Dnevnik - Tip of the day

Replies: 4,200 Views: 452,685 Started: Dec 22, 2003, 4:50 AM Page 35 of 141
Post #1021 · Feb 28, 2005, 7:50 AM
Evo nasao sam. Ma ko bi se sjetio upisat Gink u search na stranici...koja sam ja budala. :doh: Samo prava steeeta sto stranica nije radila bas taj dan. Eto ti na jedanput u godinu dana i vidis!

Upravo sam trazio po crack sajtovima da vidim da nema negde crack za ginka za full verziju

Bit ce jednog dana na altavisti :D
Post #1022 · Feb 28, 2005, 7:56 AM
Od 02.05. na ovoj stranici je downloadiran Gink 16 puta sa tim da screen shoot nije iz igre nego je slika (samo dignite pogled gore na stranici ovaj planet) Pa bi im se trebalo javiti. I koliko sam skuzio nekakvi awardsi su tamo pa mozemo i staviti taj link na stranicu. Mada to i nije nesto posebno.
http://www.downloadatoz.com/awards.html
Neznam dali nas je Edi stavio na tu stanicu...
Post #1023 · Feb 28, 2005, 8:00 AM
E jesam ja brzoplet. :doh: :doh: :doh: :doh: nismo dobili awards, barem ne jos. I evo pravi link ispricavam se http://game.downloadatoz.com/gink-in-trouble/
Ali jos uvijek stoji da im se treba javit da isprave neke stvari. Ne znaju ni koliko Kb zauzima demo!
Post #1024 · Feb 28, 2005, 8:41 AM
Uf opasno sam se smorio doso sam na fax u 9h i provalio da nemam predavanje tek od 10:15 i sad se smaram i svrljam internetom ali nista smo nikad gori.

Sinoc sam pokusavao resiti onu kocku i posle 2min sam se smorio i ugasio tako da nisam resio do kraja.

Danas sam na faxu do 16h imam da crknem od dosade i kad budem doso kuci ima tolko da budem umoran da necu znati za sebe
Post #1025 · Feb 28, 2005, 6:30 PM
@Dule > Ajde pliz kada imas vise toga za reci ili nadodati da editiras postojeci post i napravis potrebne promjene.. to ako je tvoj post jos uvjek zadnji! ;)

Gink je na tu stranicu dosao prije nego li je objavljen i stranica je SHIT! Znam sve poznate shareware stranice gdje cu poslati Ginka kada dodje vrijeme, a znam i one najbolje preko kojih bi gadno zaradili samo sto nam treba $?$ da bi uopce mogli tamo igru i poslati.

- Sljedeci vikend mozda opet odem na Krk!
- Veceras me nece biti na icq-u jer NIKAD nista onda ne napravim!
- Gink planiram finishirat do jutra!
- I nesto preko foruma rijesit za stranicu koju radim sa Matom!

P.S. Zatvaram svoj blog!
Post #1026 · Feb 28, 2005, 10:38 PM
Avo, igrao sam bas neku mozgalicu i zapeo sam ja mislim na samom kraju. Dakle, u igri se nalazite u sobi i morate izaci iz nje. Da ne govorim detalje, ja nisam znao broj i probao sam kombinacije od 0-200 tako da se ne morate truditi te brojeve...ako probate odigrati, javite do kuda ste dosli i ako ste presli...
The Room

<--- EDIT --->
Started writing : 01:30

Evo, malo sam radio na GSI Editoru i mogu reci da je funkcionalan, mozda ima par sitnih bugova do kojih ne bi trebalo doci ako pravilno koristite editor. Probati cu ga uploadirati u roku od 30h.

Radio sam na GSI-u i napravio neke sitne promjene za sada. Nacrtao sam gumb za JOKER-a ali nisam ga jos izprogramirao...to cu napraviti oko 10-11 ujutro. A onda ide High Scores koji vec toliko jebeno dugo odgadjam da cu popizditi.

Da se pohvalim, oslobodjen sam nastave i odgovaranja tjedan dana. (odgovaranja zato sto namjeravam dolaziti na neke satove).
Za nekih desetak sati se nalazimo Dule, Edi, Nikola i ja na coffe.
Idem sada spavati, ne mogu vise gledati.

Stoped writing : 01:37
Post #1027 · Mar 1, 2005, 8:05 AM
Evo upravo dolazim od lekara za uvo. U ponedeljak 0703 idem u bolnicu na operaciju onog mog jadnog levog uva koje nikako da operisem. Bicu jedno 10 dana u bolnici tacnije do 17.03 tako da ovaj mesec nema nista od mog programiranja.

