Dnevnik - Tip of the day

Replies: 4,200 Views: 452,609 Started: Dec 22, 2003, 4:50 AM Page 4 of 141
Post #91 · Jan 24, 2004, 12:45 AM
Link: BETA TEST!

UPUTE:
Nakon unzipanja fileova u direktorij, odaberite neku mp3 pjesmu, stavite je u direktorij igre i preimenujte u 'Song.mp3'.
Ovo je vrlo va?no jer se bez toga igra neće pokrenuti!

To do:
-Tweaking (brzina, tezina)
-Zvukovi
-Powerups
-Glazba

Ne znam koju glazbu bi stavio, mislio sam Mattovu (zgodnija jer ima 1MB), ili pliz pitaj da mi muzicari naprave loop oko 1min, ne mora bit nista extra samo neka pocinje i zavrsava jednako i da nema tisine na pocetku/kraju (da se ne primjeti kad loop pocne ponovo).

BTW izbrisao sam svoje druge projekte.
Post #92 · Jan 24, 2004, 2:12 PM
Bok,
Fora prica, dobra grafika u menijima, jos ja stavio neku pjesmicu od Dido pa je bilo jos fornije :) i tak..
Preporuke i bugovi:
-jedna (plava) letjelica nije prozirna okolo, nego se vidi cjeli picture (ono sivo)
-igra se zna malo cudno ponasati u nekim trenucima, fps izgleda nije stabilan jer zna ici malo brzo pa sve sporo i tako lagano varira
-Zbog beta testinga da napravis detekciju ako nema filea Song.mp3 da ga ni ne svira
I sad jos jedno pitanje, dali igra postaje vremenom sve teza jer to nisam bas primjetio?
A za glazbu Matta nesto dugo nema na forumu, ja i on smo se dosta dopisivali preko PMa.. probaj ga ti kontaktirat pa ga pitaj za ziku, ja sam mu rekao da cu najvjerovatnije raditi sa Lalicem, ali sam mu i rekao da ako bude nekih zadataka da cemo mu se javiti obavezno tako da mu slobodno mozes pisati, ali bi bilo bolje da ga dovucemo na forum a ne sve preko PM-a... Pitao bih ja i Lalica ali cemo njega cuvati za najvece zadatke jer je on ful ozbiljan sa svojom glazbom pa ne vjerujem da ce mu se dati stalno raditi nesto besplatno za nas..

Ej Miskec, nesto sam te pitao prosli post! :twisted: :lol: :P

I pitanje za svih, da li vama cijal gs stranica zajedno sa forumom radi nekako sporije u zadnje vrijeme(danas i jucer)?
Post #93 · Jan 24, 2004, 5:54 PM
Da, forum je uzasno spor u zadnje vrime...
Evo napravio sam mali update za PE koji bi trebao ispraviti nestabilan fps.
Ne znam zasto ti se pojavljuje sivo oko plave letjelice, meni i prijatelju na XP-u radi kako treba, sad idem probat na jedan komp s 98SE...

http://gs.gamer.hr/files/igor/planet_ex ... update.zip
Post #94 · Jan 25, 2004, 1:25 PM
Server od naseg VIP operatera je nesto u kurcu, valjda ce sutra to popraviti, na radni dan.

Probao sam PE, sad je puno bolji fps(stabilniji) ali i dalje ono sivo! Znas sta napravi, uzmi sliku od neke druge letjelice i iskoristi njezinu sivu za ovu plavu letjelicu jer je mozda vrijednost boje drugacija za neku sitnicu koju mozda XP zaokruzuje!
Ako hoces napravit cu Screenshot a da vidis to sivo...jer samo ta jedna slika je takva!

Idem vam sad sredit one mailove..@gener....com
Post #95 · Jan 25, 2004, 4:31 PM
Bok ljudi evo mene u forumu, vjerovatno ce to biti cesce jer konacno sam nabavio neki je... modem (ext. mercury_f56k).
ako ste zainteresirani za mene , ma ja vam tu nesto radim sa Edijem u vezi Cursed Islanda i druge stvari i tako.. (ne sjedim samo doma)
vidimo se tj. cujem se...ama bok!
- D.
Post #96 · Jan 26, 2004, 3:36 AM
oj, ja se nadam da ces se pojavljivati cesce na forumu, preporucam ti odmah da pogledas sto smo sve prodiskutirali na Area51 forumu...

