Dnevnik - Tip of the day

Replies: 4,200 Views: 452,612 Started: Dec 22, 2003, 4:50 AM Page 8 of 141
Post #211 · Mar 4, 2004, 9:15 PM
Malo sam citao vas razgovor...ne slazem se sa davanjem svih prava...jer ipak, ja mislim da je najlakse zaraditi sa nekim sequel igrama (igre u nastavcima)...recimo izdamo Gink i onda se ljudima svidi i mi zaradimo 5000$ ili Eura...i nemozemo raditi Gink 2 osim ako cemo otkupiti prava od ljudi kojima smo prodali prava ili npr. netko vidi kako je igra fora i kako bi ju on mogao bez beda napraviti u DX9 i napraviti ju full jebeno i onda on zaradi 1 000 000 $...
Neznam ni kako to ide sa autorskim pravima, tako da sam mozda ispao glup sa ovim gore...ali ko ga ****. :D
Zelim da nase igrice budu nase i da lijepo pise Generation Stars i nasa imena preko cijele kutije, CD-a, u casopisima...tako da ako netko igra igru jednostavno ne moze izbjeci nas link, email, ime prezime...
E sada totalno pricam gluposti ! :)
Natjecanje se blizi, a ja sve manje radim na Kvizic Kruzicu !
Trebalo bi mi 20tak pitanja na ENG (tebalo bi mi barem 100, ali...) ! Sva pomoc je dobrodosla !!!
Da li da na natjecanje izadjem samo sa Cro/Eng/Ger ili da stavim i Ita/Fra ?
Mozda je bolje da to pustim i nadam se da cu proci na drzavno ??? :)
Onda na drzavnom imam sta pokazati, a uostalom tesko mi je sve to napraviti u ovih tjedan dana jer jos moram i nabaviti pitanja na svim tim jezicima !!! :-?
Recite mi svoje misljenje o Kvizic Kruzicu ! Nema beda ako je dobro ili lose! Ljudi smo !!! :(
Post #212 · Mar 4, 2004, 11:10 PM
LJUDI BRISITE AUTO MANIU SA DISKA IMA VIRUS KOJI MI JE SJEBAO TOTALNO KOMP HITNO EXE FILE JE ZARAZEN VEOMA RIZICNIM VIRUSOM SKENIRAO SAM GA NORTON ANTI VIRUSOM I TO JE JEDAN OD NAJNOVIHIH VIRUSA MORAO SAM SVE BRISTAI SA KOMPA PA SNIMATI PONIOVO SVE ZIVO.NADAM SE DA JE TO SAMO KOD MENE A NE I KOD VAS PONAVLJAM OVO NIJE ZAJEBANCIJA VEC 2 DANA MI JE KOMP U TOTALNOM HAOSU SVE MI SE SJEBALO
Post #213 · Mar 4, 2004, 11:29 PM
ma davno sam izbrisao to smece...zapravo ga nisam ni skinuo... :)
Salim se...neznam di mi je vjerojatno sam ju izbrisao...
Napravi novu verziju koja ima jos bolji virus jer sam ja zdrav :)
...ili....a zato sam ja tjedan dana bio bolestan...
Post #214 · Mar 4, 2004, 11:30 PM
Kako se zove virus??? da skinem detektor samo za njega jer imam najnoviji SophosAntivirus i on mi nista ne nadje a AutoManiu sam zadnji put pokrenuo ono davno kad si je tek stavio na stranicu!!!......??
Post #215 · Mar 5, 2004, 12:18 AM
Heh, meni ne treba nikakav virus - ja tu i tamo spontano formatiram svoje vazne podatke. :evil:
No bigie :shock: :mad:
Post #216 · Mar 6, 2004, 8:55 AM
Cao ljudi,
evo posle skoro nedelju dana borbe sa virusima koju sam pobedio tako sto sam formatiorao diskove i obrisao sve zarazene fajlove i u tvrdio da se virus nije umnozio na druge fajlove, konacno imam malo vremena i za programirati. Imam jos jedan problem a to je sto me muci levo uvo a i desno nije nista bolje pa sam zabrinut da nebude operacija.

Nego ovako da vam izlozim moj plan rada:

- treba da se dogovorim sa vlasnicom jedne parfimerije da joj odradim sajt i program elektronsku kasu i bazu za sortiranje proizvoda i da naravno uzmem pare :D :lol:
- sredio sam komp i sad mogu nastaviti rad na auto maniji (modek yuga koji sam vam pominjao mi je takodje bio zarazen virusom pa sam i njega morao izbrisatai pa cu morati od pocetka ali znam vec sve napamet kako gde ide)
- moram u 3dmaxu da uradim i grad za auto maniu to ce biti jedan deo beograda u precniku od 5km pa cu pokusati tu da malo detaljnije prikazem moj grad. he he imam jednu detaljnu mapu grada na cd-u gde su ucrtane sve kuce zgrade i sve zivo sto mi 100 x olaksva posao.
- i na kraju najveci problem vezan za auto maniu je da iscrtam u photoshopu texture za sve objekte u gradu i sve automobnile i to sve da prenesem na objekte u 3d maxu.
- i na kraju najlaksi zadatak ubaciti sve to u igru. posle mi ostaje dosta programiranja za collosion detection i puno stvari ali kad ovo zavrsim bice to dosta posla odradjeno.