Imam gomilu obaveza koje moram zavrsiti do 07.03 jer necu izlaziti iz kuce i ici na fax bar do 10.04 dok se neoporavim.

Bicu veceras na chatu pa ako neko dodje super jeeeee
Post #1028 · Mar 2, 2005, 10:37 PM
Evo ono sto sam napisao prije dan/dva se odnosi tek na veceras....veceras ne idem spavati vec cu raditi na GSI, htio bi ga dovrsiti do subote tako da nemam paranoje preko vikenda !
Post #1029 · Mar 2, 2005, 10:50 PM
Ja se ovih dana malo bavim vc++ i grafikom u njemu. Poceo sam sa opengl-om i primetio sam da je nevidejno jednostavan alli danas sam skinuo DX9 SDK i probao programirati u dx-u i necete mi verovati ali je mnogo lako cak je duplo lakse nego u vb-u stvarno mi necete verovati ali c++ zakon da covek nepoveruje. E sad sto je c++ komplikovan sam po sebi pa je programirati u njemu bilo sta tesko to je druga stvar dx je lak i fps je ogroman. A sta kazete? :D
Post #1030 · Mar 2, 2005, 11:04 PM
sta ja kazem... smrc, joj sta bio dao da nemam nikakvih projekata pa da se bacim u cpp vode, na pancu (trbuh) :)
Valjda ce biti vremena poslje CI-a
Post #1031 · Mar 2, 2005, 11:06 PM
E Edi kad budes krenuo neces mi verovati kolko je lako samo malo treba provaliti c++ dx je smesan i jos dx9. Imam fajlove da za vb6 radi opengl
Post #1032 · Mar 2, 2005, 11:09 PM
Opengl me ne uzbudjuje bas mada nije bed probati ga malo tek kada dodjemo do cpp-a
Post #1033 · Mar 2, 2005, 11:14 PM
Ma OpenGL je vise kao neki engine radjen u dx-u kao tv3d otprilike ali ima nedostataka nemoze da ucita 3ds fajlove i tako neke gluposti sranje zato sam i presno na dx9 i video da je jos lakse a pogotovo zato sto dx znam iz vb-a
Post #1034 · Mar 2, 2005, 11:18 PM
Nikad cuo da je OGL radjen u DX-u, koliko znam to je zaseban engine!
OGL ne moze ni neke formate sliak otvarati itd.. ali imas sugdje po netu gotove funkcije za otvaranje svega doticnog o cemu pricamo i 3ds.

Svejedno, mozda ga budem malo probao jer me jedan frend nagovara ali kao sto vec rekoh, tek kada naucim plivati u cpp vodama ;)
Post #1035 · Mar 3, 2005, 12:22 AM
Miskec wrote:
Ma OpenGL je vise kao neki engine radjen u dx-u kao tv3d otprilike ali ima nedostataka nemoze da ucita 3ds fajlove i tako neke gluposti sranje zato sam i presno na dx9 i video da je jos lakse a pogotovo zato sto dx znam iz vb-a

:shock: :shock:
OpenGL je dll biblioteka isto kao i DX, mo?da niste znali.....ali Doom3 engine se radio u OpenGL-u....pa netreba imati lo?e "misli" o OpenGL-u.
Istina ima razlika između OpenGL-a i DX-a, to svi dvije različite stvari, i za njih su pisane različite ASM naredbe, jer u grafičkim karticama postoji poseban dio koji se bavi OpenGL-om, a poseban DX-om.
Osim toga, OpenGL je multiplatform, a DX je samo za windoze.
I OpenGL i DX mogu raditi u Visual Basicu...ovdje mislim na .NET
Osim toga, radio sam u OpenGL-u sa VC++6 u VC++7, i sku?io da je puno bolje raditi sa DX-om u VB.NET-u...ma ?ta god drugi govorili o tome.
Ako mislite da je VB.NET spor u radu sa DX-om, ajd potrudite se napravit test brzine izvođenja DX funkcija u VB.NET-u i C++-u.....pa ćete se uvjeriti, najvi?e toga ovisi o vje?tini programera i kako će optimizirati k?d.
Istina...zbog nekih stvari se neisplati pisati 3d engine u vb.net-u, već u c++-u, no ako nemate 6-7 godina iskustva u programiranju, tada se neisplati uopće raditi neki 3d engine, jer ćete samo izgubit ?ivce.
Pitajte koliko je to zeznuta stvar autore TV3D-a, oni programiraju već 13 godina pa imaju problema......
Post #1036 · Mar 3, 2005, 3:55 AM
GSI Update: 4:55
-Joker je ubacen i programiran. Stavio sam da se ima 1 joker po partiji, a Edi mi kaze da ih stavim 4...? Sta vi mislite o tome?

