Dnevnik - Tip of the day

Replies: 4,200 Views: 452,609 Started: Dec 22, 2003, 4:50 AM Page 3 of 141
Post #61 · Jan 14, 2004, 10:26 AM
Bok ruljo, dok se vi mucite sa skolom, ja se mucim sa stranicom :)

Evo mali update, na glavnoj index stranici forume mozete vidjeti "View posts since last visit (?)", ubacio sam taj Mod jer mi se cinio korisnim, klik na njega i imate sve nove Postove na listi!

Veceras novi template stize za forum i prva NOVA index.devarea GS stranica...more soon

cya tonight
Post #62 · Jan 14, 2004, 5:05 PM
Danas sam instalira Visual Studio 6, nisam ima vremena za pogledat malo vise... tako da trenutno ni sucelje ne kuzim, a jos radim na jednom projektu paralelno s TM, ali to nek ostane za sada tajna, mada bi Edi mogao znati o cemu se radi. :D
Post #63 · Jan 14, 2004, 9:06 PM
Potrudio sam se sjetit ali nikako... :) ...znaci tajna :cry:

U svakom slucaju, sretno sa VB-om!
Post #64 · Jan 14, 2004, 11:45 PM
E pa nije dobro krenulo u svakom slucaju.
Prvo, nakon instalacije crkli su windowsi ali sam ih jedva preko safe moda uspio vratit, a onda kada sam se spojio na net dobijem poruku da mi browser ne podrzava Javu, a MS VS mi je nesto instalirao za Javu (kao i obicno nisam citao sta). Nadam se da nece vise bit problema i da steta nije trajna, a drzacu se podalje VB-a dok ne zavrsim ova 2 projekta sto radim.
Post #65 · Jan 14, 2004, 11:50 PM
Uskoro bi mogao izbaciti beta verziju Town Keepera...
Netko bi trebao napraviti prokleti GS LOGO koji bi stavio u igru...!
Post #66 · Jan 15, 2004, 2:31 AM
hehe tako je bilo i meni kad sam prvi put snimao VisualStudio, samo sto sam ja morao reinstalirati windowse. Samo da znas, ako ga ikad opet budes instalirao makni sve kvacice koje imaju neke veze sa VC++ jer on ti snimi neke debugere za windowse i kad god u windowsima neka mini greska dodje on se aktivira i pokrene VC++ i jos puno slicnih gluposti....bla

Dino, kao prvo, nas Logo nije proklet(:evil:) niti ce ikada biti. Pa evo imas ga tu gore, za tvoju velicinu prozora igre ne treba ti nista vece a na ostalo crnilo ja imam teksturu koja orginalno ide ize logo-a. A mislim da ce beta za tjedan dana po onome sto imas sada jer ti fale teksture i vrijednosti svake kuce u igri...

Ok, ja se bacam na posao, idem napravit nesto za stranicu pa na Gink ako stignem do jutra stim da je sada 3:30 AM
Post #67 · Jan 15, 2004, 6:44 AM
:sunny: Vani je svanulo i mislim da je vrijeme za spavanje :snore: (totalno sam okrenuo dan za noc).

Pogledajte novi template za forum sto sam ubacio, full je predivan! "Solaris"
Nije samo to novost, maknuo sam neke smiley-e ali ubacio oko 20 novih.
Napisao sam novi News na glavnoj stranici. Ispravite me ako sam negdje pogrijesio vezano za vase projekte!
:sleeping:Pozdrav.
Post #68 · Jan 15, 2004, 4:17 PM
heh ja mislim okrenit dan za noc ovo lito, nocu festat, a danju spavat :D

Novi template je izvrstan, e i zar se ne pise "...for those who don't speak english" umisto "...for those who doesn't speak english"?? :twisted:

ova 'tajna' igra dobro napreduje jer nije prekompleksna tako da cu je za tjedan-dva-tri objavit.
Post #69 · Jan 15, 2004, 9:58 PM
Vec sam pricao za onih 1.2 mil. Eura....prije 2 dana smo poslali faxom broj racuna itd...danas je stari isao na banku i cekao sat i pol..rekli su da se nesto cudno dogadja....rekli su mu da dodje za koji dan...

