Replies: 24Views: 7,882Started: Jan 22, 2006, 5:19 AM
Ime za nasu novu igru · Jan 22, 2006, 5:19 AM
Mozda ste neki vec culi, ali mi radimo na novoj igri...igra ce biti kao Rizik samo ce se radnja odvijati u Hrvatskoj i susjednim drzavama (balkan)...e sada...kada smo htjeli dati ime igri, doslo je do velike rasprave...jer nas "markentiski odjel" (2 clana GS Team-a) je rekao da bi igra trebala imati jedno ime (radi zarade), dok su se svi drugi slozili oko drugog imena (radi moralnog dobrog)...
Naime ovako...markenting kaze da bi se igra trebala zvati "Balkan 80" ili bilo sta samo da u naslovu pise "Balkan"...e sad... Ono sto ja smatram problemom oko tog naziva, oni to smatraju dobrom prilikom za zaradu...Svi znamo sta se dogadjalo tu na balkanu...ratovi, sranja, ubojstva...nepotrebna mrznja izmedju Hrvata, Srba, Bosanaca i sta ja znam koga ne...pa dan danas se jos osjete posljedice od toga...e sada, zar je potrebno radi love (pa taman da se radilo o hrpi para) igru nazvati Balkan...? Zar nije to moralno lose...ja npr. mrzim rat i sve one koji se dan danas svadjaju oko toga tko je Hrvat a tko Srbin...i samo zato bi htio da se igra zove "Vladar".
Zasto Vladar?...daje priliku za nastavak/ke...samo ime igre vise govori o samoj igri nego "Balkan"...ako igra bude bolja od Rizika, sigurno ce se prosiriti i na podrucja dalje od Balkana, sto bi znacilo da bi drugi dio igre morao imati potpuno drugi naziv jer bi vjerovatno posojao mod u kojemu se igra na podrucju cijelog svijeta...
Zato ja mislim da se igra moze zvati "Vladar", a u opisu igre se moze napisati da se odvija na podrucju Balkana...i ako je igra dobra ce se sigurno prodavati jer je dobra, a ne zato sto se zove Balkan...Balkan je sirok pojam i samo podsjeca na sve ljude koji su se poubijali i dan danas se ubijaju tu u okolici...
Je li to nama potrebno... A sada bi volio da se vi izjasnite...jer me full zanima...
Post #2 · Jan 22, 2006, 10:32 AM
Cuj, i jedna i druga ideja je OK. Mislim da Balkan ne mora bas odmah, iako vjerovatno hoce, asocirati ljude na nesto lose. Balkan prvenstveno oznacava zemljopisnu povrsinu koja obuhvaca Sloveniju, Hrvatsku, BiH, SiCG itd... tako da to ime upoce ne bi trebalo biti, sada nakon toliko vremena, jos uvijek asocirano za "sranjima" koja su se tu odvijala. Vladar se ne moze lose shvatiti ali isto tako nema takvu zvucnost i po meni ne bi stvarao tolku znatizelju koliko i sama rijec Balkan. Kad bi mogli jos nekako povezati ime igrice a da opisuje teritorij u kojem se odvija bez rijeci Balkan onda bi bilo jos bolje (kao npr. da na nekoj buducoj kutiji pise Vladar i onda na njoj nacrtana mapa Balkana) jer mislim da ce potenciajlne igrace ovakve igrice prvenstveno zanimati to da se odvija na balkanu. Hmm, mozda Vladar Balkana? Ili Borba za Balkan? Cuj tolko diskutiram o imenu igrice a uopce neznam o cemu se tu zapravo radi, kojeg je zanra. Mozda cemo vam lakse pomoc odabrat ime ako igricu malo i odigramo, ha?
Post #3 · Jan 22, 2006, 11:22 AM
zemljopisnu povrsinu koja obuhvaca Sloveniju, Hrvatsku, BiH, SiCG itd
Balkanski poluotok zamljopisno uopće ne obuhvaća ove zemlje nego eventualno Makedoniju i Kosovo, ali nije bitno...
Balkan o kojem mi pričamo je politički pojam. Igra se definitivno mora zvati Balkan, sve drugo ostavilo bi puno slabiji dojam.
Istina, bilo je ratova i svega, ali za?to da se vi brinete oko toga? Pa nije va?a igrica nikom na?kodila!
"Balkan" zvuči jako dobro, mo?e privući mnogo znati?eljnika, a jasno daje do znanja o čemu se radi. Takvih igara sa tematikom na?ih prostora skoro da uopće i nema pa je ?teta to ne iskoristit!
