Replies: 4,200Views: 452,609Started: Dec 22, 2003, 4:50 AMPage 6 of 141
Post #151 · Feb 9, 2004, 3:20 PM
Uploadirao sam novu verziju QC-a [36 kb]. Dodao sam sve potrebne linkove na Pre-Released Development... Ima link posebno za igru, posebno za Question Creator.
Post #152 · Feb 10, 2004, 2:34 AM
Sta je ovo...nekako nam je forum crko...nitko se vise ne dopisuje... Ok onda cu ja lijepo skupljati postove i vas svih malo zaj* ! Sada ipak idem spavati jer se dizem za 4 sata tj 3 i pol !!! Laku noc !
Post #153 · Feb 10, 2004, 4:45 AM
Pa ja sam pisao ali nisi vidio jer je post zadnji na prosloj stranici...
:: Gink News :: - Nactrao sam 44 slike tj. tileove kao sheme za levele - Danas kad se probudim cu ih impletirat u igru - Sutra ubacujem pozadinu u igru i sve crveniji ambient light kako leveli prolaze - Prekosutra Combo Scoring - Prekprekosutra vrata na kraju igre (dole desni tile za ici na desno) - Prekprekosutra nacrtati slova za igru (to ce biti umjesto svakog teksta)
:: Site News :: - Smislio sam jos jedan dizajn, pokusat cu ga nabrzinu napraviti ovih dana pa cu ga staviti online da ga ocjenite - Dobio sam racun da produzim domenu za jos godinu dana... zbog onih mailova ce me kostati 150kn vise snaci cu se nakako
Post #154 · Feb 11, 2004, 1:33 AM
jea.. dan mi je ful dosadan prosao, prvo su me bocnuli i posrkali mi krv u KBC Ri :dead: (7 put darivanja), te popio litru crnog vina i onda kava u Hollyu + pikado, a ja k*** nisam pogodio, jedva sam dobio jednu partiju jer mi se mantalo zbog neihranjenosti i gubitka krvi... E da i rodjendan mi je nije prosao po planu kako sam htio, dobio sam full malo para a svi su me zicali, plati ono plati ovo i tako, sad sam kod Edija i dosacivam se na Runescapeu... ma bok.
Post #155 · Feb 11, 2004, 12:53 PM
Hello,
:: Gink News :: : Deset nivoa koji rade u potpunosti : Svaki level ima svoj stil boja (tile-ovi) : Igra je malo teza nego prije ; Napraviti vrata na zadnjem nivou kao kraj igre ; Napraviti pozadinu sa oblacima ; Napraviti tj. probati sve crveniji ambient light crvene boje kako se igrac blizi kraju.. ; Napraviti Combo Scoring ; Napraviti tj. nacrtati slova za igru
:: Site News :: : Cuo sam se sa firmom VOGON za nasu domenu i hosting koji nikad nisam ni narucio kod njih i ponudili mi cijeli START Hosting umjesto 250Kn za 150Kn! Strava, ovih dana cu ga platiti i to nam automatski produzuje domenu i daje jos 50 Mb na generationstars.com/, neznam ni sto cu sa tim prostorom
:: Download Counts :: : Igor - Parasites = 79 : Igor - Star Keeper = 5 (biti ce vise kad objavim zadnju verziju) : Dino - Kvizic Kruzic = 4 : Gink in Trouble = 72
Post #156 · Feb 11, 2004, 1:08 PM
Ja necu nigdje spominjati Kvizic Kruzic (osim programiranje.net i na nasoj stranici) dok ne zavrsi natjecanje.
Sada sam stigao iz skole i idem malo programirati...svidjeti ce vam se sljedeca verzija...
Post #157 · Feb 12, 2004, 2:47 PM
Super mi je Gink i bas mi je drago sto tako brzo napreduje. kOd mene nista zadnjih dana, a i sljedecih 4-5 dana nece bit nista... BTW Best Score u Ginku mi je 927 8)
Post #158 · Feb 12, 2004, 11:15 PM
Bok, bas mi je gust cuti da je nekome igra dobra! Moj Best Score je 1488, a nije ni cudo od silnog testiranja Poceo sam raditi tako da vise ne stignem update-irati gink kako sam do sad najavljivao, sutra cu ga ujutro malo programirati...
Pozdrav do sutra!
Post #159 · Feb 13, 2004, 1:51 AM
Upravo uploadiram novu verziju Kvizic Kruzica...download link ce biti objavljen na pre-released. Ovo nije CRO verzija vec univerzalna CRO / ENG verzija Kviza i CRO / ENG verzija Question Creatora. Probajte, komentirajte.
