Dnevnik - Tip of the day

Replies: 4,200 Views: 452,665 Started: Dec 22, 2003, 4:50 AM Page 29 of 141
Post #841 · Feb 7, 2005, 12:09 AM
He He pratim i pravo da ti kazem drago mi je jer partizan nemogu organski da podnesem ja sam okoreli zvezdas.

RED STAR IS MY LIFE

DA ZABORAVIH DA NAPOMENEM PRVACI SVETA DECKO MOJ
Post #842 · Feb 7, 2005, 12:34 AM
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Post #843 · Feb 7, 2005, 3:08 AM
Korisna stranica gdje imate linkove svih zivih Software Listing stranica:
http://www.softwaremarketingresource.co ... sites.html
Najbolje je slati igrice samo na one koje pdrzavaju PAD(xml) fajlove! Ako neznate sto je to PAD opalim vam samar i pitajte me :) ustvari evo vam najboljeg moguceg objasnjenja sto je to! to koriste sve Software Development tvrtke kao i ja za svoje igre, zato i imam onako velike download-ove: What is PAD?

Evo primjera mog xml pad fajla za Panic Invaders:
http://generationstars.com/files/games/ ... vaders.xml
Post #844 · Feb 7, 2005, 12:33 PM
Strava sad cu stavljati svoje igre na neke od njih. Samo mi reci kako se pravi pad u xml-u i gde ga stavljam zasta uopste sluzi :) ciro sam ono ali nista nekapiram
Post #845 · Feb 7, 2005, 1:39 PM
Tu ti pise sve o njemu: http://www.asp-shareware.org/pad/ i cemu sluzi!
Ukratko, u tom pad fajlu su sve moguce informacije o igri koje te software stranice uzimaju i to tome se sardzaj na istima i prikazuje. Svaka promjena na tom fajlu koji drzis tu na nasoj stranici oni to skeniraju svaki dan i te promjene primjene na svojem sajtu!

Progam za stvaranje tih fajlova se zove PAD Generator a vise o njemu mozes naci na ovom gore linku kojem sam ti dao. Malo ga je teze za naucit koristit ali se moze snaci...
Post #846 · Feb 7, 2005, 10:17 PM
UPDATE:
- Forum fixed da svijetle svi podforumi u kojima je promjena zabiljezena (replys and new posts)
- Na stranici pod STATS, je link za svu zivu statistiku foruma, cak i koje smileye smo najvise koristili, iznenadjenje godine je: :thumbsup: hehe
- NSL je promjenio ime u Zombie Madness! i to je prakticki kao neki nastavak Zombie Driver-a u 3D okruzenju
- Molio bih sve koji nisu vidjeli ove RPG-ice na forumu da ih pogledaju jer mi se takva ideja NEVJEROVATNO svidja!!!!!!! http://forum.generationstars.com/viewtopic.php?t=298

That is all for now!
Post #847 · Feb 7, 2005, 10:49 PM
Svaka cast Edi konacno vise sam se smorio sa onim nabadanjem tema koje su postane. Idem sad srediti prvo win 98 pa onda xp da sutra kad uzmem uredjaje za adsl da mi to radi savrseno
Post #848 · Feb 8, 2005, 3:41 PM
VAZNO OBAVESTENJE:
DRUSTVO OVO JE PRVI POZDRAV SA AD[S]L-a OD SAD PA ANDALJE SE CUJEMO NON STOP ONLINE NA ICQ ILI NA CHATU

POZDRAV SVIMA :D
Post #849 · Feb 8, 2005, 3:46 PM
hehe ajde drago mi je da si napokon dobio ADSL, nadam se da cu i ja uskoro! :) :yes:
Post #850 · Feb 8, 2005, 4:48 PM
Ma cuti i nepitaj me nista jebote kolko sam ceko i ceko i nista konacno da mogu ko covek na net bassam se namucio vec 2 godine cekam ovaj trenutak. Zna Edi snjim sam pricao o ovome jes davno pre dve godine
Post #851 · Feb 8, 2005, 4:54 PM
Ajde, drago mi je za tebe ?:yes: ...a nadam se da cemo uskoro nesto zaradjivati pa da ce svi u timu moci uzeti ADSL i da ce se moci izdvojiti za njegovo placanje od zarade na igricama.