Post #4 · Jan 22, 2006, 12:50 PM
Po mome misljenju ako zelite zaraditi onda koristite neku od balkan kombinacija. Ali posto na trzistu postoje mnogi rizik klonovi, neki manje slicni originalu neki vise , vasa igra bih ukoliko bi nosila naslov balkan povukla veliku znatizelju te bih ste morali jako jako jako potrudit kako nebih dosli u los glas sa igrom. Naravno ukoliko bih nosila ime blakan ljudi koji bih kupovali igru ocekivali misije sa tematiku ovom rata , oluja, maslenica itd da sad ne nabrajam. Sad neznam dali je to ono sto planirate. Ali preporucio bih da je ime igre vladar. A onda kad jednog dana budete planirali raditi jedan kvalitetan RTS onda uzmite ime balkan pa cete imati vise para nego papa
Post #5 · Jan 22, 2006, 2:26 PM
mi sad tu raspravljate oko imena, blah. Napravite jebenu igru a za naslov lako
Post #6 · Jan 22, 2006, 3:02 PM
Nazovi igru bure baruta, ne govoris direktno balkan , ali svi znaju da je to asocijacija na balkan
Post #7 · Jan 22, 2006, 3:50 PM
Ili jo? bolje!!!
BALKAN - BURE BARUTA
DA!!! Mora bit to!
Post #8 · Jan 22, 2006, 8:01 PM
Ovo je vec drugi put da cujem Bure Baruta kao prijedlog za ime igre, ali su neki odmahivali rukom kao zesca sprdnja. Interesantno kako svi naginju prema Balkanu, a jutros su bila 3 glasa za Vladar-a...
Post #9 · Jan 22, 2006, 8:15 PM
Naginju ovi koji nemaju veze sa GSom jer oni ne bi izdali igru nego mi...ja jos nisam glasao...
Post #10 · Jan 22, 2006, 8:27 PM
Nisam ni ja. Ali njihovo misljenje je nepristrano, sto mozda i vise vrijedi...
Post #11 · Jan 22, 2006, 10:27 PM
Ja mislim da će ime "Balkan", uz dobar marketing, privući puno vi?e ljudi da se informiraju o igrici, a neki od njih će ju i kupiti. Mislim da ime "Vladar" to neće postići. Ja da onako slučajno usput negdje čujem za igru "Balkan", odmah bi provjerio o čemu se radi! Ne znam da li bih to napravio za "Vladar"...
Post #12 · Jan 22, 2006, 10:33 PM
Ako nas marketinski odjel bude dobro obavio posao (a to je samo kontaktirati sve one sa kojima suradjujemo ili smo suradjivali), igra ce se pojaviti na istim mjestima kako god se zvala. Na kutiji od igre, u novinama i svuda kuda se bude vrtila ce biti slika i natpis gdje je mjesto radnje u igri...dakle vidjeti ces kartu HR i okolice...tj. jednako ce te privuci...
Post #13 · Jan 22, 2006, 10:45 PM
A kako to mislis postic na malim bannerima?
Nije diskusija sto je zvucnije, to se zna. Nego je diskusija o negativnim (ako postoje) ucincima imena "Balkan".
Post #14 · Jan 22, 2006, 10:49 PM
Da ne postoje ne bi bilo diskusije.
Post #15 · Jan 22, 2006, 10:59 PM
Mislim da je ime Vladar puno bolje Razlog 1: Nekim ljudima pojam Balkan označava ne?to lo?e nekima ne?to dobro... Najbolje jo? da se ovaj forum nakon izlaska igre pretvori u politički umjesto game developing forum...
Razlog2: Sa imenom Vladar je puno lak?e napraviti nastavak (npr u prvom dijelu osvaja? balkan, u drugom dijelu europu, pa svijet, pa suncev sustav....) Ime Vladar je bolje i za englesku verziju ako bude...
Post #16 · Jan 22, 2006, 11:11 PM
A mo?da "Vladar: Balkan", tako poslije mo?e bit "Vladar: Europa" za nastavak. Za?to bi Balkan uopće bio negativan i politički? Pa to je samo igrica, treba ju ?to bolje prodat. Ne znam koga vrijeđa "Balkan", pa nikog se ne omalova?ava, pa nećete igru nazvat "Jugoslavija" pa da nekog mo?e uvrijedit, ne spominju se ni Četnici, ni Usta?e, ni komunisti, nego samo Balkan. A i zvučnije je, kao ?to ka?e Dule.