Bas sam se nalozio na 3d. 3d igre su moj zivot jeste da neznam bas puno ali sam sasvim dovoljno skapirao i o 3d maxu i dx-u za 3d i sad mogu dosta toga uraditi. Jedino sto me smara neznam kako da odradim animaciju pomocu mesha recimo da covek hoda i neznam kako da napravim da se poligoni uvlace kad udarim vozilo koje sam takodje napravio u meshu

- i zadnbja stavka moram da polozim Matematiku II u aprilu i da dam uslov z 3 godinu

Eto ja sam vas zesce smorio ali nema veze mora neko i to da radi. Sobzirom da zaostajem sa postovima mnogo za vama ima da se potrudim da vas smorim do kraja i da vas stignem sa postovima na ovom forumu.

:D POZDRAV SVIMA Miskec Piskec
Post #217 · Mar 7, 2004, 12:57 AM
Hebate, svi imamo nekih problema sa kompovima u zadnje vrijeme. Valjda ce nas brzo proci ta (virtualna) gripa.

Miskec,
-Eto cestitam na poslicu, veoma unosno, napravi nesto super i pocet ce te svugdje preporucivat! Belive me :)
-Ajde pliz cim zavrsis Yugo posalji mi ga :) moram ga vidjet!
-To sto imas mapu grada to je super ali svejedno kako mislis 5 kilometara napravit u igri (osim ako zgrade budu full siroke)? Teksture ti takodjer nebi trebale predstavljati neki problem jer ih imas posvuda(iz igrica i neta) a nitko ne moze reci da si ukrao jer zid je zid i to je to, nemozes ukrasti izgled cigle itd. :) Ja sam se pripremio za svoje buduce projekte, zadnjih par godina sve dobre teksture sto nadjem u igrama ih izvucem i snimim(sortiram) na stranu..i danas mi to puno pomaze!
-Teksture za komplicirane(komplikovane :)) objekte u igri ce ti biti stvarno problem jer ni ja uopce ne kuzim kako se to radi da tako dobro ispadne (gledajuci druge igre)
-A to sa programiranjem, to ce ti biti najveci gust, kad budes imao svu gotovu garfiku, napredovat ces iz dana u dan ful puno..jedino ono sto bi moglo biti malo teze je fizika drzanja auta na cesti (ovisi, ako vozis na ravnom onda nece biti problem, ali ako bude uzbrdica i nizbrdica onda ce biti problema ;))
-sretno sa matematikom!

Joj, ja isto jedva cekam da zavrsim Gink da mogu krenuti dalje, Raklem 2 i Cursed Island cu raditi istovremeno i onda idem skroz na 3D sa potpunim znanjem 2D-a! yupiiiii

My News:
-Dva dana programiranja zaredom bez spavanja...fjuuu (odmarao sam popodne) i radio na Ginku, sad je u verzijji 0.5.8!
-Cuo sam da DSL cijene padaju do uskrsa, biti ce skidanja! (ok, ovo nije news zato prestajem)
-to je to...

Pozdrav,
Edic medic ;)
Post #218 · Mar 7, 2004, 9:05 PM
Samo cu ukratko rec da opet imam nekih problema s windowsima i icq-om itd. tako da skoro i ne palim komp morat cu sutra opet formatirati.
Inace se oko mene dogadja jako puno stvari (ne dobrih) tako da se ne snalazim bas u svemu tome...
Post #219 · Mar 7, 2004, 11:18 PM
Edi pa ja sam najvise virusa cak 300 i nesto imao kad sam snimio icq i u tom direktorijumu za to mi se sve sjebalo nemoj snimati icq ja ga vec duze vreme nemam i sve sljaka ok a kad ga snimim posle nis neradi i ima puno virusa svaki dan neki drugi probaj da nesnimis icq pa vidi da li radi secas se kako sam imao problemam ono vece kad sam hteo doci na icq da procam sa tobom

POzdrav Miskec
Post #221 · Mar 8, 2004, 12:38 AM
A ja sam bas citao na netu kako je napravljen prvi virus koji se siri preko icq-a...pa kako...ne kuzim! Srecom ja ga jos nemam (bar mi tako Sophos AntiVirus kaze), svaki mjesec snimim update za antivirus...