-Idem napraviti novu Credits sliku da ne bi opet zaboravio...
-Ako bude vremena cu probati High Scores napraviti veceras.

---< Edit >--- 5:56
Napravio sam novu Credits sliku, nije bas nesto ali nemam vremena za crtanje takvih gluposti...
Spava mi se, treba mi coffe....nisam popio dnevnu dozu i jednostavno sam u kurcu !
Post #1037 · Mar 3, 2005, 6:08 AM
Ti nisi normalan :) pa 4 jokera ni da ih sve iskoristis nisu dovoljni za jednu sliku... fornije - lako za napravit 5min - i ljepo ti sjedne u dizajn a ne ovako filozofirat jer ti sada glupo stoji i izgleda! :twisted:

-- UPDATE --
: Radio sam na Fashion-Caffe.com
: Trazio sam virus/trojan koji mi je cijelu noc nesto uploadirao 6kb/s i nisam ga nasao pa sam sve blokirao ZoneAlarmom :(
: Sada idem na kafe i malo nas snimat kamericom da nas i vi dragi moji team memberi upoznate bolje :P

@GameDeveloper:
Vecinu toga sam znao samo mi se nije dalo konstatirat ;)
A ovo za engine, ja imam vise od 7god iskustva, mislim da se moze engine raditi i sa 2god iskustva samo sto nece na nesto posebno liciti taj engine, niti ce biti maximalno optimiziran..ja jos dan danas znam naci nesto novo u vb-u, vec mi ga je puna kapa :) ... moram ici...i skratiti....
Ako mozda znas, jel sta VB.NET brzi sa matematickim operacijama i loop-ovima od VB6?
Post #1038 · Mar 3, 2005, 8:56 AM
Cito sam nesto o tome. Vb.Net ima bolju logiku rada i optimizovan je tako da sigurno radi brze nego vb6 ALI vb je vb a c++ je c++ . C++ je dosta brzi i od vb.net-a . Jedina stvar koja jos moze da ubrza vb.net je dx9 koji je za razliku od dx8 mnogo brzi i bolji, a razlike u kodu nema puno
Post #1039 · Mar 3, 2005, 7:57 PM
Radio sam testove VB6 VS VB.NET, rezultati su bili da je VB.NET br?i od VB6 od 80 do 200 %, sve zavisi o kakvim testovima se radi, stoga čak i do 4 puta br?i....hm....
Po mojoj procjeni, C++ je br?i od .NET-a (svi .NET jezici su jednakih brzina) ne vi?e od 50 %.
Sada uzmite omjer brzine, te?ine jezika, te vrijeme koje ćete u?tediti, pa se lijepo da izračunati da je najbolje izabrati .NET jezik, i to VB.NET( jednostavnost, u?teda vremena, novca i ?ivaca).
No, kada planirate projekt, treba gledati 2-3 godine unaprijed, stoga i nadolazeće nove tehnologije.
Recimo, novi .NET koji će doć sredinom ove godine će biti jo? br?i od trenutnog .NET-a.
?tovi?e, .NET aplikacije će se na novom windows longhornu izvoditi br?e od C++ aplikacija.
Jedino ?ta bi jo? volija isprobat, to je jezik D, kako ka?u specifikacije.....ima sve ?ta i C++ i .NET zajedno
Post #1040 · Mar 3, 2005, 8:26 PM
@ Dino:

Na nekim aparatima san igra i bia je samo jedan joker, a na nekima je bilo čak pet jokera, ali svaki put kad se iskoristi joker oduzme se komad vremena.

--UPDATE--

- Gripa ne popu?ta 37,6 temperatura
- Igra Ginka cija dan, ajme gu?ta
- Radin na Foxy 2, menu gotov, prvi level pri kraju
- Mars Discovery pauziran do daljnjeg
- Od sad se spajan priko Carneta, sve dok ne dođe ADSL
Post #1041 · Mar 3, 2005, 9:27 PM
Mislim da je 4 jockera skroz u redu. taman :)
Post #1042 · Mar 4, 2005, 2:33 PM
Ma ja neznam sta se vise samarte oko tih jokera jedan je malo a 4 su taman dakle bira 2, 3 ili 4.