Ja sam radio dosta na Ginku, sutra cu ga update-irat...puno toga sam napravio, vec neki igraju igru i dobro znaju zapest na njoj :P :)

Danas cemo znati jesmo li dobili vise prostora na serveru!
pozdrav
Post #97 · Jan 26, 2004, 1:41 PM
Ej kad bude mjesta na serveru, oces nam povecat limit od 6MB??
(Tako da mogu stavit projekte nazad.)
Post #98 · Jan 26, 2004, 3:45 PM
Pa normalno :) vidjet cu koliko cemo dobit pa cu vam javit za prosirenje.
Jos nisam dobio odgovor od njih...cekam...
Post #99 · Jan 26, 2004, 6:56 PM
Edi, biti cu ja vise na forumu samo da kupim novi kabel za dial-up, a ako dobijem onaj posao biti cu jos i vise jer definitivno kupujem DSL ili mob.
Btw Edi kad ce plaja :)
Post #100 · Jan 26, 2004, 7:04 PM
Planiram novu stranicu zavrsiti do polovice drugog mjeseca pa od 22.02.2004 pocet i sa prodajom dviju igara!

I jedan Note za svih iz tima!:
na glavnoj stranici cemo objavljivati samo kvalitetne igre, i igre koje prodajemo, ali nemozemo sad napraviti neku shit igru pa je kao fol prodavat, moram odrzati ugled, to nam je prioritet number one dok ne krene biznis!
Sve ostale nase priojekte cemo isto objaviti na stranici samo sto nece biti na glavnoj stranici.... joj jedva cekam....
Post #101 · Jan 28, 2004, 1:41 AM
Opa...cud da nema nikoga od 26-tog...pa to su 2 dana...
Eto ja sam se dosao javiti prije spavanja...
Moram se rano dici za skolu...
Uploadirao sam Kvizic Kruzic verziju 0.1.8 koja je po mome negdje 80% ukupne igre...!
ZZzzZzzzZzZZZZZZz !!!
Post #102 · Jan 28, 2004, 6:40 PM
pa nema nista novo... ucim za skolu pa i ne stignem programirati...
zato sam pripremio jos jedan PE update koji je bugfix (ono sivo) + priprema za prefinal (kojeg cu, nadam se, zavrsiti do ponedjeljka)

http://gs.gamer.hr/files/igor/planet_ex ... update.rar
Post #103 · Jan 28, 2004, 6:55 PM
:( kome kazes za ucenje nemogu se okrenuti od knjige danas sam polagao jedan ispit pismeno rezultati u petak. Programiranje polazem takodje u petak pa onda u pn ovaj ispit danas samo usmeno pa u srediu nacrtnu geometriju tj. crtanje pa onda u subotu matematiku. Ima da poludim tok to nezavrsim nista od programiranja mozda ovako neka glupa sitnica. Sta da se radi bed.

pozdrav :D
Post #104 · Jan 28, 2004, 11:32 PM
Sto se tice ucenja...nisam taj tip...sta cujem na nastavi 50% zapamtim i u 50% slucaja to je dovoljno za 2-3.
Ucim tek kada je frka tj.kada imam 2 ili vese komada iz nekog predmeta.

Natjecanje je u Petak (06.02.04) u 14:30.
Cim se vratim sa natjecanja dolazim na forum, a mozda se od tamo javim.
Ciao...sada idem popraviti jedan bug u Kvizic Kruzicu i onda u krevet...
Laku noc svima !
Post #105 · Jan 28, 2004, 11:51 PM
... di sam stao... aha revolucija 1848. ...
:book2:
i need sleep... really :sleep: :sleep2:

mislim - vid' mi očiju -> :dead:
Post #106 · Jan 29, 2004, 2:00 AM
Evo ti Miskec free hosting sto si trazio a da podrzava php...

http://www.united.net.kg/ :
No setup fees, No monthly fees
15Mb of UNIX Free Web Space
Free FTP Access
Free SSI Support
Free Colour Statistics
Password protected directories
Custom error 404 pages
Full support for .htaccess
No Banners or PopUps, NO Ads at all !!

