane galaksije dolazi super prijetnja, nesto kao Borg iz StarTreka. Ovo potice cijelu galaksiju da se polagano ujedinjuje jer cca. jednog dana se ocekuje unistenje nase galaksije (spasite igru) i svi se bore protiv njih. Onda se jednom i prikaze ta galaksija sa tisuce drugih zvijezda i korisnici mogu napadati tu galaksiju i polako ih istrebljivati sto ce biti ultra jako tesko :D jebena ideja!

#6 Kazne za usere
Nema brisanje accounta ni nikakvih BAN-ova nego ako npr. netko ful jak napadne ful ful slabog da ga za kaznu Borg napadne.

#7 Animacije
Svakih 1000 bodova ili necega da se useru otkljuca jedna animacija iz igre. To stvri neki osjecaj uspjeha.

#8 Pretplate na igru
- Besplatno (fali nekih kljucnih mogucnosti igre za brzi razvog)
- Mali paket (5kn/mj: skoro sve odkljucano)
- Veliki paket (10kn/mj: sve funkcije aktivne, nema banera i jos nesto cool)

#9 Federation Wars magazin
Od skupljenih para pretplate velikim korisnicima svaka 4 mjeseca saljemo besplatan magazin o ovoj igri. U njemu bi pisalo o najvecim bitkama zadnjih mjeseci, najboljim igracima i savezima, interview sa nekim igracima, novostima iz igre tj. nove verzije, sto je u planu i bla bla.. U tom istom magazinu bi prodavali oglasni prostor.

Nemojte mi srat kako ovo necemo stici raditi i sta ja znam, ovo je mjesto za ideje, na drugom mjestu se raspravlja o ostalome!
Post #2 · Dec 5, 2005, 11:16 AM
meni se ogame ne svida tako da mi se nebi ni ovo svidilo al eto... ka sta si reka ovo je misto za ideje :twisted:
Post #3 · Dec 5, 2005, 1:12 PM
meni je igra zakon, a baj d vej na na?im prostorima (HR, SCG BIH) igra cca 10 000 ljudi...
Post #4 · Dec 5, 2005, 9:56 PM
I vise...u jednom univerzumu ih je 10 milja....a u prvom koji postoji vec 6 mjeseci???
Post #5 · Dec 5, 2005, 10:45 PM
Ma igra je strava, jo? je ne mogu previ?e komentirati jer jo? nismo nikoga napali i ne znam kako se borbe vode (znam otprilike)... ali ludilo.. :cool:
Post #6 · Dec 6, 2005, 2:24 PM
Jednostavna je sto je najbitnije.. izprve djeluje jako komplicirano ali nije!
Post #7 · Dec 6, 2005, 2:38 PM
Ma meni su te online igre totalna lupost gubljenje vremena.
Post #8 · Dec 6, 2005, 4:36 PM
Meni su zakon, zato jer mi je dosadilo igrati "protiv kompjutera", ovako igra? protiv pravih ljudi, i veća je zabava... Ovako ne?to svakako moramo napraviti
Post #9 · Dec 6, 2005, 9:55 PM
@Miskec
Sto je najbolje ova igra je za totalno ne-gubljenje vremena, ja koji nemam u zadnje vrijeme uopce vremena mogu ju ful aktivno igrati jer zahtjeva par klikova svakih par sati a brze od toga ni ne mozes.
Za izgradit jednu bolju zgradu zna se cekat i po par dana :) bas fora!
Post #10 · Dec 6, 2005, 10:09 PM
Totalno! Zato se meni i svidja ful igra. I inace volim ovako menadjerske...a nista nisam igrao vec godinu dana, ma i vise...tako da mi ovo pravi melem na ranu. A stvar je u tome sto ne oduzima nista vremena (jedino mozda onim hardcore igracima koji znaju cijelu igru napamet...i sve statitstike svakog klinca...). Obicnim casual igracima kao meni. Dodjem ujutro i prije spavanja...par klikova i pici dalje...ful zakon.

Zakon dok se ne zarati...onda brijem da treba ful razmisljat, taktizirat itd itd...uostalom, kao i kod svake druge igre...
Post #11 · Dec 6, 2005, 10:47 PM
Ja jedva čekam da nekome razbijemo njonju :lol: :lol: :cool:
GS rulz ol over solarni sistem, poklepović!
Post #12 · Dec 9, 2005, 2:36 PM
#4 Choose planet
Kada se prvi put registriras, da ne baci random gdje ces zivjet i da ne nekih univerzuma. Nego da imas galaksiju sa tisuce i tisuce zvijezdi, da bijele boje svijetle one slobodne, kliknes na jednu i unutra mozes birat na kojem ces planetu zivjeti.
(+ bolje tektiziranje)