-- Today UPDATE --
Bio sam kod lekara da pregledam srce i krv
70% sam komplentirao menu za MM3D
Doda sam neke 2D funkcije u Miskecinu 3D
Programiram nesto u c++ i dx9 nesto vise ucim i provaljujem
Skupljam hrabrost za ponedeljak :(
Post #1043 · Mar 4, 2005, 3:59 PM
Onda ce ovako biti sto se tice jokera: posto je natjecanje za par dana a igra ima full malo slika u paketu 1 joker je dovoljan (ne zaboravite da na gradskom nisam imao niti jedan nit su oni pitali za joker). Vec sam ubacio joker jedino jos trebam napraviti mozda neki efekt kada se klikne na njega.
Moram naci dobre zvukove za igru...ako mozete kako pomoc, bilo bi mi full drago. Trebaju mi razni zvukovi kao npr click na joker, kada se predje nivo, kada se ne predje nivo, kada se zavrsi cijeli pak, kada timer ima jos malo vremena, kada POLUDIM :)

Premda sam jako umoran danas, idem se primiti posla.
I da BTW radim jedan program za firmu u kojoj sam na praksi, sto znaci da vise ne popravljam aute kao do sada vec sjedim ispred novog kompa sa LCD ekranom i wide screenom (koji je nevjerovatno dobar za programiranje, mislio sam da je to sranje) i uzivam puno radno vrijeme...e taj posao mi se jos nekako svidja. I kada napravim program traziti cu najmanje 3000 kn a najvise 5000...ovisi koliko ce dobar ispasti...ali jebesh to, sada mi je natjecanje puno vaznije od toga.
Post #1044 · Mar 4, 2005, 4:32 PM
Dino ti si vidim bas u ludnici neznas gde ces pre he he opusti se malo znam da imas takmicenje za 3 dana ali to nije vredno zivaca moras si malo dati mira. Meni se desi tako kad nemam vremena a moram nesto da uradim da izgubim koncetraciju i onda nemogu nista da uradim. U to mslucaju ja odmorim malo sat vremena i ond ami se vrati koncentracija i nemislim da li cu stici ili ne i sve bude kako treba uvek stignem sv eodraditi :D
Dakle moj savet opusti se malo he he :)
Post #1045 · Mar 4, 2005, 8:00 PM
Mislin da iman ne?to zvukova, pa ću pogledat, odabrat i uploadat najbolje malo kasnije :thumbsup:
Post #1046 · Mar 4, 2005, 8:23 PM
@GameDeveloper
Strava, nisam znao za D, jel to something by Micro$oft ili ? Zainteresiran sam!!!

@Dino
Jebo te 1 joker :P, lakse za napravit i bolje za prezentaciju... vidi se veca razlika od zadnje prezentacije!

@Miskec
Kako srce ;) mene strah ici na tak nesto, u zadnjih mjesec dana mi zna tu i tamo zalupat par puta ultra brzo... boze.. valjda od previse rada na kompu :roll:

@Mate
Nisam znao da si se vratio na Foxyja, kako to?

@Nikola
Cemo kupit hacker na 3 djela? (JA!, ti i Dino) :( koja sirotinja :D
Post #1047 · Mar 4, 2005, 8:37 PM
A, ne znan, ma ja ti radin sva?ta pomalo, malo ovo malo ono, kako me ?elja i inspiracija uhvati... sad san se ćapa modeliranja :-?
Post #1049 · Mar 5, 2005, 12:00 AM
Evo, nakon sto sam pronasao bug vezan za HighScores u Ireni, Edi ga je sredio i bas kada sam se ponadao da mi valja High Score, naletio sam na neki glupi bug kada mi iz scores jednog paka nekako prelete u skorove drugog paka (ali da bi bilo sve zanimljivije, samo neki skorovi predju preko)...moram uci u trag tom bug-u a ako je problem u Ireni biti ce mrtvih :)
Jos malo cu sada upaliti ICQ, popricati sa par ljudi i idem spavati jer sam umoran...nisam dobro spavao sinoc...!
I da...mislim da ako sutra rjesim taj High Score, uploadiram vam sve to na net da vidite na sta lici i onda slijedi dovrsavanje igre (options i particle effects...)
U isto vrijeme moram raditi na dokumentaciji koja mora biti full jebena i mora detaljno opisivati svaki segment igre i editora jer dobra dokumentacija znaci dodatni bodovi na natjecanju...!
Napetost is in the air !!! :) Joj kako ce biti gust kada to sve prodje :)
Post #1050 · Mar 5, 2005, 12:17 AM
Malo san sredia DevBlog... sad ću se vi?e posvetiti modeliranju i animaciji, ako netko ?eli nastaviti Mars Discovery ili Foxy 2 nek se javi :thumbsup:

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in