Dev: Vladar - I-ANIM - Uvodna animacija

Replies: 6 Views: 2,929 Started: Jan 20, 2006, 1:06 AM
Dev: Vladar - I-ANIM - Uvodna animacija · Jan 20, 2006, 1:06 AM
Vjerovatno ste vec svi vidjeli sta je Mate napravio za uvodnu animaciju...vidjeli ste i prijedlog koji sam naveo kako bi animacija bila jos bolja...ali shvatio sam da je moj prijedlog pre zahtjevan za izmodelirati...puno toga bi se trebalo dogadjati, a to bi znacilo da bi Mate proveo sate i sate animirajuci rusenja svih figura na sahovskom polju i slicno...Zato sam malo razmislio i dosao do nove ideje...

Sve pocinje kao i u prvoj verziji animacije koju je Mate napravio...kamera prikazuje sahovsko polje...malo se vrti oko njega...spusti se na njega i tada se prvi pijun bijelog igraca pomice...(bilo bi fora da pocne i neka muzika...kao pocinje akcija)...malo se pomicu figure...sve isto kao u prosloj animaciji...ali onda...crni lovac nekako jede (rusi) bijelu kraljicu...na to se bijeli kralj naljuti i pozove re-inforsmance (neki obican zvuk..."Pojacanje !" ili "Dovedite pojacanje !"...)...nakon toga bijeli vojnik (onako plastican sa podstavom kao igracka) dolazi na sredinu sahovskog polja...zacuje se BUM...ekran zabljesti...cuje se zenski vrisak, a kamera se naglo priblizi crnoj kraljici koja se rusi sa sahovskog polja (bilo bi fora da ima i rupu u glavi tj. na vrhu figure na onom krizicu...:) )

Nakon toga se kralj razpizdi ?NE NE NE !!!? Skoci (ode) sa sahovskog polja...(bilo bi fora da se neki konj okrene u smjeru u kojemu kralj odlazi i kaze nesto smjesno npr.?hmm...a di ce ovaj...?? ili mozda bolje ?hmmmmm???? ako zelimo da bude bez glasova) i dok prikazuju tog konja se cuje sve glasnije kretanje tenka....kamera se okrene i iz daljine dolazi tenk sa kraljem unutra (kralju glava viri na vrhu tenka koji je BTW crn kao i kralj)...uglavnom kamera stoji fiksno, sahovsko polje se vise ne vidi...samo se vidi tenk koji dolazi...tenk prodje onako ispod kamere...i cuju se zvukovi vristanja i rusenja figura po sahovskom polju...kad se kamera okrene nazad prema sahovskom polju, vidi se da je tenk izmedju svih bijelih porusenih figura...tada bi opet onaj konj mogao nabaciti neki komentar npr ?aaahhhhhhaaaa? ili ?njeeeeehaaaa? ili ?pa sta ne kazes...? ili ?sta nisi rekao prije?...uglavnom...kamera se na kraju vraca u fokus kralja...THE END....

A drugi alternativni kraj animacije bi mogao biti da Tenk porusi sve bijele figure osim bijelog vojnika...kralj/tenk stoji medju srusenim bijeli figurama okrenut prema svojim crnim figurama tj. sredini sahovskog polja gdje stoji bijeli vojnik...Bijeli vojnik je okrenut prema crnim figurama...dakle njemu iza ledja stoji tenk, a cijev od tenka mu je uperena u glavu...Kamera gleda u facu vojnika a iza njega se vidi tenk....vojnik kaze ?A uuuu.....BOOOOOM? (htio je reci A u kurac ali ga je tenk raznio)...i tada se pojavi natpis ?VLADAR?....

Mozda ovako zvuci kompliciranije nego prije, ali vec sam pricao sa Mate-tom...ovo mu je lakse za modelirati jer ce se izbjeci svo vidljivo rusenje figura...dakle manje posla za animirati...

Mislio sam da ubacimo sto vise svojih zvukova u igru....dakle da se snima cijeli GS Team...od vristanja pa do komentara konja...Ivana moze dat glas kraljici/kraljicama dok bi mi ostali bili konji i ostale figure...

Znam da cete reci...pa jebote koliko ce trajati ta animacija...ali mislim da imamo pravo napokon si dopustiti tako nesto...tj sada imamo priliku za strpati sto vise materijala na CD od igre i mislim da bi ova animacija bila smjesna i zabavna, a opet bi imala elemente iz igre...mozemo napraviti i da netko kaze nesto na bosanski/hrvatski/srpski/slovenski...posto je vec balkan...!

Joj joj...pre dugacak post....ajde komentirajte nesto...!
Post #2 · Jan 20, 2006, 6:19 PM
no problems :thumbsup: :cool:
Post #3 · Jan 20, 2006, 10:21 PM
Kratko i jasno :P drugi ideja je 10 puta bolja i ja glasam za nju!

A to je:
"DINO > DRUGA IDEJA" wrote:
A drugi alternativni kraj animacije bi mogao biti da Tenk porusi sve bijele figure osim bijelog vojnika...kralj/tenk stoji medju srusenim bijeli figurama okrenut prema svojim crnim figurama tj. sredini sahovskog polja gdje stoji bijeli vojnik...Bijeli vojnik je okrenut prema crnim figurama...dakle njemu iza ledja stoji tenk, a cijev od tenka mu je uperena u glavu...Kamera gleda u facu vojnika a iza njega se vidi tenk....vojnik kaze ?A uuuu.....BOOOOOM? (htio je reci A u palac ali ga je tenk raznio)...i tada se pojavi natpis ?VLADAR?....

DINO wrote:
mozemo napraviti i da netko kaze nesto na bosanski/hrvatski/srpski/slovenski...posto je vec balkan...!
Nego sta!!!!
Post #4 · Feb 1, 2006, 4:57 PM
@Mate...
...ima sta novog?
Post #5 · Feb 1, 2006, 8:33 PM
Ej, evo zadnji tjedan nisam ni?ta radia jer je bilo puno sranja (matura i to...) sad radim na ZD animaciji (jer koliko znam to je hitnije) al ne boj se bit će gotovo uskoro :thumbsup:
Post #6 · Feb 1, 2006, 8:35 PM
sto se mene tice moze se razvuci do 5 mjeseca...samo neka bude dobro...ok?!
Post #7 · Feb 1, 2006, 9:55 PM
Bit će ne boj se! :cool:

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in