Ja ne pu?im pa me nije briga. Ali mislim da se svako pametan mo?e i treba ostavit pu?enja. Ja ne znam ?to je to toliko dobro kod pu?enja? jedina "dobra" strana toga je da ne ispadne? "pizda" u ekipi A toliko je lo?ih strana: - gubi? zdravlje - gubi? novce - smrdi? po duvanu non stop... - itd da ne naprajam Ja kad san jedanput zapalia stavia san na vagu ove dobre i lo?e strane i reka ko jebe "prijatelje" i njihovo mi?ljenje ja sam sebi va?niji...
Post #392 · Oct 17, 2005, 4:25 PM
@ Mate
totalno se slazem s tobom ! tako i mnogi i pocinju... nebi mogao vjerovat koliko sam cuo puta: "daj zapali jednu, nece ti biti nista, ne budi p/icka", i onda kad ja njima kazem: "i da hocu ne mogu" pa oni polude... Ja sam od malena jednostavno zabrijao protiv cigareta, a i mislim da mi i mehanizam pomaze u borbi.. Svaki put kad me ljudi pozovu na kavu, ja se neckam.. I to nije zato sto mi se ne da nego cu se gusit tamo... Napomenem svima da imam problema s dimom i mirisom.. ali ne tko tebe j/ebe...kad to nekome spomenem pocne mi srat: ja mogu pusit i ispustat dim kad hocu i gdje hocu i prema kome hocu...di je meni izbor? drugi stol ? drugo drustvo ?
Post #393 · Oct 17, 2005, 4:47 PM
m4t3 wrote:
Ja ne znam ?to je to toliko dobro kod pu?enja?
Nema tu dobre i lose stvari. Cigareta stvara ovisnost. I svi ljudi koji puse su ovisnici o nikotinu, i time cigarete. I stvar prestajanja je dugotrajan proces koje moze trajati i duze od godinu dana. Ja sam npr poceo opet pusiti nakon nekih 6-7 mjeseci. Neki se cak vrate i cigareti nakon vise od godine dana.
Situacija kod te ovisnosti je da prvih par dana...pogotovo prva tri dana, u krvotoku jos uvijek kola nikotin. I trazi nove zalihe, uz to, refleksno ponasanje i navika (otvaranje kutije, vrtnja cigarete po prstima, tresnja dima, posvecenost ritualu pusenja) pospjesuje i pojacava zelju i potraznju za cigaretom. Ja npr nisam poceo pusit radi ekipe, niti radi tudjeg misljenja. Jednostavno eto...dogodilo se. Zapalis jednu, pa jos jednu, pa jos dvije, pa pola kutije, pa cijelu kutiju. I onda ti jednog dana ni cijela kutija nije dovoljna.
Offtopic komentar... nepusacu je najlakse reci prestani pusit, sta se trujes, bacas pare, cigareta je bezveze itd. Ne pusac ne zna kako je to kada si pola dana bez cigarete. Ovisnost je ovisnost i tu je kraj diskusije.
Post #394 · Oct 17, 2005, 5:06 PM
Jedini bed je rak i manji kapacitet pluca.. sve ostalo su gluposti kojima se ljudi brane ili napadaju. Da krace zivis od cigatere nije istina, jer nijedna statistika to nije dokazala, sve je to random.. pa znam masu baba koje su nadzivjele svoju stotu poseci cigare, godinama si pisale u gace bez presvlacenja itd.. ok takvih sam mozda znao dvije ali znam masu pusaca koji zive duze od prosjeka.
Nix, please dont
E da, djelomicno se slazem sa zolom jer ko uvjek voli pretjerivat osim za ono sto te drugi tjeraju. I potpuno se slazem s Duletom jer stoji.
Post #395 · Oct 17, 2005, 6:14 PM
Pu?ači su glupi
Yogsijem protiv pusenja!
Post #396 · Oct 17, 2005, 6:46 PM
zola wrote:
kad me ljudi pozovu na kavu
Sta ce ti kava? Isto nije bas zdrava i trosi pare.