Evo upravo sam bio na stranici od Trilliana i mogu reci da mi se bas svidja jednostavnos cijele stranice i njezine strukture!!! Mozda tako nesto napravim za pocetak, barem cu je prije napraviti!

Idem se ja bacit na programiranje cilu noc.
Sretno svima sa kompovima!
Post #222 · Mar 8, 2004, 10:24 PM
Sredio sam komp, valjda nece vise bit problema...
Idem se malo igrat u VB-u.
Post #223 · Mar 9, 2004, 9:56 PM
Samo se ti igraj dok neki rade :lol2: :wink:

Gink je u verziji 6.0 (screenshot v0.5.9) i sutra se sprema 6.1 sa pola gotovih bonusa (nadam se na cu ctici jer imam jos samo 4 dana do deadline-a). Kad napravim bonuse ostaje mi samo info meni sastrane i meniji ali imam jedan problem!
Nemogu nigdje naci teksture za text (bmp file u kojemu su nacrtana sva slova i brojke pod uvjetom da je razmak izmedju svakog slova jednak)
!HELP!
Post #224 · Mar 9, 2004, 11:07 PM
Nisam dugo pisao na forumu pa eto.
Gink je strava, samo tako Edi i moglo bi biti nekih para $$$.
VB Championship-Uskoro cu imati vise slobodnog vremena pa cu dovrsiti drugi ispit.
Kvizic Kruzic-Sada je trenutno u zadnjim pripremama za natjecanje, trebao bi napraviti nesto sa cursorima sto me zaj***...ne mogu namjestiti da se cursor mjenja tokom igre... Trebam ubaciti barem 40 pitanja na Engleskom i kada to zavrsim cu napraviti setup !!! Napravio sam novu dokumentaciju koja je malo ljepsa i opsirnija.

Do sada sam pisao salabahter za politiku, ali ne vjerujem da cu sutra uopce doci na test jer je salic los...
Post #225 · Mar 10, 2004, 1:33 PM
Necu vise hvalit Gink, znas i sam sto mislim (da izgleda genijalno).

edifreak wrote:
Nemogu nigdje naci teksture za text (bmp file u kojemu su nacrtana sva slova i brojke pod uvjetom da je razmak izmedju svakog slova jednak)
!HELP!

Skini/napravi neki font, otvori photoshop/paintshop, napisi sve znakove, snimi sliku kao bmp
ILI
otvori word, napisi sve znakove, pritisni PrintScrn tipku na tastaturi, paste-aj u nekom grafickom programu i snimi kao bmp.
ILI
otvori font (u windowsima), uzmi screenshot s PrtSc i paste u graf. p...
ILI
trazi dalje na netu :P

I hope this helps... if not, i don't care :evil: :twisted:
Post #226 · Mar 10, 2004, 1:38 PM
PS mislim da ce ti razmak biti isti, ako ne onda otvori u nekom font editoru vidio sam da bude svako slovo u svojoj 'kockici', a kockice su jednako udaljene jedna od druge.
Post #227 · Mar 10, 2004, 1:58 PM
Cao svima,
evo ja sam danas bio kod specijaliste zaa uho grlo nos i imam gadan problem, u levom uvetu imam neke polipe kao neke izrasline i zbog toga mi krvari iz levog uveta medjutim problem je u tome sto i u desnom i u levom uvetu imam neku zescu infekciju usiju koja mi nagriza usne koscice i smanjuje mi sluh. U ponedeljak idem u bolnicu a u utorak imam operaciju da mi to sve detaljno ociste oba uha :eh: :cry: .

Edi za tebe savet posto si rekao da vec duze necujes na levo uvo cinimise. I meni je tako bilo zapuseno pa se inficiralo pa gle sad operacija zato bolje idi odmah neka ti to ciste dok se i tebi nestvori ko meni nemoj se zajebavati.

Cucemo se na netu do ponedeljka pa posle cu biti oko 10 dana u bolnici pa se cujemo tek posle toga kad se ja oporavim i izadjem iz bolnice.

Aj pozdrav pa se cujemo Miskec :( :cry: :eh:
Post #228 · Mar 10, 2004, 5:33 PM
Bok,
Joj Miskec, kak te to moglo uhvatit...jebate problema sad, ajde ako nis drugo obavezno javi prije nego krenes u bolnicu pa se mozda cujemo i mobitelom (za novosti i tak).. Budem isao na ciscenje uha, vec sam planirao neke vrijeme samo sam bio ljen da to sto prije ovbavim.
Sretno!

Igore, za sve prijedloge sto si mi dao sam znao :) osim onog sto sam zaboravio da skinem neki programcic koji sam u gridovima razdvoji znakove pa na laksi nacin mogu izvuci fontove! thnx.
Post #229 · Mar 10, 2004, 5:49 PM
Uf, Miskec nadam se da ces se brzo oporaviti.

