Dnevnik - Tip of the day

Replies: 4,200 Views: 452,612 Started: Dec 22, 2003, 4:50 AM Page 10 of 141
Post #271 · Mar 24, 2004, 10:11 PM
Bok Miskec, glavno da je sve ok, necu da nam jos oglusis. Full bedak taj virus, pa jel to moze uci dublje u glavu i nesto zahebati u mozgu? (mozda se cini glupo pitanje ali moram pitat kad sam neznalica za takve stvari). Valjda te nisu nadrogirali sa anastetikom :eh: :wink:

MY PLANS FOR GINK:
2004-03-25___100%___Finish Font Engine
2004-03-26___090%___Bonus Bomb
2004-03-27___100%___Bonus Function
2004-03-28___080%___Other Bonuses
2004-03-30___100%___Finish Bonuses
2004-03-31___030%___Main Menu
2004-04-01___070%___Main Menu
2004-04-02___050%___Side Menu (ingame)
2004-04-03___100%___Finish all menus
2004-04-04___050%___Add sounds
2004-04-05___100%___Add sounds and final makeup
2004-04-06___090%___CONTACT PUBLISHER

Nadam se da ce sve ovo biti On Time!
Pozdrav svima!
Post #272 · Mar 24, 2004, 10:17 PM
Promjena avatara....cool ha....ali zar vrijedim samo toliko ???
Post #273 · Mar 25, 2004, 7:52 AM
Edi nije bed neznati pa ni ja nista o tome nisam znao. To je najtezi oblik virusne infekcije uha u opste nemoze da se otkrije dok nekrenes da gluvis a tada ti je vec izjedeno celo uvo ko meni. Neboli nista nista neosecas i samo odjednom si gluv. U mom slucaju virus se prosirio i na vilicu pa mi je zahvatilo i kost od vilice i zivce za zvakanje pa je sve morao da ocisti i izgrebe naravno virus je mogao i da se prosiri i dublje neznam dali moze da zahvati mozak i to ali sigurno moze da izrovari dobar deo glave. Sobzirom da mi je izvadio sve delove iz uha jer su se totalno raspali i ugradio mi neke plasticne necujem dobro tj. necujem nista ali mi je rekao da to jednim malim zahvatom moze da se sredi da strava cujem. Anesteticima su me ubili i sad buncam dok spavam totalno sam prso i nemam snage nizasta.

Ja cu sad odraditi testove i malo programirati na auto maniji ili mozda na nekoj 2d dx igri videcu u svakom slucaju nemam puno vremena jer sam mnogo propustio na faxu pa to moram sve nadoknaditi jer za koji mesec moram opet u bolnicu za levo uho je**** bedak sta cu.

Detaljnije planove cu izloziti ovde na forumu cim dodjem sebi jer sam jos umoran i smalaksao od onolike anestezijie i dosade u bolnici.

Miskec
Post #274 · Mar 26, 2004, 5:21 AM
Uf, sve to vezano za uho gadno zvuci, stvarno nisam znao da tako nesto moze postojati. Srecom da postoji operacija koja to moze srediti. Sretno s time!

