Snimio sam VB . NET i......wow.....ja sam fuuuul iznenadjen. Koliko sam citao svuda VB.NET je full tezi, kompliciraniji i bla bla bla, ali meni se cini da nije. Ima toliko novih stvari da to nije normalno...ful su olaksali uporabu nekih kontrola i dodali neke full dobre i korisne. npr...gumbic ima na sebi osim mousemove i mouse leave...sto full dobro dodje, prije si morao programirati nesto slicno....joj idem ga jos malo izucavati...sve u svemu cini mi se da se selim pomalo sa VB6 na njega...
Post #603 · Sep 28, 2004, 2:04 PM
A ja ako vec predjem na .NET onda ce to biti prelazak na VC++ jer nemam vremena da ponovno ucim isti jezik...
Post #604 · Sep 28, 2004, 2:17 PM
ko zna.. mozda i ja zabrijem na njega. ionako me edi stalno nagovara da pocnem ponovo uciti VB 6, pa bi mogao umjesto njega .NET > da li se slazes EDI.
Post #605 · Sep 28, 2004, 2:20 PM
A cuj, ne bih rekao da je to za tebe, VB6 koji ja full dobro znam nisi nikako mogao uciti a tek .NET za kojeg ti nitko nemoze pomoci....tesko Radije mi zaprljaj onaj auto za ZombieDriver!
Post #606 · Sep 28, 2004, 11:11 PM
Pazite sta sam napisao prije par godina.....nasao sam taj file kada sam sortirao sve po disku !
Da li biste voljeli da netko moze kontrolirati vasim zivotom ? Da li biste voljeli da vas netko cijeli zivot promatra ? Da li biste voljeli da ima Boga ? Jer on bi vam to radio !
Post #607 · Sep 29, 2004, 3:46 AM
Ne pricaj gluposti, kako ti znas sta ON radi? Sta ako on nije ON niti ONA.. a mozda ni ONO...zato nemoj srat...mozda ih je vise... U Voyageru ih ima puno, znas onog sto dolazi na Entherprise i sad na Voyager, zove se 'Q'? 8)
Radije ti pricaj o poslu nego o bespotrebnim glupostima
Post #608 · Sep 29, 2004, 8:31 AM
Dino wrote:
Jer on bi vam to radio !
Sumnjam da bi se bavio takvim glupostima... ali hej, bar bi imao svoj BigBrother show
Post #609 · Sep 29, 2004, 3:13 PM
Nisam ja tim tekstom htio poceti neku raspravu ili slicno...samo sam vam htio napisati sta sam davno napisao.
Post #610 · Sep 29, 2004, 3:25 PM
Haha, da BigBrother....dobar si Igore!
Nema miskeca, poludjet cu, treba mi za nesto u DX-u... Ocu da u ZombieDriver-u ostaju tragovi krvi, kocenja i debrisa na cesti zauvjek..a za to mi treba nesto sto je Miskec uspio napraviti..
Post #611 · Oct 2, 2004, 3:52 PM · edited Oct 2, 2004, 5:25 PM
Promjenio mi se mail. Novi je igor_jb @ moj.t-mobile.hr
Post #612 · Oct 2, 2004, 5:07 PM
a sta nemozes nikako to prvi iztestirati pa da budes siguran? da se logiras na nekom drugom kompu ako nemozes na svom....
Post #613 · Oct 2, 2004, 10:33 PM
Hello! Prvo, izgleda da ce Zombiedriver biti zgodna mala igra. Narocito mi se svida minimapa a i ovaj collision detection je cool (postaj kod ). Zanima me jel radi samo za Rect ili bilo koji oblik? Napokon sam nastavio rad na Skiffy-u i evo novosti od danas (nije nesto ali nema jos puno to do, ako se sjetite neceg javite): -kad sekundu ide u jednom smjeru ubrza mu se trcanje i vise skace -popravljena kamera prije je bila nekako improvizirana i nije radila kako treba a sad je 100% tocna (bar se nadam )
to-do: -jos jedna vrsta neprijatelja -bonuse izbalansirat -nacrtat svoju pozadinu -napravit options i credits screen -nivoi, nivoi, nivoi
BTW spasio sam skiffy editor uskoro ce valjda zavrsna verzija (help i desni klik gumica ne znam treba li jos nesto dodati)
Post #614 · Oct 3, 2004, 4:09 PM
Imam jedan cudan problem. Map 7 u skiffyu je velicine 4096x1024 i kad takvu mapu ucitam kao teksturu dogodi se problem: texturu mi skroz suzi kao da mjerilo nije 2^n X 2^n. je li moguce da je to do enginea jer mi ostale mape (do velicine 2048x1024) rade kako treba?
