Irena i hwnd-ovi

Replies: 10 Views: 3,733 Started: Jan 17, 2006, 8:03 PM
Irena i hwnd-ovi · Jan 17, 2006, 8:03 PM
Evo radim si sad editor za mapu
Koristim najnoviju irenu .
E sad imam jedan problem
Uglavnom rijesenje sam nasao u tome da koristim dvije instance za engine
jednu za mapu a drugu za tile-ove. Problem je u tome sta mi pokazuje samo
crnu sliku kad koristim npr form1.picture1.hwnd dok kod form1.hwnd radi normalno sad neznam jeli ja grijesim negdje ili je problem u ireni? :-?
Post #2 · Jan 17, 2006, 11:03 PM
ili je problem u ireni?

Zajebane su te ?ene :lol:
Post #3 · Jan 18, 2006, 3:30 AM
wizz... nije lijepo od tebe.. :( godisnjica je bila 14.01.. :thumbsdown:
Post #4 · Jan 18, 2006, 7:30 AM
Fora je u tome ?ta ja neznam sta se zbilo 14.1, a imam feeling da bolje da i neznam :eh:
Post #5 · Jan 18, 2006, 11:06 PM
Nije bed..

nikad se nisam sjetio napraviti tako nesto, sta ti nije lakse mapu napraviti u istoj instanci pa sa kordinatama ljepo pozicioniras sve kako trebas?
Problem se mozda moze rijesiti ali moram malo bolje pogledati u code a to trenutno ne mogu :| na drugim windorsima sam (jedan komp, samo preko 2.win mogu na net)
Post #6 · Jan 18, 2006, 11:40 PM
edifreak wrote:
Nije bed..

nikad se nisam sjetio napraviti tako nesto, sta ti nije lakse mapu napraviti u istoj instanci pa sa kordinatama ljepo pozicioniras sve kako trebas?
Problem se mozda moze rijesiti ali moram malo bolje pogledati u code a to trenutno ne mogu :| na drugim windorsima sam (jedan komp, samo preko 2.win mogu na net)

Mogu ali onda nije bas kao editor...
Uglavnom koristim jedan posebni prozor za tileove a onda jedan drugi za mapu. Problem je bio sto mi nije htjeo loadat slike/texture uglavnom error je bio:
CreateTextureX:unknow to je iz loga...
Sad mi radi ukoliko se image fileovi nalaze unutar istog direktorija kao i program ali cim nije vise "slika.jpg" nego "\slike\slika.jpg"
Sad neznam zasto ispise unknow za texture. Uglavnom greska nije u tome sta pogresno ispisem put do slike jer mi onda u logu napise da je NOT FOUND.

Ovo je prvi put da koristim vas engine i moram reci da ima neke jebene funkcije koji su mi nedostajali u enginima. npr getdistance, getangel, ismouseoverarea, showopendialog,openwebsite.

Gledano na ostale 2d engine je stvarno mocan, jedino sto mi nedostaje sto ne podrzava neke slikovne formate ali ostalo je sve TOP

:thumbsup:
Post #7 · Jan 18, 2006, 11:58 PM
TNX!! To mi je i bio cilj, sve sto je i meni osobno bilo najpotrebnije sam stavio u irenu na najlaksi moguci nacin za koristit. Planira se jos dosta toga, cak i multiplayer funkcije gdje ces jednom naredbom slat i primat informacije bez ikakve muke jer sam vidio kako se to inace radi sa drugim engine-ima. Oni moraju delimitere koristit i tu ima jaaako puno razmisljanja i algoritama, bezveze... blah :)

---- back on the subject

Koliko znam podrzava sve moguce formate, najbolji za koristiti je .dds!

Nisam te na kraju dobro skuzio za loadiranje tekstura u drugoj instanci hwnd-a, dali slika mora biti u istom folderu da bi ju irena ocitala?
Post #8 · Jan 19, 2006, 12:12 AM
edifreak wrote:

Nisam te na kraju dobro skuzio za loadiranje tekstura u drugoj instanci hwnd-a, dali slika mora biti u istom folderu da bi ju irena ocitala?

E da mora biti u istom folderu inace dobije iz loga slijedece informacije:

Error in CreateTextureEx : Unknown
Post #9 · Jan 19, 2006, 12:41 AM
Jako cudno, pogledat cu sutra!
Post #10 · Jan 19, 2006, 2:35 PM
I mene je to zezalo pa sam batalio.
Post #11 · Jan 19, 2006, 9:44 PM
Jos nisam stigo pogledat, zaboravio sam uzet sa sobom VB cd jer sam kod cure gotovo stalno.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in