ROBIN RPG IGRA

Replies: 19 Views: 5,524 Started: Jan 11, 2006, 7:16 PM
ROBIN RPG IGRA · Jan 11, 2006, 7:16 PM
Ovo je moja prva RPG igra,zelim se zahvaliti GS Timu, oipoistaru i Ini. Evo malo o igri:
Kada je kralj Martin dosao na vlast izabrao je svog glavnog junaka , Robina. Robin je zaduzen da se brine o svom kralju, da ga cuva od protivnika.
Kada je kralj............

Kontrole:
----------
Kretanje:
--> Desno
<-- Lijevo
Strelica Gore - Gore
Strelica Dole - Dole

R - Reset igre
ENTER - Razgovor

Help:
-----
Ako neko zeli pomoci nek mi se javi na Generation Star Forumu ili na inas_suljic@hotmail.com

Credits:
--------
GS Team,GS Forum
oipoistar,crystal,m4t3
oipoistar
Ino
Hvala ;)

DOWNLOAD LINK
Post #2 · Jan 11, 2006, 7:41 PM
Hhaha kako strava! Simpa rpg-ic!

Ocemo jos misija! :D
Post #3 · Jan 11, 2006, 9:36 PM
He-he zakon... Zajedno sa Edijem sam je u kaficu na laptopu vidio.
Bas simpa, simple! :clap:
Post #4 · Jan 11, 2006, 9:38 PM
Sla?em se... Super :clap: :clap:
Post #5 · Jan 11, 2006, 10:18 PM
:clap:
Svaka cast. Dobro bi dosao mini map i nekad mi se nesto plavo pocinje dolazit kad samo drzim neku strelicu.
Post #6 · Jan 12, 2006, 12:16 AM
Slazem se za minimap, bas smo ja i Dule prokomentirali to. Bilo bi dobro da u kutu ekrana stoji minimap sa tockama; trava zeleno, stabla crno kao neprohodno, ti plavo...
Post #7 · Jan 12, 2006, 4:24 AM
fora, prvi rpg koji sam zavrsio u ovoj godini :D bravo ja!
Post #8 · Jan 12, 2006, 11:51 AM
Hvala ljudi , danas cu jos malo doraditi , i stavit cu vam ovdje na forumu izgled mape i znakove pa ako neko hoce da izradi neku mapu , nek proba.. Sredio sam ono plavo sto se pokaze ;)
Post #9 · Jan 12, 2006, 1:08 PM
Cool RPG

btw i ja mislim da bi trebao minimap! :thumbsup:
Post #10 · Jan 12, 2006, 11:22 PM
Negdje sam na netu vidio da postoji ime za ovakav mini window tip rpg igara. Meni je ovo bas super, uz muziku i posao ovo mozes polako prelaziti :D

Btw, prvi put u RPG-u vidim vremensku limitaciju, ful sam iznenadjen, super ideja!
Post #11 · Jan 13, 2006, 12:04 AM
Ej, sta bude ako istekne vrijeme, krepa kralj? nije mi se dalo cekat...
Post #12 · Jan 13, 2006, 12:39 AM
Mislim da je ovaj mini-rpg odlican, ideja mi se svida i sve je vrlo uredno napravljeno :thumbsup:
Inace nisam fan rpg-ova :eh:
Post #13 · Jan 13, 2006, 1:34 PM
Kada vrijeme istekne nista se ne desi , stavit cu da odmah izgubis , ali evo sada bolja verzija , ima mapa ali nije mini map , minimapu nisam znao sredit,i ima jedna nova misijaevo valjal ova verzija?

http://rapidshare.de/files/10963667/Robin_v2.0.rar.html

Eto , hajd ako neko ima ideju za nove misije nek napise,moze da bude i borba , borba ce biti u v3.0
Post #14 · Jan 13, 2006, 1:51 PM
Lijepo ide, evo jos prijedloga:

Vidim da je popravljeno ono plavo kad se drzi strelica, al tu je jos jedan problem kod te strelice. Kad drzim strelicu lik prvo stoji jedno dvije sekunde pa se naglo pojavi naprijed. Napravi da se vidi da lik hoda, malo ubrzano.

Bezveze je sta si stavio klik za izlazak iz mape, igra se samo sa tipkovnicom pa je nezgodno micat ruku. Btw, mislim da je ovakva "mapa" bolja od cijele jer ovo vise daje neki dojam istrazivanja. :thumbsup:

Kad prelazim s likom preko onog mosta oko njega je zeleni kvadrat.

Ovo sad nisam siguran jer mi se nekad pojavi, a nekad ne. Da li lik mora bit okrenut prema nekome da bi pricao s njim? Ako da, napravi da se lik moze okretat na mjestu, npr.
Linked image
Kada lik stoji ovako da se okrene prema lijevo ako stisnem lijevu strelicu. Nadam se da kuzis.