Post #615 · Oct 3, 2004, 5:45 PM
SKIFY: Hmm, meni radi. Mozda je do tvoje graficke, znam da svaka graficka ima limit rezolucije teksture koju moze ocitati! Neznam dali ti se to da ali mozes probati da on od te teksture napravi dvije manje slike i da se ne crta ona koja nije na ekranu + ostala pravila crtanja na ekran sto si vec prije napravio.... Cim napravis u editoru gumicu stavi ga na forum tako da mozemo malo pomoci s mapama!
Ajde, bas mi je drago da si se vratio na skiffyja!
ZOMBIE DRIVER: Nebi vjerovao koliko sam se izjebo i vremena izgubio da bi napravio detekciju jedne tocke sa RECT-om...ali ne obican rect nego rotirani...uffff. Evo veceras imam jos jedan VELIKI izazov u toj igri za isprogramirati pa kad napravim to do kraja cu do sutra do 12h uploadat novu verziju sa sourceom. Ja nisam mogao vjerovati da sam jedva izgubio koji FPS dok je 200 zombija na ekranu a i minimap isto, 200 tockica pa sve to zajedno ide zakon! Minimap me podsjetio na neki RTS, full imam filing da bih ga znao dobro napraviti
CURSED ISLAND: Jeste vidjeli 'Game Design' ? Moramo se dogovoriti tko ce sta raditi..
Post #616 · Oct 4, 2004, 12:32 AM
skiffy: uspio sam. napravio sam da editor automatski rastavlja vece mape na manje i da ih igra tako ucitava. izjebao sam se s tim. glupo je sta se ovako trosi vise resursa nego da ucita jednu veliku teksturu. hm, mozda je neekonomicno ali bar radi. mozda malo optimiziram ako mi se bude dalo ali toliko sam se zajebavao s tim da mi se povraca od samog pogleda na kod koji ima veze s ovim problemom. idemo dalje...
CI: vidio sam game design, ovako je skroz ok, svidja mi se ideja za interface, a ostale ideje i nisu tako razlicite od onih prijasnjih (bar mi se tako cini, a mozda se samo trebam naspavat )
Post #617 · Oct 4, 2004, 12:57 AM
Igor wrote:
toliko sam se zajebavao s tim da mi se povraca od samog pogleda na kod koji ima veze s ovim problemom. idemo dalje...
Hahaha, TOCNO znam na sta mislis!
Ajde se vidimo, idem sad cilu noc odradit do kraja glupi collision na autu...fjoj
Post #618 · Oct 4, 2004, 11:22 AM
Proslo je podne i svaki trenutak ocekujem update ZombieDrivera. Jutros sam napravio desni klik - gumica u editoru jos imam dodat jednog neprijatelja i napisat help. Cek, pa meni je skola ujutro... ups...
Post #619 · Oct 5, 2004, 5:09 AM
Sori sto sam kasnio, evo update zombija i source sam ubacio u zip od igre. Ja se nadam da vise nikad u zivotu necu imati takvih problema sa fizikom i matematikom jer sam skoro razbio komp od zivaca!!
Kazes skiffy brzo gotov ha? imas setup, ako nemas rado cu ti ga napraviti sa licencom i tako....