:pray: A SADA SVI UZ NAS :pray:

Edi kaze da ste svi zaposleni u slucaju da dodju te pare....ali nije to sve....biti ce i placa $$$

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
!!! A PAZI SADA SLJEDECI POST !!!
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Weeeee · Jan 15, 2004, 10:00 PM
O da, vidi stvarno, thanks! Kao da sam se obracao jednoj osobi a ne mnozini!

!!!GREAT NEWS PEOPLE!!!
Pisalo nam je "Vjesnik" (dnevne novine), poslali su nam malu listu pitanja kao interviju...
da ne duljim evo sto sam dobio i poceo se tresti :shocked2: :-?

"[Vjesnik wrote:
novinarski upit":0ba2b]Pozdrav,

Upravo radim na temi o racunalnim igrama u Hrvatskoj.
Pronasao sam 19 razlicitih studija ili pojedinaca koji proizvode racunalne igrice u Hrvatskoj. Medju inima ste vi, Croteam, Razbor, Omega Sofware, 32 bita, Bulaja naklada itd.

Sto se tice vas, na internetu sam pronasao nekoliko
zanimljivih igrica iz vase produkcije. Sve to pise na
webu http://gs.gamer.hr .

Imam nekoliko pitanja:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
1. Tko sve cini vas tim, koji je napravio te igrice? Koliko je
uopce igrica i ukratko, o cemu se radi u njima?
2. Zasto radite racunalne igrice? Kako ste poceli?

3. Zivite li od proizvodnje igrica ili ne? Ukoliko ne, koje
poslove radite i zasto se od igrica ne moze zivjeti?
4. Koliko kostaju vase igrice? Koliko ste do sada imali narudzbi?

5. Smatrate li da su domace racunalne igrice popularne
u Hrvatskoj? Tko igra vase igrice?
6. Za koliko drugih timova za razvoj racunalnih igrica u
Hrvatskoj znadete? Mozda za neke igrice?

7. Planirate li neku novu igricu? Imate li kakvih poslovnih
ponuda zbog svojih igrica?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!

Buduci da sam stisnut sa rokovima, molio bih da mi na
gore postavljena pitanja odgovorite najkasnije do sutra
(petak 16.1.2004.) u 10:00 h. Hvala na razumijevanju!

Srdacan pozdrav,
Vjesnik

p.s. Ja sam urednik rubrike Racunala i Internet u
Nedjeljnom Vjesniku. Rubrika Racunala i Internet ce
uskoro proslaviti svoju prvu godinu kontinuiranog izlazenja. Tematski pokriva najaktualnije informaticke teme u Hrvatskoj, od proizvodnje softvera u HR (Govorni Linux za slijepe), preko internet dogadjanja (Iskrica.com) do analize informatickih zbivanje (crkvena najava osnivanja ISP-a, tiha piratizacija od BSA, CARNetova najava liberalizacije domena).
:deal2: Isn't that just wonderful :P

Uglavnom, limit za odgovor je do 10 ujutro, mozak mi je u blokadi, kako da ja smislim odgovor na sva ova pitanja, prvo iskustvo sa novinama (bili smo u casopisima ali nas nitko nista nije pitao)...jos nisam ni spavao od jucer. I feel like I could:
:behead:
Post #71 · Jan 15, 2004, 11:51 PM
WOW! :thumbsup: :singer: :crown:
Post #72 · Jan 16, 2004, 9:08 AM
Ljudi, u nedjelju kupujemo Vjesnik :P
Pisao sam im, i napisao puno toga....
weeeee :D :D :D :clap:
Post #73 · Jan 16, 2004, 3:03 PM
Bas me zanima sta ce staviti a sta ce izbaciti...ili da li ce uopce sta staviti...!
Post #74 · Jan 19, 2004, 10:41 AM
Napokon je forum proradio.
Nije bilo puno u Vjesniku, bilo je preopcenito i kratko, ali nema veze, lijepo je da ima ona tablica gdje pisu naslovi igara.

