Final Strike - utisci, komentari, predlozi

Replies: 101 Views: 644 Started: Jun 2, 2006, 10:06 PM Page 1 of 4
Final Strike - utisci, komentari, predlozi · Jun 2, 2006, 10:06 PM · edited Jun 25, 2006, 4:48 PM
E ovako ljudi imate priliku da vidite sharware igru u razvoju po imenu Final Strike, za koji dan cu je nakaciti na sajt pa ocekujem vase reakcije! :D ?
Igru radimo Nikola i ja! :cool:
Post #2 · Jun 24, 2006, 4:11 PM
FS se upravo uploaduje :D Iimam 56k modem malo ce da potraje.Molim boga da ne pukne veza :pray: !

za koji dan cu je nakaciti na sajt pa ocekujem vase reakcije!

Dobro priznajem nije bilo bas za koji dana :D ,imao sam obaveze, spremam prijemni kraj skole i tako to.
Post #4 · Jun 25, 2006, 10:32 AM
Ja budem probao kakva je igra tek sutra, sada sam na netu preko mobilne mreze koja je na selu sporija od 56k modema :|
Post #5 · Jun 25, 2006, 10:56 AM
Probao sam igru i jako mi se sviđa, super igra za opustanje bez puno razmisljanja :)
Post #6 · Jun 25, 2006, 12:38 PM
Probao sam igru i jako mi se sviđa, super igra za opustanje bez puno razmisljanja

:D :D :D Kako ti se cini jel teska mnogo? Do kog nivoa si stigao?
Post #7 · Jun 25, 2006, 1:08 PM
Igor {J.B.} wrote:
Probao sam igru i jako mi se sviđa, super igra za opustanje bez puno razmisljanja :)

Uuuu, pa onda ju ne igras kako treba. :)
Meni je inace igra dosta teska, al je vizualni dojam dobar, pa sam sretan.
Post #8 · Jun 25, 2006, 4:01 PM
Vjerojatno nije bas neki dobar rezultat al dosa san do 8 vala, 15401 bod :cool:
Post #9 · Jun 25, 2006, 4:31 PM
Nije lose, nije lose, dodji do 10. iznenadices se! :) Ima dvadeset talasa (valova), za sad. Nadam se da si prvalio kako da koristis powerupove (atomsku,shield,teslu,pratece...)
Post #10 · Jun 29, 2006, 9:47 PM
Jooooooj ocu igrat, ful mi je zao sto jos nisam probao igru, ne stignem jer stalno radim nesto, jedva sam skupio snage i volje doci na forum koliko mi se spava od sveg razmisljanja :|

Obecajem da cu ju probati do kraja tjedna te cu sve izkomentirati i baciti se u BUGS ATTACK ;)
Post #11 · Jun 30, 2006, 6:10 AM
Drzim te za rec! :thumbsup: Ajde ljudi jel jos neko probao igru, nije valjda da vas ni malo ne zanima. :| Skinite je nece te se pokajati!
Post #12 · Jun 30, 2006, 8:38 AM
Ja isto tako neman vrimena ni za okupat se poći (ni pod tu?em a kamoli u moru)...
jedva i modelirati stignem :(
al ću skinit igru sutra.. (nek
se zatvori račun za ovaj misec :lol: vrag zna koliko san potro?ia...)
Post #13 · Jun 30, 2006, 9:12 AM
Ja sam probao, malo je sjebano za igrat ko Edijev Panic Invaders.. :lol:

Pros:
Svidja mi se menu
Fora efekti, zvukovi, muzika :lol:
Bossovi su stvarno mastovito napravljeni, neprijatelji su standarni (ne mogu biti bolji)
Brzina u igri je ok, stvaranje power up taman (samo dodatni zivot fali, ili jos nisam dosao do toga :))
Svida mi se accuracy bonus (ako zelis na Hi score, ces pazit di pucas :D)

Cons:
Naime dok pokusavam sakupiti neki power up i ovako vec sjebanim misem - popijem par projektila svaki put.. Zato je i '84 Taito poceo u scrolling shootout igrama stavljati da power up loopira neko vrijeme na ekranu pa onda nestane ili se makne ca s ekrana.
Sta hocu reci, da bi pokupio neki power up moram biti ili ful dobar na refleksima i preciznosti ili zrtvovati shield da bi ista pokupio.

Ne moras ti sad napravio ovo sta sam ti rekao, dovoljno je promjenit brzinu power upa (da nije ista kao i neprijateljski projektil) ili malo promjenit kut odvajanja power upa od unistenog neprijatelja, (primjer ti ga unistis, i u arcu 1-10 stupnjeva odvaja se power up) na taj nacin nece power up "ici" zajedno s projektilom
Post #14 · Jun 30, 2006, 10:18 AM
Interesantan komentar! :D

Svidja mi se menu

Nikola i ja smo se bas potrudili oko toga i stvarno super izgleda.