Post #17 · Jan 22, 2006, 11:25 PM
Neznam po mome misljenju ja tu igru nebih radio, jer zvala se ona balkan,vladar , drug tito, kako god okrenete ona ce biti rizik. Ajde razmislite o ovoj situaciji. Udjes u trgovinu i vidis jednu igru jebackog dizajna koja se zove balkan ili vladar, i onda razmislis "kuuul neka rvatska igra sigurno je to neka kul pucacina o ratu" ili " kul neka strategija sad cu moci da osvajam rvatsku" i onda dojdes doma instaliras i dobijes neku verziju rizika.... Ja bih popizdio. Opet gledajte i na novite, sta mislite da ce nekoga zainteresirat igra kad se spominje da je radjena po ideji rizika. Naravno ja ne sumnjam da cete ju vi dobro napravit i kvalitetno, ali ce uvijek biti samo klon rizika... To vam je isto kao i tetrisa jednostavno koliko god je promijenis od originala ostat ce najobicniji tetris. Naravno na vama je ta odluka. Ali logicki gledano bit ce flop (nedaj boze da bude ali....).
Post #18 · Jan 23, 2006, 12:54 AM
zato su tu reklame, demo, najave da se odmah zna na cemu si.. Pogledaj samo Gink in Trouble.. Ljudi su ga kupili jer su znali o cemu se igra radi, nisu ga sigurno kupili s misljenjem da nije mozda taj Gink neki Rambo koji je u nevolji, ljudi ga ne shvacaju i hoce ga zatvorit, ubit i luta svijetom i kolje glupe vojnike s cackalicom dok ga ovi ne mogu pogodit s mitraljezima, bazukama, bombama i cijelim Sadamovim arsenalom.. Ime nije vazno, vazno je samo pazljivo najaviti i nabrijati ljude na igru.
Post #19 · Jan 23, 2006, 1:22 AM
zola wrote:
Ime nije vazno
Slazem se sa gotovo cijelim postom, ali sa ovom gore konstatacijom se nikako ne mogu slozit. Prosurfaj malo netom i saznaj koliko je ime vazno.
Post #20 · Jan 23, 2006, 1:25 AM
Balkanski vladar
Pa nitko neće ne kupit igru radi imena, to ga jedino mo?e potaknuti. Za?to se bojite pa?nje koju bi eventualno mogao privući naslov? Da preformuliram: gdje vi ?ivite? Tako se to radi, smisli? dobar naslov, a onda jo? ako igrica nije sranje tim bolje. Mislim da se to ne broji pod ratno profiterstvo, niti da ćete biti pod paskom POA-e radi igrice pa prema tome...
Ima i drugih verzija
-Balkan domination -Dr? ne daj -Slovenac ne ljuti se -Prc moje! -Balkanski ratovi -Grotlo Balkana -C & C : ex-Yu -...
Post #21 · Jan 23, 2006, 8:33 AM
Post #22 · Jan 23, 2006, 10:31 AM
Zasto bi od foruma napravili politicki..blah.. Zasto uopce svi briju na rat, zasto kao udruga igru namjerno nazvali Balkan i namjerno promovirali akciju protiv rata "MIR - NE RAT"!
@Dino Pa sta ako igra izadje van Balkana, mislis da ju onda nece htjeti igrati. Pa zasto onda mi igramo Delta Force BHD, RTS strategije na podrucju Rusije i Amerike, RTS na bliskom istoku...itd... pa to nema veze. Znaci svi ovi koji rade igre na temu II svijetskog rata promoviraju RAT? Uff lose!
Post #23 · Jan 23, 2006, 12:50 PM
Sta se ti obracas meni? Ja sam to tu stavio da cujem misljenja...a Vladar najvise opisuje a najmanja je rijec...isto kao Rizik...po mome je Vladar bolji naziv od Rizika...no dosta o tome...! Vidis da opet postoji razlike u misljenju...glasovi su izjednaceni...a Sarlija je lud
Post #24 · Jan 23, 2006, 12:58 PM
@Dobro Sarlija ti naslovi su cista zajebancija i to se ne moze ozbilno gladat da ti naslovi prolaze u svjetu jer ti ljudi rade to da bi isprovocirali jedni druge.
Post #25 · Jan 23, 2006, 1:47 PM
taz wrote:
@Dobro Sarlija ti naslovi su cista zajebancija i to se ne moze ozbilno gladat da ti naslovi prolaze u svjetu jer ti ljudi rade to da bi isprovocirali jedni druge.
A dobro, neka naslov onda bude Teletubbies i nek sve bude puno cvjetića i ?ivih boja...
Naslovi jesu zajebancija ali sam htio reći da je glupo bje?ati od provokativnih prijedloga.
Vladar je u stvari dobar naslov, ali mu fali zvučnosti, ono samo vladar... ne znam, trebala bi biti neka te?a riječ... ne mora biti Poglavnik niti i?ta s pol. konotacijama, samo neka zvučnija riječ
P.S. I daj Taz, probaj normalnu rečenicu slo?it, da bude jasna i to...
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