iskoristio sam matt-ovu glazbu u igri Planet Explorer (pari internet explorer :lol: ), samo da vidim kako to radi i nije lose.
more soon :doh: :eh:
Post #75 · Jan 19, 2004, 12:13 PM
Uostalom imamo najvise igrica u HR (premda nisu neke prema Ozbiljnom Sam-u...)
Jos malo pa je natjecanje u informatici...moram zavrsiti Kvizic Kruzic.
Navodno postoji i natjecanje u programiranju u VB-u TOO !!!
Pitam se kakvi su testovi...!
Pisao bi ja jos ali moram u skolu !
Post #76 · Jan 19, 2004, 1:51 PM
Bok,
Izgleda da su se srusile sve baze na serveru jucer, probavao sam doci na forum al nikako..

Ako netko nije vidio clanak iz Vjesnika gdje smo spomenuti par puta, evo ga ovdje: http://www.vjesnik.hr/pdf/2004/01/18/39A39.PDF

Poceo je onaj moj frend raditi neku ziku i zvucne efekte tako da cim to napravi ja stavljam na forum i usporedjujemo sa Matt-ovom zikom.

Planet Explorer...was is das? :) ima li kakav screenshot?...

Evo maloprije mi je stara dala kreditnu karticu i platio sam RegNow da napokon mozemo poceti sa prodajom igrica...weeee....
Gold Seeker bi mogao uskoro pocet prodavati... more soon ofcorse :clap:
Post #77 · Jan 19, 2004, 10:37 PM
Planet Explorer (PE) je space shooter, vidi screenshot

User posted image

Mijenjao bih grafiku u igri ali nema ko crtat, tako da cu se morat zadovoljit s ovim.
Post #78 · Jan 19, 2004, 11:03 PM
Strava izgleda...smiri se malo jer postajem ljubomoran :D
Ne ne...keep up the good work....samo tako...
Ja neznam sta mi je...jedan dan bi full programirao a drugi dan sam tako lijen....!
Idem sada malo probati programirati jer danas mi je jedan od lijenih dana.
Post #79 · Jan 19, 2004, 11:21 PM
hehe, znam tocno kako je to se i meni stalno dogadja, ovaj screen bi bio isti da sam ga uzeo prije 5-6 dana, nista se puno nije promjenilo :)
Jedino, ne znam sta cu s TM, mislio sam odustat jer igra nije ispala ono sto sam htio da bude (ni blizu), a dosta sam naucio, najvise kako NE radit neke stvari koje sam napravio na odreden nacin :eh:

Nego, cujem da su u Rijeci ludi techno party-i 8)
Post #80 · Jan 19, 2004, 11:46 PM
Uuu daa, sad ce na karneval u drugom mjesecu biti ogroman party u centru grada, svake godine je tri puta veci sa sve vise dj-a i besplatan, bilo u novinama da ce mozda i MTV prenosit.. 8) :guitarist: :smoking: ludnica !!!

A za TM, pa sto ga ne zavrsis bilo kako, ono samo da radi takav kakav je sa top ljestvicom... umjesto one opcije SOMETHING ili kako si je vec nazvao; preimenijes ju u HighScores, napravis Top 1 barem i to je to :oops: :)
A ova igra uopce ne izgleda lose, jel to ukradene teksture ili tvoje jer ni one nisu bas ruzne (a ni ljepe :twisted:)?

Ja odose na Ginka, hear ya later!
Post #81 · Jan 19, 2004, 11:49 PM
ma da cuo sam za to, bas sam ljubomoran jer ja ne mogu ic :cry:

free sprites+free sounds+noob programmer=PE ;) :roll:
Post #82 · Jan 19, 2004, 11:54 PM
Znam da ste vi vec u mislima na tom party-u pa se ispricavam sto prekidam...
Edi strava je novi file manager... :clap:
Kada cemo izbaciti Gold Seeker u prodaju ???
Ako ga netko kupi, onda cemo barem imati za kavu....! :lol:
zar se ovo moze nazvati smiley :evil: ??? spooky.
Post #83 · Jan 21, 2004, 12:02 PM
Cao svima,
evo sad sam konacno kupio sate za internet pa da vam se nabrzaka javim jer zurim. Kao prvo saed sam dosao sa faxa polozio sam prvi ispit od 5 koje polazem sad u januarui februaru i dobio sam 10 :lol: .

