Post #25
· Jul 4, 2006, 8:24 AM
oipoistar wrote:
Neznam meni je vid uredu jer kad programiram cesto niti ne gledam u monitor vec u tastaturu ili strop
.
Ali jedno pitanje .. dali ti uopce uspijes zaraditi dovoljno na taj freelance nacin. Koliko bih naprimjer mene kostalo da mi napravis tu istu aplikaciju kao tom hotelu.... Kako sa porezima i svime time, si prijavljen , skola? faks?
E to sam i ja mislija dok nisam i?a na pregled pa se ustanovilo da iman dioptriju....istina ne veliku ali se primjeti....
Trenutno ne dovoljno jer sam tek počeo raditi na freelance način, nisam si dozvolio da se uopće uhvatim pravog posla dok ne steknem znanja onoliko koliko sam htio pa po?to mi se nedavno navr?ilo 4 godine programiranja ovo je tek početak freelance načina koji se neće kao takav jo? dugo nastaviti jer planiram s prijateljem otvoriti mali obrt jer imamo za sada 2 vrlo obećavajuća projekta.
Koliko bi te ko?talo ovisi o veličini projekta jer ja ne naplaćujem program nego sat rada.
Po?to trenutno neman firme ni obrta (nemoj me prijavit financijskoj

) nema poreza i svega toga, fax sam napustio nakon 6 mj kada su mi doslovno isprali mozak s glupostima a meni se plače kada ja vidim da ja iman vi?e znanja od 90 % informatičkog falkuteta a sve s?m sam naučio bez ?kole ili faxa, moj prijatelj upravo zavr?ava informatiku i sam priznaje da od faxa nema ni?ta nego komad papira koji zapravo i nedokazuje znanje nego da si pro?ao "torture" ?trebanja stvari koje ti neće gotovo nikad slu?it u ?ivotu...?ta je je ovaj na? obrazovni sustav je ajme.,....mislim cijeli svjetski sustav je ajme i pogre?an te se temelji na ispiranju mozga pa ispadne? vi?e lud nego pametan na kraju jer te cjepaju pustim knji?etinama a prakse jako malo tjekom faxa.
Iako nema veze s informatikom nikad neću zaboravit izjavu jedne osobe koja ide na bogoslovni falkutet koja doslovno vjeruje da je samo njihovo učenje i vjera u pravu i ni?ta drugo...i toliko je toj osobi "ispran" mozak s takvim knjigama da jednostavno ta osoba ni?ta drugo i ne vidi osim onoga ?to je uče tamo a ?ta je ?alosno ni profesori tamo nemaju pojma ?to uče jer kad im ja postavim par logičkih pitanja u vezi nekih stvari svi blenu ko ovce, čisti jedan primjer zatupljenosti ?kolstva i ni?ta vi?e.
Recimo drugi primjer ali ovaj put informatički.
Moj prijatelj koji sad zavr?ava fax je cijelo vrijeme radio u delphiju....i naravno tamo ga ispralo s tim delphijem i čovik uvjeren da je delphi zakon jer su ga tako učili i da je .NET sranje iz par razloga koji su mu profesori konstantno ponavljali a sve ?to znaju ti profesori o .NET-u je upravo to malo ?to su i pričali o njemu e a kad sam ja njemu pokazao neke stvari u .NET-u ....on je ostao PAF i nije mogao vjerovati pa sam mu mora instalirat VS.NET 2005 i ostavit par svojih projekata da proučava da bi mi na kraju reka da je .NET predobar, no svaka platforma ima svojih nedostataka pa tako i .NET pa čisto pričamo o tome da su ljudi mo?da malo prezatvoreni prema novim saznanjima i doslovno ga se boje.
Na kraju krajeva svak bira svoje ?to mu se sviđa u čemu da radi, ali ispiranje mozga na faxu mi ne odgovara pa sam odlučio jednom skupiti 5000 kn i otići na tečaj naprednog .NET programiranja u trajanju od 230 sati tek tako da iman papir da sam osposobljeni .NET programer upravo kakvog imaju oni na faxu samo mi se čini da će s tog tečaja izaći bolji programeri nego s bilo kojeg informatičkog falkuteta.....