A za programiranje, nema beda, samo se ti odmori. Kad zavrsim Gink-a cu imati njegov Engine(odvojeno) koji cu koristiti za sve buduce 2D igre tako ako budes nesto radio u 2D i ak te zanima slobodno ga mozes koristiti. Stavit cu ga na stranicu.
Post #275 · Mar 26, 2004, 7:38 AM
Ma da vidis li ti koje je to sranje bedak. E super za engine mada sam i ja sad radio neki svoj za 3d a moze da se korisi i za 2d to je univerzalni engine. Hi Hi
Post #276 · Mar 26, 2004, 9:18 AM
Edi jesi li mozda provali kako se crta po nekoj teksturi u dx-u znas ono sto si trazio ili
si taj problem resio na neki drugi nacin jer i mene muci to isto.
Post #277 · Mar 26, 2004, 6:44 PM
Joj nisam, to me zeza vec od kad znam za DX, pokusao sam naci na netu i pitati po drugim forumima i nitko to nezna i pocnu mi objasnjavat potpuno druge stvari.
Bio sam nasao nesto sumljivo u Helpu od DX-a ali jos moram vidjeti da bih bio siguran, jel imas ti DX8 Help za VB? jer ja ti imam, javi ako ti treba (i provjeri u svom helpu).
Post #278 · Mar 27, 2004, 9:52 PM
Upravo se pripremam za baciti koju partiju Delta Force-a sa frendom.
Edi zavrsi taj Engine da mogu poceti raditi...stvarno imam puno posla.
Moram srediti Kvizic Kruzic, poceti raditi Keyboard Expert i jos onaj program za maturalnu radnju,a ako njega zavrsim do kraja ove godine, onda i sa njim odem na natjecanje...zelim napraviti sto vise stvari za natjecanje jer ce mi ovo biti zadnje natjecanje za srednje skole (osim ako opet padnem razred :) )
Post #279 · Mar 28, 2004, 9:03 AM
Aah, napokon, napravio sam engine do kraja sto se tice grafickog djela, optimizirao sam ga (trebalo bi mozda jos malo) i da se sam ocjenjujem da bih si ocjenu od 85% za engine. :clap:
Dino, mozes ga koristiti, pokazat cu ti kako se koristi (full jednostavno)
Od Engine-a moram jos napraviti Sound, Music i Input(tipke, vec gotovo ali treba poboljsat)

Kakvo je stanje kod vas, sto se radi?
Post #280 · Mar 28, 2004, 12:16 PM
Glumim gljivu ;)
Imam par promjena za Remember i planiram u buducnosti izdati verziju sa jos jednim setom tileova i zvukova, singleplayerom, hiscore listom i staviti jos da otkriveni parovi nestanu... ali ne zurim se jer je v1.0 vec izdana pa sad mogu polako, dok skupim materijal.

Dalje - pokusavam smisliti neku originalnu ideju za igru/program s kojim bi isao na natjecanje iduce godine i iskoristio bih ga za maturu kasnije.
Post #281 · Mar 28, 2004, 12:32 PM
E Edi ajde salji mi taj engine jedva cekam tako mi se pravi neka 2d dx igra a mrzi me da optimizujem ovaj moj sugavi ti si to sigurno strava odradio univerzalni engine :D slihtam se.

E jel imas neku strava ideju za igru nesto ne komplikovano ali ne i previse jednostavno.
Post #282 · Mar 28, 2004, 1:09 PM
Ideja imam na bacanje, poslje cu ti javit za neke (popodne).

Ovaj DX8 Engine sam nazvao Irena2D tako da se mozemo tako oslavljat na njega. Od sinoc do 11h ujutro sam ga dodatno sredjivao i optimizirao tako da bi do sutra trebao biti spreman za objevljivanje. Sutra cu vam dati link jer i ti i Dino ocete raditi na njemu, joj, jedva cekam da ga vidite kako je dobar.
Jednom naredbom nacrati sliku i raditi cuda sa njom :).....
Post #283 · Mar 28, 2004, 1:30 PM
Nemoj mene iskljuciti :)
I ja namjeravam koristiti Irenu (uf :)), oce bit neki mali tutorial da pokazes mogucnosti ili neki example...
Jos da mi je smislit.... e... javi i meni koju od ideja pliz :)
:pray:
Post #284 · Mar 28, 2004, 1:34 PM
Hehe strava, bas ste mi smjesni :P
Napravit cu kao neku mini dokumentaciju iliti tutorial uz primjer kako ga koristiti. Ma toliko je jednostavan da bi ste ga odmah skuzili da vam ga samo dam ovako! :square:

ok ok, vidim ja zainteresiranost, potrudit cu se napravit tutorial do navecer.
Post #285 · Mar 28, 2004, 3:57 PM
e edi zavrsio sam ispite znas gde se nalaze i kako se zovu samo menjas ono 3-1 3-2 3-3 ako nesto nisam dobro svatio iz zadatka nemoj mi oceniti nego mi vrati da prepravim mada sam se trudio da dobro sve svatim i napravim.