Post #620 · Oct 6, 2004, 11:24 AM
wow, trebalo bi mi 5 dana da pohvatam sav ovaj kod. svaka cast, radi bez greske. matematika i fizika u igrama su nazalost potrebno zlo.
skiffy ce pomalo zapravo nema vise puno programiranja, uglavnom grafiku moram sada radit
Post #621 · Oct 6, 2004, 5:37 PM
I NEED HELP WITH SOME IDEAS: Skuzio sam da Zombie nece biti bas igriv bez obzira na broj zombija i na fiziku autica. Trebale bi mi neke jako jednostave ideje koje bi zagrijale igru, ovog smo se sjetili ja i Dragan na kavi: - Bacve (kad ju zombi takne da ju samo gura, kad ju auto takne da grune) - Mine (Auto ih baca, kad zombi stane na nju grune) - Mapa je sada 8x8 velicine (slika asfalta), smanjio bih na 7x7..hmm.. - Neki zombiji da su malo pametniji pa da te gadjaju kamenjem kad si u blizini (sivi zombiji ovi ko sada, a ostale bih ofabao u zeleno)
SKIFFY: - Napravi slicnu pozadinu samo da nije ona iz Marija! - Imas li kakvu muziku? za pozadinu igre...
Post #622 · Oct 6, 2004, 6:04 PM
evo par koje su mi ovi sekund na pameti - nekakav item koji kad skupis ekran bljesne na trenutak (pobijeli) i crknu svi zombiji, pa pocmu dolazit novi - onda neki item za popravljanje auta - mozda napravi da kad zgazis jednog neki drugi se okupe oko njega i ozive ga/ pojacaju sebe - stavi da ne trce svi istom brzinom (nego random neki) Dobra ideja je za mine i pametnije zombije.
Muziku za Skiffy-a nemam, valjda cu nac nesto free a da lici na nesto...
Post #623 · Oct 6, 2004, 6:15 PM
- nekakav item koji kad skupis ekran bljesne na trenutak (pobijeli) i crknu svi zombiji, pa pocmu dolazit novi Dobra ideja, malo cu je izmjeniti. Sve bljesne, i svaki zombie baci random od 1 do 3 i ako je 1 da ostaje ziv. ali energija na nuli.
- onda neki item za popravljanje auta To je vec od prije bilo u planu.
- mozda napravi da kad zgazis jednog neki drugi se okupe oko njega i ozive ga/ pojacaju sebe e pa da, Super ideja!!! tako ce biti puno teze a i stvarat ce se neke grupice kao da razmisljaju kolektivno..
- stavi da ne trce svi istom brzinom (nego random neki) Kako to nisi primjetio, vec je sredjeno!
HVALA!!!
Post #624 · Oct 6, 2004, 6:17 PM
Mogao bi da auto proklizi po krvi ili mrtvom zombiju. Normalno ako ti se da raditi ta fizika i ako uspije napraviti da krv ostaje po asfaltu.
dodaj neki bar za karnage ba kad se nakupi da Zombiji pocnu bijezat (oni sivi) i bacat predmete na auto.
ono za grupice je dobra ideja, pogotovo kad budu oni sivi. igrac ce morat napraviti taktiku za njih vrlo brzo ili ce biti okruzen A ne moze se samo tako zaletiti na njih jer ce mu razbiti auto.
Post #625 · Oct 6, 2004, 7:40 PM
edifreak wrote:
- stavi da ne trce svi istom brzinom (nego random neki) Kako to nisi primjetio, vec je sredjeno!
Ma da primjetio sam ali nisam razmisljao sta pisem jer sam kasnio na dogovor, samo sam tipka prvo sta mi padne na pamet.
Evo jos jedna ideja: Mozes stavit da postoje normalni ljudi (civili) koje ne smijes gazit (dobijes negativne bodove ako to napravis), tek kada ih zombiji uhvate i pretvore i njih u zombije (i to sive) onda ih mozes gazit za ekstra skor. Ne mozes ih spasit i imaju vise healtha od onih vec raspadnutih zombija. E sad tu ne trebas neke animacije i sta ja znam jednostavno kad zombij uhvati covika napravis mali neki efektic (kao eksplozijicu ili prskanje krvi) da sakrijes promjenu spritea i sve lijepo poprati neki krik ili slicni efekat.