--- EDIT --- Igra je uploadirana, stari linkovi su se mjenjali...!
--- EDIT 2 --- Di ste prijatelji nema nikoga...sve ste rijedje na netu.. To je ova drzava malo u k** pa smo svi u k** ! Sada sam koma i idem spavati...jer cu biti jos vise u k** kada dodjem sutra ujutro u skolu.
Post #160 · Feb 13, 2004, 3:44 PM
Idem sad downloadati novi KK. Sretan vam Petak 13. :evil:
Post #161 · Feb 13, 2004, 5:43 PM
Evo ja sam danas napokon dosao nakon shopinga... I tebi sretan 5ak 13. !!!
Post #162 · Feb 17, 2004, 10:46 AM
Cao ljudi evo mene konacno nisam nesto pri parama pa nisam dolazio na net. Danas sam krenuo na faks i sad zurim pa cu se detaljnije javiti veceras i postaviti novog gotovog miskec mana kog sam zavrsio pre 15 dana. Sve u svemu polozio sam 4 od 5 ispita i malo lencario sad pravim jednu 3d igru tipa gta3 vice city pa cu vam i to uploadovati hi hi ajde pa se cujemo veceras. POzdrav svima Miskec
Post #163 · Feb 17, 2004, 10:50 AM
Hihi s Miskec mana na Gta3 Dobar si... 8)
Post #164 · Feb 17, 2004, 6:59 PM
Opa...a tako dakle...ja isto sada pocinjem na projektu Nesto slicno Morrowindu ali barem tri puta bolje... Grafika ce biti slicna stvarnom svijetu, mozda i realnija.... -----------dosta sale...
Jedva cekam da vidim na cemu radis !
Post #165 · Feb 18, 2004, 3:58 AM
Ovako stvari stoje... Imam temperaturu i nemoram ici sutra u skolu... Ali ja cu ipak ici na jedan test jer to razumjem... Volite ovako slusati mene kako pricam gluposti u 5 ujutro ???
NARAVNO !!!
Post #166 · Feb 18, 2004, 10:06 PM
Cao svima, evo da se javim i da postam miskec mana i auto maniu (gta3) hi hi naravno tek je gotov deo engina ali nadam se da ce vam se svideti.
Pa da krenem. Prvo Miskec Man v1.4 FULL . Kada skinete igru i pokrenete imate mogucnost izbora tezine prva tezina samo jedan djavo a 4 tezina 4 djavola. Posle 3 nivo ce vam se sigurno javiti greska to je zbog toga sto me ekstremno mrzi da iscrtam nivo za sad sam postavi ou kodu 20 a ima samo 3 po redu videcete o cemu govorim sve u svemu to je Miskec Man v1.4 FULL.
E sad glavno: AUto Mania v0.1 . Dakle ovo je neka fora kao gta3 jer meni kuci neradi stalno blokira posle par trenutaka u igri neznam zasto a strasno mi se igra pa sam odlucio sam sebi stvoriti zadovoljstvo te igre. Za sad je to jedan put sa par krivina i skretanja bez zgrada i lepo slozene teksture ona kocka koja se krece kad vozite (videcete) je zapravo model auta koji upravo zavrsvam zahvaljujuci metodi gde od jedne obicne kocke napravim stahocete (low poligon za igre hi poligon za animacije) i lepo cu da sredim texture ali toje graficki deo programa a ne programerski. U svakom slucaju vozite na up arrow na dole je rikverc levo desno skretanja a space je rucna ili ti jaka kocnica. Nadam se da ce vam s svideti samo ovo je tek pocetak svega toga.
p.s. PLEASE PLEASE ako neko zna kako da resim problem sa gta3 gore navedeni da mi igra blokira posle par sekundi ili trenutaka od kad pocne (kad se udje i pocne sa voznjom i zezanjem) nek mi javi hocu da je igram TREEEEEEEEEEEEEEEBA MIIIIIIIIIIIIIIIIII AAAAAAAAAAAAAA LLUUUUUUUUUDDDDDDDDDDD SAMMMMMMMMM
Post #167 · Feb 18, 2004, 11:25 PM
Meni GTA radi !!! Fora ti je ovo sa autom...ali potrudi se da bude nesto od toga... Jedva cekam da zavrsim Kvizic Kruzic pa da pocnem neto novo u BitBlt-u. A kada napravim nesto zanimljivo u BitBlt-u onda cu poceti uciti DirectX.