Hvala za engine
Post #286 · Mar 29, 2004, 12:24 AM
Edi je prije 5-6 postova napisao da mogu koristiti njegov engine, a da fale samo neke sitnice...
Sada ja njega tu moram moliti da ga koristim jer mi neda...
Sav se ufurao jer radi nekakav tutorial za engine ili tako nesto...
Sve u svemu jedva cekam Irenu !!!

Sutra imam trening utakmicu za skolu, ako budem dobar, mozda budem u prvoj selekciji...tj. nema sanse da budem u prvoj :)

Idem za koju minutu spavati jer je sutra sjeban dan, pun testova i dosadnih profesora...
Post #287 · Mar 29, 2004, 2:42 AM
Ijawuawu...zjev i pol :eh:
Budan sam dva i pol dana, moram spavat.
Napravio sam skoro cijeli tutorial za Engine, sutra cim se dignem cu ga dovrsiti i sat vremena i stavit online.

Dali da bude HTML ili DOC?

cya
Post #288 · Mar 29, 2004, 7:03 AM
Joj bre edi zar je bitno da li je doc ili html samo zavrsavaj tooooooooooooooooooooooo :D

<EDIT>

evo ja se smorio cekajuci edija koji samo lencari i spava pa sam napravio svoj engine i primenio 3 ispit na njega pa vidite kako izgleda ona lopta jos samo da implementiram zvuk i sve je gotovo hi hi engine za dan :D :clap:

Lopta
Post #289 · Mar 29, 2004, 6:22 PM
AUTOMATION ERROR, hehe....ipak radi....my fault
Cekaj malo, ako je to DX, zasto ti je onda ona slika sa Maskom i to nekom zelenom?
I imam jedno pitanje za tebe miskec, ako znas kako napraviti neki sliku da je na jednom kraju skroz prozirna a na drugom da uopce nije...kuzis? npr. ocu napraviti loptu koja ce u sredini biti puna boje i sve blize rubu lopte da je sve prozirnije???

Sorry decki, tek sam se sad probudio. Idem jesti pa cu dovrsiti Tutorial!
Post #290 · Mar 30, 2004, 8:51 PM
Samo sam htio reci da je Irena2d engine super!
Vrlo je lak za koristenje i bogat je funkcijama; jedina jos funkcija koja bi bila pozeljna je per pixel collision detekcija izmedju 2 spritea, to je bilo lijepo rijeseno u Delphi-u tj. ovako nekako je to izgledalo u main modulu:

Public Sprite1 as dxsprite
Public Sprite2 as dxsprite
Public Sprite3 as dxsprite

Public Sub Sprite1.collision (sprite as dxsprite)

if sprite=Sprite2 then
'radi nesto
end if

if sprite=Sprite3 then
'radi nesto drugo
end if
end sub

Mislim moze se to rijesit i na drugi nacin ipak nisu to isti programski jezici.

ReMEMber news:
napravio sam singleplayer jos trebam hiscore, pa ako netko ima kod za hiscore listu (skupa sa spremanjem/citanjem iz datoteke) molim neka mi posalje na mail.
Post #291 · Mar 30, 2004, 9:55 PM
Bio sam nasao puno sorting funkicja na netu i nikako da pomocu njih napravim HighScore funkciju koju vec duuugo planiram.. sory, I cant help you for now.

