Dnevnik - Tip of the day

Replies: 4,200 Views: 452,612 Started: Dec 22, 2003, 4:50 AM Page 9 of 141
Post #242 · Mar 14, 2004, 4:53 AM
To sad radi, ali sam otkrio jos jedan bug
- Kad klikces ko lud non-stop po svim poljima random, onda neka ostanu otvorena a nisu u paru

btw, ako sad nakratko nesto ne bude radilo na forumu to je zato sto mu dodajem jedan MOD...
Post #243 · Mar 14, 2004, 1:39 PM
Evo stavio sam opet update:
http://gs.gamer.hr/files/igor/razno/project.ace

-stavio sam da ignorira brze (zivcane ;)) klikove, a ovo je kod od misa, ne znam kako to bolje napraviti...

Private Sub Form_MouseMove(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
objekt1.XX = X / 40
objekt1.YY = Y / 40
End Sub

'i ovako kasnije crtam lik (selekciju)
BitBlt Form1.hdc, objekt1.XX * 40, objekt1.YY * 40, 40, 40, DcPic.rubMask, 0, 0, SRCAND
BitBlt Form1.hdc, objekt1.XX * 40, objekt1.YY * 40, 40, 40, DcPic.rub, 0, 0, SRCPAINT
Post #244 · Mar 14, 2004, 1:48 PM
Nije ti to dobro zato sto ti kad kliknes na neku sliku recimo u sredinu i to su ti X i Y on ce tu nacrtati slicicu a ne lepo kako valja neznam dal me kapiras evo ti kod za detekciju klika.

Predpostavljam da je polje 5*5

Private Sub Form_MouseMove(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
for i = 40 to 5*40 step 40
if x <= i then object.xx = i - 40
next i

for i = 40 to 5*40 step 40
if y <= i then object.yy = i - 40
next i

End Sub

'i ovako kasnije crtam lik (selekciju)
BitBlt Form1.hdc, objekt1.XX, objekt1.YY, 40, 40, DcPic.rubMask, 0, 0, SRCAND
BitBlt Form1.hdc, objekt1.XX, objekt1.YY, 40, 40, DcPic.rub, 0, 0, SRCPAINT

Eto ako hoces napisacu ti i u vb-u da bi lakse razumeo ovo je sigurno dobro ja ovo koristim uvek za detekciju misa[/code]
Post #245 · Mar 14, 2004, 2:36 PM
Hvala Miskec! :D
Ubacio sam tvoj kod i sada radi savrseno!
Naravno da sam uploadao update 8) .
Post #247 · Mar 14, 2004, 10:38 PM
Super, vise od ocekivanja :)
Probao sam i nisam nasao nijedan bug, osim sto selekcija ide po tileovima dok micem mis van igrivog polja (ako kuzis sto mislim).
Samo daj igrici neko ime koje ne postoji!

I ako ti se da napravit nesto, da stvoris jedan topic u Area51 i u njemu izlistas sve svoje gotove projekte sa download linkom...uskoro planiram nesto napraviti sa buducom stranicom pa ce mi to trebati, to bi cak i ostali iz tima mogli napraviti. (Ako nije problem, thanks)
Post #248 · Mar 14, 2004, 10:59 PM
CAO DRUSTVO,
ZELIM DA VAM SE ZAHVALIM NA PODRSCI I ZELJAMA ZA BRZ OPORAVAK SUTRA IDEM U BOLNICU CUJEMO SE ZA 10-AK DANA PREKO MAILA

POZDRAV MISKEC
Post #249 · Mar 14, 2004, 11:03 PM
Nemoj zaboraviti uzeti Mobitel sa sobom.....ja neznam hocu li ti moci poslati koju poruku ali potruditi cu se da kupim bon za koji dan pa cemo se dopisivati....
BRZO NAM SE VRATI !!!
Post #250 · Mar 15, 2004, 3:27 AM
Joj kako sam zapeo na svemu, samo ne na Ginku, sutra nastavljam rad s njim i ubit cu se od posla!!!
Ispit 03 vam je gotov, sad imate posla :P

Igore, don't forget to read my previous post..ah.. all of you guys!

Sutra tj. danas idem vise srediti taj DSL u HT, joj.. jedva cekam skidati for free!
cya
Post #251 · Mar 16, 2004, 1:16 AM
Evo rijesio sam prvi zadatak u trecem testu...drugi sam odmah preskocio jer mi je mozak sada pre hladan za takve stvari....poceo sam se zaj*** sa trecim zadatkom i poludio sa detekcijom misa...ne funkcionira mi...Edi ne zeli pomoc, a izgleda da je problem u tome sto mis micem preko forme tj. morat cu staviti neku sliku velicine forme, i onda sam siguran da ce funkcionirati jer tako radi Kvizic Kruzic....Previse sam zabrijao...

