Dnevnik - Tip of the day

Replies: 4,200 Views: 452,640 Started: Dec 22, 2003, 4:50 AM Page 19 of 141
Post #541 · Aug 12, 2004, 1:32 AM
hm... ideja je dobra ali tako ce mape imat i do 10MB
SavePicture sejva picturebox.picture, a picture mi je prazan kad crtam bitbltom, ili treba to nacrtano bitbltom prebacit u .picture nekako ili mi treba neka Api funkcija za snimit picturebox.hDC u .BMP
Post #542 · Aug 12, 2004, 3:43 PM
Evo, ovako sam ja napravio to u Raklemu:[vb]' Nesto sam nacrtao
BitBlt Form1.LoadPicDC.hdc, 0, 0, Form1.ScaleWidth, Form1.ScaleHeight, S.hdc, 171, 51, SrcCopy
' Bacio refresh cijele forme
Form1.Refresh
' SavePicture funkcijom koja dolazi uz VB sam pretvorio PictureBox u file.bmp
SavePicture Form1.LoadPicDC.Image, "Slika.bmp"[/vb]
Mozda budes trebao rastegnuti PictureBox na velicinu cjele mape da bi ti sve pretvorio u sliku jer mislim da pretvara samo ono sto je trenutno vidljivo a ne ono dalje na scroolbaru..

:: Gink News ::
- Lalic napravio muziku, idem sad po nju i veceras ako sve bude islo po planu ce igra biti gotova skroz!
- Sutra ujutro ako stignem saljem ju smaho izdavacu :) napokon
- Cim je posaljem zatvaram glavnu GS stranicu zbog izrade nove... forum ostaje
- Idem sad na kavu i po tu ziku ;) cya
Post #543 · Aug 13, 2004, 4:49 PM
Sta mislite, jel ovo OK?
User posted image

ta slika se pojavi kad se lupi EXIT u igri i onda treba jos jednom Exit za
izlas... (Naslov se ljulja, Exit je nevidljiv jer sam ga zaboravio ubacit na sliku)

btw da vas pitam i za description, imam ih 2, i mislim da su oba jako lose, ocjenite ih please:
1. Gink in Trouble is a small arcade game with only one goal: Survive as long as you can!
Every time you play the game, it is different. The rules of the game are simple, you are an alien creature called Gink and on the beginning of the game, you are located on a huge platform of blocks. When you start the game, platform is starting to collapse. There are spikes falling over your head so you must get to the lower parts of the platform, but not to low because there is water on the bottom. Spikes are getting lower and lower so you must go down the platform as fast as you can.

2. You are jumping down the platforms trying not to go outside the top or bottom of the screen. By picking up the bonuses you fight your way to the exit of the rumbling tower.
The platforms are randomly generated, and they are going slower and becoming crunchier with every[each] level you pass. By picking bombs you can blow any tiles that are on your way. There are many more bonuses and ways to score, and you have to discover them for yourself. When you finish the story mode you unlock the arcade mode (screen goes faster each level + more bonuses)...
Post #544 · Aug 13, 2004, 10:37 PM
Slika je OK.

Evo moj prijedlog - kombinacija:

Gink in Trouble is an arcade game with only one goal: Survive as long as you can! Every time you play the game, it is different. The rules of the game are simple, you are an alien creature called Gink and you are fighting your way to the exit of the rumbling tower. Beware of the spikes falling over your head and water below you. Lots of cool bonus items will help you in your battle for survival. There are many ways to score, and you have to discover them for yourself. When you finish the story mode you unlock the arcade mode.

Mislim da bi ovakav opis + screenshot bili ok.
Post #545 · Aug 14, 2004, 4:40 PM
Dobar prijedlog, thanx!
Post #546 · Aug 14, 2004, 4:55 PM
edifreak wrote:
Evo, ovako sam ja napravio to u Raklemu...

Hvala na pomoci, ovo radi savrseno. Editor je sad promjenjen, ali sad sam na bolovanju pa ne mogu programirat da vidim kako ce ovaj novi sistem funkcionirati u igri... :sick2: :dead:
Post #547 · Aug 14, 2004, 10:43 PM
Vidim da ste se vi raspisali u vezi Ginka i Skiffy-a...a ja sam nekako out...sada ce se probati malo vratiti programiranju...uhvatila me neka cudna euforija i ne smijem joj dopustiti da pobjegne !!!

E da...sutra..tj danas dobivam Doom 3...da vidim na ?ta liči...ako mi uopče bude radila !
Post #548 · Aug 17, 2004, 9:20 PM
Miskec, si ziv?
Post #549 · Aug 19, 2004, 1:31 AM
Igore, snimi ovaj dll, zadnja verzija koju moras imati prije nego stavis dll u setup!