Post #397 · Oct 17, 2005, 7:52 PM
Nikola wrote:
Sta ce ti kava? Isto nije bas zdrava i trosi pare.
volim da ju pijem, i osim toga manje moram spavat manje dodje para 5kn dnevno dok drugima treba 5kn + 13kn za plavi/bijeli walter
Post #398 · Oct 17, 2005, 8:08 PM
Nikola ?ivi? u neznanju... kava je dobra za jetru (ISTINA) naravno u normalnim količinama
Jedini bed je rak i manji kapacitet pluca.. sve ostalo su gluposti kojima se ljudi brane ili napadaju. Da krace zivis od cigatere nije istina, jer nijedna statistika to nije dokazala, sve je to random.. pa znam masu baba koje su nadzivjele svoju stotu poseci cigare, godinama si pisale u gace bez presvlacenja itd.. ok takvih sam mozda znao dvije ali znam masu pusaca koji zive duze od prosjeka.
Svejedno ali smrdi? po duvanu, pa mora? prati robu če?će, i ako ne koristi? perwoll black magic, e onda si tek u govnima, lako za zdravlje...
Post #399 · Oct 17, 2005, 8:26 PM
ko kaze da oni peru svoju robu
Post #400 · Oct 17, 2005, 8:39 PM
nema veze tija san naglasit snagu perwoll black magica
Post #401 · Oct 17, 2005, 8:51 PM
Problem je sto ti kao pusac, ne osjetis te smradove...Tek negdje dva dana nakon ne pusenja ih pocinjes osjecat. Ma bla...sta ces sad otkrivat toplu vodu. Svi ste vi previse na kompu..to vam isto nije zdravo (you get the picture?)
Post #402 · Oct 17, 2005, 9:04 PM
I zato ode Niđo zdravo se naspavat .
Post #403 · Oct 17, 2005, 9:08 PM
Da ali ipak je dobro ako se ostavi? pu?enja barem probati Mislim, puno dobijas.. i stedis... perwoll black magic
Post #404 · Oct 17, 2005, 9:09 PM
Previse kul izgledam s cigarom da bi jednostavno presto.
Post #405 · Oct 17, 2005, 11:18 PM
Vanish je bolji! A imas i neki pro duo aktiv... a i onaj muski parfem za 24 sata
Post #406 · Oct 17, 2005, 11:30 PM
O isuse....ovo je ko ono iz laku noc hrvatksa gdje kazu 20 reklami u jednoj...a frizura mi je i dalje postojana...
Post #407 · Oct 18, 2005, 2:50 PM
Jer ja to zasluzujem.
Post #408 · Oct 18, 2005, 3:01 PM
I ovdje
Post #409 · Oct 18, 2005, 3:17 PM
Budite se s Anamarijom.
Post #410 · Oct 19, 2005, 6:18 AM
Marihuana je dobra za mozak!
Sintetički spoj sličan aktivnim sastojcima marihuane doveo je do novog rasta mo?danih stanica ?takora. ?tovi?e, rast novih stanica bio je povezan sa sni?avanjem tjeskobe i depresije.
Ovi rezultati s kanabinoidnim spojevima ukazuju da bi marihuana ili njeni derivati zapravo mogli biti dobri za mozak.
Kod sisavaca ?ivčane stanice neprestano rastu u dijelu mozga koji se zove hipokampus, koji je povezan s učenjem, pamćenjem, tjeskobom i depresijom.
Za razliku od marihuane, druge rekreativne droge, kao ?to su alkohol, nikotin i kokain, sprečavaju rast novih ?ivčanih stanica.
Xia Zhang s kanadskog Sveučili?ta Saskatchewan u Saskatoonu i njegovi kolege proveli su pokus sa sintetičkim kanbinoidom HU210 na mozgu ?takora. Ustanovili su da je davanje visokih doza dvaput dnevno tijekom deset dana povećalo proizvodnju ?ivčanih stanica ili neurogenezu u hipokampusu za oko 40 posto.
Kad sam ovo procitao mi je stvarno proslo kroz glavu da... sutra zapalim koju ili da predjem s cigare na travu zasto ne!
Post #411 · Oct 19, 2005, 9:47 AM
Jer ces onda bit hipi, a i uostalom previse vjerujes svemu sta procitas na internetu.
Post #412 · Oct 20, 2005, 9:59 AM
Carlo Giovanardi, demokr?ćanin i ministar za odnose s parlamentom, izjavio je da će Italija izvr?iti kulturnu, gospodarsku i turističku invaziju kako bi obnovila "talijanstvo Dalmacije". Na skupu dalmatinskih Talijana izbjeglih u Italiju bio je i zastupnik Nacionalne alijanse u parlamentu Roberto Menia koji je ove godine u Firenci kazao da će, kad Hrvatska uđe u EU, Italija vratiti Istru, Rijeku i Dalmaciju. Iscrpnije...