#5 Super prijetnja
Da tokom igre random iz strane galaksije dolazi super prijetnja, nesto kao Borg iz StarTreka. Ovo potice cijelu galaksiju da se polagano ujedinjuje jer cca. jednog dana se ocekuje unistenje nase galaksije (spasite igru) i svi se bore protiv njih. Onda se jednom i prikaze ta galaksija sa tisuce drugih zvijezda i korisnici mogu napadati tu galaksiju i polako ih istrebljivati sto ce biti ultra jako tesko :D jebena ideja!
Post #13 · Dec 9, 2005, 2:40 PM
Siguran sam da cu kad skuzim ovu OGame malo bolje imat masu ideja, jer kolko sam skuzio ima dosta propusta, pogotovo sta se tice timske igre.
Post #14 · Dec 9, 2005, 2:57 PM
Da, potpuno se slazem! Mada treba racunati i na to da je igra jos u beti, 0.71b
Post #15 · Dec 9, 2005, 10:07 PM
Ja tu igru cu mozda probat, ali me je strah.. Da ne zabrijem. Ne, ne smijem. Ne mogu. Zao mi je.
Post #16 · Dec 9, 2005, 10:11 PM
Nemozes samo ovo igrat, moras nesto radit dok igras.
Post #17 · Dec 9, 2005, 11:21 PM
@Zox
Bilo bi mi draze da ovo igras nego bilo sta drugo na svijetu ;)
Zasto, zasto sto te ova igra prisili da ju ne igras vise od par minuta dnevno, jer jednostavno ne mozes igrati koliko hoces...
Post #18 · Dec 9, 2005, 11:25 PM
Ima istine i u tome...mozes jedino buljit u ekran...ili eventualno ucit sve tehnologije napamet...sto bi bila bedastoca.

uostalom, ovo je odlicno za dizanje team spirita... :thumbsup:
Post #19 · Dec 9, 2005, 11:35 PM
Vidis da je forum odmah zivnuo sa strane nas.
Post #20 · Dec 10, 2005, 12:40 AM
Bez beda bi napravio ovakvu igru, ali ne web based...tj ne bi znao da radi kao web stranica...
Post #21 · Dec 10, 2005, 12:43 AM
Vjeruj mi 10000x puta lakse radi multiplayera! jebeno :)
Post #22 · Dec 10, 2005, 12:45 AM
Meni danas palo na pamet da bi bilo dobar ovaj stil igranja napravit...igru Heroes of might and magic....e to bi bilo do jaja...
Post #23 · Dec 10, 2005, 12:47 AM
Znam da bi web based vjerovatno bilo bolje, ali bi DX Based bilo lijepse, detaljnije i ugodnije za oci sa vise statistika i tih sranja...

Da...heroes tipe....zakon...!
Post #24 · Dec 10, 2005, 1:47 PM
Nije skroz tocno to za DX, jer ovdje nema loadiranja, nema minimalnih zahtjeva racunala, nema nikakvih prepreka da ovo igras osim ako nemas konekciju na net. Zato je ovaj nacin igre heben :)
Post #25 · Dec 10, 2005, 7:38 PM
cuj, moze se napraviti i jednostavno u cistom VBu...a ako zelis malo lijepse koristis BitBlt...a ako netko sa tim ima problema onda stvarno...:)

Slike i sve vec skines sa neta, sa neta se dodatno skidaju eventualno update-ovi...mozes napraviti local verziju a posebno online...online verzija igras i ne trebas refreshati...svaki put kada netko radi nesto naspram tebi, posalje ti se informacija i svaki put kada se tebi promjeni neki statusic posalje se ta informacija na net...ne bi trebalo biti toliko bad...a imao bi hrpu vise statistika, informacija i svega na jednom mjestu...cak i da proucavas igru offline...!
Post #26 · Dec 10, 2005, 9:23 PM
Dino wrote:
cak i da proucavas igru offline...!

Ovo mi se posebno svidja, a mislim da bi se posebno svidjalo ekipi na modemu.
Post #27 · Dec 10, 2005, 9:25 PM
ole ole :clap:
Post #28 · Dec 10, 2005, 11:38 PM
Ali s programom igru mozes igrat samo na svom kompu a ovako ju mozes igrat svugdje, i u njemackoj ako hoces, makar komp bio zasticen od downloada.

Ali bi bilo fora imati program koji je za offline onako da gledas razne statistike itd :) to se vec sada d napravit sa ogame-om
Post #29 · Dec 11, 2005, 12:03 AM
pa da se napraviti i log on na account...
Post #30 · Dec 11, 2005, 1:17 AM
hmm, za neke vece igre ipak trebaju clienti ili pak slicno. Sve je dobro dok to malo zauzima, ali ako ne poveca prostor od igre, da se ne bi derao bandwidth mora postojati neki recipient. A to znaci na nemozes igrat dok ne downloadiras prvo na komp pa pokrenes. Ali nije ni to bed ako client ne zauzima puno (1 - max 10 MB je okej). Client od Runescapea zauzima 120 KB. (uzmimo u obzir da se igra ionako moze pokrenuti preko IE weba) Ali potrebno je downloadirati novije update-ove svaki put kad debili nesto izmjene.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in