A za collision detection, postoji puno nacina detekcije, moze biti kruzno tj, Check distance, moze biti dodir spriteova (rectangle), i dodirivanje boja (to sam znao samo sa BitBlt-om) ali nijedna od tih funkcija ne treba ubacivati u engine jer je to stvar korisnika i projekta na kojemu radi jer postoji previse nacina za detekciju dodira i svatko je moze optimizirati na svoj nacin i ful ju je lagano napraviti tako da nemz bas smisla da to ubaciujem, u engine ali ce vremenom doci jos mnogo funkcija u engine koje ce poboljsavati graficke efekte.... e da, Pixel detection mislim da ni ne postoji za directx jer on nema funkciju za detekciju boja na zadani X,Y.... joj sta sam sve zbrbljao
Post #292 · Mar 30, 2004, 10:00 PM
ma znam ja sortiranje, ali ne znam rad s datotekama kako nesto zapisati i procitati iz filea.
Post #293 · Mar 30, 2004, 10:04 PM
Za to ti je najbolji ini file!

Odi u Irena2D engine i otvori modul "modMain", pa svi oni comments-i na vrhu opisuju ukratko koje sve funkcije dolaze sa engineom i tamo su ti dvije funkcije za koristiti ini file...joj ce...si na ICQ........evo saljem ti primjer
Post #294 · Mar 30, 2004, 10:21 PM
Edi irena je za svaku pohvalu....
Poceo sam raditi Kvizic Kruzic isponova u DX-u i za sada sam napravio samo glavno sucelje i to nkih 20 %, i nadam se da cu veceras napraviti do barem 50% a do kraja tjedna ce valjda biti 100 % !!!
Sutra cu staviti na net prvu beta verziju igre, premda nece biti igra nego samo glavni izbornik...:)
Za 9 sati pocinje utakmica u kojoj cu valjda sudjelovati, igram za skolu (Prometnu) protiv Trgovacke....ako pobjedimo cijeli dan mi je slobodan...a ako ne, ja cu ga napraviti slobodnim....:)
Post #296 · Mar 31, 2004, 10:56 PM
kvizickruzicdx.zip
Prva beta verzija Kvizic Kruzica u DX-u...pogledajte, recite sta mislite, i ako mozete pomozite oko proklete slike od game_field-a tj.onih 9 polja...neznam kako izgleda, cini mi se lose...
Post #297 · Apr 1, 2004, 9:07 AM
Imam pitanje u vezi enginea.
Isao sam za probu prebaciti remember u DX preko enginea i imam jedan problem.
Igra je u prozoru u kutu (gore lijevo kako i treba biti), ali okolo ima puno crnog, praznog prostora. Kad smanjim formu ili rezoluciju smanje se i tileovi tako da odnos uvijek ostaje isti a ja jos imam puno praznog prostora i male slicice u kutu. :help:

User posted image
Post #298 · Apr 1, 2004, 1:23 PM
Ako radis u Irena engine-u postoji rjesenje i jednostavno je, ako ne neznam kako da ti kazem, jer ne poznam tvoj engine(strukturu). Znam da se moze nekako dizanjem rezolucioje sile, ne windowa nego jednostavno rezolucije...i on sve resize-a sam od sebe kao sto je gink, window mode na 1024x i sve se strech-a...

o ovome bi trebali na PROGRAMIRANJE pricati ;)
Post #299 · Apr 1, 2004, 5:40 PM
Da radim u Irena engineu i da kada povecam rezoluciju povecaju se i tileovi ali isto tako se poveca i crni (prazni) prostor pa imam pola ekrana prazno...
Post #300 · Apr 1, 2004, 9:16 PM
Zaboravio sam reci rezultate malog nogometa...
Gradsko natjecanje : 31.03 - 2.mjesto, poslani na zupanijsko
Zupanijsko natjecanje (Delnice) 01.04 - 1.mjesto, poslani na drzavno.
Drzavno natjecanje (Sisak) oko 20.04...
Ja neznam da li idem na drzavno jer je doslo do nekih problema sa dresovima i tako ja ostao bez dresa i zlatne medalje na zupanijskom.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in