I sad pravi iznendajenje ovih dana sam vredno radio i priveo sam novog miskec mana kraju. Ostalo je jos da resim jadan mali problemcic sa animacijom AI-a. Sad je mnogo pametniji stalno jire paka najkracim putem igra je mnogo tesko ima 4 nivoa tezina cim zavrsim to sa animacijom i ubacim 20 nivo saljem ga na stranicu kao gotovu igru. Za razliku od stare verzije pak sad lepo klizi a nepreskace po poljima okrecese i AI (djavoli) isto tako.

Sad zurim cujemo se veceras.

Pozdrav Miskec
Post #84 · Jan 21, 2004, 12:27 PM
wow, gledam ja nema tebe ovih dana pa odjednom sad prasnes MISKEC MAN gotov :) super.. a sad imam jedno pitanje za tebe.
Dali si koristio kakav Path Finding za nalazenje najkracih puteva kroz Maze i koji?! Ovo me stvarno zanima jer sam nesto istrazivao i puno puno citao o tome, to mi je full strava, samo jao nama kada budemo radili path Finding u 3D-u..

Javi mi prije nego sto ga uploadiras jer moram osloboditi malo prostore jer ti nece stati igra na server..btw, koliko ce otprilike zauzimati kao setup ili zip?
Post #85 · Jan 21, 2004, 5:56 PM
Cao svima,
evo postao sam najnoviju verziju miskec mana v1.2 pa pogledajte pa mi recite sta mislite. Jos da dovrsim animaciju ai-a i da ispravim neke bugove i da nacrtam nove mape(edi pomagaj crtaj a i ostali ima da se smorim dok nacrtam svih 20 u editoru). i to bi bilo to ubacicu novi logo i neku slicicu na glavnoj stranici i naravno promenicu izgled zidova paka i djavola. Eto to je to a sad Miskec Man v1.2 [17kb]

Pozdrav

p.s. ocekujem pohvale.

posle ovog projekta koji cu da zavrsim skoro (jel imam puno da ucim ovih dana) prelazim na textris da uradim ponovo pa onda novi projekti. Miroslava isto trenutno radi jednu igru o tome ce ona da vam pise kad bude imala priliku sada i ona puno uci. Pozdrav
Post #86 · Jan 22, 2004, 4:50 PM
Evo ja cu ga probati kasno navecer pa cu ti sve reci sto mislim o igri :) (pohvale naravno)

KAZEM JA:
Jucer dok sam bio odgovarao na nesto na forumu mi pukne veza i pogledam u DSL i vidim da se ugasila lampica koja pokazuje da imam vezu sa svijetom (ona mora uvjek goriti).. otisao ja do staraca u kuhinju i pitam "Koliko dugo nismo platili telefon?" a oni meni "3 mjeseca."..jooj nisam imao pojma o tome, naravno odmah sam im poceo dosadjivat i nakon pola sata sam dobio pare i platio telefon..
i eto me sada, maloprije su mi ga opet ukljucili i dodjem ja na gs stranicu kad vidim ono, stranica hakirana...ma di ce bolje!?! jos mi je Miskec nesto jucer pisao na mob za to, bio sam lud i osjecao sam se handikep bez interneta!
Odmah sam popravio gresku, snimio stari index.php file preko ovog hakiranog i sve radi.. moram se malo pozabaviti boljom zastitom fileova na stranici! index.php vise nece biti hakiran!
KAZE POP:
Tri Zdravo Marijo i jedan Oce Nas!
:P

Cujemo se jos navecer!
Post #87 · Jan 22, 2004, 5:09 PM
M Man je cool, vidi se velik napredak od prijasnje verzije.

Zavr?io sam betu Planet Explorera, pa cu uploadat kad Edi javi da je oslobodjen prostor.