Post #168 · Feb 19, 2004, 12:22 AM
Mman je odlican, a u to nisam ni sumnjao otkad sam vidio prosle verzije Auto Mania zasad izgleda jako obecavajuce i nadam se da ce sve proci kako treba sto se toga tice. Samo onaj .exe sto sam dobio u zipu nije radio (auto se nije micao), nego sam morao pokrenuti igru iz VB-a. Sto se tice GTA3 i Vice City-a igao sam obe igre bez problema i ne mogu ti puno pomoci nego opcenito (a to sto cu ti reci vjerojatno i sam znas). Dakle, prvo provjeri da li igra radi na nekom drugom kompu ? tako ces znati da je CD ispravan. Malo isprobavaj i eksperimentiraj s grafickim detaljima, smanji rezoluciju i sl. Instaliraj najnovije drajvere za maticnu, graficku, zvuk. Na kraju, ako nista ne upali ? back up i formatiraj disk. Eto tako bih ja probao rijesiti taj problem.
Post #169 · Feb 19, 2004, 5:05 AM
Igor {J.B.} wrote:
Dakle, prvo provjeri da li igra radi na nekom drugom kompu – tako ces znati da je CD ispravan. Malo isprobavaj i eksperimentiraj s grafickim detaljima, smanji rezoluciju i sl. Instaliraj najnovije drajvere za maticnu, graficku, zvuk. Na kraju, ako nista ne upali – back up i formatiraj disk. Eto tako bih ja probao rijesiti taj problem.
A ja bih snimio crack. Ak ne radi onda fuck. Ak radi onda luck. Ak dodje do anomajlije u prostoru onda bjezim van iz kuce (i uzmem hard disk)!
MiskecMan ti je super, jedini problemi na koje sam ja naisao su: 1. Kada stojim na mjestu FPS mi je 130, a kada se krecem FPS mi je 45 pa se igra full uspori 2. Kada odaberem Tezinu 4 dodje mi greska da ne moze naci map file ... 148. Di je credits sala mala
Mogao bih uskoro baciti update na News od stranice... lagano se skupilo novosti... cujemo se sutra!
Post #170 · Feb 19, 2004, 7:58 AM
Ak dodje do anomajlije u prostoru onda bjezim van iz kuce (i uzmem hard disk)!
Da, bas je nezgodno kada se to dogodi, zar ne? :wink:
Post #171 · Feb 19, 2004, 10:59 PM
Evo 20.02 - oce li nova stranica uskoro? Miskec - je li ti proradio gta? 8)
Post #172 · Feb 19, 2004, 11:17 PM
Ovako, krenimo redom: - FOR IGOR, hvala na dojavi za Gink, to se i meni koj put dogodi i znam tocno zasto, taj menu za upisat score je frame(nesto kao window) i on nije preko DirectX-a i kad se on ide prikazati DX ga slucajno sakrije koj put. Taj frame je ionako napravljen da trenutno tamo stoji dok ne napravim pravi menu za score preko DX-a!
- FOR MISKEC, si rijesio onaj problem ako bude previse poligona da ne crta one koji se ne vide? i dali znas kako ces napraviti collision detection sa poligonima?
- Izrada stranice na mini pauzi, trebat ce mi nekih 4 ili 5 dana da ju napravim ali sad mi je ful tesko, ne stignem nista od ovog posla sto sam poceo raditi..evo danas sam dosao doma u 23:30h! i rado bih programirao do jutra da imam snage ali svejedno sutra moram opet na posao u 10h ujutro!
- Imamo jos 5 novih emailova na cursedisland.com domeni, oce li tko?
- Idem sad malo programirati Gink jedno pol sata i spavati, cujemo se sutra, ako treba spavat cu 4 sata na dan samo da stignem do kraja mjeseca napraviti Gink i stranicu do kraja
A sada, pozdrav ljudi i happy programming!!!
Post #173 · Feb 22, 2004, 10:17 PM
Hm.. 2 dana nigdje nikoga - svi pretrpani poslom, pretpostavljam (ili na karnevalu 8)) -Onda cu ja malo pi***t. Rjesavao sam neke zadatke koje mi je Edi dao i prva 2 nisu teska ali onaj BitBlt me zeza (citaj: jos ga nisam uspio pokrenuti) Idem naci jos koji example ili tutor...
Post #174 · Feb 22, 2004, 11:23 PM
Cao svima, upravu si igore evo vec par dana nedizem glavu od jurnjave i posla. So se tice programiranja evo upravo radim modele automobila i grada za auto maniu kad napravim sta saljem vam da vidite.
Za edija: aj pojasni mi statije ono collosion detection nekapiram da bih timogao odgovoriti.