<-EDIT->
Upravo sam pisao dokumentaciju za GSI koju moram predati u petak na natjecanju, ako zelite vidjeti evo link: dokumentacija.doc
Ako imate sta za nadodati samo pucajte :thumbsup:

I da BTW, oslobodjen sam skole do kraja tjedna :) ali sta kada se ne mogu zajebavati :(
Ma ustvari, programiranje je zajebancija, sta ja pricam :D
Post #852 · Feb 8, 2005, 5:26 PM
He He dobar ti ovaj link :D :D :D :D
Post #853 · Feb 8, 2005, 5:37 PM · edited Feb 8, 2005, 5:39 PM
Dobra je dokumentacija jedino imas gresku
nije 'ja bi' nego 'ja bih', a 'ti bi', 'oni bi'... :)
Post #854 · Feb 8, 2005, 5:39 PM
Hvala....
Ma ima sigurno jos gresaka ali to ce moja mentorica sutra ispravljati.
Post #855 · Feb 8, 2005, 7:40 PM
Novi rekord!
Most users ever online was 10 on 2005-02-08 18:14 :thumbsup:
Post #856 · Feb 8, 2005, 7:50 PM
U fuck, stvarno, nisam ni skuzio..... :D :clap:
Pa sta nije bio zadnji rekord 7 ili 8 ???
Postali smo popularni :) mo's mislit :)
Post #857 · Feb 8, 2005, 10:17 PM
Dok ih ne bude 20.... i'm :no: :D
Post #858 · Feb 8, 2005, 10:57 PM
U pa ovo je za svaku pohvalu momci svaka nam cast :D
Post #859 · Feb 9, 2005, 2:52 AM
Eee bas ste ludi :), 10 rekord.. cool :cool:

Imam nove planove za nasu stranicu! Pogledajte sljedeci link i recite mi kako vam se svidja Header te stranice:
http://www.funpause.com/

O planovima sutra malo vise!
Post #860 · Feb 9, 2005, 8:38 AM
Meni se svidja ali nista posebno. Malo je suvise decije i neozbiljno ako si mislio za nas uraditi tako nesto.
Post #861 · Feb 9, 2005, 12:39 PM
Ok je header, jednostavan - pomalo djetinjast sta kaze miskec.
Post #862 · Feb 9, 2005, 3:32 PM
Simpa je, ali po vec tko zna koji put ponavljam da je vec postojeca GS stranica full dobra i mislim da se ne treba nista mjenjati.

Sada sam u skoli pokusavam nacrtati algoritam od GSI.
Opet nis ne valja premda sam snimio DX9 :cry:

Ici cu sa svojom makinom na natjecanje :thumbsup:
Ali trebalo bi sve jedno nekako srediti taj problem sa kompatibilnosti.

BTW jucer sam ubacio jos par slika u GSI i biti ce 5 slika u Horizontalnom i 5 u Vertikalnom paketu zahvaljujuci Nikoli i Chrisu. Veceras sigurno uploadam novu verziju i ocekujem beta testiranje. :smile:
Post #863 · Feb 9, 2005, 3:49 PM
Prvo za sajt, i ja se slazem dizajn sajta je extremno dobar sto nam govori i broj poseta jer sam gledo kolko smo imali poseta prosle godine jedva 30 na dan i manje a sad imam 2000 mesecno ja mislim da je ovakav izgled i konstrukcija sajt zakon.

Sto se tice GSI-a Dino zelim ti svu srecu i da pobedis na takmicenju to bi bilo super. Jedva cekam da probam beta verziju igre. Pozuri sad je vec sreda. :D
Post #864 · Feb 10, 2005, 12:23 AM · edited Feb 10, 2005, 12:24 AM
Evo, posto danas nisam nesto posebno od volje za programiranje, idem leci u krevet i probati cu se probuditi oko 8-9 i odmah od ranog jutra poceti programirati. Imam puno posla, zapravo moze se reci cak i previse, ali jebiga, trebao sam raditi dok je bilo vrijeme a zajebanciju pustiti za kasnije.