Ujutro moram na ljecnicki kako bi mogao igrati nogomet za skolu..sada idem spavati jer cu past ljecnicki :) Da ne miislite da samo sjedim ispred kompa...ja mogu i trcati :)

Laku noc !
Post #252 · Mar 16, 2004, 7:44 AM
News[list][*]Visual Basic BBCode ubacen (npr. [vb] code [/vb])
  • IRC Chat ubacen na forum (link na vrhu foruma), brz, jednostavan i koristan jer ICQ ne podrzava vise od 2 usera u chatu
  • Na dnu index stranice foruma je popis usera koji su posjetili forum u zadnja 24 sata
  • Svaki post je odsad stalno oznacen kao neprocitan dokle god ga se ne procita! korisno.
  • Jos par sitnih promjena na forumu koje nije potrebno spominjati...[/list:u]

Pozdrav do navecer!
Post #253 · Mar 16, 2004, 8:29 PM
Odlicno!
Skoro sam dovrsio ReMEMber! (to je novo ime memory-a), jos cu promjeniti zvukove i cuo sam da je fullscreen jednostavan, pa ako ti nije tesko Edi, da mi to malo pojasnis :)
http://gs.gamer.hr/files/igor/remember/remember.zip
Post #254 · Mar 16, 2004, 10:54 PM
Opaa, ful su je dobro sredio, jos samo fali setup :)

Ovisi, Fullscreen za API (BitBlt) ili za DirectX ?

Ako si probao u Raklemu fullscreen, i ako ti se svidja, to sam napravio davno preko DirectX7 sa par naredbica... ali se nikako ne isplati FullScreen za BitBlt igre......don't ask why... nekuzim zasto pitas kad ti je igra u malenom prozorcicu..?
Post #255 · Mar 17, 2004, 12:35 AM
Drago mi je da ti se svidja igra, sutra cu onda napravit setup i to je to... mislim da ne trebam nista vise napraviti?!

Ok, onda necu zamarat ni tebe ni sebe s fullscreenom u API-u :)
A za DX mi jos ne treba... :D
Post #256 · Mar 17, 2004, 12:37 AM
Bravo Igore...vidis kako se moze dobra igra napraviti u par dana !!!
Post #257 · Mar 19, 2004, 1:39 PM
Oj ekipo, ovako, meni je komp rikao, sad pisem iz neke igraone.....nije vazno.... nece me biti par dana dok ne nabavim neku novu konfiguraciuju...jebiga....
cya
Post #258 · Mar 19, 2004, 3:08 PM
Evo i mene...sada ne mogu od doma na net...jer sam isao preko edijevog kompa...jedino da nagovorim edija da spoji DSL na moj komp...
Pisem iz skole...jer tu radim skolski list i oslobodjen sam nastave vec 3 dana, a mozda i u ponedjeljak budem free...
Ovdje je tastatura full koma, tipke ostaju unutra pa nemam filing kada stisnem tipku...
Odo ja sad raditi da to zavrsim cim prije da mogu van...!
Post #259 · Mar 20, 2004, 10:28 PM
Eto, sredio sam komp, nikad u zivotu nisam vidio nestabilniji komp od mog!
Reinstalirao sam windoze, tokom instalacije sam ga resetirao oko 10 puta i cak promjenio komp tj. na pol instalacije sam disk stavio na drugi komp jer na mom nije htjela raditi kak treba. Kad su se WinMe instalirali sam disk vratio na svoj komp i svako toliko mi se iz cista mira resetira, Gink radi samo ako imam DX9 a zvucna je otisla pod oblake... Lud sam!

Ok, vracam se na programiranje sutra!
Post #260 · Mar 20, 2004, 10:47 PM
Hmm, dosta ljudi se zali na WinME, pa probaj stavit 98SE ili XP (obavezno instalirati SP1)
Post #261 · Mar 20, 2004, 10:54 PM
Ne ne, meni ti je cijeli Hardware skroz u ku*cu, inace najbolje sam dozivio na WinMe, 98ME slabo radi sa RAM-om (provjereno i kod M$) a WinXP mi je bed jer se dosta novih virusa okomilo na njih a i spreveliki su mu SP1 i SP2 koji sad izlazi...a i dosta RAMA uzme zbog svog dizajna.
Post #262 · Mar 22, 2004, 2:49 PM
Razgovarao sam s profesoricom iz informatike i iduce cu godine ici na zupanijsko (Smotra radova). Sad "samo" moram smisliti/napraviti nesto originalno...
Post #263 · Mar 22, 2004, 3:08 PM
Zupanijsko ? a gradsko ??? gradsko ces markirati :)
Daj ajde....i moramo pomagati jedan drugom pa da doguramo do drzavnog i onda dva projekta Dino @ GS i Igor @ GS...znas kakva je to reklama za GS !!!
A uostalom...to nam je jedina prava prilika da se upoznamo....i onda 3-4 dana imamo sta pricati....! Mozda u ta 3-4 dana napravimo nekakvu igru :)
Post #264 · Mar 22, 2004, 3:11 PM
Nema gradskog, odma zupanijsko.
Imam dosta vremena, treba napravit nesto dobro pa ko zna...
Ako prodjemo to ce bit zakon.
Post #265 · Mar 22, 2004, 5:27 PM
Upravo sam dobio ideju za novu igru...pa mozda sa time odem na natjecanje sljedece godine...igra nece biti kompleksna, ali biti ce fora...mozda bude i highscore online...zavisi ako budem to skuzio napraviti...i onda mi treba web prostor za to jer mislim napraviti i replay za highscore (ne vjerujem da ce puno zauzimati ali biti ce puno fileova), ali taj replay da se moze samo gledati dok je osoba spojena na net i da sadtzi top 100 od svih modova igre...