Fora efekti, zvukovi, muzika

Efekti i zvukovi dosta doprinose atmosferi u igri , a za muziku cemo da vidimo sa prodigy, Nikolina ideja je da im obecamo besplatnu kopiju ako nam dozvole da koristimo njihove pesme. :D Salim se naravno, znam ja nesto malo i da pravim muziku u nekim programima, pa kad zavrsimo sve zamenicemo muzicke teme nekim nasim slicnim.

(samo dodatni zivot fali, ili jos nisam dosao do toga )

Isprogramiran je ali se ne nalazi u igri, ubacivao sam ga, pa opet izbacivao, nisam bio siguran da li je stvarno potreban, posto je njegova funkcija u sustini slicna kao i onog powerupa sto povecava energiju, samo sto bi je ovaj umesto delimicnog povecavanja, povecao za citav nivo (power). Ubacicu verovatno opet, sto da ne.

Sta hocu reci, da bi pokupio neki power up moram biti ili ful dobar na refleksima i preciznosti ili zrtvovati shield da bi ista pokupio.

Ne moras ti sad napravio ovo sta sam ti rekao, dovoljno je promjenit brzinu power upa (da nije ista kao i neprijateljski projektil) ili malo promjenit kut odvajanja power upa od unistenog neprijatelja, (primjer ti ga unistis, i u arcu 1-10 stupnjeva odvaja se power up) na taj nacin nece power up "ici" zajedno s projektilom

U pravu si, imao sam to na umu, ali nikako da sredim. Nisu svi projektili iste brzine kao ni power upovi tako da se desi da se neki poklope. Cini mi se da je ovo sa ulgom (1-10) dobra ideja, probacu je definitivno, mada pazi sta se desava onda. Recimo da je neprijatelj pri levoj ivici ekrana i ti ga unistis, stvori se powerup i ode u levu stranu pod uglom od npr.10 stepeni, tako moze da se desi da ode u starnu izvan ekrana. Resenje moze da bude da powerup odskace od ivice ekrana, naravno pod istim uglom(ulazni ugao jednak izlaznom).[/quote]
Post #15 · Jun 30, 2006, 10:45 AM
Evo sad sam dosao do 13 vala - 29814 bodova
Borba s bossom je napeta, ali oni kasniji protivnici su dosta te?i i u tren me spuste na prvi lvl s jednom pucaljkom :lol:
Al vjerujem da ce bit nesto lakse kad sredis ovaj problemcic s powerupovima sta je zola spomenuo :cool: :clap:
Post #16 · Jun 30, 2006, 12:22 PM
Bice sigurno lakse, ali moras da probas da dodjes u drugi svet sa jacim oruzjem, jer tesko da mozes sa 2. levelom da uradis ista u drugom svetu.
Post #17 · Jun 30, 2006, 2:19 PM
Evo uspio sam doci mislim do 16 vala (ne vidi se bas drugi broj - 40306 bodova)... i nije toliko tesko kad se nauci igrat...
E, da i sve pohvale vizualnom dijelu igre, stvarno super izgleda (pogotovo letjelice i menu) :clap: :clap: :clap:
Post #18 · Jun 30, 2006, 4:12 PM
@Ivan
Hmm, mogao bi da napravis u dva - tri nacina onda..
Ili da se power up koji je krenuo prema rubu ekrana, zaustavi na rubu i nastavi prema dolje ili da se odbije od ruba ekrana.
Mozda kompliciram ali ako bi se dalo da power up sam detektira na kojem dijelu ekrana se nalazi (lijevo ili desno) pa da uvijek ide u suprotnu stranu a ako je nastao pri sredini da baci random lijevo i desno.?

Mozda puno kompliciranije :D da brod ima neki tractor beam s kojima skuplja power upove (domet ovisi o jacini oruzja? ili odredis neku daljinu sam)
Nakraju ti ostaje da sam odlucis da li ce taj power up koji je zahvacen tractor beamom biti instantno pokupljen ili uvucen u brod...
Post #19 · Jun 30, 2006, 9:08 PM
@Igor {J.B.}

Evo uspio sam doci mislim do 16 vala (ne vidi se bas drugi broj - 40306 bodova)... i nije toliko tesko kad se nauci igrat...

Sve je stvar vezbe! :thumbsup:

E, da i sve pohvale vizualnom dijelu igre, stvarno super izgleda (pogotovo letjelice i menu)

Hvala,hvala! Nikola je zasluzan za sjajne modele letelica i slova u menu (svaki natpis ima 10 frameova u animaciji duplo vise nego likovi u street fighteru! :D ), a ja za ove ostale sitnije stvarcice! :D

@Zola
Mozda kompliciram ali ako bi se dalo da power up sam detektira na kojem dijelu ekrana se nalazi (lijevo ili desno) pa da uvijek ide u suprotnu stranu a ako je nastao pri sredini da baci random lijevo i desno.?

ma to se prosto radi samo jednom if petljom ( npr. if powerup.x < room_width/2 then .... else ....) nije to neka nauka