Nadam se da ce me sutra uloviti nekakva inspiracija.

Sto je najgore, moram sutra pripremiti speech :singer: !!! Ludnica !!!
Vi koji budete prisutni na natjecanju morate obecati da se necete smijati.

Idem sada spavati jer sam za cudo cak i pospan.... :sleep:

Treba proslaviti ovaj post jer je number 3000. Mozda me to posreci. ?:thumbsup:

Nice to know you all, got to go.
Dino out !
Post #865 · Feb 10, 2005, 12:23 AM
Weeeiiiiiiiii, moj je 3000-tiiiiiiii : )))))))))))))))))))

Provjerite kako vam se sad svidja dizajn:
http://www.generationstars.com/index2.php?game=15
Radi bolje prodaje, ucim od majstora sa jakih foruma!

I stvarno bolje izgleda!
Post #866 · Feb 10, 2005, 10:39 AM
He He lepo izgleda. Ja planiro da ustanem u 9h a usto u 11h malo sam se naspavao pa sad idem programirati. Moracu 2 dana da stvim mm3d u pauzu jer moram wilandu da odradim ceo admin sistem i sistem za knjizenje u mysql-u umesto u dosadasnjem txt formatu jer je mnogo lakse zxa nadogradnje a bolje to sad da uradim nego kasnije kad dodje mngo vise stavri tako da ja sad idem raditi veceras do 6h pa onda odo kod cure. Bicu ceo dan online pa ako neko svrati na net nek dodje na icq.

Pozdrav svima Miskec :D
Post #867 · Feb 10, 2005, 12:53 PM
Provjerite kako vam se sad svidja dizajn

Sorry, nije mi nesto... Naslov je mutan i to mi se ne svida - dode mi da stavim cvike, primjetio sam da su i ostali naslovi na stranici mutni (imaju neku sjenu zbog koje mislim da sam pijan ili corav pa vidim duplo :( zbog toga mi je napor citat)
Vidim da si i one informacije o igri bacio u drugu boju ali iskreno receno izgleda mi kao da je namjesteno enabled=false...
Sorry, ali ne svida mi se ?:no:
Kao pozitivno cu izdvojit linkove za download na dnu stranice.
Ne zelim rec da je ruzno, samo da mi je prije bilo ljepse.
Post #868 · Feb 10, 2005, 10:52 PM
naslov je bio VELIKI i BIJELI, i to je to, slabo mi je od obicnih fontova i obicnih naslova, bacio sam Blur effect na naslove sa jacinom 3 pod kutem od 45 stupnjeva (pa izgleda kao da je vjetar zapuhao, lol).

Sada kada nesto napisete u TO-DO u area51 to dodje ispod slika od vase igre...tako ako ste nesto imali vec napisano to sada pise...pogledajte si!

ono enable=false, LOL!!! Znam, i htio sam to jer su ono informacije na koje se gamer nebi trebao usredotocit!

Ako je ovo premutno sta da onda stavim?
Post #869 · Feb 10, 2005, 11:37 PM
Evo jos da napisem nesto.
1) Celi dan sam bio online i nikog nije bilo da se javi na icq zasto nedolazite. Igore bas te dugo nema na icq dodjes i odes nabrzaka nedolazis na icq.

2)Danas sam tacno 7 sati bez prestanka programirao Wilandu onu njegovu administraciju sam kompletneo prebacio u mysql i mnogo je dobro i lakse je nego sa txt datotekama sad cu staviti tutorijale na forum da svi vidite kako je lako za mysql.

3) Sutra idem zavrsiti prepodne to njemu pa se bacam opet na mm3d da radim grafiku koje bogami ima previse z amoj ukus ali se trudim da bude sto detaljnija i lepo odradjena.

pozdrav Svima
Post #870 · Feb 11, 2005, 1:34 AM
SRETNO DINO!

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :joint: :f :f :f :pc2: :pc2: :bounce: :bounce: :singer: :singer: :furious3: :furious3: :guitarist: :guitarist: :guitarist: :guitarist: :guitarist: :sunny: :sunny: :sunny: :smoking: :smoking: :crown: :crown: :crown: :crown:

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in