Edi pretpostavio sam da znas ali eto.
Nasao sam neke slicice na netu ako mogu pomoci.
Slika1
Slika2
Slika3
Post #230 · Mar 10, 2004, 5:52 PM
Miskec....neznam šta da kažem...sretno na operaciji..i poslje se čujemo !!!
Alo doslovno se ČUJEMO !!! Ako ti to ne srede, dolazim tamo sa AK47 i idem uvesti reda u bolnicu...!!!
Necu se ni brinuti...znam da ce sve biti uredu jer si ti jak tip !!! :strong:
Cimni nas jos prije operacije ako stignes...a poslije obavezno !

GENERATION STARS je uz vas !!!
Post #231 · Mar 10, 2004, 6:26 PM
DRUSTVO HVALA NA PODRSCI MNOGO MI ZNACI DAJ BOZE DA SVE BUDE OK MA BICE STO NEBI BILO JER KAO STO DINO KAZE JA SAM STRONG MAN

OBAVEZNO SE CUJEMO AKO BUDE NEKIH PROBLEMA U BOLNICI JA SAMO KAZEM NEMOJ DA VAM DOVEDEM DINA IZ GS-A PA DA ON ZAVEDE RED OVDE :D BEDAK :eh:
Post #232 · Mar 10, 2004, 6:37 PM
Hehe bas ste ludi :D

Igore, ona prva slika mi je najvise pomogla! sad bolje razumijem zasto su tako smjesno slozeni znakovi u bmp fileovima od drugih igrica! Thanks
Post #233 · Mar 11, 2004, 11:47 PM
Evo upravo pocinjem raditi prokleti setup i onda se upucujem u krevet...
Moram se naspavati jer je sutra pakleni dan...
ZUPANIJSKO !!!
Post #234 · Mar 12, 2004, 10:17 PM
Trenutno sam jako umoran, ali reci cu ukratko sta se dogodilo na Zupanijskom natjecanju.
Od nas 5 koji smo sudjelovali u smotri radova za srednje skole, dvojica su bili nagradjeni, a troje pohvaljenih.
Nagradjena dvojka je predlozena za Drzavno natjecanje.
Ja sam bio pohvaljen ali i jedini medju pohvaljenima koji je predlozen za drzavno natjecanje.
Iskreno, ja sam se samo nadao da cu proci ali nisam vjerovao da je to moguce...
Na natjecanju smo skoro svi imali nesto drukcije osim mene sa Kvizic Kruzicem i deckiju iz Cabra koji su napravili Tko zeli biti milijunas. Mene su malo zajebavali jer se kao igra nesmije objaviti na internetu dok je na natjecanju, a decke iz Cabra su jebala autorska prava za Milijunasa...a igra im je freeware, pa mislim da su im trebali pogledati kroz prste...
Sve u svemu upoznali smo se sa deckima, isto rade u VB-u i moci cete uskoro popricati sa njima jer ce posjecivati nas forum tu i tamo...!
Sta da jos kazem, nemora znaciti da cu ici na drzavno jer ce oni jos pogledati nase projekte i odlucit hoce li nas pozvati...!
Drzavno je u Varazdinu !!!
Post #235 · Mar 14, 2004, 3:05 AM
Evo da se ja javim malo ovdje.
Radim neku igru kao memory s tileovima i sad pokusavam smislit kako da mi se otvore tocno 2 polja i da se zatvore ako nisu iste slicice otkrivene...
Post #236 · Mar 14, 2004, 3:10 AM
Hehe, pazi ovo Membrain1.1.zip , to je Dragan radio sa jednim frendom, odustali su na kraju, falilo im je malo logike i znanja :)
Imaju isti problem ko sto si ti sad spomenuo.
Post #238 · Mar 14, 2004, 4:05 AM
Dobar posao, dosta si napravio zasad, ima malo greskica ali nije bed jer znam da ovo jos nije ni zadnja verzija.
-detekcija mouse-a (sto ju selekcija tileova prati) nije precizna
-ima dosta istih tileova a samo odredjeni isti su tocni par
-vec dobiveno polje mogu opet selektirat i ako sa njim ne pogodim njegov par onda on nestane
-... :)
Post #239 · Mar 14, 2004, 4:11 AM
-detekciju kursora ne znam preciznije odrediti (nije da sam se trudio...) :oops:
-mozda su sada slike iste, ali nije bitno jer se isti tileovi odredjuju prema broju (oni brojevi sastrane)
-jup, to sam i ja primjetio, moram zabranit klikanje otvorenih tileova...
Post #240 · Mar 14, 2004, 4:14 AM
Ako ti bude i dalje problem detekcija misa(zbog selekcije) slobodno mi posalji source i odmah ti to napravim, vec imam u glavi kako to napraviti... na istu foru kao i GoldSeeker.

E da, zaboravih reci, nije bed sto koristis moje tileove... :)

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in