Ali ima samo jedan bad, zabranjuju hostanje Foruma..bezveze
Mozda se smije staviti neki forum koji neradi sa sql-om...miskec ti znas onaj koji sam ti dao vec prije..onaj forum sto smo i mi imali prije na gs stranici.

Ima jos jedna firma koja daje free hosting (50Mb,3Gb/mj.) ali neznam za php:
http://free.prohosting.com/

I hope this helps!
Post #107 · Jan 29, 2004, 1:34 PM
:D he he isrobao sam ja to sve vec nista nevalja onaj prvi vise neprima a onaj dugi ima ogroman baner nema nis od toga.

konacno sam nasao kako da uz pomoc htmla odem na neki frame u flashu time ce sajt uspesno biti uradjen sa onim php-o, include. he he fora je ista kao i sa php-om blabla.swf?brojfrejma=5
a u flashu stavis gotoandstop(brojfrejma); i eto kako funkcionise. ja sam kralj za ovo he he he he he he he he he he he he he he he he he he

Pozdrav
Post #110 · Jan 30, 2004, 5:16 PM
Ej bre ljudi sta je sa vama nema vas na netu vec 2 dana sta se desava sta ima novo. Stoi se mene tice igra ti je super igore mozes slobodno da finishiras igru.

pozdrav
Post #111 · Jan 31, 2004, 12:25 AM
Bok ljudi, evo ovako, ja sam jucer bio vani i cugao cjelu noc sa frendicama tako da nisam ni stigao odgovoriti nista na forumu.. veceras sam opet bio vani i nesto cugao tako da je bolje da sutra odgovorim na sve, cim se dignem iz kreveta bum odgovorio na sve!

Miskec, stranica ti je full ok, samo sto moras nesto strpati u onaj bjeli header ili mu barem dati neku malu nijansu sive ili plave boje tako da ne dere u oci i onaj menu je isto dobar, vidim da si naucio raditi sa CSS-om... ja sam neki dan tj. cjelu noc citao sve moguce o njemu i stvarno je strava, full se na jednostavan nacim moze srediti stranica!

Igore, evo sutra cu probati prefinal i iskomentirati sve sto mi se svidja i nesvidja :twisted: :wink:

btw, starci mi sutra putuju na otok Rab u posjet familiji dok ja i brat ostajemo sami doma pa ako me preksutra opet ne bude bilo na forumu mozete slobodno pretpostaviti da slavim sto mi staraca nema doma jednom na godinu.. ali sutra definitivno odgovaram na sve ovjde da ne mislite da ne marim za posao :)

ok, cya tommorow (on ICQ too)
Post #112 · Jan 31, 2004, 7:38 AM
he he drago mi je sto ti se svidja stranica. onaj heder ce biti jedna slika u onom belom prostoru ali to cu uraditi kasnije sad se vise zabavljam tehnickim delom sajta. Aj mi posalji ako imas nesto o css-u jer mi treba za boju scroll bara i kako da namestim da mi linkovi budu bez one linije podvucene. Flash menu jos nije gotov prvim ga polako i testioram stranicu. Uvescu i ja one komoentare u vestima i tim glupostima nadam se da se neljuti posto je to tvoja fora. Sad idem uciti cujemo se veceras pozdrav.
Post #113 · Feb 1, 2004, 12:26 AM
Bok, imao sam nesto o CSS-u i ocito sam to izgubio, nemogu naci nikako!
Da bi ti text/link bio bez underline ovo ubaci u njegov class:
text-decoration: none;
a za boju scroll bar-a imas dosta toga (ubaci u Body class):
SCROLLBAR-FACE-COLOR: #7e878e;
SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #7e878e;
SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #000000;
SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: black;
SCROLLBAR-ARROW-COLOR: #ff8a00;
SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #006da9;
SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #000000

Nema beda za comments, to ionako nije moja ideja, to vec koristi tisuce stranica! a na ovoj nasoj buducoj stranici ce ionako biti Reply umjesto comments da malo promjenim stil koji svi furaju.