Mozda puno kompliciranije da brod ima neki tractor beam s kojima skuplja power upove (domet ovisi o jacini oruzja? ili odredis neku daljinu sam)

Zanimljiva ideja! :thumbsup: Mislim da bi to mogao da izvedem, ali za pocetak cu uraditi ovo prvo sto si predlozio, a posle kad sve zavrsimo, isprobacu i ovo.
Post #20 · Jul 2, 2006, 10:09 PM
SMS from Edi
Sutra ću komentirati, imam 27638 bodova
Post #21 · Jul 2, 2006, 10:38 PM
SMS from Edi
Sutra ću komentirati, imam 27638 bodova

E lud je skroz! Jedva cekam Edijeve utiske! :D

Za sad izgleda Igor drzi rekord sa bodovima! Mogli bi napraviti neku Highscore tablu! :D
Post #22 · Jul 17, 2006, 1:00 PM
Edi, jel toliko lose da neces ni da komentarises? :D
Post #23 · Jul 17, 2006, 1:33 PM
Nisam bio na forumu tjedan dana ako ne i vise, od posla :(

Nikako da se sjetim, mislio sam da sam vec komntirao i neke bodove stavljao .. ako nisam onda budem .. sjecam se isto tako necijeg komentara (J.B. mislim) da je pokrio dosta sirok spektar igre sa komentarima... ja se sjecam samo jednog sto me doista mucilo, vec medju prvim levelima da se u nekim trenucima tesko provlaciti od silnih protivnickih metaka koji lete na sve strane, i jedan bonus sto si promjenio - nesto mi nije pasalo.

Budem opet odigrao pa komentirao .. samo se nadam da nece proci puno vremena jer stvarno jedva stignem, baci mi mail na edifreak@gmail.com kao podsjetnik, to mi je najbolje (p.s. stavi opet link na download unutra pliz)
Post #24 · Aug 4, 2006, 12:02 PM
Evo danas sam odlucio bacit jednu partiju 'na brzinu' i uspio sam zavrsit svih 20 levela, zadnja bitka je super :) :thumbsup: :cool:
Post #25 · Aug 4, 2006, 2:30 PM
Gade! :D
Post #26 · Aug 4, 2006, 2:43 PM
Evo danas sam odlucio bacit jednu partiju 'na brzinu' i uspio sam zavrsit svih 20 levela, zadnja bitka je super

Ma kazem vam ljudi samo malo da se uvezbate i nije tesko, toliko. Koristite powerupove!!! A jeste faktor iznenadjenja u zadnjoj, prvo dolazi ono malo cudo, a onda.... :skull: ! Sve u svemu olaksacu malo, mislim da cu prvenstveno smanjiti rate of fire protivnika, posto ste se zalili na veliki broj lasera na ekranu. Inace sto se tice 3. sveta skoro je gotov! Isprograimrani su svi protivnici, mnogo su jebeni! :twisted: Ne samo sto su nevidljivi nego ima jedan sto popravlja ostale! Buahahaha! :twisted: :D Inace ako ne u ovoj verziji u sledecoj ce bit jos nekih dodatnih efekata, i leveli ce duze trajati posto ce dolaziti pojacanje u vidu novih protivnika.

Ima li ko ideju za 4. svet ili neki drugi?
Post #27 · Aug 6, 2006, 9:28 PM
Strava, imas super ideje!

4. svijet .. mozda:
- BOSS WORLD :D
- Sve neke mini mini letjelice kojih ima 3 puta vise nego inace, pucaju brze rafale ali se lako uniste

...
Post #28 · Aug 7, 2006, 8:52 PM
Strava, imas super ideje!

Thanks! :thumbsup:

- Sve neke mini mini letjelice kojih ima 3 puta vise nego inace, pucaju brze rafale ali se lako uniste

Svidja mi se! Super ideja! Bice tako! :clap:

- BOSS WORLD

Vec nam je padalo na pamet mozda za poslednji svet! :cool:
Post #29 · Aug 10, 2006, 4:40 PM
Evo zavrsava se nova verzija! Nadam se da cu je nakaciti pre nego sto odem na pripreme. :thumbsup:

Edi da te pitam kako ste nabavljali zvukove za vase igre, jeste ih pravili sami ili ste skidali neke besplatne? Ja sam trazi, skidao, prepravljao besplatne zvukove sa interneta imam li pravo da ih koristim u igri koja ce se prodavati?
Post #30 · Aug 10, 2006, 6:53 PM
Ja sam nalazio besplatne i iz nekih igara (one ultra kratke zvukove) te ih sve naknadno modificirao da nije krađa.

Svejedno te nitko ni ne pita tako da sloodno mozes koristiti sve sto nadjes, samo ne one duze od 1sec koji su prepoznatljivi dok npr. pucanje iz pistolja, tko ce znati od kuda je to, zasto tvoj zvuk nebi zvucao isto kao i onaj iz CounterStrike :D

Stavi ovdje download

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in