Ava...poslije ce bit, gdje ste bili, sta ste radili, zasto ste ratovali. Mislim...ja nisam neki nacionalista...ali ovo su budalastine. Ajmo Dalmacija, Istra, Rijeka >Italiji, Slavonija ?Madjarskoj i Srbiji, Medjimurje i sjever Madjarskoj i Sloveniji. Lika i Gorski kotar isto nekome...sta nam jos ostane? Ostaci ostataka iz kojeg....17 stoljeca. A onda cemo opet pjevat ustani Bane...
Post #413 · Oct 20, 2005, 10:10 AM
Ma moze mi Carlo skuhat pastu.
Post #414 · Oct 20, 2005, 10:25 AM
@ Nix
Puca me depra... (samo naslov..mene ne puca) Procjenjuje se da oko 27% Europljana ima probleme s du?evnim zdravljem, objavila je Europska komisija. Du?evne bolesti godi?nje u Europskoj uniji dovedu do 58000 samoubojstava. "Vi?e od četvrtine Europljana svake godine pati od du?evnih bolesti a to mo?e na?a gospodarstva ko?tati do 4% bruto domaćeg proizvoda (BDP) zbog gubitka u proizvodnji i drugih socijalnih tro?kova", rekao je Markos Kyprianou, povjerenik EU-a za zdravlje i za?titu potro?ača. Du?nosnici EU-a rekli su da su depresija i anksioznost najče?ći du?evni problemi u Europi, a studije procjenjuju da će depresija do 2020. postati najče?ća bolest u razvijenom svijetu. Stopa samoubojstava u EU-u ide od 44 na 100.000 stanovnika u Litvi do 3,6 u Grčkoj.
Post #415 · Oct 20, 2005, 10:39 AM
Carla na vrbu
Post #416 · Oct 20, 2005, 2:29 PM
Covik je samo tija rec da ce otvorit lanac pizzerija i vi ga odma napadate
Post #417 · Oct 20, 2005, 2:59 PM
Post #418 · Oct 20, 2005, 3:30 PM
Da se vratimo na ono Edijevo, evo efekti kanabisa:
POSITIVE
mood lift, euphoria laughter relaxation, stress reduction creative, philosophical or deep thinking : ideas flow more easily increased appreciation of music. More aware of, deeper connection to music. increased awareness of senses. (eating, drinking, smell) change in experience of muscle fatigue. Pleasant body feel. Increase in body/mind connection. pain relief (headaches, cramps) reduced nausea, increased appetite (used medically for this) boring tasks or entertainment can become more interesting or funny
NEUTRAL
general change in consciousness (as with many psychoactives) increased appetite, snacky-ness slowness (slow driving, talking) change in vision such as sharpened colors or lights closed-eye visuals (somewhat uncommon) tiredness, sleepiness, lethargy stimulation, inability to sleep (less common) blood shot eyes (more common with certain varieties of cannabis and inexperienced users) mouth dryness, sticky-mouth (varies with strain) interrupts linear memory. Difficulty following a train of thought. cheek, jaw, facial tension / numbness (less commonly reported) racing thoughts (especially at high doses) increased emotional impact of music Time sense altered: cars seem like they are moving too fast, time dilation and compression are common at higher doses
NEGATIVE
nausea, especially in combination with alcohol, some pharmaceuticals, or other psychoactives coughing, asthma, upper respiratory problems difficulty with short term memory during effects and during periods of frequent use racing heart, agitation, feeling tense mild to severe anxiety panic attacks in sensitive users or with very high doses (oral use increases risk of getting too much) headaches dizziness, confusion lightheadedness or fainting (in cases of lowered blood pressure) paranoid & anxious thoughts more frequent possible psychological dependence on cannabis clumsiness, loss of coordination at high doses can precipitate or exacerbate latent or existing mental disorders
Stakori i ljudi nisu bas skroz isti.
Post #419 · Oct 20, 2005, 4:02 PM · edited Oct 20, 2005, 4:34 PM
Nikola wrote:
panic attacks in sensitive users
Been there done that...never again!
Evo da malo izreklamiram ljude....16 000 Kbps.... ? ? ?DSL via satelite....WICKED!!!
Post #420 · Oct 20, 2005, 4:13 PM
Meni je bilo sve i bez ikakvih opijata . [al ne sve odjedanput]
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