Post #626 · Oct 6, 2004, 9:17 PM
ZOMBIE DRIVER Razmisljao sam ovako.... Da se svake minute ili nekog odredjenog vremena cuje zvuk "INCOMING PEDESTRIAN (ili kako se vec kaze za obicnog covjeka)" i onda se na mapi stvori obican covjek koji je na minimapi neke druge boje (mozda cak i titrave...) i onda ovako: - On bjezi od najblizeg zombija - Dokle god on bjezi u kutu ekrana tebi idu neki bodovi\ - On je malo brzi od tih zombija ali ako ga okruze je gotov - Ti ga sa autom moras sto vise paziti i odrzavati na zivotu da bi dobio sto veci bonus - Ako ga ti pregazis dobijes Zaradjeni bonus do tog trenutka podjeljen sa 2 Recite mi sta mislite o tome.....
KPV Nastavljam rad na tome jer sam saznao neke dobre vijesti.... HAK nam vjerovatno nece biti sponzor ali bez obzira na to, napraviti cemo ga do kraja.
Post #627 · Oct 6, 2004, 9:19 PM
U jebote igore, genijalna ideja, kako se samo nisam sjetio da ljudi dolaze izvana! Mogo bih napraviti da na pocetku postoji 50 zombija na ekranu, a izvana dolaze samo ljudi koji bjeze od nekud, a zombiji ih konstantno pretvaraju u svoje, tako da je recimo cilj pobiti sve zombije sto je naravno nemoguce i sve ostalo vazi sto si rekao za krv i bodove. Jedini bed mi je sto nema miskeca jer nemogu ostavljati tragove na tlu, osim ako ce nestajati.
Veceras moram napraviti jos jednu detekciju da znam koji ce se dio auta ostetiti kad udaris zombija i onda idem napraviti ljude i sive zombije i ove pretvoriti u zelene wuhahaha jedva cekam.
Post #628 · Oct 6, 2004, 9:41 PM
Da se svake minute ili nekog odredjenog vremena cuje zvuk "INCOMING PEDESTRIAN i onda se na mapi stvori obican covjek.. Bez zvukova jer se sve dogadja prebzo... 2 nova zombija po sec, sad ce mozda biti i ljudi.
- On bjezi od najblizeg zombija Tu ima jedan bed, jer ako ce bjezati od najblizeg zombija onda ce se igra skroz usporiti jer onda treba uzivo unutar jednog FRAME-a svaki zombie/human proci kroz loop od ostalih 300 zombija da detektira dali je blizu i sta ja znam, zato nisam ni napravio collision izmedju njih.
- Dokle god on bjezi u kutu ekrana tebi idu neki bodovi to je glupo, bodovi sistem bi trebao biti takav da koje brzine udaris u nekog toliko mu energije oduzmes i toliko bodova dobijes, isto moze biti za ljude, koliko im energije oduzmes toliko bodova * 10 izgubis
- On je malo brzi od tih zombija ali ako ga okruze je gotov To za brzinu vazi jer je ipak human svijestan situacije i hormoni ga pucaju pa sprinta I cim ga uhvate tj. neki zombi takne on pocne vristat i krv strcat na sve strane!
Post #629 · Oct 11, 2004, 9:31 AM
Cao svima evo mene ali smao nakratko javljam se na pauzi izmedju predavanja sa fax-a. Nece me biti jos na netu dok mi neuvedu jebemni kablovski net. Sad moram zuriti na predavanja cujemo se uskoro.
Edi trazio sam ono nemogu naci ali cu pokusati napraviti opet fora je u tome sto nemozes nabaciti providnu texturu (samo kockastu) ne,mozes staviti nijedan drugi oblik jel nema transparentrne boje
pocdrav svima
Post #630 · Oct 11, 2004, 10:06 PM
Bok Miskec, napokon nesto od tebe. Nego ovaj, koliko se sjecam obojica smo uspjeli napraviti za kopiranje s jedne teksture na drugu ali ti si poslje i uspio napraviti da prozirnost funkcionira...ne sjecam se kako A to mi full treba jer ono, 100 je razloga.
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