Hackirana?! nisam to primjetio... haha, dica stvarno nemaju posla, bilo bi im bolje da idu u skolu i hackaju mrezu na informatici (ako uopce imaju informatiku u osnovnoj skoli :twisted:), nego da izigravaju 'l33t h4x0re'
Post #88 · Jan 23, 2004, 2:25 AM
Evo mene nakon dosta vremena...
Htio sam samo reci da sam dosta radio na Kvizic Kruzicu u zadnje vrijeme pa ce danas/sutra biti objavljena nova verzija...naj vjerojatnije cu dobiti jos jednu pomoc sa strane sto se tice nabavljanja pitanja, ali vise o tome kada bude sigurno.

Sada idem spavati, ali isao bi ja i prije nego Edi testira neke firewall-ove pa nemogu na net jer uopce mreza ne radi...tako da sam ga 3 sata prcao i evo me napokon !!!
Vec smo presli Bandwith limit ovog mjeseca pa surfamo sa opcijom u Exploreru (show pictures = false i play music = false...) tako da sve izgleda uzasno sugavo...!
Svaka cast Miskec za polozeno i za MM-a !

--- EDIT ---
napisao sam rdi umjesto Edi...ah budala...zzz..ZZZ.zzz
Post #89 · Jan 23, 2004, 9:11 AM
PE u zipu zauzima nesto manje od 5MB i to bez glazbe.
Sto se tice pathfindinga, na netu sam nasao nekoliko primjera za A* algoritam (vjerujem da znate sto je to), ali svi za Delphi. Nisam ih stigao prouciti jer mi to nije bilo potrebno, ali ako budem radio nesto sa tileovima (i preprekama), onda cu se time pozabaviti.
Post #90 · Jan 23, 2004, 10:50 PM
Bok ljudi, nista ne stignem a kad nesto taman idem odgovoriti na forumu ili mi iskljuce dsl ili hakrei provale stranicu ili mi skoro harddisk riknuo ili (sada)cijela gs stranica i forum ide ultra sporo dok sve radi ultra brzo :doh: itd...

For Miskec:
Miskec man je super, puno bolji od onog prije, vrti mi se (u glavi) 250FPSa i to je jedini problem u igri za sad, zasto, zato sto mi PacMan ide prebrzo pa mi je nekako tesko uletjet u pravi trenutak u neki redak dok idem kroz hodnih...if you know what I mean
Napravi detekciju dodira (da umres)
I ubaci map editor u kao dodatnu formu u igru tako da iz igre mozes ravno u editor uci!(to je moja preporuka)
Si sta napravio sa editorom da mozemo raditi mape? (ono sto sam ti prije bio predlozio za biranje startne pozicije PacMana i neznam jos cega..biranje tekstura...)
That's all for now (as I can remember).

For igor:
Stanje servera = 62Mb zauzeto od 65Mb :(
Dao sam zahtjev da mi prosire na 100 ili 200Mb-a.
Da izbrisem onu stvar...ma evo, isbrisao sam one dvije stvari od Lalica i Matt-a tako da sad imamo slobodno 8,4 Mb.
Slobodno snimi PE :P

Sto se tice pathfinding-a meni je najbolje (nemrem se sjetiti kako se zove) onaj obican (mislim da je Djakstra).
Star = Trazi u zvijezdu sve tileove po mapi (SLOW but EFFECTIVE)
Djakstra = Trazi u kriz(+) na cetri strane, trazi samo na onu stranu na kojoj je trazena meta dok ne udari u obsticle i onda ga zaobilazi sa svih strana i tako stalno dok ne doje do mete... (FAST but NOT PRECISE)
Dosta sam istrazivao o ovome i ima stvarno puno zanimljivih nacina da se dodje to zadane mete, ja sam gore naveo dva najpoznatija koji se koriste u skoro svim poznatim 2D igricama.. no danas se sve vise radi na 3D-u pa PathFinding postaje potpuno druga prica jer danas trebas biti ludi matematicar za 3D PF (drugi put o tome, kad bude trebalo).

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in