Replies: 3Views: 1,875Started: Jan 18, 2006, 1:05 PM
Politicki rakursi i protimbe · Jan 18, 2006, 1:05 PM
Ako je Aristotel u pravu mi ljudi smo dru?tvena bića, bića zajednice i ako je tako ne mo?emo biti imuni na pitanja uređenja same zajednice. Ako je tako, ova će tema biti posjećena. Ako ne, imat ćete priliku čitati moje monologe. ?
Post #2 · Jan 18, 2006, 7:27 PM
Zao nam je djece u Africi?
Kao da je besplatno Za Bo?ić 150.000 novih korisnika na Vipu U bo?ićnom razdoblju hrvatska telekom kompanija Vip dobila je čak 150.000 novih korisnika, ili čak trostruko vi?e u zadnjem kvartalu 2005. godine u odnosu na isti kvartal u 2004. godini. Broj korisnika Vipa tako se krajem pro?le godine povećao za 23,3 posto na 1,6 milijuna u odnosu na isto razdoblje krajem 2004. godine. Penetracija u Hrvatskoj, prema slu?beno dostupnim informacija, trenutačno je veća od 80 posto. Ostaje pitanje otkud tih 150.000 novih ljudi.
Do they know it's Christmas time at all?
Post #3 · Jan 23, 2006, 7:51 PM
Ova je tema izvanredna! nekako se, imam dojam, tice moje buduce profesije. sigurno cu postati stalni clan ovog topica. mislim da cu se nadovazati na buricev odgovor: politika nije korumpirana nase je drustvo korumpirano. politika nije zanat, ona je u svakome od nas i svaki je od nas politicar. politika kao profesija ne postoji, a termin politicar zlorabi se nazivajuci tako one koji su nasi legalni predstavnici,upravljaci. njima je samo jedan dio posla i politicki, u uzem smislu rijeci. treba definirati politiku. volim ju shvacati kao potragu za zlatnom sredinom izmedu pravednosti i ucinkovitosti. relativno moderno shvacanje termina politika. definicija koja proizlazi iz ekonomskih, pravnih i politickih znanosti dakle sigurno nepotpuna ali ucinkovita. najopseznija definicija politike bi mogla biti sljedeca: nacin rijesavanja problema putem dijalekticnog posrednistva diskusije u kojoj su ukljucene oprecne ili razlicite zamisli i koja zavrsava jednim rijesenjem. to je umjetnost kompromisa.sada shvacate zasto mislim da smo svi politicaria ne samo oni koji se tim casnim apelativom i kite.
Post #4 · Feb 4, 2006, 11:55 PM
Mislim da je prirodan tijek civilizacije i svih procesa unutar nje da idu iz jednog ekstrema ili suprotnosti u drugu ?to se mo?e reći i za prelazak iz lijevih u desne političke ideologije, odnosno njihovo prevladavanje u nekom razdoblju ?to je proces koji se u povijesti već odvijao iako je točna primjedba da se lijeva ideja jo? nije realizirala, ?to je, dr?im, vi?e pitanje tehničke naravi, zapravo prirode desne ideologije koja joj omogućuje lak?e vladanje jer je utemeljeno na, uvjetno rečeno, ni?im vrijednostima. Međutim takvo razmi?ljanje ne razumijeva niti opravdava rezignaciju glede globalnih tokova već je potrebno naći motivaciju djelovati unatoč njima.
Ispričavam se zbog elementarnog nepoznavanja političkih i inih, prvenstveno humanističkih, znanosti koje je uzrok ove rečenice.
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