Zasto samo dok smo spojeni na net ?
Igra ce u sebi (exe file ili mozda smislim neku bolju metodu) snimati replay (samo text), koji ce se klikom na upload scores poslati na stranicu ukoliko je score unutar top 100, tako da cu ja moci kontrolirati prijevare...jer ih uvijek ima...ukoliko netko vara, replay mu ne bi trebao raditi, ali pravi hacker ce naravno znati i to napraviti, a onda tko ga je***. Igra ionako nece biti nesto super cool, pa se ljudima nece dati tlaciti sa hackiranjem (nadam se) :)

Igru planiram nazvati "Keyboard Expert" i mislim da bi brzo mogao napraviti nekakvu beta verziju, pa cak vjerujem da ce igra brzo biti gotova, jedino ce biti zajebancije oko upload scores-a, a moguce je da tu opciju uopce ne stavim...ali maximalno cu se potruditi da ju stavim....!

Nesto o igri uskoro, tj. kada dobijem tu prokletu graficku jer igru mislim napraviti u DirectX-u, tako da ubacim koji cool efektic i da igra bude ugodnija za oci, za razliku od svih mojih prijasnjih igara koje BODU !!!
Post #266 · Mar 23, 2004, 11:38 PM
Evo nesto novijih i sigurnih informacija:
-Drzavno povjerenstvo za smotru radova se sastaje oko 20.4 !
-Na natjecanje se moze ici sa vise radova
-Mogu se raditi i teamski radovi on npr. mene iz Rijeke i Igora iz Splita, ali u tom slucaju rad mora ici ili preko moje zupanije ili preko njegove...sto nije bed i onda ako se dogura do drzavnog, oboje putujemo...
GINK UPDATE · Mar 24, 2004, 9:48 AM
Idem i ja s tobom na drzavno!
E da, stavi si onaj novi avatar please, na ovom si ko neki klinjo.

NEW: Gink in Trouble v0.6.2 !!! Last free version for download !!!

Jucer sam dobio potvrdu da sam MAXdsl korisnik 8) :lol: :wink: , Igore, sto je sa tvojim, si ga dobio?

Miskec, si ziv? nema te dugo, zabriinuo sam se :wink:
Post #268 · Mar 24, 2004, 1:53 PM
...a a nova stranica samo sto nije ;)
Bas sam probao novu verziju Ginka i vidim da si dosta toga novog napravio i lijepo si to sredio (nije da sam sumnjao ;))... jedino se malo slabo odbija od gume je li to namjerno ili...?

DSL nazalost u mojoj rupi (centar grada) nije dostupan, kao ni kabelski internet, tako da cu jos morat pricekat na broadband net.
Post #269 · Mar 24, 2004, 5:28 PM
Cao ljudi evo me posle 10 dugih dana dosade i bola dosao sam kuci.

Vidim da sam puno propustio pa cu forumprocitati kad se malo odmorim uf sto sam spor sa kucanjem.

OPerisao sam samo desno uho jel je operacija suvise komplikovana i duga za oba uha. Tolko je bilo sjebano da je morao da mi odstrani sve iz uha i bubnu opnu i da mi ugradi plasticne delove ipak sam skroz skoro gluv ali ce mi to srediti za par meseci kad mi se uho oporavi pa cu onda morati i operisati i levo. Virus mi je tolko duboko razorio uho da mi je napao i vilicnu kost koju mi je takodje cistio pa sad jedva jedem i pricam. Tokom operacije sam se budio 5 puta jer sam brzo razgradjivao anesteziju. Sve u sveu sve je ispalo ok i uz dosta komplikacija i bola sam dosao kuci. Nemate pojma kolko sam se smorio pricacu vam posle vise samo da se javoim sad.

Pozdrav Miskec
Post #270 · Mar 24, 2004, 10:06 PM
uhh...jebote, daj mi reci ime doktora da ga sredim :)...
Nadam se da ce biti bolje, pre mlad si da bi ti se dogadjala takva sranja...!

Inace, danas sam zavrsio test Fizika 1 ali jos ga nisam dao strucnom povjerenstvu vec sam mu samo pokazao exe, pa evo i vama ako nekog zanima : fizika.zip
Danas/sutra ce mi Edi pokazati malo DX pa pocinjem na preradi Kvizic Kruzica i pocinjem raditi Keyboard Expert (mozda budem mjenjao naziv....saljite neke ideje...uglavnom bit igre/programa je sto brze pisati..)

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in