Sad idem skinut i probat zadnji update za PE!...
Post #114 · Feb 1, 2004, 1:07 AM
Wau, strava ti je PE, nema vise onog sivog, neznam dali su zadnji put one zvijezde bile u pozadini ali svejedno super si i to rijesio(znam da to nisu bas zvijezde). Neprijatelji nekako kao da cesce pucaju (sto je naravno bolje i zanimljivije)!
Jedini problem tj ideja:
Kad se pokrene igra, napravi da se prvo loadira neki LOADING screen i dok on stoji da ocitava ostalu grafiku.
A za onaj mp3, stavi da krene tek kada zavrsi loadiranje jer na losijem kompu zvuk uzasno steka dok traje loadiranje!.. i kad stisnes 'M' na tastaturi da prestane svirati mp3...

Pozdrav! (kad zavrsis final baci update na forumu "PRE-RELEASE DEVELOPMENT")
Post #115 · Feb 2, 2004, 12:00 AM
Bok ljudi evo i mene nakon dva dana!
Nema nista novoga...
Ovaj vikend sam proveo izlezavajuci se i izbjegavajuci komp...
jedino sto sam malo igrao Broken Sword 3 pa sam zabrijao 5 sati ali to se ne racuna :D.
Kvizic kruzic se blizi zavrsnoj fazi jer se i natjecanje blizi.
Uskoro idem spavati i kada se probudim cu mozda napraviti Opcije u igri (promjena imena igraca).
Edi napravi mi counter za Kvizic Kruzic !!!

Idem jos malo prosetati forumom...!
Post #116 · Feb 2, 2004, 11:10 AM
edifreak wrote:
Wau, strava ti je PE, nema vise onog sivog, neznam dali su zadnji put one zvijezde bile u pozadini ali svejedno super si i to rijesio(znam da to nisu bas zvijezde). Neprijatelji nekako kao da cesce pucaju (sto je naravno bolje i zanimljivije)!
Jedini problem tj ideja:
Kad se pokrene igra, napravi da se prvo loadira neki LOADING screen i dok on stoji da ocitava ostalu grafiku.
A za onaj mp3, stavi da krene tek kada zavrsi loadiranje jer na losijem kompu zvuk uzasno steka dok traje loadiranje!.. i kad stisnes 'M' na tastaturi da prestane svirati mp3...

Pozdrav! (kad zavrsis final baci update na forumu "PRE-RELEASE DEVELOPMENT")

Super.
Kada tocno mp3 steka, dok stoji GS logo ili kad kliknes New Game?
Pitam zato sto se na oba mjesta ucitava grafika.
Koja je konfiguracija tog kompa?

BTW Ne radi mi onaj nogomet (TS) sta si postao javlja mi:
'NoDriveTypeAutoRun'

P.S. Ne radi mi ona dojava na mail da sam dobio odgovor na post i ne mogu stavit signature (ne znam je li to namjerno ili...)
Post #117 · Feb 2, 2004, 5:02 PM
Mp3 pocne stekati od kad pokrenem igru (.exe) pa dok ne dodje do glavnog menu-a...poslje sve ide ok
Ovaj komp na kom sam to probao je Cel466Mhz 256RAM GeForce2-32RAM.
Na tom kompu najvise volim programirati (jer sve sto radi na njemu ce raditi i na drugima).

Bo, ne kuzim zasto ti neradi TS, meni je oduvjek radio na svim kompovima (soccer.exe treba pokrenuti, ne one druge..exe-ove,ma valjda znas)

A za Mail notification, ne kuzim ni ja sto se desava, jednostavno je prestalo raditi..mozda opet neki problem na serveru.. ako preblem bude i sutra aktivan pisat cu adminu servera! stalno neki problemi, da poludis :evil:
Post #118 · Feb 2, 2004, 5:16 PM
edifreak wrote:
A za Mail notification, ne kuzim ni ja sto se desava, jednostavno je prestalo raditi..mozda opet neki problem na serveru.. ako preblem bude i sutra aktivan pisat cu adminu servera! stalno neki problemi, da poludis :evil:

Sad mi radi, mozda zato sto sam prebacio na hrv?
Post #119 · Feb 3, 2004, 3:59 PM
OK, doradio sam PE (ubacio tvoju ideju), samo me jos zanima da li ti se pojavi GS logo na pocetku - prije nego se pojavi menu?
Post #120 · Feb 3, 2004, 10:25 PM
Danas idem malo ranije spavati....tako da ujutro mogu raditi Kvizic Kruzic..
Laku noc!

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in