Pozdrav Miskec
Post #175 · Feb 23, 2004, 9:22 PM
Bok,
Evo nisam nista stigao ni programirati a ni pisati na forumu...radim stalno a i onaj karneval me ubio, padala je kisa cjelu noc na partiju pa je svih (par tisuca) ljudi bilo skroz mokro pa i ja medju njima i tako se lagano prehladio... samo za informaciju, karneval nije bio bas neki, kisa je mislim zeknula i zvucnike pa se slabo culo.
Igore, dobro si rjesio one zadatke, ali imam jedno pitanje, imas li WinXP ili neki drugi? uskoro ces dobiti i ocjene iz tih zadataka! Imam ti HomeMade tutorial za BitBlt na kojem su i Miskec i moj brat brzo prihvatili tj. naucili: Learn BitBlt and Get'n'set pixel.zip Tutorial je na neki nacin onaj comments u kodu, jer je BitBlt dosta jednostavan pa nije bilo potrebe da redim neki .doc file kada je cijeli source na dvije stranice mozda.
Miskec, collision detection je detekcija dodira medju objektima, pitao sam te kako mislis rijesiti tu detekciju sa poligonima u DX-u...oce li se auto sudarati u zgrade i slicno?
Idem sad jos nesto za Gink-a isprogramirati (joj, kasnim sa izlaskom igre i stranice)! Pozdrav do sutra.
Post #176 · Feb 23, 2004, 9:45 PM
Evo da se i ja javim. Totalno sam bolestan, svaki dan imam temperaturu i tako vec tjedan dana... Dok sam bolestan uopce nemam volje programirati...
Sada idem ubaciti 40 pitanja na Njemackom (by Trogrlic Ivan)... Nikako da uploadiram njemacku verziju jer Edi nesto brije za Bandwith... Imamo jos nekih 20 MB do kraja mjeseca...
Ala bok !
Post #177 · Feb 23, 2004, 9:52 PM
@ Edi: Imam WinXP, a sada idem pogledati taj tutorial Hvala. BTW bas steta za party
@Dino: Ozdravi brzo!
Post #178 · Feb 23, 2004, 10:56 PM
Cao svima, evo mene sad imam non stop pretpaltu mesec dana tako da cu beljati na netu puno u zadnje vreme i da cu se sa nekim asretati na icq da caskamo.
Za igrora salji mi icq broj da malo chetujemo
Za dina ozdravi puno bas je bed kad je covek bolestan.
Za Edija. Evo za detekciju sudara o zgrade penjanja na ivicnjak i kretanja uzbrdo i nizbrdo. Tesko cu ti ovako preko foruma ali pokusacu. Svaka ivica zgrade je jedna prava linija ogranicena od neke do neke koordinate kada deo auta koji je takodje jedna prava linija ogranicena u odnosu na centar auta predje taj deo linije te prave na tom delu (ivica zgrade manifestuje se udar). Neznam da li si me svatio svaka ivica zgrade ima svoje 2 kordinate pocetak i kraj i te dve kordinate definisu pravu koja prolazi kroz njih(duz) i kad deo auta predje tu duz desava se procedura sudra. Razmatrao sam jedan deo mehanike koju sam imao prosle godine kao predmet na faxu koji se zove teorija udara pa malo proucavam to da napravim kako da se odbije. Ali sve u svemu to je isti prioncip kako sam napraviuo i ono da nemozes da prodjes kroz zidove u onoj mojoj 3d igre u sobi. Za kretanje uzbrdo kad se kreces putem i odjednom krene uzbrdica ona takodje krene od jedne prave linije kojsa sece put cije su coords. poznate kad auto predje tu liniju dobija i promenljivu z koordinatu tako da se penje . Jos uvek se dosta bavim fizikom kretanja pokusacu da dosta uradim realisticno sudaranje sile kretanja ubrzanja udara prevrtanja pa citam razne knjige iz mehanike i fizike.
Jedini problem je u tome sto neznam kako napraviti posto aute crtam u 3d maxu da se on kao izlomi kad udari u neku zgradu tj. da pomerim koordinate nekih poligona tako da izgleda kao da je auto udaren. Sad zavrsavam model Yuga pa cu se onda mnogo detaljnije pozabviti fizikom i mehanikom ove igre. Bice ovo naporan projekat.
Pozdrav Miskec cujemo se uskoro
Post #179 · Feb 23, 2004, 11:05 PM
Yugo - NECE DUGO !!! Jedvacekam da to vidim...! Puno srece sa tim projektom... Savijanje poligona pri udaru bi bilo zakon (ali da izbijas i zgrade i sve...)
Post #180 · Feb 23, 2004, 11:08 PM
Da super je savijanje pogotovo sto znam kako bi trebalo da se savije pri odredjenom udaru mehanika ali neznam kako napraviti da to radi da se pomeraju kordinate modela
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