Download example: irena2d_example.zip [581 Kb]
Download DLL installer: irena2d.exe [278 Kb]
This DLL installer will copy the DLL file into {system} and register it!

[vb]' Let's create objects / The Engine
' Jedina promjena koju moras napraviti
Public I2D As New Irena2D_0871.Engine
Public I2DEx As New Irena2D_0871.Extra
Public I2DMP3 As New Irena2D_0871.MP3Player[/vb]
Post #551 · Aug 20, 2004, 2:39 AM
Tri riječi....slatko, slatko, slatko...!
Dobro je ispalo....ali jedna praporuka...kada zavr?i? nivo da je več nekako selektiran YES i da mo?e? stisnuti ENTER kako bi nastavio igrati sljedeči nivo...to bi olak?alo malo jer ne bi morao micati ruku sa tastature kako bi igrao dalje...! inače zakon !!! mo?da rađe nekakav msgbox kada pređe? sve nivoe...bolje nego runtime error ili ?ta je več....stavi msgbox "no more levels...bla bla bla download the map editor to help me with the game....bla bla bla" i onda te vrati u glavni izbornik !
Post #552 · Aug 21, 2004, 2:55 AM
Evo sada sam se vratio izvana i malo sam se napio...igrali smo karte i tko bi izgubio bi morao piti...tako smo svi gubili i na kraju smo se svi napili. Bilo je zakon...bilo je full smje?nih scena koje ču pričati mo?da nekom kada se nađemo na ICQ-u ili na chatu !
Post #553 · Aug 21, 2004, 3:50 AM
Meni je veceras vanka bilo predobro... ali o tome drugom prilikom.
Zanima me kako odredit u .dds slici sta je prozirno, nikako mi to ne uspijeva.
Post #554 · Aug 21, 2004, 4:11 PM
Sta nisi pitao odmah :)
Ako radis u Photoshopu moras odabrati onaj channels tab (kod layera) i tamo dodati novi channel. I u njega crtas, sve sto je tamo crno je prozirno u DX-u kod te iste slike, probaj otvoriti jednu moju sliku iz Ginka i vidi, full jednostavno i fora...
Post #555 · Aug 22, 2004, 1:02 AM
Igore,
Poboljsao sam onu mapu za Skiffy i vise ne radi, dodje mi error u igri (kad treba pocet level 1)Script out of range, valjda ocitava nesto sto nebi trebalo iz filea...
Map 1.dat
Post #556 · Aug 22, 2004, 1:14 AM
A joj, stvar je banalna, a radi se o tome da sam ja stavio da bonuse trpa u niz bonusi(100), a ti si u mapu stavio vise od 100 bounusa pa je igra riknula... povecat cu niz na 500 za sljedecu verziju igre.
Post #557 · Aug 22, 2004, 1:30 AM
Znam rjesenje!
recimo da ti se varijabla zove Bonus(100)
Odi tamo gdje se loadira mapa, kad god ide ubacivat bonus iz mape u tu tj. sljedecu varijablu stavis prije toga
BonusNum = BonusNum + 1
Redim Preserve Bonus(BonusNum)
DODAJ BONUS

Ako imas neki For Loop za ubacivanje bonusa onda..:
For BLA = 1 to UBound(Bonus)
NAREDBE
Next BLA

Ovaj UBound detektira koliko je velika varijabla...ono..koliko ih ima.tebi je 100 bilo do sada, od sada ce ih biti koliko bude bilo bonusa sto ce u mnogim slucajevima ubrzati engine a full jednostavno za ubacit u igru.

E i za muziku sto sam ti vec prije rekao da imam problema, neke cudne zvukove stalno cujem...
Neznam dali sam ti rekao mp3 radi probleme kod svakog drugog racunala tako da sam si i u ginku pretvorio svu muziku u wma i sve radi super i manje zauzima. E pa to sam i tebi napravio:
Download: Get ready.wma [222 Kb]
Probaj i reci mi dal ti radi?
Post #558 · Aug 22, 2004, 3:00 AM
Ovo mi je najbolji avatar koji sam ikada vidio, preporucam da ga prvo skinete a onda pogledate, gif animacija od 650 Kb.
http://81.99.81.238/Tiri/kabe.gif
Post #559 · Aug 23, 2004, 10:04 PM
Tog avatara vidam svako malo (vecinom u signatureima), baza je.

Redim Preserve Bonus(BonusNum)
Nisam znao za ovu naredbu, stvarno je korisna (thx), a za for petlju sam itako koristio for bla = 1 to BonusNum tako da mi UBound ne treba.
Muzika radi kako treba.
Post #560 · Aug 25, 2004, 2:24 AM
Javljam se malo prije spavanja.