Valjda nije vazno za sada, al mogao bi promijeniti "dijaloge" sa ljudima i sa znakovima, jer je malo cudno kada ti znak kaze: "Necu ti reci!"

To je to za sad.
Post #15 · Jan 13, 2006, 4:58 PM
Nikola wrote:
Lijepo ide, evo jos prijedloga:

Vidim da je popravljeno ono plavo kad se drzi strelica, al tu je jos jedan problem kod te strelice. Kad drzim strelicu lik prvo stoji jedno dvije sekunde pa se naglo pojavi naprijed. Napravi da se vidi da lik hoda, malo ubrzano.

Bezveze je sta si stavio klik za izlazak iz mape, igra se samo sa tipkovnicom pa je nezgodno micat ruku. Btw, mislim da je ovakva "mapa" bolja od cijele jer ovo vise daje neki dojam istrazivanja. :thumbsup:

Kad prelazim s likom preko onog mosta oko njega je zeleni kvadrat.

Ovo sad nisam siguran jer mi se nekad pojavi, a nekad ne. Da li lik mora bit okrenut prema nekome da bi pricao s njim? Ako da, napravi da se lik moze okretat na mjestu, npr.
Linked image
Kada lik stoji ovako da se okrene prema lijevo ako stisnem lijevu strelicu. Nadam se da kuzis.

Valjda nije vazno za sada, al mogao bi promijeniti "dijaloge" sa ljudima i sa znakovima, jer je malo cudno kada ti znak kaze: "Necu ti reci!"

To je to za sad.

hej hvala!!
Ispravit cu to sve, ono za klik je i meni tesko islo , veceras cu to sve da ispravim,hvala ti :thumbsup:
Post #16 · Jan 14, 2006, 1:18 AM
Jedva cekam da vidim! Super napredak :thumbsup:
Post #17 · Jan 14, 2006, 3:55 PM
edifreak wrote:
Jedva cekam da vidim! Super napredak ?:thumbsup:

hvala, evo patim se nikako da sredim da mi je slika transparent , zato se javlja ono zeleno kada prelazis preko mosta ,
ja ovo sve radim preko :
picMapa.paintpicture imgRobin.picture, (x + 3) * 32, (y + 3) * 32
i sada nikako da nastimam da mi budes slika transparent , stavim da ucita robin.gif ali kada ga otvori opet slika nije transparent. To me muci,
a dodao sam sada i bitke , Robin se bori da spasi kraljevstvo ;)
Kada rijesim ovo sa slikama , stavit cu v3.0 na net ;)
Post #18 · Jan 14, 2006, 5:09 PM
Sad sam tek skinuo igru i moram reci daje 1000 puta bolja nego prva verzija.
Svaka cast :clap:
Post #19 · Jan 16, 2006, 3:32 AM
Jel znas raditi sa BitBlt-om? tamo imas Maske koje govore prvoj slici sta je prozirno a ste ne. Imam hand-made tutorial ako hoces..

Ima jos jedna metoda, umjesto da se crta igrac na mapu stavi gif u imagebox koji je unutar ovog picBox-a i neka stoji na kordinatama one slike. Prije toga jedino moras staviti na properties od picBox-a da se radi sa Pixelima a ne Twip-ovima!

Ma evo tutorial svejedno:
Nauci BitBlt by edifreak.zip [210 KB]

Sa BitBlt-om ovakav tip igara ko tvoj ce izgledati hebeno!!!!
Ako i kada sve naucis javi jer ti imam i Mask Creator da se ne mucis u photoshopu radit maske.
Post #20 · Jan 16, 2006, 6:17 PM
edifreak wrote:
Jel znas raditi sa BitBlt-om? tamo imas Maske koje govore prvoj slici sta je prozirno a ste ne. Imam hand-made tutorial ako hoces..

Ima jos jedna metoda, umjesto da se crta igrac na mapu stavi gif u imagebox koji je unutar ovog picBox-a i neka stoji na kordinatama one slike. Prije toga jedino moras staviti na properties od picBox-a da se radi sa Pixelima a ne Twip-ovima!

Ma evo tutorial svejedno:
Nauci BitBlt by edifreak.zip [210 KB]

Sa BitBlt-om ovakav tip igara ko tvoj ce izgledati hebeno!!!!
Ako i kada sve naucis javi jer ti imam i Mask Creator da se ne mucis u photoshopu radit maske.

edi hvala ti puno , shvatio sam , sada sam krenuo praviti nove misije kada zavrsim stavit cu na net ;)

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in