Edi me nagovorio da napravim neki 3-5 dnevni projekt...ali mogao bi trajati i du?e...uglavnom, trebao bi biti gotov kada bude gotova stranica, a to mo?e biti sutra a i za tjedan dana.

Sutra moram po putovnicu ujutro, a ako mi ju nisu napravili mogao bi imati problema jer u subotu krečem na maturalnu u Prag.
Cura mi ide na svoju maturalnu 3 dana poslije mene u ?panjolsku ?to znači da ju neću vidjeti 10 dana !!!

Inače sutra je opro?tajna jednom frendu...mora u vojsku...on je moja generacija...ali ja sam dezerter :) Kada dođe na mene red ja ću (nadam se) studirati ne?to.
Post #561 · Aug 25, 2004, 1:03 PM
Komp mi je u kurcu, pomagajte ako mozete.
Kad upalim komp treba mu bez pretjerivanja po ure da ude u windowse (xp sp1), kad ude sporo je sve ka blato, stalno mi javlja not responding. D particiju uopce nece da otvori kaze D: is not accessible i neki I/O error....
HELP!!! prije ovog svog sranja pisalo mi je da je D disk pun i da napravim cleanup...
Post #562 · Aug 25, 2004, 1:23 PM
Ja ti ne mogu pomoć, ali probaj uzeti disk i staviti ga na neki drugi komp kao Slave i prebaci sve va?ne podatke da ne bi umro Skiffy ili tako ne?to...BACKUP FAST...kada se Edi probudi ti mo?da bude mogao ne?to vi?e pomoći !!!
Post #563 · Aug 25, 2004, 5:09 PM
Pazi, sve sto ti se dogodi disku podaci ostaju tako da se ne zajebavas sa formatiranjem i neznam cime, ima na netu programa koliko hoces koji popravljaju ostecene particije i izvlace podatke iz pokvarenih....
To je jako dugacak proces tako da bit bilo dobro da si samo izvuces ono sto ti treba, jebes mp3 i movies!

Salji meni sourcove kao backup if you want!
Post #564 · Aug 25, 2004, 5:17 PM
Hej, molim te ako mozes nadi neki takav program koji nema puno MB pa postaj ovde link, jer meni blokira svakih 5 sec. Source od skiffy-a imam backup jer je bio na C particiji ali editor mi je na D particiji. Reinstalirao sam OS na c particiji i kad kliknem D kaze da nije formatiran. Ajde pliz pomozi da izvucem Projekte i tamo su mi i slike sa digitalca...
Post #565 · Aug 25, 2004, 9:13 PM
Neznam ni ja koji je od svih tih programa dobar/free...

Evo ti lista programa, ovaj prvi se cini naj naj popularnijim pa probaj njega:
http://www.download.com/3120-20-0.html? ... n&tg=dl-20

btw, nasao sam na netu cijeli Visual Basic 1, full strava, to je bio prvi basic za windowse! Zauzima manje od 1MB :) i nema instalacije jer nije ni postojala prije.
Post #566 · Aug 26, 2004, 12:34 AM
Nemam srece... downloadao sam par programa ali svi su demo, prikazu fileove ali da bi ista spasio moram narucit full... shit.
Pogledat cu sutra ima li sta lokalni trgovac softwarea :twisted:
Post #567 · Aug 26, 2004, 4:47 AM
Ja sam se vratio sa opro?tajne od frenda i moram ga pohvaliti i po?eljeti mu sretno u vojsci ! EMIRE SRETNO !!!
Sada sam polu mrtav pijan ili polu mamuran...ili neznam ni sam... uglavnom sada idem spavati jer sam koma...Igore sretno sa kompom...ja idem spavati...sutra jeva?na utakmica za rijeku protiv Turskog kluba Gencerlebrigi ili tako ne?to...uglavnom ja idem na tu tekmu i nadam se da će Rijeka proći u sljedeće kolo...!

Pozdrav GS ekipi...!
Post #568 · Aug 26, 2004, 3:41 PM
Nasao sam khm... uglavnom jedan program radi i izvukao mi je dosta fileova imena su uglavnom sjebana pa pogadjam sta je sta, neki su fileovi i izgubljeni... spasio sam projekte ali jos nisam vidio u VB-u da li rade, javit cu novosti.
Post #569 · Aug 26, 2004, 11:00 PM
E super, aj mi reci kak se zove taj program.

:: SITE NEWS ::
Napravio sam oko 20 anketa koje se random prikazuju
Veceras cu cilu noc radit na opisu igre, ono kad se klikne na neku igru.
Post #570 · Aug 27, 2004, 12:47 AM
Samo da javim da neće biti ni?ta od mog maturalnog putovanja....?teta...!

I da...Rijeka nije pro?la !!! Jo? veća ?teta !!!

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in